Hendelsen inntraff like etter at Norwegian-flyet lettet fra Gardermoen klokken 23 søndag kveld.

- Hele kabinen lyste opp, og da jeg så ut vinduet la jeg merke til et blått lys som pekte mot flyet, sier passasjer Børge Holm-Wennberg.

Piloten merket det samme

Han sa ifra til kabinpersonalet, som deretter varslet de i cockpiten. Ifølge Holm-Wennberg hadde piloten merket det samme som ham.

- Han orienterte passasjerene om at de like etter «take-off» ble oppmerksomme på et lys, at dette var en laser, men at de ville fortsette mot Trondheim.

En annen passasjer, Bjørn A. Fløtre, var på samme flyet, og han klarte å ta et bilde av laserlyset som traff sidevinduet.

- Jeg ble rimelig skremt av hvor utrolig blendende dette var med tanke på hvor umulig jobben blir for piloter under landing, sier han.

- Galskap

Han trodde først det var en ambulanse- eller politiutrykning, men så ble hele vinduet blått.

- Hele vingen av flyet lyste opp som om det sto en ambulanse rett utenfor med blinkende lys. Jeg håper voksne forteller ungdommer og barn at dette er galskap, sier han.

Norwegian opplyser til adressa.no at de ikke har mulighet til å undersøke hendelsen, men gir en generell kommentar.

- Dessverre hender det at piloter blir utsatt for laserlys. Vi ser veldig alvorlig på dette ettersom det kan gå utover sikkerheten, sier pressekontakt Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian.