Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Et formidabelt gjennombrudd

– Et formidabelt gjennombrudd

Oslo (NTB): Kompromisset om delelinjen i Barentshavet er et formidabelt gjennombrudd som kan utløse felles prosjekter i det som i over 40 år har vært omstridt område, mener Russland-ekspert Arild Moe.

Hoppet av brannbil i fart – brakk begge anklene

Holmestrand (NTB): Da bremsene sviktet på en anleggsmaskin i Holmestrand måtte en mann i 40-årene hoppe av i fart. Mannen brakk begge anklene.

Innsatt rygget på av truck i fengsel i Vestfold

Oslo (NTB): En innsatt ved Hof fengsel i Vestfold er fraktet til sykehus etter å ha blitt rygget på av en truck.

Aibel kutter 230 stillinger i Haugesund

Haugesund (NTB): Oljeserviceselskapet Aibel sier opp ytterligere 230 ansatte. Denne gang er det personell i Haugesund som må gå.

Siv ble grillet om norsk økonomi

Oslo (NTB): Finansminister Siv Jensen (Frp) voktet seg vel for å komme med budsjettlekkasjer da hun onsdag ble grillet av en av verdens ledende økonomijournalister.

Besteforeldre vil ha OL i Oslo

Oslo (NTB): Over 100 underskrifter fra Besteforeldre for OL ble onsdag overlevert til Stortinget.

Kommunen og departementet enige om Oslo-OL

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Oslo kommune tar 2,5 milliarder kroner av OL-investeringene og ansvar for inntil 100 millioner kroner i budsjettsprekk.

8 av 10 boligeiere mangler nødvending dokumentasjon

Oslo (NTB): I alt 60 prosent av landets befolkning er bekymret for at badet har skader ved boligkjøp.

– Flere kontroller vil gi færre omkomne i trafikken

Oslo (NTB): Flere politikontroller ville gitt færre omkomne og hardt skadde i trafikken, mener Trygg Trafikk. Hittil i år har 132 personer omkommet i trafikkulykker.

Pleier tiltalt for vold mot to eldre kvinner

Bergen (NTB): En kvinnelig pleier på et aldershjem i Bergen er tiltalt for å ha slått og kløpet to demente kvinner i 80-årene.

Arbeidsministeren vil styrke Arbeidstilsynet

Oslo (NTB): Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) vil styrke Arbeidstilsynet med 27,8 millioner kroner i kampen mot arbeidskriminalitet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
– Det vil selvfølgelig være en ren norsk og ren russisk beslutning om man ønsker å åpne for leting i disse områdene. Det kan godt tenkes at det i forhandlingene også ligger intensjoner om samarbeide. Vi vet at det har vært snakket om samarbeide tidligere. Nå kan dette skje, sier Moe til NTB.


Russiske seismiske målinger på 80-tallet viste lovende petroleumsstrukturer i området. Generelt sier geologene at strukturene er mer lovende jo lenger øst man kommer i Barentshavet. Arild Moe advarer likevel mot å tro at en avklart grenselinje raskt vil føre til konkrete resultater.


– Selv om man utlyser lisenser i morgen, vil det ta noen år før bildet blir så klart at man kan tenke noe industrielt. Usikkerhetene som rammer den planlagte Stockman-utbyggingen vil også gjelde for dette området. Men det kan tenkes at kostnadsproblemene som hefter ved Stockman kan bli mindre dersom det finnes gassfelt i det tidligere omstridte området. En del geologer tror på det, sier Moe. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus