– Dette er et viktig valg. Viktig for Trøndelag, for Norge og for Ap. Sammen med den øvrige ledelsen blir dette utrolig bra, sier Rita Ottervik. Hun deltar ikke på landsmøtet fordi hun er syk. Det er hun lei seg for.

– Dette er på mange måter et historisk landsmøte. Viktig politikk er utformet, viktige personer er valgt. Jeg skulle så gjerne vært der.

Økt oppslutning

Hun mener det er helt naturlig at Trond Giske nå ble nestleder.

– Han har lang erfaring. Han er utrolig allsidig. Han er organisatorisk og politisk veldig sterk.

– Hvorfor er det naturlig nå, det var ikke det tidligere?

– Trond har siden stortingsvalget vært veldig aktiv ute i partiet, spesielt innenfor skolepolitikken. Jeg tror oppslutningen om Trond har økt etter det, og det er mer samhold i partiet. Trond er tøff og tar skarpe standpunkt når det trengs. Men nå er et samlet parti bak han.

Ingen opposisjonell

– Er han fortsatt en opposisjonell?

– Det er vanskelig å si det nå. Også fordi partiet har forandret seg. Det har åpnet seg på en forfriskende måte. Derfor er heller ikke Trond en opposisjonell lenger.

– Hvor nær er du og Giske?

– Vi møttes på videregående. Da var han mer opptatt av russerevy, band og sånn. Men også av internasjonal politikk. Han er min manns (Tore Nordseth) forlover - de kjente hverandre først. Trond og jeg har vært hverandres rådgivere og samtalepartnere i mange, mange år. Nå går han endelig inn i ledelsen. Jeg er bare glad.

– Hvordan feirer du?

– Jeg satser på at delegasjonen feirer for meg. Jeg holder senga. Og sender Trond en glad sms.