Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

Sakkyndige Jim Aage Nøttestad og Michael Setsaas ga sin vurdering av tiltalte.

NorDan legger ned fabrikk i Åsnes

Åsnes (NTB): NorDan, som produserer vinduer og dører, legger ned sin fabrikk på Arneberg i Åsnes i Hedmark. Det betyr at 75 ansatte må gå.

Vekterne får 5 kroner mer i timen

Oslo (NTB): Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service ble torsdag enige om årets tariffoppgjør for vekterne.

Hareide åpner for å droppe reservasjonssaken

Oslo (NTB): KrF-leder Knut Arild Hareide åpner for å droppe forslaget om legereservasjon hvis samvittighetshensyn likevel ivaretas, skriver Vårt Land.

NRK: – Regjeringen sier nei til Dalai Lama

Oslo (NTB-Johan Falnes og Dag Kjørholt): Regjeringen har bestemt seg for ikke å møte Dalai Lama når han kommer til Norge, erfarer NRK. Utenriksdepartementet avviser opplysningene.

Regjeringen vil bedre konkurransen i finansmarkedet

Oslo (NTB): Finansminister Siv Jensen (Frp) foreslår flere tiltak for å skjerpe konkurransen mellom bankene når finansmarkedsmeldingen legges fram i Stortinget fredag.

Tidlig vår en fare for fugleunger

Våren kom tidlig i år. Det kunne blitt tøft for fugleungene.

Voldssiktede rumenere fengslet i fire uker

Bergen (NTB): De tre rumenske mennene som er siktet for vold mot en gruppe landsmenn på en campingplass i Bergen i påsken, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker.

Stor skogbrannfare i Sør-Norge

Oslo (NTB): DSB setter et ekstra skogbrannhelikopter i beredskap som følge av faren for skogbrann i store deler av Sør-Norge.

TGS løftet Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen løftet seg torsdag 0,62 prosent til 562,89 poeng med god hjelp fra TGS Nopecs kvartalsresultat, som sendte selskapets aksje rett opp på Oslo Børs.

Nå kan du levere brukte klær på Posten

Fretex lanserer ny metode for å samle inn klær.

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

«Helikopterlegen»-saken
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Den tiltalte 39-åringen er pedofil, har sadomasochistiske trekk og en dyssosial personlighetsforstyrrelse, mener de sakkyndige i den såkalte legesaken.

Psykolog Jim Aage Nøttestad og psykiater Michael Setsaas ga retten sin vurdering av den tiltalte onsdag. De to mener han har hatt seksuelle motiver for å presse og true andre, skriver Hamar Arbeiderblad.

39-åringen var i knappe to år kommunelege i Roan. I gårsdagens rettsmøte kom det fram at legen har samlet pasientopplysninger fra opptil 1200 personer, flere av dem fra tiden i Roan og fra St. Olavs Hospital i Trondheim.

LES MER: Hadde handleposer med journaler

De sakkyndige mener det vil ta minst fem til ti år å behandle det de anser som en alvorlig personlighetsforstyrrelse.

– Han er behandlingstrengende, og trenger behandling uansett om han skulle få en dom eller ikke, sier Setsaas.

– Levde dobbeltliv

39-åringen er tiltalt for å ha presset unge jenter til å sende ham nakenbilder og – filmer av seg selv via mobiltelefon. Han brukte deretter bildene som agn for å få kontakt med velstående menn, som han så skal ha presset for penger.

LES OGSÅ: Helikopterlegen fant unge jenter i avisen

LES OGSÅ: Helikopterlegen tiltalt for samleie med barn

39-åringen jobbet som anestesilege ved Sykehuset Innlandet, og var vel ansett blant mange kolleger. Han ble pågrepet i oktober i fjor da han var på jobb ved Norsk Luftambulanses base på Dombås.

Nøttestad og Setsaas er ikke overrasket over at mannen fikk gode skussmål fra tidligere sykehuskolleger. De mener han har levd et dobbeltliv, hvor han har hatt god kontroll på den offentlige og den mørke siden.

– Nesten så man lever to parallelle liv? spurte aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

– Ja, det må ha gått med mye tid og energi til å opprettholde en så komplisert struktur, sier Michael Setsaas.

Ny konklusjon

De sakkyndige har i løpet av rettssaken laget en tilleggsrapport til rapporten de allerede hadde skrevet i mars og april i år. Den gangen konkluderte de med at 39-åringen ikke var pedofil.

Etter å ha sett og hørt jentene vitne, samt alt video- og bildemateriale i saken, har de likevel kommet til at tiltalte fyller kriteriene for diagnosen.

Saken i Hedmarken tingrett avsluttes fredag. (©NTB)

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus