Tirsdag kveld gikk det ut pressemelding om at samtlige Norwegian-avganger i Norge og mellom Skandinavias hovedsteder var innstilt. NSB merket trykket med én gang.

- Vi merket fort stor pågang på nettsidene våre. Det var helt tydelig at folk som egentlig skulle reise med fly sjekket andre alternativer, sier kommunikasjonsrådgiver i NSB, Gina Scholz.

Onsdag morgen startet med stor trafikk på kundesenteret til NSB.

- Trykket har vært høyt siden. Mange har spurt om togbilletter i stedet for fly. De ringer fra hele landet, sier Scholz.

Jobbet på spreng

40 ansatte var på jobb hos NSB sitt kundesenter onsdag morgen.

- Det er den bemanningen vi har. De jobbet på spreng, og klarte å ta unna trafikken. Men det har vært lengre ventetid enn vanlig i dag. Tilbakemeldingen er at de fleste som ringte inn hadde stor forståelse og tålmodighet for det, sier Scholz.

Les også: Kjos frykter ikke konkurs med det første

Snart fulle tog

NSB har foreløpig ikke satt opp ekstra avganger som følger av pilotstreiken. De har fremdeles ledige seter på togene, men det begynner å bli fullt på visse togavganger til og fra Trondheim, Oslo, Bergen og Bodø.

- Morgentogene er nesten fullbooket. Det samme gjelder nattogene med sovekupé, sier Scholz.

Les også: Dette har du krav på under pilotstreik

Det er fortsatt håp for å få togbillett i de kommende dagene hvis en er fleksibel på tidspunkt.

- Togene som går i 08-08.30-tiden er så å si fulle. Dersom du holder deg unna disse avgangene, og velger vanlig sete i stedet for sovekupé, er det muligheter for å reise med toget, sier Scholz.

Ekstra bussruter

Også busselskapet Lavprisekspressen har merket seg flystreiken. De setter opp ekstra bussruter mellom Trondheim og Oslo onsdag og torsdag. Normalt har ikke Lavprisekspressen avganger disse dagene.

Les også: Buss i stedet for fly

- Normalt er vi utkonkurrert av fly på disse ukedagene. Nå setter vi opp buss for å tilfredsstille publikums behov, men selvsagt også for å tjene penger, sier administrerende direktør Bjørn R. Østbye i NOR-WAY Bussekspress.

Selskapet har satt opp buss tur/retur Trondheim - Oslo klokken 11 begge dagene.