Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Regjeringens kriseråd samles

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Regjeringens kriseråd samles

Toppolitikerne var ikke i regjeringskvartalet da det smalt.
Leses nå:

Ansatt skadd i Western Union-ran i Skien

Skien (NTB): En mann i slutten av 40-årene ble skadd da Western Union-filialen i sentrum av Skien ble ranet torsdag kveld.

Nytt møte om revidert nasjonalbudsjett

Oslo (NTB): Det blir nytt forhandlingsmøte om revidert nasjonalbudsjett mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre på Stortinget torsdag kveld.

Kullgiganter kan få bli i oljefondet

Oslo (NTB-Are Føli): Oljefondet må trolig selge seg ut av svenske Vattenfall etter Stortingets kull-kompromiss. Verdens største kulleksportør kan derimot få beholde fondet som aksjonær.

Marit Hermansen ny president i Legeforeningen

Trondheim (NTB): Til stående applaus fra landsstyret ble Marit Hermansen valgt til ny president i Legeforeningen etter Hege Gjessing.

Investorer dumpet Seadrill og sendte børsen i rødt

Oslo (NTB): John Fredriksens riggselskap Seadrill var det desidert mest omsatte på Oslo Børs torsdag. Det medfølgende kursfallet bidro til å trekke hovedindeksen ned 0,16 prosent til 645,41 poeng.

Anundsen-høring lørdag 6. juni

Oslo (NTB): Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har besluttet å avholde høring om Riksrevisjonens kritikk av norsk beredskap lørdag 6. juni.

Triton-båten Siem Pilots avreise blir forsinket

Bergen (NTB): Triton-skipet Siem Pilot setter kursen mot Middelhavet tidligst lørdag ettermiddag. Tidligere har fredag vært lansert som avreisedato.

Regjeringen kan bli nødt til å utrede landdeponi ved Førdefjorden

Oslo (NTB): En samlet opposisjon pålegger regjeringen å utrede alternativer til sjødeponi for alle nye gruveprosjekter. Kravet kan også bli gjort gjeldende for Førdefjorden, men Arbeiderpartiet stritter imot.

Kommunetopp funnet skyldig i voldtekt

Vadsø (NTB): En kommuneleder i 50-årene fra Finnmark er funnet skyldig i å ha voldtatt en mannlig kollega.

Fly var svært nær drone over Telemark

Oslo (NTB): Et fly med fallskjermhoppere var maksimalt 50 meter fra et fjernstyrt fly – en drone – over Telemark. Havarikommisjonen ser med bekymring på utviklingen.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

En voldsom eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo klokken 15.26 fredag ettermiddag.

Rundt klokken 16.00 ble det bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Fredag ettermiddag får adressa.no bekreftet at regjeringens kriseråd er i ferd med å samles.

– Vi etablerer en krisestab i Forsvarsdepartementet, og regjeringens kriseråd er i ferd med å samles, er kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sin knappe kommentar klokken 17.40.

Etter det adressa.no kjenner til samles kriserådet vanligvis i regjeringskvartalet, men de store skadene kan være årsaken til at man i stedet møtes i Forsvarsdepartementet ved Akershus Festning.

Borten Moe i utlandet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe reiste i dag tidlig til Finland, får adressa.no opplyst fra statsrådens familie.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet opplyser til adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Giske og Johnsen uskadd

Nærings- og handelsminister Trond Giske bekrefter også overfor overfor adressa.no at han ikke var i bygget. Giske befinner seg i Portugal fredag.

Politisk rådgiver Randi Ness i Finansdepartementet er hjemme i Lierne på fredag. Hun har snakket med finansminister Sigbjørn Johnsen, og bekrefter overfor adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Flere i sikkerhet

Aftenposten.no har i 16.30-tiden fått bekreftet at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er i sikkerhet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus