Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.
Leses nå:

Drammenbanen stengt mellom Asker og Drammen

Drammen (NTB): Det er stengt for all togtrafikk mellom Asker og Drammen på grunn av feil på sporet, melder Jernbaneverket.

Alvorlig for mann som falt i vannet i Halden

Halden (NTB): Tilstanden for én av mennene som falt i vannet fra en brygge i Halden søndag kveld, er alvorlig, opplyser politiet. En annen mann som også falt i vannet, mistet livet.

Hver fjerde kommune har søkt om hjelp til fattige

Oslo (NTB): Én av fire kommuner i Norge har søkt om økonomisk støtte til aktiviteter og ferieturer for fattige familier.

Norske Nato-soldater til Polen

Trondheim (NTB): Norge vil være tungt til stede med styrker i Øst-Europa i sommer. I tillegg til jagerflyberedskapen på flybasen ved byen Siauliai i Litauen skal soldater fra Telemark bataljon til Zagan i Polen i juni.

Dropper trolig krav om 10.000 syrere

Oslo (NTB): Tross flertall på Stortinget for å ta imot 10.000 flyktninger fra Syria vil partiene trolig ende med et kompromiss der langt færre syriske kvoteflyktninger får komme til Norge, skriver Dagsavisen.

Regjeringen varsler inntektssvikt i kommunene på 1,3 milliarder

Oslo (NTB): Regjeringen benekter at de kommunale skatteinntektene blir så svake som KS hevder. Dessuten nyter kommunene godt av lavere lønns- og prisvekst.

NSB setter popularitetsrekord

Oslo (NTB): Nye målinger viser at NSB har bedre punktlighet enn på lenge. Og kundene er mer tilfredse enn før.

Flere Syria-flyktninger kan gi behov for nye asylmottak

Oslo (NTB): Norge kan trenge 25 til 30 nye asylmottak hvis det kommer flere kvoteflyktninger fra Syria, sier UDI-direktør, Frode Forfang.

Utvalg skal vurdere egen domstol for familiesaker

Oslo (NTB): Et nytt utvalg skal vurdere en ny domstol for familiesaker, en hurtigdomstol og en forvaltningsdomstol for utlendingssaker.

Salget av nødprevensjon faller

Oslo (NTB): Færre kvinner i Norge blir uønsket gravide. Både salget av angrepiller og antall aborter går ned.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus