– Vi vet at ett barn har fått skader som følge av at et sidevindu på én av bilene ble knust av snømassene, sa operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til NTB en time etter raset.

Senere søndag kveld opplyste Kronen at flere personer har fått mindre skader.

– Det var i alt elleve personer i de fire bilene som ble tatt av skredet, og alle dem er det nå redegjort for, sier Kronen, som forteller at én av bilene fikk frontruta knust av skredet.

– Det gjorde det enkelt for personene i bilen å krabbe ut i sikkerhet selv, men i alle fall to av dem fikk kuttskader.

Fortsetter letearbeidet

Politiet har ikke fått meldinger om at flere biler skal ha blitt tatt av skredet, men lete- og ryddearbeidet fortsette søndag kveld.

– Vi vil ikke gå ut og verifisere at flere ikke ble tatt av raset. Så vi jobber for fullt med å gå gjennom hele raset, sier Kronen.

Snøskredet gikk rett sør for Masfjordtunnelen, i Romarheimsdalen i Lindås i Hordaland, på hovedfartsåren E39. Politiet fikk melding om skredet klokka 17.

– Snøen som ligger igjen er 3-4 meter høy, mens hele skredet er 60 meter bredt. Per nå søker vi med hundepatruljer i snømengdene, forteller operasjonslederen.

Trafikkaos

Etter at skredet gikk har bilister måttet kjøre om E16 for å komme seg fram. E39 er helt stengt på stedet, opplyser politiet til NTB.

– Dette er en veldig trafikkert strekning, men den er spesielt trafikkert på en hjemreisedag som i dag, sier Kronen, og referer til at dagens søndag er siste dag av vinterferien.

– Nå jobber vi på spreng for å sjekke ut raset og åpne veien igjen, for dette skaper enorme trafikale problem, legger Kronen til.

Rasfare

Veien blir åpnet tidligst mandag morgen. Før biler kan kjøre på strekningen igjen må en geolog slå fast at faren for nye skred eller ras ikke er til stede.

– Vi får gravd oss inn og tauet ut bilene, men en geolog må vurdere om der er ytterligere rasfare. Vegen er fysisk stengt fram til det har blitt klarert, slår operasjonslederen fast.

Politiet har tidligere anslått at faren for nye ras er minimal, men meldingene til ulike medier spriker. Været har ikke vært på nødetatenes side i etterkant av snøskredet.

– Det regner og blåser veldig på stedet. Snøen det jobbes i er tung og våt, sa politiet tidligere søndag kveld.

Tyngre maskineri skal hjelpe til med gravearbeidet, samtidig som hjelpemannskaper fra Røde Kors og hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder søker gjennom området.