«Den store styrkeprøven» ønsker å stenge E6 og riksvei 4 mellom Trondheim og Oslo for tungtransport mens rittet blir arrangert, på grunn av sikkerheten til syklistene. Rittet arrangeres 19.–21. juni.

Lastebileierforbundet mente det ville bli for dyrt, men har nå moderert seg, melder NRK.

- Fornøyd

- De som må kjøre mens sykkelrittet pågår gjør det, mens de som har mulighet til å stå rolig den dagen vil gjøre det, sier regionsjef Guttorm Tysnes i Lastebileierforbundet i Hedmark og Oppland.

Rittleder i Styrkeprøven, Morten Mørk, mener det beste hadde vært stengte veier, men er fornøyd med at det blir en begrenset mengde lastebiler på veien.

- Vi er glade for at de som organiserer store grupper på veien, og vi som organiserer store grupper syklister, kan snakke godt sammen, sier Mørk.

Han sier i en pressemelding at de er svært takknemlig og begeistret for holdningene demonstrert av Norges Lastebileier-Forbund.

Styrket vakthold

- Det er avgjørende at syklister gjengjelder denne holdning og utviser respekt tilbake, sier han.

Styrkeprøven foreslår god skilting og styrket vakthold. På særlig utsatte plasser har arrangøren egne vakter, politi og sanitetspersonell. Styrkeprøven mener det er tilstrekkelig for å gjennomføre arrangementet på en betryggende måte. Farlige og vanskelige punkter i løypa merkes tydelig.

Sende ut SMS

Norges Lastebileier-Forbund forklarer at de vil sende ut SMS til sine medlemmer før Styrkeprøven. De vil også informere om arrangementet og omkjøringsveger på lastebil.no.

– Det blir spesielt krevende når rekordpuljen kommer i stor fart. Vi vil anbefale yrkessjåførene å kjøre ut til siden og stoppe når de møter frontbilen – eller legge seg rolig bak hvis de kjører sørover, sier Tysnes.

Utenlandske biler

Tysnes i Lastebileierforbundet påpeker at utenlandske lastebiler på veiene likevel kan bli et problem.

- Vi håper det vil bli gitt informasjon ved grensepasseringene, og at Statens vegvesen bruker sine kanaler for å informere sjåførene, sier Tysnes.