Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.

TGS løfter Oslo Børs

Oslo (NTB): TGS Nopecs kvartalsresultat og varsel om nye prosjekter sender selskapet rett opp på Oslo Børs. Hovedindeksen løfter seg 0,59 prosent til 562,71 poeng etter en drøy halvtimes handel.

Seks års fengsel for voldtekter av stedatter

Bergen (NTB): En mann fra Nordhordland er dømt til seks års fengsel for en rekke voldtekter av stedatteren sin.

Helleland dømt til fengsel for datainnbrudd

Drammen (NTB): Tidligere Høyre-politiker Tor Johannes Helleland (24) er dømt til 60 dagers fengsel, 30 av dem ubetinget, for datainnbrudd.

Gullgruve på havets bunn

På flere tusen meters havdyp ligger mineralressurser verdt enorme beløp.

Helleland dømt til fengsel for datainnbrudd

Tidligere Høyre-politiker Tor Johannes Helleland (24) er dømt til 60 dagers fengsel, 30 av dem ubetinget, for datainnbrudd.

Bergen: Tre voldssiktede begjært varetektsfengslet

Bergen (NTB): Politiet vil be om varetekt i fire uker for alle de tre rumenerne som er siktet etter voldsepisoden på en campingplass i Bergen i påsken.

Mann antastet kvinne på nattoget til Bergen

Bergen (NTB): En mann i 20-årene er pågrepet etter at han skal ha antastet en jevnaldrende kvinne på nattoget fra Oslo til Bergen natt til torsdag.

Smekkfull russebuss stanset og avskiltet

Russebussen hadde 24 passasjerer for mye. Godt over 50 festglade russ måtte pent finne seg andre transportmidler da russebussen deres ble stanset og avskiltet på grunn av ekstrem overlast.

Smekkfull russebuss hadde 24 passasjerer for mye

Sandvika (NTB): Godt over 50 festglade russ måtte pent finne seg andre transportmidler da russebussen deres ble stanset og avskiltet på grunn av ekstrem overlast i Bærum natt til torsdag.

Fortsatt vanskelig for Norske Skog

Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Norske Skog sliter i et vanskelig marked, men kuttet ned på kostnadene og leverte et resultat med positivt fortegn i første kvartal i år.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus