Det opplyser Olso tingrett i en pressemelding.

Kommunikasjonssjef Irene Ramm i Oslo tinghus opplyser at kjennelsen fra tingrettsdommer Oddmund Svarteberg først kommer omkring klokken 10.00 mandag.

Oslo politidistrikt vedtok å tvangsflytte Krekar til et asylmottak i Sør-Trøndelag etter at han ble løslatt fra Kongsvinger fengsel sist søndag. Vedtaket er basert på en instruks fra justisminister Anders Anundsen (Frp), som lar politiet vurdere å pålegge personer som Krekar et bestemt bosted og meldeplikt. Beslutningen ble påklaget, og saken behandlet i Oslo tingrett tirsdag.

LES OGSÅ: Se Krekar-kaka Hemne kommune spiste til lunsj

LES OGSÅ: Over halvparten vil ikke ha Krekar (pluss-sak)

- Martyrposisjon

Denne typen sak er ikke prøvd i retten tidligere, og rettsmøtet endte som en batalje om hvorvidt Krekar utgjør en trussel mot rikets sikkerhet.

Politiets sikkerhetstjenestes (PST) vurdering av sikkerhetsrisikoen ble lagt frem av politiadvokat Vegard Rødås i Oslo tingrett.

PST beskriver i sin trusselvurdering Mulla Krekar som en «konfliktentreprenør».

Selv om Krekar ikke hadde tilgang til internett under fengselsoppholdet, har han fortsatt en sterk stilling i enkelte miljøer. Det fryktes også at han vil få en slags martyrposisjon som følge av fengselsoppholdet, skriver Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Sikkerhetstjenesten har vurdert Finnmark og Troms som uhensiktsmessig med tanke på besøk fra Krekars familie og mente det kunne ses på som en overreaksjon. PST endte derfor med å anbefale at Krekar plasseres på Jarlen mottak i Kyrksæterøra.

- Det må ikke minst ses i lys av oppblomstringen av et radikalt miljø blant annet i Østfold, sa Rødås i retten.

Det kom også frem i retten at PST mener at Krekar skal ha skrevet om «likvideringer» mens han satt i fengsel. Disse tekstene ble imidlertid ikke lagt frem i retten.

- De lyver

Dette reagerte Krekars advokat Brynjar Meling kraftig på.

- Om han har hatt andre dokumenter til gjennomsyn og som nå blir forsøkt satt i en annen kontekst, kan jeg ikke utelukke, men jeg forholder meg til hans uttalelser. Det er svært alvorlig hvis PST mot bedre vitende har misbrukt et slikt beslag, sa Meling til NTB i en pause i rettsmøtet.

- De lyver, jeg lover, de lyver, sa Krekar da han møtte pressen etter det over sju timer lange rettsmøtet i Oslo tingrett tirsdag.

Meling hevdet i retten at klienten ikke utgjør noen trussel mot rikets sikkerhet.

- Jeg registrerer at lensmannen i Kyrksæterøra sier han ikke får tilført ekstra ressurser. Det sier noe om hvor lite farlig han er, sier Meling.

Tingrettsdommer Oddmund Svarteberg har uttalt at han regner med at rettens avgjørelse vil bli anket, uansett utfall.