Politiet i Troms har ennå ikke identifisert alle barna på overgrepsbildene som ble funnet på harddiskene til den siktede 30-åringen, som opprinnelig kommer fra Trøndelag.

I jobben med å kartlegge fortiden til den 30 år gamle trønderen har politiet i Tromsø vært i kontakt med politiet i Trøndelag.

Mannen er siktet for overgrep og uanstendig adferd overfor elleve barn som har gått i en barnehage hvor han jobbet. Politiet er også kjent med at trønderen jobbet i en privat barnehage i Harstad i forbindelse med praksis på midten av 2000-tallet. Ifølge NRK har politiet i Harstad også åpnet etterforskning mot mannen.

- Vi fokuserer etterforskningen rundt barnehagen i Tromsø, der han har jobbet i åtte år. Vi kan ikke utelukke at det har vært forhold før den tid, men vi har ingen opplysninger om det, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Tromsø-politiet til adressa.no.

Tok kontakt med politi i Trøndelag

Han forteller at de tok kontakt med politiet i Trøndelag i startfasen av etterforskningen.

- Siden han er født og oppvokst i Trøndelag var det viktig for oss å ta kontakt med politiet da vi startet etterforskningen av saken, sier han.

Den 30 år gamle mannen ble pågrepet 6. mai da han var på jobb i en privat barnehage i Tromsø. Pågripelsen skjedde etter en bekymringsmelding fra foreldre. Før dette skal ingen ha hatt mistanke om at mannen kunne ha gjort noe galt.

Etter pågripelsen ble mannen siktet for overgrep mot ett barn i barnehagen. Onsdag denne uka ble siktelsen utvidet til å gjelde 11 barnehagebarn og skolebarn. Overfor seks av barna er mannen siktet for overgrep som er sidestilt med samleie. Overfor fem av barna er han siktet for uanstendig atferd.

Innrømmer flere overgrep

Ifølge politiet skal overgrepene ha skjedd gjentatte ganger, og noen av dem går flere år tilbake i tid.

Mannen har selv innrømmet noen av overgrepene. I går ble han varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud etter å ha vært fengslet i to uker.

Totalt i saken er det planlagt eller gjennomført dommeravhør med nærmere 30 barn.

Har vært trener i flere klubber

Mannen har også vært trener for en fotballklubb i Tromsø.

Ifølge VG har han også vært trener for andre lag. De skriver at han i 2007 var fotballtrener på samme sted som han da gikk på skole. Det var i denne klubben han tok trenerutdanning for å bli fotballtrener.

Avisen Nordlys skriver at trønderen ble rekruttert til trenerrollen av en mann som senere skal ha blitt dømt for overgrep mot barn.

Politiinspektør Einar Sparboe Lysnes (t.h.) i Troms politidistrikt forteller de var i kontakt med politiet i Trøndelag i startfasen av etterforskningen for å kartlegge hans fortid. Her sammen med etterforskningsleder Yngve Myrvoll. Foto: Bjørnbakk,Jan-Morten, NTB scanpix