Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

Sakkyndige Jim Aage Nøttestad og Michael Setsaas ga sin vurdering av tiltalte.

Fire skadd da motorsykkel kjørte inn i folkemengde

Notodden (NTB): Minst fire personer ble skadd da en motorsykkel kjørte inn i en folkemengde ved et motorsportsenter ved Notodden, melder politiet i Telemark.

Død person funnet i fjellområde i Nordland

Bodø (NTB): En person som ble funnet i området der det letes etter en 32 år gammel turgåer, er bekreftet død. Det er ingen andre personer som er meldt savnet i området.

Øyer-avhørene fortsetter søndag

Lillehammer (NTB): Avhørene av den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen fortsetter søndag. Mandag fremstilles han for varetektsfengsling.

Død mann funnet i Oslo

Oslo (NTB): En død mann er funnet under en skrent på Romsås, opplyser politiet i Oslo.

Tatt med flere hundre kilo kjøtt i bilen i Telemark

Høydalsmo (NTB): En 50 år gammel mann ble natt til søndag tatt med mellom 200 og 300 kilo kjøtt i bilen på E134 i Tokke i Telemark.

Bil brant opp på Ensjø i Oslo

Oslo (NTB): En parkert bil ble totalskadd i en brann i Smalvollveien på Ensjø i Oslo lørdag kveld.

Politiet brukte hund for å pågripe sverdmann

Oslo (NTB): En mann med sverd ble sendt til legevakten etter at han ble bitt av en politihund under en pågripelse ved Tøyen-senteret i Oslo natt til søndag.

Ung mann falt åtte meter fra balkong i Trondheim

Trondheim (NTB): En 20-åring er innlagt på St. Olavs hospital med alvorlige skader etter at han falt fra en balkong i tredje etasje på en bygård i Trondheim sentrum natt til søndag.

Savnet 88-åring funnet i live etter tre døgn

Akkerhaugen (NTB): 88-åringen som har vært savnet i Telemark siden onsdag, ble ved 21-tiden lørdag kveld funnet i live rundt en kilometer fra der han sist ble sett. Tilstanden hans er stabil natt til søndag.

Syklist døde etter ulykke i Trondheim

Trondheim (NTB): En 73 år gammel mann døde lørdag kveld på St. Olavs hospital av skadene han pådro seg i en sykkelulykke på Tunga i Trondheim tidligere på dagen.

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

«Helikopterlegen»-saken
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Den tiltalte 39-åringen er pedofil, har sadomasochistiske trekk og en dyssosial personlighetsforstyrrelse, mener de sakkyndige i den såkalte legesaken.

Psykolog Jim Aage Nøttestad og psykiater Michael Setsaas ga retten sin vurdering av den tiltalte onsdag. De to mener han har hatt seksuelle motiver for å presse og true andre, skriver Hamar Arbeiderblad.

39-åringen var i knappe to år kommunelege i Roan. I gårsdagens rettsmøte kom det fram at legen har samlet pasientopplysninger fra opptil 1200 personer, flere av dem fra tiden i Roan og fra St. Olavs Hospital i Trondheim.

LES MER: Hadde handleposer med journaler

De sakkyndige mener det vil ta minst fem til ti år å behandle det de anser som en alvorlig personlighetsforstyrrelse.

– Han er behandlingstrengende, og trenger behandling uansett om han skulle få en dom eller ikke, sier Setsaas.

– Levde dobbeltliv

39-åringen er tiltalt for å ha presset unge jenter til å sende ham nakenbilder og – filmer av seg selv via mobiltelefon. Han brukte deretter bildene som agn for å få kontakt med velstående menn, som han så skal ha presset for penger.

LES OGSÅ: Helikopterlegen fant unge jenter i avisen

LES OGSÅ: Helikopterlegen tiltalt for samleie med barn

39-åringen jobbet som anestesilege ved Sykehuset Innlandet, og var vel ansett blant mange kolleger. Han ble pågrepet i oktober i fjor da han var på jobb ved Norsk Luftambulanses base på Dombås.

Nøttestad og Setsaas er ikke overrasket over at mannen fikk gode skussmål fra tidligere sykehuskolleger. De mener han har levd et dobbeltliv, hvor han har hatt god kontroll på den offentlige og den mørke siden.

– Nesten så man lever to parallelle liv? spurte aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

– Ja, det må ha gått med mye tid og energi til å opprettholde en så komplisert struktur, sier Michael Setsaas.

Ny konklusjon

De sakkyndige har i løpet av rettssaken laget en tilleggsrapport til rapporten de allerede hadde skrevet i mars og april i år. Den gangen konkluderte de med at 39-åringen ikke var pedofil.

Etter å ha sett og hørt jentene vitne, samt alt video- og bildemateriale i saken, har de likevel kommet til at tiltalte fyller kriteriene for diagnosen.

Saken i Hedmarken tingrett avsluttes fredag. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus