Det skriver Stavanger Aftenblad mandag ettermiddag. Bakgrunnen for anken til Høyesterett er påståtte saksbehandlingsfeil i lagmannsretten.

– Jeg har pratet med min klient flere ganger etter lagmannsrettens dom og vi er enige om å anke til Høyesterett, sier Müllers advokat Ørjan Eskeland til avisen.

Thomas Müller har tilstått at han tok livet av sin kone, men han har hevdet at hun ønsket å dø og at hun ønsket at ektemannen skulle ta livet av henne.

Tidligere rettspraksis

Til NTB sier Eskeland at de mener lagmannsretten behandlet nettopp samtykke-spørsmålet på gal måte.

– Min klient har hele tiden forklart at dette drapet skjedde ved hennes samtykke, og nettopp det spørsmålet skulle lagmannsretten tatt stilling til. Det er tidligere rettspraksis som gir anvisning for slik praksis, mener Eskeland.

Spørsmålet ble først tatt opp i straffutmålingen, noe advokaten mener er feil.

Ny behandling?

Agnes Elisabeth Müller ble funnet død i Lysefjorden 6. mai i fjor.

Thomas Müller ble først dømt til 21 års fengsel i Jæren tingrett 4. desember 2014, før han 12. mai i år fikk samme dom i Gulating lagmannsrett. Nå vil han og advokaten ha en fullstendig ny runde i lagmannsretten.

– Dersom Høyesterett er enig i vår anke så vil en full ny runde i lagmannsretten være en naturlig følge, sier Eskeland til NTB.

Han mener i tillegg at voldtekts-spørsmålet i saken også må behandles på ny, og da sees i sammenheng med drapet. Anken vil bli sendt i løpe av uken, opplyser Eskeland.

Arkivbildet av Agnes Elisabeth Müller ble sendt ut av politiet etter at hun ble meldt savnet i april 2014. Kort tid etter ble mannen hennes siktet for drap. Foto: Politiet / NTB scanpix