Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.
Dette leses nå:

Nav har brukt tre milliarder på ett konsulentselskap

Oslo (NTB): Konsulentselskapet Accenture har de siste åtte årene fakturert Nav for tre milliarder kroner.

Rovdyrene har vendt tilbake til Europa

Oslo (NTB): De store rovdyrene er på vei tilbake til et tett befolket Europa. Deres leveområder har blitt oppstykket og europeerne flere, men rovdyrene synes å ha tilpasset seg sin nye hverdag.

Testet arvestoff i julemat – ansjos avslørt som brisling

Trondheim (NTB): Forskerne ved NTNU fant ingen forsøk på matjuks da de DNA-testet julepølse, medisterkaker, sylte og annen julemat. Men ansjos er egentlig brisling.

Høyre stuper på ny meningsmåling for Oslo

Oslo (NTB): Høyre går tilbake 7,3 prosentpoeng til 25,5 prosents oppslutning på Aftenpostens Oslo-måling. Arbeiderpartiet er størst, med 36,9 prosent.

Norske fanger til Nederland til sommeren

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Norske og nederlandske myndigheter underskrev torsdag en avtale om sending av 242 norske fanger til et nederlandsk fengsel. De første sendes trolig sommeren 2015.

Slik er den forhatte turen til gate 19

Gate 19 på Gardermoen har blitt et hatobjekt og snakkis. Se folkets historier og bilder fra deres vei til og fra gaten.

Kronprinsen tente lys for Peshawar-ofrene

Kronprins Haakon og utenriksminister Børge Brende var blant de mange som tente lys for ofrene etter terrorangrepet mot en skole i Pakistan.

Brende: – La sorgen mane oss til kamp

Oslo (NTB): – Terroren rammer oss, men den får ikke stanse oss, sier utenriksminister Børge Brende (H) om terrorangrepet mot en skole i Pakistan.

Politiet vet hvor barna var under Hemsedal-drapet

Hemsedal (NTB): Barna til kvinnen som ble funnet drept i fryseren i sin leilighet i Hemsedal mandag, ble avhørt torsdag. Politiet ønsker ikke å si hvor barna var da moren ble drept.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus