Flykaoset som oppsto da snøfall lammet Gardermoen torsdag har forplantet seg langt inn i påsketrafikken.

Terje Nilsen (60) skulle hjem til Trondheim med et SAS-fly på torsdag klokken 17. Han gikk ikke inn døra hjemme hos seg selv før i 19-tiden fredag - etter å ha kjørt leiebil.

Ventet i timevis

- Jeg sjekket inn bagasjen og gikk gjennom sikkerhetskontrollen. Så fikk vi beskjed om at flyet var kansellert. Etterpå fikk vi beskjed om at et nytt fly skulle gå klokken 19.20. Men det ble også kansellert. Så kom beskjeden om at flyet skulle gå klokken 22. Men en halvtime før fikk vi beskjed om at det ikke ble noen flere SAS-fly den kvelden, sier Nilsen til adressa.no.

Han forteller om til dels kaotiske tilstander på Gardermoen. Svært mange mennesker - opptil 500, ifølge Nilsen - samlet seg i kø foran SAS-skranken i avgangshallen.

I skranken satt tre personer som skulle ta unna alle henvendelsene, ifølge Nilsen.

Litt etter klokken 22 fikk passasjerene beskjed om at skranken måtte stenge, og de ble henvist til SAS-skranken i ankomsthallen i stedet.

Henvist til fullt hotell

- Da pilte det hundrevis av mennesker dit og stilte seg i en ny kø, og det var køer overalt, og ingen visste hvilken kø de sto i. En kvinne fra SAS kom ut og sa at vi kunne vise billetten og få bo på Radisson-hotellet som ligger noen minutter unna.

Men fremme ved resepsjonen i Radisson-hotellet fikk passasjerene beskjed om at «nei, her har det vært fullt i hele dag».

- Hva mente de at vi skal gjøre? Det gikk jo greit med meg, selv om jeg hadde sjekket inn all bagasje, men jeg tenkte på de mange barnefamiliene og de eldre som også ble rammet, sier han.

Det endte med at Nilsen fikk booket hotell på et rom i Oslo. Halv sju fredag morgen sto han opp og dro på nytt ut til Gardermoen.

Men der var kaoset like komplett.

- Folk besvimte

- Det var utrolig mye folk der, køene var like lange og flyene var kansellert. Det var rett og slett sjokkerende. Vi så at politiet kom, for det var ganske dårlig stemning og folk var sinte. Det ble snakket om at de skulle slutte å servere øl i restaurantene. Det var folk som besvimte og ble tatt hånd om av helsepersonell, sier Nilsen.

Heldigvis traff han en bekjent, og sammen ble de enige om å leie bil for å kjøre hjem. De kom til Trondheim i 18-tiden fredag, et døgn på etterskudd.

- At alt dette skyldes den lille snøen som kom på torsdag, har jeg vanskelig for å tro. De ansatte på flyplassen virket helt paralyserte, og informasjonen var veldig slett. Flyselskapene må tenke på kundene når sånt som dette skjer. Det gikk barnefamilier og eldre der som ikke visste hva de skulle gjøre, sier Nilsen.