Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.

Funnet skyldig i overlagt drap i Mannsverk-saken

Tromsø (NTB): Den 49 år gamle mannen som anket tingrettsdommen på 17 års fengsel for drapet på Helge Mannsverk, er også funnet skyldig i Hålogaland lagmannsrett.

Historisk norsk reisning

Henrik Wergeland og Karl Johan er blant de historiske skikkelsene du får møte i Riksteaterets nye oppsetning Norsk reisning.

Idrettstrener dømt til to års fengsel for overgrep

Bergen (NTB): En 39 år gammel idrettstrener er i Bergen tingrett dømt til to års fengsel for en rekke seksuelle overgrep mot en jente fra hun var 14 år i 2009 og fram til januar 2011.

Oslo Børs så vidt i pluss

Oslo (NTB): Oslo Børs stengte onsdag med en svak oppgang på 0,1 prosent til 616,02 poeng.

Kronprinsessen åpnet Bjørnsonfestivalen

Oslo (NTB): Kronprinsesse Mette-Marit, som er kjent for sin interesse for litteratur, sto for åpningen av litteraturfestivalen Bjørnsonfestivalen i Molde onsdag.

Hussain måtte slutte som bud etter kundeklager

Oslo (NTB): Islamisten Ubaydullah Hussain har måttet slutte i en stilling som bud etter klager fra kunder som syntes det var skremmende at han leverte pakker til dem.

Øyer-siktet godtar utlevering til Norge

Rotterdam/Oslo (NTB-Peter Tálos): Den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) ble onsdag varetektsfengslet i 20 dager i en nederlandsk domstol. Han ville ikke si noe om drapssaken under fengslingsmøtet.

850 nye lærere tas ut i streik

Oslo (NTB): Utdanningsforbundet tar ut ytterligere 850 lærere i streik fra neste tirsdag. Dermed vil nærmere 9.000 lærere være i streik.

163 nye lærere skal streike i Trøndelag

Dermed vil 1222 lærere være i streik i Sør- og Nord-Trøndelag fra neste uke.

POD: – Har ikke landet på antall politidistrikter

Oslo (NTB-Johan Falnes): Politidirektoratet står fast på sin anbefaling om at antall politidistrikter bør være mellom seks og ti. Mer konkret er det ikke, fastholder politidirektøren.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus