Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Regjeringens kriseråd samles

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Regjeringens kriseråd samles

Toppolitikerne var ikke i regjeringskvartalet da det smalt.
Leses nå:

Høyre åpner for å justere asylforslag

Oslo (NTB): Det er fortsatt behov for innstramminger i asylpolitikken, men regjeringen er åpen for å gjøre endringer i forslagene, ifølge Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.

Fem siktet for grov vold i Marker

Ørje (NTB): Fem menn er pågrepet og siktet for grov kroppsskade etter et mulig innbrudd på en gård i Marker kommune i Østfold sent tirsdag kveld.

Canal Digital: – Nærmere hverandre

Oslo (NTB): Det har vært bevegelse i forhandlingene med Discovery Networks, opplyser Canal Digital. Forhandlingene er nå inne i en intensiv fase.

Smell for Telenor på sprikende børs

Oslo (NTB): Milliardtap i fjerde kvartal sendte Telenor-aksjen rett ned på Oslo Børs onsdag. Hovedindeksen falt med 0,16 prosent til 530,64 poeng.

Senterpartiet mener Venstre opptrer uklokt

Oslo (NTB): – Uklokt, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum om at Venstre går imot alle de 40 forslagene om asylinnstramminger, til tross for at partiet var en del av asylforliket før jul.

KrF: Innstrammingsforslag må endres

Oslo (NTB): Det må betydelige endringer til i regjeringens forslag til innstramminger i asylpolitikken for at de skal kunne få flertall, ifølge KrF-leder Knut Arild Hareide.

Venstre sier nei til Listhaugs forslag

Oslo (NTB-Dag Kjørholt og André Lorentsen): Venstres stortingsgruppe sa onsdag ettermiddag nei til innvandringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) innstrammingsforslag i asylpolitikken.

MDG: Venstre burde aldri vært med på forliket

Oslo (NTB): – Det er typisk Venstre å gå fra ja til alt, til nei til alt. Det er åpenbart at de aldri burde gått inn i forliket om innvandringspolitikken, mener MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson.

Færre barn bortført fra Norge til utlandet

Oslo (NTB): I fjor ble 48 barn bortført fra Norge til utlandet, noe som er elleve færre enn året før. Samtidig økte tallet på barn som ble bortført fra utlandet til Norge.

20-åring fikk ni års fengsel for voldtekter over nett

Lillestrøm (NTB): En 20-åring fra Romerike er i Nedre Romerike tingrett dømt til ni års fengsel for 135 voldtekter over internett.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

En voldsom eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo klokken 15.26 fredag ettermiddag.

Rundt klokken 16.00 ble det bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Fredag ettermiddag får adressa.no bekreftet at regjeringens kriseråd er i ferd med å samles.

– Vi etablerer en krisestab i Forsvarsdepartementet, og regjeringens kriseråd er i ferd med å samles, er kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sin knappe kommentar klokken 17.40.

Etter det adressa.no kjenner til samles kriserådet vanligvis i regjeringskvartalet, men de store skadene kan være årsaken til at man i stedet møtes i Forsvarsdepartementet ved Akershus Festning.

Borten Moe i utlandet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe reiste i dag tidlig til Finland, får adressa.no opplyst fra statsrådens familie.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet opplyser til adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Giske og Johnsen uskadd

Nærings- og handelsminister Trond Giske bekrefter også overfor overfor adressa.no at han ikke var i bygget. Giske befinner seg i Portugal fredag.

Politisk rådgiver Randi Ness i Finansdepartementet er hjemme i Lierne på fredag. Hun har snakket med finansminister Sigbjørn Johnsen, og bekrefter overfor adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Flere i sikkerhet

Aftenposten.no har i 16.30-tiden fått bekreftet at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er i sikkerhet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus