Gå til mobilutgaven
forsiden

Regjeringens kriseråd samles

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Regjeringens kriseråd samles

Toppolitikerne var ikke i regjeringskvartalet da det smalt.
Leses nå:

Over 1.000 mennesker reddet av norsk skip onsdag

Oslo (NTB): Det norske redningsskipet Siem Pilot har siden juni 2015 reddet over 19.000 flyktninger og migranter i Middelhavet. Onsdag overtok skipet over 1.000 mennesker på flukt.

Incestdømt mann fikk ta fly alene – rømte

Oslo (NTB): En mann som i fjor ble dømt til åtte års fengsel for grove overgrep mot sin egen datter og en annen jente, er rømt fra fengsel. Mannen skulle flytte fra Vardø til Bergen fengsel, og fikk fly alene. På Gardermoen stakk han av.

21 års forvaring for Kopseng

Oslo (NTB): Danseren Julio Kopseng er i Borgarting lagmannsrett dømt til 21 års forvaring, med 10 års minstetid for voldtekt og overgrep mot i alt 19 kvinner, melder Dagbladet.

Kai Elvan kåret til årets kvalitetsfisker

Tromsø (NTB): Norges Råfisklags utmerkelse for fremme av kvalitetsfisk ble onsdag tildelt Kai Elvan fra Andenes i Nordland.

Kronprinsesse Mette-Marit sto over frisklivsmarsj

Oslo (NTB): På grunn av ryggproblemer måtte kronprinsessen trekke seg fra Frisklivsmarsjen 2016 på Bygdøy onsdag. Kronprins Haakon stilte imidlertid, sammen med deltakere fra elleve frisklivssentraler i Oslo.

Gunhild Stordalen og kronprinsparet til Dyrsku'n

Seljord (NTB): I september fyller Norges største landbruksmesse 150 år. Både EAT-president Gunhild Stordalen og kronprinsparet har takket ja til å komme.

Flere kriminelle utviklingshemmede trenger tvungen omsorg

Oslo (NTB): Norske fengsler har flere fanger som har så lav IQ at de er å regne som utviklingshemmede og ikke bør sone i vanlig fengsel. Men bare ni av dem får et skreddersydd opplegg.

Ryanair ser på hele Norge etter Rygge-vedtak

Oslo (NTB): Ryanair gjennomgår hele sitt rutetilbud i Norge etter at styret for Rygge sivile lufthavn vedtok å avvikle hvis Ryanair holder fast på at basen der avvikles.

Opp mot 30.000 laks på rømmen i Hardangerfjorden

Kvam (NTB): Mellom 10.000 og 30.000 fisk har rømt fra et oppdrettsanlegg ved Varaldsøy i Hardangerfjorden.

Grønt lys for oppdrett av steril laks

Oslo (NTB): Norway Royal Salmon får likevel starte opp med fullskalaproduksjon av steril laks. Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har omgjort Mattilsynets nei-vedtak.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

En voldsom eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo klokken 15.26 fredag ettermiddag.

Rundt klokken 16.00 ble det bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Fredag ettermiddag får adressa.no bekreftet at regjeringens kriseråd er i ferd med å samles.

– Vi etablerer en krisestab i Forsvarsdepartementet, og regjeringens kriseråd er i ferd med å samles, er kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sin knappe kommentar klokken 17.40.

Etter det adressa.no kjenner til samles kriserådet vanligvis i regjeringskvartalet, men de store skadene kan være årsaken til at man i stedet møtes i Forsvarsdepartementet ved Akershus Festning.

Borten Moe i utlandet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe reiste i dag tidlig til Finland, får adressa.no opplyst fra statsrådens familie.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet opplyser til adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Giske og Johnsen uskadd

Nærings- og handelsminister Trond Giske bekrefter også overfor overfor adressa.no at han ikke var i bygget. Giske befinner seg i Portugal fredag.

Politisk rådgiver Randi Ness i Finansdepartementet er hjemme i Lierne på fredag. Hun har snakket med finansminister Sigbjørn Johnsen, og bekrefter overfor adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Flere i sikkerhet

Aftenposten.no har i 16.30-tiden fått bekreftet at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er i sikkerhet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus