Foto: RICHARD SAGEN

- Utrolig deilig å være tilbake. Å spille treningskamper er ikke det samme, så det var godt å være tilbake i mesterskap igjen, sier hun til fvn.no.

- Fløt greit

Lunde scoret to mål, hadde flere pene assists og bidro sterkt til at Norge OL-åpnet med en komfortabel 30-23-seier over Kina lørdag ettermiddag.

- Jeg synes det var mye opp og ned for lagets del. For min egen del synes jeg det gikk fint nok. Alt fløt egentlig ganske greit, både i forsvar og angrep, sier Lunde.

Viste tøffhet

Etter et langt skademareritt var det knyttet en del spenning rundt hvorvidt 28-åringen var tilbake i god, gammel form. Landslagets assistenttrener, Thorir Hergeirsson, uttalte til Fædrelandsvennen fredag at Lunde nå er bedre enn noensinne og at folk ville bli overrasket, spesielt over forsvarsspillet hennes.

Og "Kikki" viste mot Kina at hun har blitt enda sterkere og tøffere i den fasen av spillet. Det resulterte blant annet i to utvisninger.

- Den første er grei nok, men den andre er for streng, synes jeg.

Landslagssjef Marit Breivik var også godt fornøyd med Lundes mesterskaps-comeback.

- Kristine var bra begge veier i dag og bidro stekt til seieren, sier hun til fvn.no.

- Hun var veldig aggressiv, legger tvillingsøster Katrine Lunde Haraldsen til.

Forsvaret hanglet

Den norske målvakten var ikke like fornøyd med seg selv.

- Jeg fikk aldri den gode følelsen, sier hun til tross for en redningsprosent på solide 44.

- Det var en del utfall jeg ikke fikk til slik jeg hadde planlagt, som samtidig innrømmer at hun kun delvis hadde god hjelp av jentene foran seg.

- Forsvaret var litt opp og ned i dag, sier Lunde Haraldsen.

- Fortsatt mye å gå på

Spesielt i begynnelsen slet Norge, og lenge så det ut til at Kina kunne bli den trusselen noen hadde spådd på forhånd.

Først etter 22 minutter, da Kristine Lunde spilte fri Kari Mette Johansen, som ordnet 11-10, kom Marit Breiviks jenter foran. Og til pause sto det kun 13-12.

- Vi visste at det ville bli tøft og at vi trengte tid til å venne oss til den måten de spiller forsvar på. Men vi var ganske trygge på at vi gjennom 60 minutter ville være bedre enn dem, sier Katrine Lunde Haraldsen.

- Det handler om å lede til slutt, sier Marit Breivik, som byttet mange spillere underveis.

- Planen var å få flest mulig i gang, sørge for at mange fikk den gode følelsen. Og det synes jeg vi klarte. Det er fortsatt mye å gå på, blant annet når det gjelder å få fart framover, men det er slik det skal være. Målet er å bli hakket bedre for hver kamp, og gjør vi det, blir det bra, sier landslagssjefen.

Foto: RICHARD SAGEN