Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.
Dette leses nå:

Senterpartiet vil legge ned Oslo fylke

Oslo (NTB): Et utvalg i Sp foreslår at Oslo fylke skal legges ned. Utvalget mener at Oslo og Akershus bør være ett fylke.

Kroken på døra for Suss-telefonen

Oslo (NTB): Etter 27 år må Suss-telefonen legge på røret for godt. Telefontjenesten som årlig får rundt 12.000 spørsmål fra unge om helse og seksualitet, får ikke lenger støtte fra Helsedirektoratet.

Feilslått IT-satsing kan koste Nav 340 millioner kroner

Oslo (NTB): Fredag starter en åpen høring på Stortinget om Navs feilslåtte IT-satsing. Riksrevisjonen kritiserte Nav sterkt i sin rapport tidligere i høst. Nå viser en intern rapport at tapet beløper seg til 340 millioner kroner.

Rekordstort EU-nei i befolkningen

Oslo (NTB): 20 år etter forrige avstemning om medlemskap i EU er nei-flertallet større enn noensinne. Hele 74 prosent sier nei i en ny meningsmåling.

Savnet mann funnet død

Geithus (NTB): En 89 år gammel mann som har vært savnet i Geithus i Modum kommune i Buskerud siden torsdag ettermiddag, er funnet omkommet.

Miljøorganisasjoner vil stoppe E16 og Ringeriksbanen

Oslo (NTB): Åtte miljøorganisasjoner vil stanse utbyggingen av E16 og Ringeriksbanen fordi «motorvei er det verste alternativet både med tanke på klimautslipp og inngrep i naturen».

Cathrine M. Lofthus ny direktør i Helse sør-øst

Oslo (NTB): Styret i Helse sør-øst har ansatt Cathrine M. Lofthus som ny administrerende direktør i helseforetaket.

Høyblokka åpnes for gjennomgang

Oslo (NTB): Fra fredag morgen blir det mulig å gå eller sykle gjennom Høyblokka i regjeringskvartalet.

Politijuristene vil at alle bildrapssaker blir revurdert

Oslo (NTB): Fagforeningen Politijuristene mener at alle bildrapssaker i Norge mellom 2005 og 2014 bør vurderes på nytt.

Torp flyplass gjenåpnet etter evakuering

Sandefjord (NTB): Politiet tror gjenstanden som førte til evakuering av Torp Sandefjord lufthavn ble plassert på toalettet, ikke glemt.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

«Når lyset e rødt og bommen ned e veien stengt og sånn e det»

Politiet er ikke videre imponert over bilføreren som meide ned veibom på E6.

Northug: - Det tøffeste er nok for de rundt meg

Pratet ut om den vonde tiden etter fyllekjøringen da han ankom Finland torsdag.