Mandag blir det klart om Oslo tingrett godtar vedtaket om å tvangsflytte mulla Krekar ut PÅ landet - til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

Oslo politidistrikt vedtok å tvangsflytte Krekar til asylmottaket Jarlen i Hemne kommune  etter at han ble løslatt fra fengsel sist søndag, men vedtaket er omstridt.

Dersom politiet får støtte til vedtaket om å tvangsflytte Krekar «på landet», vil det være samme løsning som Per Sandberg vitset om i 2011, skriver Aftenposten.no.

Sandberg viste til forslag fra Stoltenberg

Videoen er lastet opp på YouTube av Fremskrittspartiet selv 1. juni 2011. Partiet har selv gitt den tittelen «Ut AV landet, ikke ut PÅ landet, sier FrPs Per Sandberg».

I klippet viser Frp-nestlederen til et forslag statsminister Jens Stoltenberg (Ap) hadde presentert dagen før om at kriminelle asylsøkere skulle kunne bli pålagt et spesielt oppholdssted utenfor de store byene.

Mente Ap hadde misforstått

Sandberg anklager Ap for å ha bommet da de forsøkte å kopiere Frps retorikk og forslag.

- Frp har sagt i flere år at kriminelle asylsøkere skal sendes UT av landet. Jeg tror Arbeiderpartiet har misforstått dette nå og tror at Frp vil sende asylsøkere ut PÅ landet. Det har vi selvfølgelig aldri sagt, uttaler Sandberg i videoen.

- Den eneste løsningen som finnes her, det er å gjøre som Fremskrittspartiet har sagt. Nå må disse asylsøkerne inn i lukket mottak og sendes ut av landet, sier Sandberg videre.

Videoen, som handler om kriminelle asylsøkere generelt, ble også presentert på Frps Facebook-side.

Sandberg: - Gammelt nytt

I en tekstmelding til Aftenposten skriver Sandberg:

«Gammelt nytt. Krekar er IKKE asylsøker, han er en fare for rikets sikkerhet, og det er politiet som avgjør dette. 2011 var et forslag om å etablere ASYLmottak utenfor Oslo. Dessuten er begge deler AP forslag».

Han skriver videre:

«Jeg og Frp har fremmet forslag om lukkede asylmottak for kriminelle asylsøkere. NEDSTEMT. Jeg og Frp har fremmet forslag om forvaring for mennesker som er i fare for rikets sikkerhet. NEDSTEMT.»

Ilegge meldeplikt eller bosted

Vedtaket om tvangsflytting av Krekar til Kyrksæterøra er basert på en instruks fra justisminister Anders Anundsen (Frp) som lar politiet vurdere å pålegge personer som Krekar et bestemt bosted og meldeplikt.

Denne løsningen bygger på en endring i utlendingslovens paragraf 105 som ble gjort av Stoltenberg-regjeringen som åpner for å ilegge utlendinger meldeplikt eller et bestemt bosted når de er vedtatt utvist men iverksettelse er umulig.

- Ikke tilfredsstillende

Per Sandberg har uttalt at han ikke er tilfreds med løsningen Justisdepartementet og politiet har landet på for Krekar.

Adresseavisen sa han etter at Krekar-løsningen ble klar at saken er en parodi.

- Nei, jeg er fortsatt klinkende klar, uansett plassering er det ikke tilfredsstillende, ikke i det hele tatt, sa han til avisen 20. januar.

- I Hemne skal han ha fri bevegelse innenfor kommunegrensen, han har fri tilgang på moské, og kan motta besøk fra hvem som helst, uten begrensning. Han kunne like gjerne bodd i Oslo, sa Sandberg videre.