De aller fleste befinner seg midt i en stressende julestri, og ikke mange tenker på å søke sommerjobb. Det kan faktisk koste deg drømmejobben i sommer. Allerede før nyåret utgår flere søknadsfrister.

Frist i mellomjula

På Karrierestart, Jobbsafari og Finn.no dukker det stadig opp annonser hvor det søkes sommer- og ferievikarer til sommeren 2015. Blant de som er raskt ute med å sikre seg vikarer, er NSB, Statoil, Statens vegvesen, Norske Shell, DNB og VG. Også i helsevesenet starter rekrutteringen tidlig.

I noen annonser er søknadsfristen allerede i mellomjula, mens andre har valgt å sette fristen til starten av mars.

Tone Rognstad, HR-direktør i Statoil, forteller at de skal ha over 300 studenter på plass før sommeren, noe som er årsaken til at Statoil velger å starte prosessen på høsten, nesten ett år før sommervikarene starter.

- For oss er det praktisk å rekruttere over lengre tid. Første runde rekrutteres om høsten, og så blir det en ny runde etter jul, sier Rognstad.

Kaprer de beste søkerne

Denne typen rekrutteringsprosess er ifølge HR-direktøren vanlig når det kommer til ansettelse av sommervikarer i Statoil. De gjør det slik hvert år.

Rognstad mener at å starte ansettelsesprossesen allerede nå, får flere til å søke.

I Statens vegvesen tas det inn cirka 250 sommervikarer spredt over hele landet.  Ingunn Elnan, fungerende HR-sjef i Statens vegvesen region Midt, forteller at det er flere fordeler med å være tidlig ute.

- Som oftest søker studenter sommerjobb hos flere arbeidsgivere. Ved å være tidlig ute, kan vi tilby jobb til søkere med en spesiell kompetanse som vi har stort behov for, sier hun.

- Får foten innenfor

Å få foten innenfor i en bedrift, kan for mange være avgjørende for videre jobb- og karrieremuligheter. Dennis Ravn, Klubbleder i VG, sier at sommerjobbing er en god mulighet til å vise seg frem.

- I en bransje som vår, der det er få faste jobber, mange midlertidige ansettelser og generelt dårlige tider, kan sommerjobb være første og kanskje eneste mulighet til å få jobberfaring og praksis.

Ravn sier VG starter prosessen tidlig for å få de beste folkene, og for å sørge for at puslespillet er lagt så tidlig som mulig.

- Det er mange sommervikarer som skal på plass i en så stor redaksjon som vår, derfor er det greit å være ute i god tid med planleggingen.