Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

- Helikopterlegen er pedofil og dyssosial

Sakkyndige Jim Aage Nøttestad og Michael Setsaas ga sin vurdering av tiltalte.
Leses nå:

Trude Måseide slutter hos Stoltenberg

Oslo (NTB): Jens Stoltenbergs nære medarbeider gjennom mange år, Trude Måseide, slutter som kommunikasjonsrådgiver for NATOs generalsekretær.

Nav: Arbeidsledigheten steg til 3,1 prosent

Oslo (NTB): Arbeidsledigheten er nå på 3,1 prosent av arbeidsstyrken, mot 2,9 prosent i august i fjor, viser tall fra Nav.

Børsen fortsetter oppturen

Oslo (NTB): Oppgang i oljeprisen bidrar til fortsatt opptur på Oslo Børs. Hovedindeksen steg 0,8 prosent til 591,10 poeng fredag formiddag.

Resistent bakterie påvist i avlsbesetning for svin

Stavanger (NTB): For første gang er MRSA-bakterier påvist i en norsk svinebesetning som er sentral i avl. I verste kan fall kan funnet føre til at 54 besetninger må slaktes og kastes.

Posten øker inntektene

Oslo (NTB): Det sendes stadig færre brev, men Postens driftsinntekter vokser i andre kvartal. Driftsresultatet er imidlertid noe svakere enn for samme periode i fjor.

Frafallet på videregående skole går ikke ned

Oslo (NTB): Antall elever som ikke fullfører videregående skole, holder seg stabilt, men frafallet har gått noe ned på yrkesfag.

Kronprinsparet får klimakjeft

Oslo (NTB): Et par timers seilas med luksusyachten kronprinsfamilien ferierte på i sommer, tilsvarer klimagassutslippet til en personbil i løpet av ett år. Framtiden i våre hender reagerer.

Bil kjørte ned i stort hull i veien

Namsos (NTB): En mann er sendt til sykehus med moderate skader etter at bilen han satt i kjørte ned i et 2 meter dypt hull i veibanen på Steinfjellet i Nord-Trøndelag.

Bjørnson-akademiet vurderer å gi Snowden-pris ved russergrensen

Oslo (NTB): Bjørnson-akademiet vurderer å gi varsleren Edward Snowden Bjørnsonprisen på grensen mellom Norge og Russland for å unngå at han blir utlevert til USA.

Gardermobanen åpnet igjen

Oslo (NTB): Gardermobanen er åpnet igjen etter å ha vært stengt i en time fredag morgen. Alle flytog mellom Oslo S og Gardermoen var innstilt på grunn av en feil med en sporveksel.

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

«Helikopterlegen»-saken
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Den tiltalte 39-åringen er pedofil, har sadomasochistiske trekk og en dyssosial personlighetsforstyrrelse, mener de sakkyndige i den såkalte legesaken.

Psykolog Jim Aage Nøttestad og psykiater Michael Setsaas ga retten sin vurdering av den tiltalte onsdag. De to mener han har hatt seksuelle motiver for å presse og true andre, skriver Hamar Arbeiderblad.

39-åringen var i knappe to år kommunelege i Roan. I gårsdagens rettsmøte kom det fram at legen har samlet pasientopplysninger fra opptil 1200 personer, flere av dem fra tiden i Roan og fra St. Olavs Hospital i Trondheim.

LES MER: Hadde handleposer med journaler

De sakkyndige mener det vil ta minst fem til ti år å behandle det de anser som en alvorlig personlighetsforstyrrelse.

– Han er behandlingstrengende, og trenger behandling uansett om han skulle få en dom eller ikke, sier Setsaas.

– Levde dobbeltliv

39-åringen er tiltalt for å ha presset unge jenter til å sende ham nakenbilder og – filmer av seg selv via mobiltelefon. Han brukte deretter bildene som agn for å få kontakt med velstående menn, som han så skal ha presset for penger.

LES OGSÅ: Helikopterlegen fant unge jenter i avisen

LES OGSÅ: Helikopterlegen tiltalt for samleie med barn

39-åringen jobbet som anestesilege ved Sykehuset Innlandet, og var vel ansett blant mange kolleger. Han ble pågrepet i oktober i fjor da han var på jobb ved Norsk Luftambulanses base på Dombås.

Nøttestad og Setsaas er ikke overrasket over at mannen fikk gode skussmål fra tidligere sykehuskolleger. De mener han har levd et dobbeltliv, hvor han har hatt god kontroll på den offentlige og den mørke siden.

– Nesten så man lever to parallelle liv? spurte aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbe.

– Ja, det må ha gått med mye tid og energi til å opprettholde en så komplisert struktur, sier Michael Setsaas.

Ny konklusjon

De sakkyndige har i løpet av rettssaken laget en tilleggsrapport til rapporten de allerede hadde skrevet i mars og april i år. Den gangen konkluderte de med at 39-åringen ikke var pedofil.

Etter å ha sett og hørt jentene vitne, samt alt video- og bildemateriale i saken, har de likevel kommet til at tiltalte fyller kriteriene for diagnosen.

Saken i Hedmarken tingrett avsluttes fredag. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus