Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

Sakkyndige Jim Aage Nøttestad og Michael Setsaas ga sin vurdering av tiltalte.

Støre åpner for å beholde kontantstøtte for ettåringer

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Ap-leder Jonas Gahr Støre tok lørdag til orde for å beholde kontantstøtten for de minste barna og ber partifellene tenke nytt i familiepolitikken.

KrFU til kamp mot homoloven med en stemmes overvekt

Stavanger (NTB): Med minst mulig margin vedtok landsmøtet i KrFU lørdag å gå inn for å reversere den kjønnsnøytrale ekteskapsloven.

LO: Politisk streik mot endringer i arbeidsmiljøloven

Oslo (NTB): Tirsdag går LO til politisk streik mot regjeringens forslag om endringer i arbeidsmiljøloven. Endringene vil svekke arbeidstakernes kår, mener organisasjonen.

Tyven gjemte seg i søppelcontainer

Men han lurte ikke lovens lange arm.

KrFU-lederen gjenvalgt

Stavanger (NTB): Emil André Erstad fra Radøy i Hordaland ble lørdag gjenvalgt som leder i Kristelig Folkepartis Ungdom (KrFU).

Tenåringer fikk 20 ganger for mye cellegift

To ungdommer fikk torsdag rundt 20 ganger for mye cellegift under en cellegiftbehandling på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Begge mistet nesten livet.

Moderat skadd i husbrann i Hedmark

Rena (NTB): En mann fikk moderate skader i en husbrann sør for Rena i Åmot kommune i Hedmark natt til lørdag.

Øystaten Kiribati kan ligge under vann i 2050

Oslo (NTB-Laila Nguyen): Forskere anslår at stillehavsstaten Kiribati kommer til å ligge under vann i 2050 dersom klimaendringene fortsetter som nå. – Vi trenger hjelp, sier landets president Anote Tong.

Frp: – Nordmenn i IS er landsforrædere

Oslo (NTB): Nordmenn som kriger for den ytterliggående opprørsgruppa Den islamske staten (IS), bør behandles som landssvikere, mener Frps Christian Tybring-Gjedde og Per Sandberg.

Tenåringer fikk 20 ganger for mye cellegift

Tromsø (NTB): To ungdommer fikk torsdag rundt 20 ganger for mye cellegift under en cellegiftbehandling på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Begge mistet nesten livet.

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

«Helikopterlegen»-saken
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Den tiltalte 39-åringen er pedofil, har sadomasochistiske trekk og en dyssosial personlighetsforstyrrelse, mener de sakkyndige i den såkalte legesaken.

Psykolog Jim Aage Nøttestad og psykiater Michael Setsaas ga retten sin vurdering av den tiltalte onsdag. De to mener han har hatt seksuelle motiver for å presse og true andre, skriver Hamar Arbeiderblad.

39-åringen var i knappe to år kommunelege i Roan. I gårsdagens rettsmøte kom det fram at legen har samlet pasientopplysninger fra opptil 1200 personer, flere av dem fra tiden i Roan og fra St. Olavs Hospital i Trondheim.

LES MER: Hadde handleposer med journaler

De sakkyndige mener det vil ta minst fem til ti år å behandle det de anser som en alvorlig personlighetsforstyrrelse.

– Han er behandlingstrengende, og trenger behandling uansett om han skulle få en dom eller ikke, sier Setsaas.

– Levde dobbeltliv

39-åringen er tiltalt for å ha presset unge jenter til å sende ham nakenbilder og – filmer av seg selv via mobiltelefon. Han brukte deretter bildene som agn for å få kontakt med velstående menn, som han så skal ha presset for penger.

LES OGSÅ: Helikopterlegen fant unge jenter i avisen

LES OGSÅ: Helikopterlegen tiltalt for samleie med barn

39-åringen jobbet som anestesilege ved Sykehuset Innlandet, og var vel ansett blant mange kolleger. Han ble pågrepet i oktober i fjor da han var på jobb ved Norsk Luftambulanses base på Dombås.

Nøttestad og Setsaas er ikke overrasket over at mannen fikk gode skussmål fra tidligere sykehuskolleger. De mener han har levd et dobbeltliv, hvor han har hatt god kontroll på den offentlige og den mørke siden.

– Nesten så man lever to parallelle liv? spurte aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

– Ja, det må ha gått med mye tid og energi til å opprettholde en så komplisert struktur, sier Michael Setsaas.

Ny konklusjon

De sakkyndige har i løpet av rettssaken laget en tilleggsrapport til rapporten de allerede hadde skrevet i mars og april i år. Den gangen konkluderte de med at 39-åringen ikke var pedofil.

Etter å ha sett og hørt jentene vitne, samt alt video- og bildemateriale i saken, har de likevel kommet til at tiltalte fyller kriteriene for diagnosen.

Saken i Hedmarken tingrett avsluttes fredag. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus