Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

Sakkyndige Jim Aage Nøttestad og Michael Setsaas ga sin vurdering av tiltalte.
Leses nå:

Mann kritisk skadd i kollisjon i Meråker

Midtbygda (NTB): Tilstanden er kritisk for en mann som ble sendt til sykehus etter en kollisjon mellom to biler på E14 i Meråker i Nord-Trøndelag. En tredje bil ble truffet av vrakdeler.

Bondevik advarer mot returavtale med Eritrea

Oslo (NTB): Regjeringen håper å få på plass en avtale om tvangsretur av asylsøkere til Eritrea. – Dette er et av de verste regimene i verden, slår tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fast.

Nye møter om revidert budsjett søndag

Oslo (NTB-Bibiana Piene og Alexander Vestrum): Statsminister Erna Solberg (H) tviler ikke et øyeblikk på at regjeringen og samarbeidspartiene vil bli enige om et revidert statsbudsjett. Søndag samles de til nye møter.

Hundrevis protesterte mot norsk barnevern

London (NTB): I London, Praha og flere europeiske byer demonstrerte folk mot norsk barnevern, som de mener tar altfor mange barn fra utenlandske familier.

Fortsatt snøskredfare i fjellet

Oslo (NTB): Selv om varslingen av snøskredfare nå avsluttes for sesongen, er det langt fra trygt alle steder i fjellet.

Flere vitner i avhør om gullsmedran i Drammen

Drammen (NTB): De fire mennene som sto bak det brutale gullsmedranet i Drammen sentrum fredag, er fortsatt på frifot. Politiet har avhørt flere vitner.

Bjørkelangen-far ber folk skåne dødssjåføren

Bjørkelangen (NTB): Faren til Sara Sandsmark ber folk skåne mannen som forårsaket dødsulykken på Bjørkelangen – og de etterlatte – fra mer smerte.

Kan bli nye tre måneder med væpnet politi

Oslo (NTB-Bibiana Piene): Få endringer i terrorbildet vil trolig føre til at regjeringen gir politiet lov til å bære våpen i nye tre måneder, ifølge VG. SV frykter at den midlertidige situasjonen blir varig.

Frustrasjon i Forsvaret over lastebilsalg til Eritrea

Oslo (NTB): I Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO) er det frustrasjon over at Forsvarsdepartementet bestemte at et norsk firma kunne fortsette å selge lastebiler til Eritrea. Det viser hittil ukjente eposter.

Mann stukket med saks i Porsgrunn

Porsgrunn (NTB): En mann ble kjørt til sykehus etter at han ble stukket med en saks på et nachspiel i Porsgrunn ved 4-tiden natt til lørdag.

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

«Helikopterlegen»-saken
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Den tiltalte 39-åringen er pedofil, har sadomasochistiske trekk og en dyssosial personlighetsforstyrrelse, mener de sakkyndige i den såkalte legesaken.

Psykolog Jim Aage Nøttestad og psykiater Michael Setsaas ga retten sin vurdering av den tiltalte onsdag. De to mener han har hatt seksuelle motiver for å presse og true andre, skriver Hamar Arbeiderblad.

39-åringen var i knappe to år kommunelege i Roan. I gårsdagens rettsmøte kom det fram at legen har samlet pasientopplysninger fra opptil 1200 personer, flere av dem fra tiden i Roan og fra St. Olavs Hospital i Trondheim.

LES MER: Hadde handleposer med journaler

De sakkyndige mener det vil ta minst fem til ti år å behandle det de anser som en alvorlig personlighetsforstyrrelse.

– Han er behandlingstrengende, og trenger behandling uansett om han skulle få en dom eller ikke, sier Setsaas.

– Levde dobbeltliv

39-åringen er tiltalt for å ha presset unge jenter til å sende ham nakenbilder og – filmer av seg selv via mobiltelefon. Han brukte deretter bildene som agn for å få kontakt med velstående menn, som han så skal ha presset for penger.

LES OGSÅ: Helikopterlegen fant unge jenter i avisen

LES OGSÅ: Helikopterlegen tiltalt for samleie med barn

39-åringen jobbet som anestesilege ved Sykehuset Innlandet, og var vel ansett blant mange kolleger. Han ble pågrepet i oktober i fjor da han var på jobb ved Norsk Luftambulanses base på Dombås.

Nøttestad og Setsaas er ikke overrasket over at mannen fikk gode skussmål fra tidligere sykehuskolleger. De mener han har levd et dobbeltliv, hvor han har hatt god kontroll på den offentlige og den mørke siden.

– Nesten så man lever to parallelle liv? spurte aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

– Ja, det må ha gått med mye tid og energi til å opprettholde en så komplisert struktur, sier Michael Setsaas.

Ny konklusjon

De sakkyndige har i løpet av rettssaken laget en tilleggsrapport til rapporten de allerede hadde skrevet i mars og april i år. Den gangen konkluderte de med at 39-åringen ikke var pedofil.

Etter å ha sett og hørt jentene vitne, samt alt video- og bildemateriale i saken, har de likevel kommet til at tiltalte fyller kriteriene for diagnosen.

Saken i Hedmarken tingrett avsluttes fredag. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus