Mannen og kvinnen som ranet til seg en drosje på Sjoa i helgen ble mandag fremstilt for fengsling i Nord-Gudbrandsdal tingrett.

Etter ranet stakk mannen og kvinnen på henholdsvis 21 og 30 år fra politiet i høy hastighet, før ferden endte opp i Okstadbakken sør for Trondheim.

- De to er siktet for grovt ran, mens mannen også er siktet for drapsforsøk. Vi vil be om fengsling i fire uker.

Det opplyste politiadvokat Eystein Husby ved Gudbrandsdal politidistrikt til adressa.no mandag.

Tok jerngrep

Drosjesjåføren har fortalt til NRK at han trodde han skulle dø:

- Plutselig fikk jeg to armer rundt halsen i et jerngrep. Først skjønte jeg ingenting. Det var helt uvirkelig. Etter hvert forsto jeg at dette var virkelig, og at de ville gjøre alt de kunne for å ta meg. Jeg kjente dødsangsten, så jeg kjempet imot, sier mannen.

Havnet på taket

Etter drosjekapringen i Sjoa gikk ferden i vill hastighet nordover E6. Mellom Melhus og Klett fikk en politipatrulje fra Sør-Trøndelag politidistrikt øye på bilen. Den holdt høy hastighet, og før politiet klarte å ta igjen bilen lå den på taket i Okstadbakken.

Den hadde da brast gjennom midtdeleren og havnet i motsatt kjørefelt.

Spesialenheten ble rutinemessig varslet om saken. Etterforskningsleder Thomas Norberg opplyser til adressa.no at de er orientert om saken, men at de foreløpig ikke har funnet grunn til å starte etterforskning.