Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.

Barnehuske fra IKEA kan føre til alvorlig skade

Møbelgiganten IKEA ber kunder som har kjøpt barnehusken GUNGGUNG om øyeblikkelig å gjøre den utilgjengelig for barn siden det er fare for alvorlig personskade.

Barnehuske fra IKEA kan føre til alvorlig skade

Oslo (NTB): Møbelgiganten IKEA ber kunder som har kjøpt barnehusken GUNGGUNG om øyeblikkelig å gjøre den utilgjengelig for barn siden det er fare for alvorlig personskade.

KrF vil ha FN-mandat før Norge bidrar i IS-krig

Oslo (NTB): KrF mener Norge ikke kan vurdere å bidra i krigføring mot IS før det foreligger et FN-mandat. USA har bedt Norge og flere andre land om å bidra militært i Irak.

Mange frykter at de ikke våkner av røykvarsleren

Oslo (NTB): Én av fire er ikke trygg på at alle i huset vil våkne av røykvarsleren hvis det begynner å brenne om natta.

Britisk dom kan koste flyselskapene dyrt

Oslo (NTB): En britisk dom fra i sommer kan føre til at det blir langt vanskeligere for flyselskapene å nekte passasjerene erstatning.

Frp-topper mener SD-kritikken er trist

Oslo (NTB): Flere topper i Fremskrittspartiet sammenligner mobbingen av kontroversielle Sverigedemokraterna med mobbingen av Frp på 1980-tallet. Flere mener kritikken mot partiet er trist.

Politiet leter etter Lime-millioner i utlandet

Oslo (NTB): Politiet mistenker at siktede i Lime-saken har investert millioner av kroner i flere land, blant annet i Tyrkia og Pakistan.

Nordmenn villige til å pendle lenger

Oslo (NTB): Nordmenn er villige til å pendle lenger enn før, viser en fersk undersøkelse.

NHO: Norges klimamål blir ikke nådd

Oslo (NTB): Norge når ikke de høye klimamålene, og klimapolitikken er blitt et «norgesmesterskap i å sette seg høye mål som man ikke følger opp», mener NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Fengsel og bot for svart betaling av vaskehjelp

Oslo (NTB): En 46 år gammel kvinne er dømt til 30 dagers betinget fengsel og 20.000 kroner i bot for å ha betalt vaskehjelp svart.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis kommentarer