Det melder TV2 torsdag kveld. Det er penger Vollvik skylder eiendomsinvestoren Tom Altenborn som er årsaken til problemene. Vollvik, men opplyser til Tv2 at han jobber med en løsning for å få gjort opp gjelden på ca. tre millioner kroner.

Altenborn benekter at en løsning er nær, skriver Tv2.

Dømt til å flytte

Bergen tingrett avgjorde sist uke at Idar Vollvik og kona må ut av villaen ved Bergen.

– Det kommer nok ikke til å skje, sier Vollvik til TV 2.

Han forteller at han senest i dag var i kontakt med motparten for å finne en løsning på tilbakebetaling av lånet.

– Jeg har veldig respekt for Altenborn og familien. Dette er kjekke og hyggelige folk og de skal selvfølgelig få pengene sine. Jeg har allerede begynt å betale. De har fått et klekkelig avdrag, og skal selvfølgelig få mer, sier Vollvik til TV2.

Pant over pipa

Vollviks villa ved Fanahammeren ble i 2011 kjøpt for seks millioner kroner. Den har et bruksareal på 410 kvadratmeter. Det er registrert pant for 24,5 millioner kroner i villaen, ifølge DN. Villaen ble også i fjor begjært tvangssolgt, men da løste det seg.

Årsaken til den nye gjeldskrangelen med Altenborn skal være Vollviks restskatt på 24 millioner kroner i 2010. Trønderen skyldte opprinnelig 2,5 millioner kroner, men gjelden har vokst til ca. tre millioner kroner. Alternborn og selskapet Fire X Ta sikret seg ifølge DN en pant på beløpet i Vollviks villa i 2011. Det er panten som gjør at Vollvik må flytte ut.

Vollviks problemer startet etter dårlige børsinvesteringer førte til store tap og gjeld på 340 millioner kroner. Gjelden skal nå ifølge Vollvik selv være nede i under 40 millioner kroner.

Idar Vollvik sliter med å betale gjelden til en eiendomsinvestor. Bildet er tatt i Spania ved en tidligere anledning. Foto: KIM NYGÅRD, Adresseavisen