I morgentimene i dag hersket det ikke noen form for kaos på Værnes, og mye tyder på at de reisende har fått med seg at mange avganger er innstillt.

Fra onsdag vil 650 piloter omfattes av Norwegian-streiken. Det medfører at totalt 35 000 passasjerer rammes i løpet av onsdag.

Norwegian innstiller all innenrikstrafikk i Skandinavia, samt alle avganger mellom de skandinaviske hovedstedene. Se boksene til høyre. Vi anbefaler likevel folk å dobbeltsjekke om de er rammet av innstillinger.

Les på PLUSS: Pilotene står sammen mot Kjos

- De flyene som skulle gått fra Værnes på onsdag blir stående på bakken, sier lufthavndirektør Lasse Bardal.

Norwegian har selv ansvar for å varsle sine passasjerer om at deres avganger er innstilt.

Les også: Dette har du krav på under pilotstreik

- Vår jobb er å ivareta at ting foregår som normalt i terminalen. Jeg regner med at de fleste av dem som skulle reist med Norwegian i morgen ikke kommer til flyplassen, samtidig som mange allerede har booket om til SAS, sier Bardal til adressa.no.

Fortsatt ledige seter hos SAS

- Er passasjerene fleksible på tidspunkt er det fortsatt mulig å reise med SAS, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

Alle morgenflyene fra Værnes til Gardermoen med SAS onsdag var fullbooket tirsdag kveld. Mellom 09.20 og 12.35 var det fremdeles ledige seter ved 21.30-tiden tirsdag kveld. På ettermiddagene er alle fly fulle, mens kveldflyene fortsatt har ledige plasser.

- Man må forvente seg litt ekstra trykk på flyvningene våre onsdag. Mange passasjerer skal fordeles på færre avganger, sier Johansen.

Ingen ekstra fly

Vanligvis er det 75 til 80 prosents belegg på SAS-flyvningene.

- Det er de resterende plassene som nå fylles opp, sier Johansen.

SAS gjør ingenting ekstraordinært under pilotstreiken i Norwegian.

- Vi øker ikke kapasiteten, og setter ikke inn ekstra fly. Vi opptrer så normalt som mulig, sier Johansen.