Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.

Høie åpen for sommerstengte sykehus i nord

Bodø (NTB): Fra neste sommer kan sykehus bli sommerstengt i Nord-Norge. Helseminister Bent Høie (H) støtter en utredning av ordningen.

Mann omkom i boligbrann i Drammen

Drammen (NTB): En mann i 50-årene er funnet død etter at det natt til fredag begynte å brenne i et leilighetsbygg i Engene i Drammen sentrum.

Kvinner mister stemmerett i misjonsorganisasjon

Oslo (NTB): Etter 50 år mister kvinner både stemme- og talerett når det gjelder lærespørsmål i Norsk Luthersk Lekmannsmisjon.

Ikea saksøker staten etter skattesmell

Etter en gransking fra Skatteetaten, har Ikea fått en skattesmell på 123 millioner kroner. IKEA er «sterkt uenig» i vedtaket, og trekker staten for retten.

Ketil Lund tror på mer overvåking

Oslo (NTB): Tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund regner med at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil få videre fullmakter som følge av forrige ukes terroralarm.

Prisene på borettslagsleiligheter gikk opp i juli

Oslo (NTB): Prisene på leiligheter i borettslag i juli var 1,9 prosent høyere enn juli i fjor. Så langt i år har prisene steget med 5 prosent.

Mange politikere fikk ikke terror-info

Oslo (NTB): Flere medlemmer av Stortingets utvidede utenriks- og forsvarskomité ble ikke orientert om terrortrusselen før justisminister Anders Amundsens pressekonferanse, skriver VG.

– Alle Syria-farere må overvåkes

Oslo (NTB): Terrorforsker Thomas Hegghammer mener Syria-farerne blir stadig farligere, og at absolutt alle som kommer tilbake må overvåkes.

Flertall for salg av Flytoget

Oslo (NTB): Verken KrF eller Venstre har noe imot at Flytoget selges. Dermed ligger det an til flertall på Stortinget for å gi regjeringen en salgsfullmakt i høst.

Høyre åpner for delvis merking av israelske varer

Oslo (NTB): Høyre vurderer nå et forslag fra Arbeiderpartiet om å merke israelske varer produsert utenfor 1967-grensene.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus