Tirsdag kveld ble en transformator overbelastet. Dette førte til at deler av Nedre Singsaker var uten strøm i oppimot to timer.

Informasjonssjef i Trønderenergi, Ole Jørgen Frostad, kan ikke garantere at dette ikke skjer også andre steder.

- Alle transformatorene er bygget for å tåle en viss mengde strøm. Hvis strømforbruket blir for høyt, kan det hende at de kobler ut. Dette skjer imidlertid sjelden, og jeg vil ikke si at det er stor grunn til bekymring, sier Frostad.

Anbefaler andre energikilder

Belastningen på Trønderenergis strømnett er for tiden høy.

- Tirsdag var belastningen på 580 megawatt. Dette er et stykke unna rekorden, som er på 609 megawatt, men fortsatt veldig høyt, sier Frostad.

- Vil du anbefale folk å kutte ned på strømforbruket nå?

- Hvis man har mulighet til å fyre med andre ting enn strøm, bør man gjøre det. Dette er også på grunn av de høye strømprisene som er akkurat nå, sier Frostad.

Strømprisen ned i morgen

Den gledelige nyheten er at strømprisene er ventet å synke kraftig fra onsdag til torsdag.

Mens strømprisen i Midt-Norge nådde 1,63 kroner per kilowattime onsdag, vil den høyeste prisen på torsdag være på 97 øre.

Årsaken til prisnedgangen, skal være dansk vindkraft.

- Det er en av fordelene ved det nordiske markedet: Det har flere ben å stå på, vann, vind, atomkraft og litt kull. Torsdag faller prisen først og fremst fordi markedet har fått tilgang til en del mer dansk vindkraft, sier kommunikasjonsdirektør Siw Hauge i Nord Pool Spot til vg.no.

Bildet er tatt i februar i år. Foto: VEGARD EGGEN