Mannen ble varetektsfengslet med brev og besøksforbud etter at politiet mottok en bekymringsmelding fra foreldre.

Flere uavhengige kilder bekrefter overfor Adresseavisen at mannen som er mistenkt for å ha forgrepet seg på flere barnehagebarn og tatt seksualiserte bilder kommer fra Trøndelag.

Politiet i Tromsø ønsker ikke å kommentere opplysningene av hensyn til den videre etterforskningen. De sier at etterforskningen så langt kun har dreid seg om barnehagen i Tromsø, hvor mannen har jobbet siden 2008.

- I de to ukene vi har jobbet med saken, har vi hatt fokus på barnehagen. Vi har ikke fått konkrete tips om overgrep som skal ha skjedd i andre deler av landet. Jeg vil ikke bekrefte eller avkrefte hvor han har holdt til tidligere i denne delen av etterforskningen, sier etterforskningsleder Yngve Myrvoll ved Troms politidistrikt til Adresseavisen.

Overgrep over flere år

Så langt er mannen siktet for overgrep mot elleve barn. Felles er at alle barna har gått i barnehagen hvor mannen jobber. Noen av barna går i barnehagen ennå, mens andre har begynt på skole. Når det gjelder seks av barna har politiet siktet mannen for seksuell omgang med barn under ti år. Strafferammen er på inntil 21 år. Overfor de fem andre er han siktet for uanstendig adferd. Overgrepene skal ha skjedd gjentatte ganger.

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt frykter omfanget av saken vil øke etter hvert som etterforskningen går videre.

- Vi har indikasjoner på at dette har skjedd ofte og har et stort omfang. Det vil være naturlig å tro at vi ennå ikke har snudd alle steiner. Hvor mange overgrep og fornærmede vi ender opp med, er for tidlig å si, sier Lysnes.

I den videre etterforskningen vil politiet også snakke med barn og foreldre i en fotballklubb i Tromsø hvor han ifølge avisen Nordlys har vært fotballtrener.

Tok bilder

I tillegg til overgrepene skal mannen også ha tatt seksualiserte bilder av flere barn. Politiet har blant annet beslaglagt mannens pc.

Bildene skal være tatt i barnehagen og området rundt. Et av de videre sporene i etterforskningen går ut på å finne ut om mannen har delt bildene med noen.

Ikke straffet tidligere

Ifølge mannens Facebook-profil har han tatt deler av utdanningen sin i Trøndelag, hvor han også har familie. Etterforskningsleder Yngve Myrvoll ved Troms politidistrikt ønsker ikke å uttale seg om de har bedt om bistand fra Sør-Trøndelag politidistrikt i forbindelse med saken. Han bekrefter imidlertid at de får bistand fra Kripos i forbindelse med etterforskningen.

Etter det Adresseavisen kjenner til er mannen ikke straffet tidligere. Politiet i Tromsø hevder at de heller ikke har mottatt bekymringsmeldinger angående mannen tidligere.

Har innrømmet straffskyld

Selve pågripelsen av mannen skjedde 6. mai i år. Han har hatt brev- og besøksforbud i perioden.

- Bakgrunnen var en bekymring de foresatte hadde i forbindelse med noe som formentlig hadde skjedd i barnehagen. Politiet vurderte den som så alvorlig og troverdig at vi gikk til pågripelse av siktede ganske umiddelbart, sier Myrvoll.

Mannen har ifølge fengslingskjennelsen erkjent straffskyld for flere av forholdene. Torsdag vil politiet fremstille ham for varetektsfengsling i fire nye uker. Politiet har ifølge avisen iTromsø allerede avhørt 14 barn og har planer om å avhøre ytterligere 15.

- Det kommer nok også mange flere avhør etter dette. I tillegg gjennomgår vi beslagene vi har gjort og gjennomfører dataanalyse for å finne ut om bilder er spredt, sier Lysnes.

Adresseavisen har forsøkt å oppnå kontakt med den siktedes forsvarer, Anja Støback Bjørsvik, uten hell. Overfor VG uttaler hun at mannen ikke ønsker å at det skal gis informasjon til mediene i saken.

Etterforskningsleder Yngve Myrvoll (t.v.) og politiinspektør Einar Sparboe Lysnes frykter at overgrepssaken vil øke i omfang etter hvert som etterforskningen går videre. Foto: Bjørnbakk,Jan-Morten, NTB scanpix
Politiet i Tromsø pågrep mannen den 6. mai i år, etter å ha mottatt en bekymringsmelding fra foreldrene til ett av barna. Foto: Bjørnbakk,Jan-Morten, NTB scanpix