Han var 29 år, «ung og lovende» da han første gang ble sendt på Stortinget for å være representant.

- Vararepresentant for Gunvor Schnitler. En ukes tid. Det var forferdelig. Ingen snakket til meg, og jeg lovte at jeg aldri skulle tilbake.

Men denne uken – 35 år senere - er Marwin Wiseth tilbake som representant på Løvebakken.

- Nå er jeg verken ung eller lovende, bare «og». Men det skal de ha, alle er hyggelige og snakker pent til meg her på Stortinget, skratter Wiseth.

Havnet nesten i ulykken/lykken

Det er lenge siden Marvin Wiseth ga seg med politikk. Han bedyrer at tredagers-oppholdet på Løvebakken denne uken på ingen måte er et signal om varig politisk «comeback».

- Det er flott med eldre i politikken, men vi som har holdt på så lenge som meg trenger absolutt ikke å bli gamle i politikken. Det gjelder å stoppe i tide, mener Wiseth.

Gammelordføreren i Trondheim vikarierer i forbindelse et utenlandsopphold for førsterepresentant Linda Hofstad Helleland.

- Jeg sa i sin tid ja til å stå på Høyres stortingsliste. Trygt nede på 5-6. plass, uten mulighet til å bli innvalgt.

Wiseth ble satt på 4. plass, men trodde fortsatt han var godt sikret mot en ny politisk karriere. Men en periode i valgkampen gikk det veldig bra for Høyre - og Wiseth ble urolig.

- Jeg ble meningsmålt inn noen uker der. Heldigvis for meg, men beklageligvis for Høyre, roet det seg. Jeg hadde unnet Høyre fire plasser, men ikke meg, smiler Wiseth.

Saksordfører for E6

Normalt er det 3. kandidat Torhild Aarbergsbotten som tar seg av vikarieringen i Sør-Trøndelag Høyre. I hennes fravær har Wiseth rigget seg til i samferdselskomiteen, vært med på å endre grunnloven og avgitt stemmer i nærmere ulike 50 saker.

- Du snakker forresten med selveste saksordføreren for nye E6 Sør. Et blytungt dokument, men det er liten tvil om at det blir strålende å kjøre på etter hvert. For meg vil det nok banke ekstra i brystet på kjørerturer sørover fra Trondheim i årene som kommer, fastslår Wiseth.