Gå til mobilutgaven
forsiden

Regjeringens kriseråd samles

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Regjeringens kriseråd samles

Toppolitikerne var ikke i regjeringskvartalet da det smalt.
Leses nå:

To personer moderat skadd etter utforkjøring ved Karasjok

Karasjok (NTB): Tilstanden til de to personene som ble fløyet til sykehus etter en utforkjøring på E6 utenfor Karasjok torsdag morgen, er stabil, opplyser Finnmarkssykehuset.

Kjedekollisjon skapte trafikkproblemer på E18

Holmestrand (NTB): En bilist har fått førerkortet beslaglagt etter at en kjedekollisjon skapte trafikkproblemer i sørgående kjøreretning på E18 utenfor Holmestrand torsdag ettermiddag.

Helikoptervraket fraktet til Lillestrøm

Bergen (NTB): Vrakdelene av helikopteret som styrtet ved Turøy i forrige uke ble fraktet til Havarikommisjonens lokaler på Lillestrøm natt til torsdag, melder Bergens Tidende.

Mann dømt for Nav-bedrageri av 900.000 kroner

Tønsberg (NTB): En Vestfold-mann mottok over 900.000 kroner fra Nav mens han jobbet i eget firma. Han hevder at han ikke visste at han gjorde noe galt.

13 førerkortbeslag på Vestlandet onsdag

Bergen (NTB): 100 sjåfører ble stoppet for fartsovertredelser av Utrykningspolitiet i Rogaland og Hordaland onsdag. 13 av dem mistet førerkortet.

Færre asylsøkere får ja på søknaden

Oslo (NTB-André Lorentsen): Utlendingsdirektoratet (UDI) har i år gitt opphold til 3.024 asylsøkere, men innvilgelsesprosenten har falt fra 53 prosent i fjor til 42 prosent i år.

55 personer evakuert etter leilighetsbrann i Oslo

Oslo (NTB): Tre personer er kjørt til legevakten for sjekk etter at det brøt ut brann i en leilighet på Ila i Oslo. Ytterligere 55 personer ble evakuert grunnet omfattende røykutvikling.

Trondheimsjenta Alina har en bønn til russebussene i Oslo

«Nå er det nok. Jeg har ikke sovet på snart 48 timer, og dette er overhodet ikke greit».

Nye pistolhylstre skal forhindre vådeskudd

Det nye hylsteret har fått en ekstra sikringsmekaniske.

Åpner midlertidig vei etter ras mellom Granvin og Voss

Bergen (NTB): Fredag åpner en midlertidig fylkesvei for tungtrafikk mellom Granvin og Voss, etter at 200 meter riksvei raste ut i vannet i forrige uke.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

En voldsom eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo klokken 15.26 fredag ettermiddag.

Rundt klokken 16.00 ble det bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Fredag ettermiddag får adressa.no bekreftet at regjeringens kriseråd er i ferd med å samles.

– Vi etablerer en krisestab i Forsvarsdepartementet, og regjeringens kriseråd er i ferd med å samles, er kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sin knappe kommentar klokken 17.40.

Etter det adressa.no kjenner til samles kriserådet vanligvis i regjeringskvartalet, men de store skadene kan være årsaken til at man i stedet møtes i Forsvarsdepartementet ved Akershus Festning.

Borten Moe i utlandet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe reiste i dag tidlig til Finland, får adressa.no opplyst fra statsrådens familie.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet opplyser til adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Giske og Johnsen uskadd

Nærings- og handelsminister Trond Giske bekrefter også overfor overfor adressa.no at han ikke var i bygget. Giske befinner seg i Portugal fredag.

Politisk rådgiver Randi Ness i Finansdepartementet er hjemme i Lierne på fredag. Hun har snakket med finansminister Sigbjørn Johnsen, og bekrefter overfor adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Flere i sikkerhet

Aftenposten.no har i 16.30-tiden fått bekreftet at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er i sikkerhet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus