Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.

10-årig jente skadd i ATV-ulykke i Hedmark

Grue (NTB): En ti år gammel jente ble sendt til Ullevål sykehus med moderate skader etter en ATV-ulykke i Finnskog i Hedmark fredag kveld.

Politiet har fått klarsignal til bistand fra Forsvaret

Oslo (NTB): Regjeringen godkjente fredag kveld politiets anmodning om å bruke ressurser fra Forsvaret til å håndtere trusselsituasjonen mot Norge.

Norwegian-fly fra Los Angeles to døgn forsinket

Los Angeles (NTB): 300 passasjerer som skulle vært med et Norwegian-fly fra Los Angeles til London onsdag kveld lokal tid, sitter fortsatt strandet på flyplassen i USA. Ny avgangstid er 22.30 norsk tid fredag kveld.

Brende: – Problemer kommer nærmere med globalisering

Vi ser at utenrikspolitikk preger det innenrikspolitiske bildet, sa utenriksminister og årets Olsokprofil og Børge Brende (H) til pressen på Stiklestad, mens en terrortrussel henger over Norge.

Statsråder og direktorater i møter om terrortrussel

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) møtte fredag kveld flere direktorater som vil spille en viktig rolle ved et eventuelt terrorangrep.

Brende: – Problemer kommer nærmere med globalisering

Stiklestad (NTB): Vi ser at utenrikspolitikk preger det innenrikspolitiske bildet, sa utenriksminister og årets Olsokprofil og Børge Brende (H) til pressen på Stiklestad, mens en terrortrussel henger over Norge.

Statsråder og direktorater i møter om terrortrussel

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) møtte fredag kveld flere direktorater som vil spille en viktig rolle ved et eventuelt terrorangrep. Statsministeren og justisministeren diskuterte også situasjonen.

Norway Cup klar for fotballfest tross terrortrussel

Ekebergsletta i Oslo ligger klar for at tusenvis av fotballglade barn og ungdommer skal innta sletta.

Nordmann omkom i drukningsulykke på Færøyene

Torshavn (NTB): En mann i 60-årene fra Arendal omkom torsdag i en drukningsulykke på Færøyene.

Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Hedmark

Eidskog (NTB): En person ble fredag funnet død utenfor en bolig på Tobøl i Eidskog kommune i Hedmark. Politiet etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus