Også torsdag skapte utenlandske vogntog problemer i trafikken. Her havnet en estlender i autovernet på R714 ved Gagåsvanet. Foto: STEINAR FUGELSØY

- Tyngre kjøretøy får lettere problemer på vinterføre, men snø skal ikke være ukjent for de, sier operasjonsleder Harald Todal ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Russer kjørte av feil vei

I fem-tiden torsdag havnet en russisk trailer bokstavlig talt på avveie på riksvei 714 på Hitra.

- Den fikk problemer og måtte hjelpes av Falck. Traileren kom seg løs i 18-tiden. Da oppdaget man at den skulle til Kristiansund og nå er den forhåpentligvis på rett vei, sier Todal.

En polsk trailer sperret i samme tidsrom nordgående kjørefelt på E6 mot Stjørdal.

- Vi fikk melding om dette klokken 17.24. Den stod bom fast ved Stav Gjestegård og kom seg løs kvart over seks.

Problemene førte til at politiet sørget for en omkjøring via Storsand og Hommelvika på gamle E6 mens bilberging pågikk.

Traff autovernet

Halv åtte kjørte en tsjekkisk trailer inn i autovernet i Gråura på riksvei 70 fra Oppdal. Vogntoget hadde trukket hjulene i kjetting, men ble likevel sittende fast. Veien er delvis sperret, men det lar seg gjøre for personbiler å komme forbi stedet.

- En annen sjåfør varslet oss. Her er det fortsatt en bergningsbil på plass som jobber med å få traileren løs, sier Todal.

Litt senere, kvart over åtte sperret en latvisk trailer begge kjørefelt på E6, sør for Ulsberg i Rennebu kommune. Her kom traileren seg løs selv.

- Ifølge melder som ringte tilbake etter et kvarter var det mulig å komme igjen.

Bruker ikke kjetting

Todal påpeker viktigheten av at tunge kjøretøy tilpasser farten etter forholdene. Spesielt har dårlig skodde østeuropeiske vogntog problemer. Det er ikke tilfeldig mener Todal.

- Dette gjentar seg hvert år. Vi får en del trailere som blir stående. Det virker som om kjetting ikke er så vanlig for østeuropeiske sjåfører – det er flere som ikke har det på.

Også torsdag skapte utenlandske vogntog problemer i trafikken. Her havnet en estlender i autovernet på R714 ved Gagåsvanet. Foto: STEINAR FUGELSØY