Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.
Leses nå:

Mann dømt for voldtekt av sovende mann

Oslo (NTB): En 31 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til tre år og tre måneders fengsel for voldtekt av en sovende mann.

Silkeaper stjålet fra Oslo reptilpark

Oslo (NTB): De to silkeapene Harald og Nano er savnet etter et innbrudd i Oslo reptilpark. Dyreansvarlig i parken frykter apene vil dø av stress.

Ni vil bli sjef for Kripos' cold case-gruppe

Oslo (NTB): Sju menn og to kvinner har søkt på stillingen som leder for Kripos' cold case-gruppe, som skal etterforske uoppklarte saker.

Personvernsvikt hos Hovedredningssentralen

Oslo (NTB): Hovedredningssentralen for Nord-Norge (HRS) har for dårlige rutiner for å behandle personopplysninger, mener Datatilsynet som har ilagt etaten et gebyr.

Festspillåpning for full musikk

Bergen (NTB): Både dronning Sonja og statsminister Erna Solberg (H) stilte opp til åpningen av Festspillene i Bergen onsdag.

Kommune-ja til 1.000 flyktninger

Oslo (NTB): Norske kommuner har sagt seg villige til å ta imot nesten 1.000 ekstra Syria-flyktninger de nærmeste to årene.

Rasstengt E16 i Vaksdal åpnes tidligst torsdag

Vaksdal (NTB): Opprydningsarbeidet på jordrasrammede E16 i Vaksdal pågår fortsatt. Veien blir tidligst åpnet torsdag, opplyser Statens vegvesen.

Oslo Børs startet rundt null

Oslo (NTB): Kurven over verdiene på Oslo Børs vippet mellom pluss og minus i den første timen etter åpning onsdag. Hovedindeksen hadde en nedgang på 0,04 prosent til 643,04 poeng etter en drøy times handel.

KrF åpner for å ta Syria-regningen senere

Oslo (NTB): KrF vil ha de andre partiene med på en budsjettfinte som forskyver ekstraregningen for nye kvoteflyktninger fra forsommeren til nærmere jul. Onsdag fortsatte Syria-forhandlingene på Stortinget.

Brannårsak ved bilopphoggeri i Melhus fortsatt uklar

Melhus (NTB): Det er fremdeles ikke kjent hva som førte til brannen ved et bilopphoggeri i Melhus i Sør-Trøndelag der tre personer ble kritisk skadd. Politiet skal onsdag på befaring på stedet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus