Bruker du avtalegiro for å betale årsavgiften på bilen din?

Hvis du har sjekket de varslede trekkene i nettbanken din, har du kanskje stusset over at det ligger to årsavgifter på samme bil og venter på deg. Det gjorde i hver fall en leser som tok kontakt med Aftenposten.

- Sentralbordet sprengt

- Jeg skulle inn i nettbanken tidligere i dag for å sjekke inkomne e-fakturaer og avtalegiroer. Da oppdaget jeg plutselig at det sto dobbelt opp med bilavgift. Da fikk jeg litt bakoversveis, forteller mannen, som ikke vil stå frem med navn.

Han var ikke interessert i å betale en ekstra regning på 3060 kroner.

Han prøvde å ringe Toll og avgiftsdirektoratet, men det tok lang tid før han kom igjennom. Han var åpenbart ikke den eneste som hadde opplevd dette.

- Jeg prøvde flere ganger i timen i tre timer før jeg kom frem til en saksbehandler. Han jeg snakket med var oppgitt, hele sentralbordet var sprengt, forteller han.

Ifølge medierådgiver Thore Simenstad i Toll- og avgiftsdirektoratet har mange nordmenn, som bruker avtalegiro, fått dobbel varsling.

- Ingen har blitt trukket

- Det skal være 140 000 som benytter seg av avtalegiro for betaling av årsavgift på bilen. Hvor mange av disse som har fått dobbel varsling, vet jeg ikke.

- Dreier det seg om flere tusen?

-  Ja ja, så lenge det er 140 000 som benytter seg av dette, blir det fort det.

Forfallet på årsavgiften er 20. mars, og ifølge Simenstad har ikke folk blitt feilaktig trukket for beløpet ennå.

- Det skal skyldes en feil hos leverandøren. Begge kravene kommer til å slettet hos bankene i morgen, og det blir lagt inn et nytt krav fra torsdag, forteller han.

- Det er beklagelig at slikt inntreffer, men det er ikke Toll- og avgiftsdirektoratets feil, fortsetter han.

Eiere av biler under 7,5 tonn betaler i år 3060 kroner for bilen sin, og hvis bilen går på diesel betaler du 3656 kroner.