Rovviltnemndene i de ulike fylkene sendte inn sine vedtak om gaupekvoter i november. To dager før jakta skulle starte, kom svaret fra departementet der de ba om at vedtaket ble endret, melder NRK Trøndelag.

Departementet svarte fredag

Fredag hadde klima- og landbruksdepartementet ferdigbehandlet klagene på kvotejakt på gaupe. Jakten startet i går, 1. februar og varer frem til 31. mars. Det kan på landbasis felles totalt 87 gauper, og maksimalt 34 voksne hunndyr, skriver departementet.

Leder i rovviltnemnda i Midt-Norge, Arne Braut sier til NRK at det er tidspunktet som er mest kritikkverdig.

Les også: Mor, far, fire små – og 70 til

–Tidpsunktet er kritikkverdig

– Vi fattet dette vedtaket i november, og så kommer det svar, to dager før jakta skal starte, på at det må gjøres endringer. Vi må hive oss rundt å fatte nye vedtak for deretter å bringe informasjonen videre til jaktlagene. Jeg vil si det er flaks at vi i det hele tatt kan starte til rett tid, sier Braut.

Rovviltnemndene i de ulike fylkene sendte inn sine vedtak om gaupekvoter og terreng 11. november i fjor. Dette er avgjørelser basert på faglige vurderinger hos blant annet hver enkelt fylkesmannsavdeling.

Les også: Ulv lever nær mennesker

Statssekretæren forstår frustrasjonen

Statssekretær i Klima- og miljødepartementet, Lars Andreas Lunde, sier han forstår frustrasjonen til Braut.

– Først vil jeg bare si at dette er et av de første årene hvor vi ikke har overprøvd nemda med tanke på totalkvoten av dyr. Men jeg forstår frustrasjonen av at beskjeden fra oss kommer så sent. Det har vært en komplisert saksgang, og det har tatt tid å ta de riktige avgjørelsene, sier han til NRK.