Mennene ble fraktet til sykehus søndag kveld, opplyste Redningsselskapet på Twitter.

Fritidsfiskerne ble meldt savnet da de ikke kom i land til avtalt tid 17. mai, opplyser Børge Galta redningsleder ved Hovedredningssentralen (HRS) på Sola. Det ble deretter igangsatt en redningsaksjon.

Kantret i 09-tiden

Klokken 21.40 i søndag kveld meldte Redningsselskapet at redningsskøyta Erik Bye dro ut for å lete etter fisketuristene vest for Averøya. Også en kystvaktbåt og et Sea King-helikopter fra Ørlandet ble tilkalt for å hjelpe til i letingen.

Vel en time senere var de tre tyskerne funnet av redningsskøyta.

- Båten deres hadde kantret, men de hadde klart å klatre op på den etterpå. De var ute i en mindre, åpen båt, sier Galta.

Ifølge Redningsselskapet kantret tyskerne allerede i 09-tiden. De hadde dermed klamret seg til kjølen i nærmere 13 timer før de ble funnet.

Vinket til redningsskøyta

Maskinsjef Remi Storebø ved redningsskøyta Erik Bye forteller at de tre tyskerne var oppegående, men kalde da de ble funnet.

- De var veldig nedkjølte og hadde vanskelig for å bevege seg. De var også slitne og sultne etter å ha sittet på kjølen siden klokken 9.15 da de kantret. De fikk tepper og vi fikk varmet dem opp med utstyr som vi har om bord. En lege fra Sea King-helikopteret tok også en ekstra sjekk av dem. De er nå brakt til sykehus, sier Storebø.

Mennene ble funnet to nautiske mil nordvest av Hestskjæret.

- Vi så dem på lang avstand. En av mennene vinket og vi kjørte nærmere. De satt på kjølen og det var lite av båten som vistes på overflaten. Båten var 19-20 fot lang, sier Storebø.

Hadde flytevester

Alle tyskerne hadde flytevester og var i tillegg godt kledd med varmekjeledresser og ullklær, noe som trolig var medvirkende til at dette endte godt, mener Storebø.

De tre tyskerne ble tatt med inn til land på Piren i Kristiansund i 23-tiden.

Dette synet møtte mannskapet om bord i redningsskøyta Erik Bye. Foto: RS Erik Bye