Ifølge avisen iTromsø beskriver vennene til mannen i tredveårene som en «helt normal type».

- Det kom som et sjokk for oss alle. Han var en utrolig blid og glad gutt, og ingen kunne tro at han kunne vært involvert i noe sånt, sier en venn av den siktede til iTromsø.

Mannen er nå siktet for å ha forgrepet seg og/eller utvist uanstendig adferd overfor elleve barnehagebarn i barnehagen hvor han har vært ansatt. Overgrepene har foregått over flere år, og noen av barna går nå på skole, mens andre fortsatt går på barnehagen.

Glad i musikk

Av vennene beskrives den siktede som en person som trivdes i sosiale lag. Han skal ifølge iTromsø ha vært glad i både musikk og sport. Mye av tiden skal ha gått med på fotball, trening og kosthold.

Han har vært ansatt i barnehagen i Tromsø siden 2008, og skal ha hatt en stor omgangskrets.

- Han var i grunnen som en helt normal fyr, og han var svært godt likt. Han hadde jo de samme interessene som alle oss andre, så det hele er bare ufattelig. Han var sosial, likte å spille gitar og var alltid i godt humør. Han var alltid blid og hyggelig, sier vennen til avisen.

- Merket aldri noe rart

Nå har både vennen og resten av venneflokken mannen har i Tromsø fått vite om siktelsen.

- Jeg ble målløs og sjokkert. Ingen kan skjønne at dette stemmer. Det hele er bare tragisk. Han fremsto som en veldig godhjertet person, og alle kjenner han sånn. Han var en type som ville alt godt for andre, sier vennen, og fortsetter:

- Jeg merket aldri noe rart med han. Men nå håper jeg bare at alle som har blitt rammet av dette får hjelp, sier vennen til iTromsø.

Mannen er siktet for å ha forgrepet seg på elleve barn i denne barnehagen i Tromsø. Foto: Bjørnbakk,Jan-Morten, NTB scanpix