Gå til mobilutgaven
forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.
Leses nå:

Brann på smelteverk i Trøndelag

Trondheim (NTB): Det brenner fredag morgen på smelteverket Holla Metall i Hemne kommune i Sør-Trøndelag.

Ryanair trekker flyavgift uten samtykke

Oslo (NTB): Ryanairs passasjerer har reagert på at flyselskapet har trukket flyseteavgift fra deres konto uten samtykke.

Petroleumssektoren venter noe lysere tider

Oslo (NTB): Det går mot færre oppsigelser og færre permitteringer i olje- og gassnæringen, ifølge NHOs økonomibarometer.

– Rema får dårligere betingelser enn Norgesgruppen

Oslo (NTB): Rema-sjef Ole Robert Reitan mener Norgesgruppen får diktere sortimentet, mens Rema må plukke resten. Det sier han at de taper de én milliard kroner i året på.

Oljestreik kan ramme 12 prosent av produksjonen

Oslo (NTB): Fristen for meklingen i sokkeloppgjøret utløper natt til lørdag. Om partene ikke blir enige og det blir streik, rammes 12 prosent av olje- og gassproduksjonen på norsk sokkel.

Skolebarn får for lite svømmeopplæring

Oslo (NTB): Bare en av ti skoler gir fjerdeklassinger 30-40 timer svømmeundervisning, til tross for nye kompetansemål som ble innført i fjor høst, viser en rapport fra Utdanningsdirektoratet.

Flere millionsøksmål mot tidligere advokat

Bergen (NTB): Tidligere klienter har saksøkt en tidligere bergensadvokat for til sammen 27 millioner kroner. Advokaten avviser kravene og anklagene mot ham.

Apple skal være interessert i Tidal

Oslo (NTB): IT-giganten Apple vurderer angivelig muligheten for å kjøpe opp strømmetjenesten Tidal.

Kulturpolitisk advarsel til forlagene

Oslo (NTB): Dersom det viser seg at flere av de store forlagene har samarbeidet i strid med konkurranseloven, stiller de svakt neste gang bokavtalen skal reforhandles, sier kulturpolitiker Sveinung Harberg (H).

HRS: – Mer realistiske tall om innvandringsbakgrunn

Oslo (NTB): Human Rights Service applauderer de nye prognosene for innvandring og befolkningsvekst fra Statistisk sentralbyrå. Stiftelsen har tidligere beskyldt SSB for å pynte på tallene.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus