Regjeringen utnevner i dag rådmann i Trondheim, Stein Ytterdahl, som fylkesmann i Agder. Det nye embedet erstatter dagens fylkesmenn i Aust-Agder og Vest-Agder.

Dette skriver Dagens Næringsliv nå i formiddag. Ytterdahl presenteres for offentligheten etter at Kongen i statsråd tar den formelle beslutningen fredag klokken 12, skriver avisen.

Arendalsuka

Den profilerte tidligere SV-politikeren Øystein Djupedal var en av ti søkere til stillingen. Han har de siste årene vært mest kjent som sjef for Arendalsuka, det årlige treffpunktet for norsk politikk og samfunnsliv, etter modell av den svenske Almedalsveckan.

Djupedals rolle i Arendalsuka har vært forbundet med en del kontroverser, men i følge DN er det ikke Djupedals rolle i Arendalsuka som er den direkte årsaken til at han ikke blir fylkesmann i Agder.

Fra Trondheim

Det skal være et ønske om at den som blir utnevnt verken kommer fra Aust- eller Vest-Agder.

Det er rådmann i Trondheim, Stein A. Ytterdahl (63) som i dag vil bli utnevnt til fylkesmann i Agder, etter at fylkesmannsembetet i Vest-Agder og Aust-Agder er slått sammen.

Ytterdahl har bakgrunn som Ap-politiker og var ordfører i Farsund kommune fra 2007 til 2011. I Farsund ble han valgt gjennom direktevalg som ordfører og fikk 66,1 prosent av stemmene.

Ytterdahl også hatt flere lederstillinger i norsk næringsliv, med roller i Statoil, Elkem og forsker i Norsk Hydro.