Ti av de tolv politimesterstillingene i de nye politidistriktene, som skal opprettes fra årsskiftet, er lyst ledig.

Er politimesterembetet videreført, fortsetter politimesteren i stillingen ut åremålsperioden. I Troms og Oslo fortsetter derfor politimestrene Ole Bredrup Sæverud og Hans Sverre Sjøvold, sistnevnte selv om distriktet nå også omfatter Asker og Bærum.

Sikre god rekruttering

Politidirektør Odd Reidar Humlegård begrunner avgjørelsen med at Politidirektoratet (POD) vil bruke litt mer tid for å sikre en grundig rekrutteringsprosess, og forlenger derfor søknadsfristen.

- Vi gjør dette for å sikre at vi får best mulig kandidater, understreker Humlegård.

POD ønsker ikke å svare på Adresseavisens spørsmål om man betrakter søkerlistene som tynne, utover det som fremkommer i pressemeldingen.

Inkluderer Bindal

Politimester Nils Kristian Moe i Sør-Trøndelag har tidligere bekreftet overfor Adresseavisen han ville søke stillingen som sjef i nye Trøndelag politidistrikt. Foruten begge trøndelagsfylkene vil Trøndelag politidistrikt fra 1. januar 2016 også omfatte Bindal kommune i Nordland fylke.

Trøndelag politidistrikt vil ha om lag 930 ansatte. Det er ennå ikke besluttet hvor hovedsetet i de nye politidistriktene skal ligge, men det vil neppe komme som noen stor overraskelse om Trondheim skulle bli valgt i Trøndelag politidistrikt, selv om enkelte har tatt til orde for å legge det til Stjørdal, slik Helse Midt gjør.

Fra 27 til 12

10. juni vedtok Stortinget politireformen. I den forbindelse skal antallet politidistrikter reduseres fra 27 til 12 fra 2016. Samtidig skal etaten videreutvikles og moderniseres.

I utlysningsteksten går det frem at etaten står foran store utfordringer de nærmeste årene. Og som toppleder i politiet skal man ifølge annonsen oppnå resultater sammen med andre gjennom å sette retning, skape oppslutning om mål og gjennomføre nødvendige endringer.

POD har en målsetting om 40 prosent kvinneandel, og oppfordrer derfor kvinner til å søke.