Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Regjeringens kriseråd samles

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Regjeringens kriseråd samles

Toppolitikerne var ikke i regjeringskvartalet da det smalt.
Dette leses nå:

Omstridt «sjekkeekspert» planlegger kurs i Oslo

Oslo (NTB): Han ble kastet ut av Australia og nektet innreise i Storbritannia. Nå er den omstridte «sjekkeeksperten» Julien Blanc snart på vei til Oslo.

To nordmenn siktet for terror

Politiets sikkerhetstjeneste har terrorsiktet ytterligere to nordmenn som har sluttet seg til opprørsgruppen IS i Syria.

Høyre nominerer Five og Syse til nobelkomiteen

Oslo (NTB): Høyres stortingsgruppe nominerer forskeren Henrik Syse til Den Norske Nobelkomité, ved siden av veteranen Kaci Kullmann Five.

Kraftig fall på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,5 prosent til 596,84 poeng onsdag. Seadrills aksjekurs stupte hele 18,3 prosent etter at selskapet la fram sin kvartalsrapport.

To nordmenn siktet for terror

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste har terrorsiktet ytterligere to nordmenn som har sluttet seg til opprørsgruppen IS i Syria.

Søket etter savnet mann i Nedre Eiker avsluttet

Krokstadelva (NTB): Den savnede mannen i 60-årene i Nedre Eiker er fortsatt ikke funnet. Politiet avsluttet leteaksjonen onsdag ettermiddag.

Kolberg: – Mæland svarer ikke på spørsmålet

Oslo (NTB): Kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Martin Kolberg (Ap) mener Monica Mæland (H) ikke besvarer det sentrale spørsmålet i VimpelCom-saken: hvorvidt det har foregått korrupsjon.

Mæland: -Telenor tar korrupsjon på alvor

Oslo (NTB): Næringsminister Monica Mæland (H) forventer at styret i Telenor fortsetter å arbeide for å hindre korrupsjon, og varsler ingen tiltak mot selskapet i VimpelCom-saken.

Kommuner bøtelagt for forsømmelser i barnevernet

Oslo (NTB): Riksadvokaten har bøtelagt Midtre Namdal samkommune fordi barnevernstjenesten har forsømt behandlingen av saker som omfatter om lag 100 barn.

Anundsen: Lov å være frivillig i Israels forsvar

Oslo (NTB): Det er lov for nordmenn å gjøre tjeneste i Israels forsvar, fastslår justisminister Anders Anundsen (Frp).

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

En voldsom eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo klokken 15.26 fredag ettermiddag.

Rundt klokken 16.00 ble det bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Fredag ettermiddag får adressa.no bekreftet at regjeringens kriseråd er i ferd med å samles.

– Vi etablerer en krisestab i Forsvarsdepartementet, og regjeringens kriseråd er i ferd med å samles, er kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sin knappe kommentar klokken 17.40.

Etter det adressa.no kjenner til samles kriserådet vanligvis i regjeringskvartalet, men de store skadene kan være årsaken til at man i stedet møtes i Forsvarsdepartementet ved Akershus Festning.

Borten Moe i utlandet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe reiste i dag tidlig til Finland, får adressa.no opplyst fra statsrådens familie.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet opplyser til adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Giske og Johnsen uskadd

Nærings- og handelsminister Trond Giske bekrefter også overfor overfor adressa.no at han ikke var i bygget. Giske befinner seg i Portugal fredag.

Politisk rådgiver Randi Ness i Finansdepartementet er hjemme i Lierne på fredag. Hun har snakket med finansminister Sigbjørn Johnsen, og bekrefter overfor adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Flere i sikkerhet

Aftenposten.no har i 16.30-tiden fått bekreftet at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er i sikkerhet.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus