«Kjenner du «Trondheimsnissene»?» spurte Adresseavisen i helga. Postens julegavedetektiver hadde støtt på vanskeligheter i jakten på både avsender og mottaker av noen spennende julegaver. Som et siste alternativ ringte de til adressa.no i håp om å nå ut til riktig nisse.

Og som seg hør og bør var det noen som kjente noen som leste saken, og rett som det var ble mysteriet løst.

- Ja, tenk! Åh, vi blir så veldig glade når det ordner seg sånn. Det var hu Birgit på Tiller som skulle sende pakkene til broren sin i Asker. Hu Birgit har jeg snakka med, og fått både avsender og mottaker, sprudler Åse Marie Lerfald, en av nevnte julegavedetektiver.

Garantert levering

Pakken har nå fått ny lapp, og nå garanterer Posten at den skal komme frem til Asker til jul.

- Pakkene skal ligge under grana i Asker på julaften. Vi sender den med ekspresspost, og Posten dekker kostnadene, sier Lerfald, tydelig fornøyd.

Hun forteller at de opplever suksesshistorier hver dag, men at noen saker er vanskeligere enn andre.

- I denne saken var det litt tidkrevende fordi vi ikke hadde annet enn fornavn. Det er også vanskelig med veldig ordinære navn som det finnes veldig mange av, forklarer Lerfald.

Fortsatt noen mysterier

- Men oldefar Peder har vi ikke funnet ut av ennå. Han er litt verre, så der vet vi ikke hva vi skal gjøre, sukker julegavedetektiven.

- I tillegg har vi enda en pakke til ei ukjent oldemor. Der er det Emma og Filip som har sendt til oldemor, med en nydelig tegning fra Emma. Den vil vi så gjerne at skal komme frem, sier Lerfald.

Kjenner du igjen tegningen? Ta kontakt med Postens julegavedetektiver og meld fra.

Oldefar Peder har sendt denne til Björn Suge, men Posten finner ikke ut hvem Björn er og trenger hjelp. Foto: Foto: Posten
Denne nydelige tegningen har Emma laget til oldemor. Men fortsatt ligger pakken hos Posten. Foto: POSTEN
Pakken fra Emma og Filip skal til oldemor, men mangler adresse. Foto: POSTEN