En omfattende redningsaksjon med sju båter og to helikoptre ble satt i verk for å finne og redde fiskerne.

SISTE: Hovedredningssentralen for Nord-Norge (HRS) melder på Twitter at mannskapet på fem er berget opp på en redningsflåte av Sea King-maskinen fra Banak. De fem ble berget klokken 06.05.

På sine hjemmesider utdyper de meldingen med at alle virker å være i god behold. Det er snakk om et mannskap på fiskebåten "Østbanken". Båten skal ha tatt inn vann og sunket.

- Det gikk raskt

Vakthavende redningsleder Tore Hongset ved HRS opplyste at de fikk melding via kystradioen i Vardø om at en fiskebåt tok inn vann. Relativt raskt etterpå forsto de at båten kom til å synke, sa Hongset.

- Jeg kan ennå ikke bekrefte at båten har sunket, men de sa den sank. Det gikk ganske raskt, så vi opererer ut fra verst tenkelige scenario, sa redningslederen mens aksjonen pågikk.

Hovedredningssentralen ble varslet om det dramatiske båtforliset i Barentshavet i 3.30-tiden. Det var et mannskap på fem om bord i fiskebåten.

- Mannskapet sa de gikk over bord, men vi vet ennå ikke om de har gått i en redningsflåte eller om de ligger i sjøen. Vi tar utgangspunkt i at de flyter i sjøen, opplyste Hongset.

Sju båter

HRS kjenner ennå ikke identiteten til de fem, men mannen som ringte og varslet om at fiskebåten deres var i ferd med å synke, var norsk. Fiskebåten er registrert i Nord-Norge.

I tillegg til Sea King-helikopter rykket ressurser fra Redningsselskapet, samt tre sivile fartøyer og tre fartøyer fra kystvakten ut mot området. Vanskelige værforhold, med østlig kuling, gjorde arbeidet kregvende.