Det melder VG onsdag ettermiddag.

De skriver at trønderen dro til Syria i desember. Målet til den 31-år gamle konvertitten skal ha vært å slutte seg til IS, ifølge avisen.

Samme måned som 31-åringen dro skal mannen ha lagt ut en YouTube-film der IS-sjefen Abu Bakr al-Baghdadi holder en tale, skriver VG.

Har du opplysninger om denne saken? Tips adressa.no med kodeord TIPS til telefonnummer 07200 eller send epost til webred@adresseavisen.no.

Etter 31-åringen skal ha lagt ut denne videoen av terrorlederen på sin Facebook-side, skal han ifølge avisen ha blitt spurt om han ville dra til Syria snart.

Svaret fra trønderen skal da ha vært «Subhan Allah», som kan oversettes til «Ære være Allah».

Ifølge VG skal denne dialogen senere ha blitt slettet.

Avisen skriver videre at de har opplysninger om at 31-åringen skal ha vært i kontakt med Levanger-paret, som dro til Syria høsten 2014. Fredag ble det kjent at mannen i dette forholdet skal ha blitt drept i kamphandlinger i Syria.

– Jeg kan ikke kommentere denne enkeltsaken, men det er flere personer som har dratt siden desember. Helt inntil nylig ser vi at personer fortsetter å dra, men at ingen kommer tilbake, sier Martin Bernsen, seniorrådgiver i Politiets sikkerhetstjeneste til VG.

Ifølge folk som kjenner mannen, er det ikke direkte overraskende at han har sluttet seg til IS og at han nå kriger i Syria.

Egentlig forundrer det meg ikke så veldig mye, sier en tidligere arbeidsgiver, som hadde mannen i 30-årene i arbeid i perioder for noen år siden til Trønder-Avisa.