Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Regjeringens kriseråd samles

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Regjeringens kriseråd samles

Toppolitikerne var ikke i regjeringskvartalet da det smalt.
Dette leses nå:

Savnet ektepar på skitur funnet i god behold

Hurdal (NTB): Et ektepar i 50-årene som var savnet etter en skitur i Hurdal i Akershus søndag, ble funnet ved 4-tiden natt til mandag.

Mann funnet død i Oslo – etterforskes som drap

En mann ble natt til mandag funnet død i en leilighet på Ekeberg i Oslo. Politiet etterforsker saken som et drap og har pågrepet og siktet én mann.

Mann funnet død i Oslo – etterforskes som drap

Oslo (NTB): En mann ble natt til mandag funnet død i en leilighet på Ekeberg i Oslo. Politiet etterforsker saken som et drap og har pågrepet og siktet én mann.

- Verken arbeidsplass eller arbeidsmiljø var forsvarlig

Til tross for at 15-åringen var mye våken om natten, ble det ikke gjort endringer i bemanningen. To ansatte passet på henne på dagtid, om natten var det bare én. Backlund ble drept på nattevakt.

Mann døde etter brøytebilulykke

Årdal (NTB): Føreren av en brøytebil omkom etter en ulykke i Sogn og Fjordane søndag kveld.

Arbeidstilsynet kritiserer Små Enheter etter drap

Asker (NTB): Verken arbeidsplassen eller arbeidsmiljøet var forsvarlig da sosionomen Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept av en pasient på behandlingsinstitusjonen Små Enheter i Asker. Det mener Arbeidstilsynet.

- Norge trenger en sikkerhetsminister

De forskjellige norske etterforsknings- og sikkerhetsetatene samarbeider for dårlig. Det mener Jan Erik Larsen, tidligere sjef for Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM). Han vil ha en egen minister for sikkerhet.

– Norge trenger en egen sikkerhetsminister

Oslo (NTB): De forskjellige norske etterforsknings- og sikkerhetsetatene samarbeider for dårlig. Det mener Jan Erik Larsen, tidligere sjef for Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM). Han vil ha en egen minister for sikkerhet.

Barneombudet kritisk til manglende barnevernsberedskap

Oslo (NTB): Barneombudet er bekymret over barnevernsberedskapen i norske kommuner. Fire av ti kommuner har ingen beredskap etter kontortid.

Gjensidige fikk medhold i kundeovervåking

Oslo (NTB): Forsikringsselskapet Gjensidige brukte skjulte videoopptak og overvåket en kunde de mistenkte for å ha begått forsikringssvindel. Nå har Personvernnemnda godkjent selskapets metoder.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

En voldsom eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo klokken 15.26 fredag ettermiddag.

Rundt klokken 16.00 ble det bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Fredag ettermiddag får adressa.no bekreftet at regjeringens kriseråd er i ferd med å samles.

– Vi etablerer en krisestab i Forsvarsdepartementet, og regjeringens kriseråd er i ferd med å samles, er kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sin knappe kommentar klokken 17.40.

Etter det adressa.no kjenner til samles kriserådet vanligvis i regjeringskvartalet, men de store skadene kan være årsaken til at man i stedet møtes i Forsvarsdepartementet ved Akershus Festning.

Borten Moe i utlandet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe reiste i dag tidlig til Finland, får adressa.no opplyst fra statsrådens familie.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet opplyser til adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Giske og Johnsen uskadd

Nærings- og handelsminister Trond Giske bekrefter også overfor overfor adressa.no at han ikke var i bygget. Giske befinner seg i Portugal fredag.

Politisk rådgiver Randi Ness i Finansdepartementet er hjemme i Lierne på fredag. Hun har snakket med finansminister Sigbjørn Johnsen, og bekrefter overfor adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Flere i sikkerhet

Aftenposten.no har i 16.30-tiden fått bekreftet at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er i sikkerhet.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus