Gå til mobilutgaven
forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.
Leses nå:

Politiet etterforsker voldtekt av 13-åring i Haugesund

Haugesund (NTB): Fire menn er siktet for voldtekt eller medvirkning til voldtekt av en 13 år gammel jente i Haugesund. Det er også mistanke om seksuelle handlinger mot en annen 13-åring.

Mann kritisk skadd etter ulykke ved Haugesund

Haugesund (NTB): Skadene betegnes som kritiske for mannen som ble funnet skadd utenfor en bil på fylkesvei 47 ved Hagland nord for Haugesund natt til lørdag.

Klart for ny supermandag om kommunesammenslåinger

Oslo (NTB): Mandag skal innbyggerne i 46 nye kommuner stemme over om de vil bli sammenslått med nabokommunene eller ikke. I fem kommuner stemmes det allerede søndag.

Mulighet for tropevarme tirsdag

Oslo (NTB): En helg preget av regn mange steder i landet etterfølges av temperaturer opp mot 30 grader i Sør-Norge tirsdag.

Farlige plastperler for fisk og fugl

Små perler av industriell mikroplast forsøpler strender og hav langs store deler av norskekysten. Naturvernforbundet og berørte kommuner forsøker nå å finne kilden til forurensningen.

Syklister i bakken etter møte med sauer i Sveio

Auklandshamn (NTB): To syklister er fløyet til sykehus etter at de veltet i Auklandshamn i Sveio kommune i Hordaland søndag formiddag. Årsaken var sauer i veibanen.

Mann skadd i trafikkulykke i Telemark

Notodden (NTB): En mann pådro seg moderate skader i en trafikkulykke på E134 i Telemark tidlig søndag morgen.

VG: Enige om ekstra millioner mot ledighet

Oslo (NTB): Venstre og KrF har i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett fått gjennomslag for minst 100 millioner kroner ekstra til innsats mot arbeidsledigheten på sørvestlandet, skriver VG.

Venter kraftige byger og tordenvær på Østlandet

Søndag kan det bli kraftig bygevær med torden enkelte steder i Buskerud, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus