Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

Sakkyndige Jim Aage Nøttestad og Michael Setsaas ga sin vurdering av tiltalte.

PST avblåser trusselberedskapen

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) nedjusterer trusselsituasjonen til samme nivå som før beredskapen ble skjerpet sist torsdag.

Ingen tekniske feil på ulykkesbussen i Namsskogan

Namsos (NTB): Havarikommisjonen har så langt ikke funnet tekniske feil på bussen som kan forklare årsaken til dødsulykken i Namsskogan tirsdag.

PST nedjusterer trusselnivået

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) nedjusterer trusselsituasjonen til samme nivå som før beredskapen ble skjerpet sist torsdag.

Troms Kraft vant tvist om honorar

Oslo (NTB): Høyesterett har forkastet anken mot Troms Kraft fra gransker Leiv L. Nergaard. Dermed har tvisten om honoraret til granskeren fått sin endelige avslutning.

Mann i varetekt for angrep på imam

Oslo (NTB-Markus Weisser): Ytterligere én person er varetektsfengslet etter drapsforsøket på imam Nehmat Ali Shah. Imamen ble angrepet utenfor sitt hjem i Oslo i juni.

Ny trusselvurdering fra justisministeren

Oslo (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) holder pressekonferanse torsdag ettermiddag for å gi en oppdatert gjennomgang av trusselnivået mot Norge.

Ap og SV: – Ikke familievennlig barnehagepolitikk

Oslo (NTB): At fødeavdelingene på sykehus rundt om i landet overfylles om sommeren, er en konsekvens av at Høyre og Frp skrotet forslaget om to barnehageopptak, mener Arbeiderpartiet og SV.

Tekna frykter ingeniørstudiene er overbooket

Oslo (NTB): Over tusen flere søkere er tilbudt plass på teknologi- og realfag i år enn i fjor. Men det er kun åpnet 111 nye studieplasser. Fagforeningen Tekna frykter det blir trangt om plassen på lesesalene.

Kvinne livstruende skadd i brann – mann pågrepet

Hornnes/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): En mann i 40-årene er pågrepet etter at en kvinne ble livstruende skadd i en hyttebrann i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder torsdag morgen.

Hektisk på fødeavdelingene i sommer

Oslo (NTB- Anniken Celine Berger): Flere sykehus har nærmere 30 fødsler per dag i sommermånedene. Det hadde avlastet fødeavdelingene om det var barnehageopptak to ganger i året istedenfor ett, mener klinikksjef ved Ahus.

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

«Helikopterlegen»-saken
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Den tiltalte 39-åringen er pedofil, har sadomasochistiske trekk og en dyssosial personlighetsforstyrrelse, mener de sakkyndige i den såkalte legesaken.

Psykolog Jim Aage Nøttestad og psykiater Michael Setsaas ga retten sin vurdering av den tiltalte onsdag. De to mener han har hatt seksuelle motiver for å presse og true andre, skriver Hamar Arbeiderblad.

39-åringen var i knappe to år kommunelege i Roan. I gårsdagens rettsmøte kom det fram at legen har samlet pasientopplysninger fra opptil 1200 personer, flere av dem fra tiden i Roan og fra St. Olavs Hospital i Trondheim.

LES MER: Hadde handleposer med journaler

De sakkyndige mener det vil ta minst fem til ti år å behandle det de anser som en alvorlig personlighetsforstyrrelse.

– Han er behandlingstrengende, og trenger behandling uansett om han skulle få en dom eller ikke, sier Setsaas.

– Levde dobbeltliv

39-åringen er tiltalt for å ha presset unge jenter til å sende ham nakenbilder og – filmer av seg selv via mobiltelefon. Han brukte deretter bildene som agn for å få kontakt med velstående menn, som han så skal ha presset for penger.

LES OGSÅ: Helikopterlegen fant unge jenter i avisen

LES OGSÅ: Helikopterlegen tiltalt for samleie med barn

39-åringen jobbet som anestesilege ved Sykehuset Innlandet, og var vel ansett blant mange kolleger. Han ble pågrepet i oktober i fjor da han var på jobb ved Norsk Luftambulanses base på Dombås.

Nøttestad og Setsaas er ikke overrasket over at mannen fikk gode skussmål fra tidligere sykehuskolleger. De mener han har levd et dobbeltliv, hvor han har hatt god kontroll på den offentlige og den mørke siden.

– Nesten så man lever to parallelle liv? spurte aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

– Ja, det må ha gått med mye tid og energi til å opprettholde en så komplisert struktur, sier Michael Setsaas.

Ny konklusjon

De sakkyndige har i løpet av rettssaken laget en tilleggsrapport til rapporten de allerede hadde skrevet i mars og april i år. Den gangen konkluderte de med at 39-åringen ikke var pedofil.

Etter å ha sett og hørt jentene vitne, samt alt video- og bildemateriale i saken, har de likevel kommet til at tiltalte fyller kriteriene for diagnosen.

Saken i Hedmarken tingrett avsluttes fredag. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus