Miljøpartiet De Grønne (MDG) stiller lister i 15 kommuner i Sør-Trøndelag ved kommunevalget til høsten. Den siste lista som kom på plass var i Hemne.

Ved siste kommunevalg i 2011 stilte partiet lister i kun fire kommuner i fylket. Nasjonal talskvinne og bystyrerepresentant for MDG i Trondheim, Hilde Opoku, er fornøyd.

- Det har vært stor vekst i partiet generelt siden forrige stortingsvalg. Vi har blitt mer synlige etter at vi kom inn på Stortinget, og det er oppslutning om grønn ideologi og grønne ideer, sier Opoku.

Nye kommuner siden 2011 er blant annet nabokommunene til Trondheim, Melhus, Malvik, Orkanger og Skaun.

Frist på tirsdag

Fristen for å sende inn partilistene til kommune- og fylkestingsvalget i høst var tirsdag 31. mars klokka 12.

Også i Nord-Trøndelag er har MDG økt antallet valglister siden forrige kommunevalg, fra tre til åtte, og i Møre og Romsdal fra to til ti.

Midt-Norge følger dermed trenden på landsbasis for MDG, hvor det også er en kraftig økning i antallet kommuner hvor partiet stiller til valg. I 2011 hadde partiet 55 valglister, mens det i år blir over 220 lister, opplyser Opoku.

- Det har ikke kommet av seg selv. Vi har hatt dugnad i partiet og i kontaktnettet. Vi er med på å mobilisere folk som tidligere ikke har sett for seg å drive kommunepolitikk. Det er fordi MDG appellerer til folk som ønsker få inn grønne stemmer, sier Opoku.

Hun forteller at det ikke er så vanskelig å få folk til å stå på partilistene.

- Det er ikke vanskelig å få folk til å engasjere seg, men til å stå på topp er en barriere. De er usikre på hvordan det er, og om de får det til, sier Opoku.

LES PÅ PLUSS: Ny halv seier til Ola Borten Moe

Opp på målinger

I en meningsmåling som nylig ble utført for Aftenposten var MDG større enn Fremskrittspartiet i Oslo. Partiet fikk en oppslutning på 6,5 prosent. I en måling gjennomført for Adresseavisen tidligere i mars fikk MDG fem prosent oppslutning i Trondheim, noe som ville økt partiets mandater i bystyret fra to til tre, hvis det ble valgresultatet.

- Jeg har vært med i politikken en stund og merker at det nå er en annen holdning til miljøpolitikken og de grønne. Jeg tror den jobben som er gjort på Stortinget og andre plasser vi er med, har forsterket dette. Gode målinger i ryggen gjør jobben lettere, sier Opoku.