Norges innbyggere er dermed delt i synet på forslaget om å ta imot 10 000 flyktninger fra Syria de neste to årene.

Det var Sosialistisk Venstreparti som først lanserte forslaget. Arbeiderpartiet vedtok deretter på sitt landsmøte å ta imot 10.000 flyktninger, og siden da har debatten rast.

- At dette spørsmålet splitter folket i to understreker hvor viktig det er at vi får en bred enighet om denne saken i Stortinget, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Alle opposisjonspartiene har landsmøtevedtak på at de vil ha 10 000 flyktninger fra Syria i løpet av de neste to årene. Målingen gjenspeiler partienes ønsker. Blant Aps velgere sier 62 prosent ja til flyktningene.

Tallet er det samme for dem som stemmer på Senterpartiet. Blant Sosialistisk Venstrepartis velgere er det 85 prosent som svarer det samme, 81 prosent av dem som stemmer på Miljøpartiet De Grønne er enig.

Men også de som stemmer på regjeringens to støttepartier er på linje med opposisjonen. 70 prosent av Kristelig Folkepartis velgere sier ja til flyktningene, noe også 71 prosent av Venstres velgere gjør.

Andelen blant dem som stemmer på Høyre er 22 prosent, mens 5 prosent av Fremskrittspartiets velgere mener Norge bør åpne dørene for 10 000 Syria-flyktninger.