GARDERMOEN: - Med meg som nestleder vet dere akkurat hva dere får. På godt og vondt, sa Per Sandberg til landsmøtet i Frp søndag formiddag.

Så valgte partiet ham til nestleder for en ny runde.

Se bildeserie fra Frp-landsmøtet her

I år ble det ingen blanke stemmer på Sandberg. Partiet har ikke lenger automatisk skriftlige personvalg.

Det var en følelsesladet – og sint – Sandberg som snakket til landsmøtet før valget.

- Det er jo alltid litt spesielt kvelden før et valg. Det er en eim av spenning. En eim av rykter. Og en eim av påstander. Det er tøffe tider. Det store spørsmålet er; Hvor mange blanke stemmer blir det på Per i dag? Jeg skal si dere en ting, jeg er ikke så opptatt av det. I dag er jeg mest opptatt av å være stolt. Jeg er stolt av å være med i et parti som tar til motmæle mot alt, sa Sandberg.

Forbannet på kolleger

Sandberg våknet søndag opp til påstander i media at han angivelig egentlig var sterkt misfornøyd med asylbarnavtalen som ble inngått med KrF og Venstre.

Sandberg var tydelig opprørt over dette da han gikk på talerstolen.

- Jeg har ikke noe behov for å bevise noen ting for noen noe mer. Dere kjenner meg på godt og vondt. I alle sammenhenger. Jeg vet bedre enn noen ganger at anerkjennelse er en plante som ofte vokser på graven. Det er ikke det vi søker. Vi tror så sterkt på det vi holder på med. Jeg er stolt av at jeg hver morgen står opp og spør om hva jeg kan bidra med for å gjøre partiet bedre, sa Sandberg – før han adresserte kollegaer i Frps stortingsgruppe:

- Jeg er også åpen når jeg er skuffet. Når det finnens noen i partiet som ikke har det som agenda å stå opp og gjøre andre bedre. Som ikke synes det er viktig å stå sammen, forsvare hverandre og ta var på hverandre. Sånne ting vi lærte om på Skogn, der jeg er oppvokst, tordnet en opprørt Sandberg.

Bråkmaker?

I forkant av landsmøtet for to år siden ønsket flere fylkeslag at Sandberg skulle erstattes av Anders Anundsen som nestleder, men til slutt var det ingen som tok opp kampen. Sandberg ble valgt mot 33 blanke stemmer.

I år har ingen utfordret Sandberg som nestleder – og etter en ørliten nøling applauderte landsmøtesalen gjenvalget.

Rett før landsmøtet fastslo partileder Siv Jensen at «Per ikke er noen bråkmaker». Dette ble spøkefullt dementert av Sandberg 1. mai.

- Men jeg mente det ikke så alvorlig, Siv. Jeg er i bunn og grunn ikke en bråkmaker, erklærte Sandberg etter at han var valgt.