Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.

Øyer-drapet: Fengslingsmøtet flyttet til Gjøvik

Lillehammer (NTB): Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) framstilles for varetekt mandag klokken 14.30 i Gjøvik tingrett. Fengslingsmøtet er flyttet fra Lillehammer av habilitetshensyn.

Kraftig prishopp på OBOS-boliger i august

Oslo (NTB): Prisene på OBOS-boliger steg med 5,9 prosent fra juli til august. Prisveksten er overraskende høy, mener kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen.

Eidsvollsbygningen endelig fredet

Eidsvoll (NTB): 153 år etter at staten overtok eiendommen, ble den historiske Eidsvollsbygningen endelig fredet mandag.

Mann (79) omkom i drukningsulykke i Telemark

Bamble (NTB): En 79 år gammel mann døde etter å ha falt utfor en brygge og havnet i vannet i Bamble i Telemark mandag formiddag.

Elevene fornøyd med løsning på lærerkonflikten

Oslo (NTB): Elevorganisasjonen er fornøyd med at lærerstreiken nå er avsluttet, og sier det var på høy tid at partene ble enige om en avtale.

Laveste studielånsrente noensinne

Oslo (NTB): Den flytende renta i Statens Lånekasse vil fra 1. november være på 2,178 prosent, den laveste renta i Lånekassens historie.

Ber om 15 års fengsel i drapssak i Sarpsborg

Sarpsborg (NTB): Aktor la mandag ned påstand om 15 års fengsel for 26-åringen som er tiltalt for forsettlig drap på en 30 år gammel mann i Sarpsborg.

Siv Jensen sa ikke unnskyld til Hadia Tajik

Oslo (NTB): Frp-leder Siv Jensen mener Frp-representant Ulf Leirstein (Frp) gikk over streken da han trykket «liker» på ytringer som beskrives som hatefulle mot Hadia Tajik (Ap).

– DNA-bevis knytter siktet 18-åring til overgrep mot seksåring

Bergen (NTB): Politiet skal ha klart å rekonstruere en fullstendig DNA-profil fra 18-åringen som skal ha forgrepet seg på den seks år gamle jenta i Åsane. Profilen skal være identisk med den siktede 18-åringen i saken.

Norsk Hercules-fly drar til Nord-Irak

Oslo (NTB): Det norske Hercules-flyet som skal bidra med nødhjelp til Nord-Irak er klar for å starte oppdraget.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus