Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Regjeringens kriseråd samles

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Regjeringens kriseråd samles

Toppolitikerne var ikke i regjeringskvartalet da det smalt.

AUF møter statsråder om 22. juli-senter

Oslo (NTB): AUF og støttegruppa etter 22. juli forsøker å overbevise regjeringen om å støtte opprettelsen av et informasjonssenter om terrorangrepet for tre år siden.

Pilene pekte nedover på børsen

Oslo (NTB): Hexagon Composites bidro til en dag preget av røde tall på Oslo Børs torsdag. Da dørene stengte hadde hovedindeksen falt 0,4 prosent til 613,41 poeng.

Fraktet til sykehus etter kollisjon mellom buss og bil i Bergen

Bergen (NTB): En person er fraktet til sykehus med alvorlige skader etter en frontkollisjon mellom en bil og en rutebuss på E39 like etter Bergen fengsel torsdag.

Væpnet politiaksjon i Aust-Agder

Grimstad (NTB): Det pågår torsdag ettermiddag en væpnet politiaksjon ved Dahlske videregående skole i Grimstad. Politiet skal angivelig lete etter en person med våpen.

Kringkastingsrådet: – NRK har ikke vært kritisk nok til Hamas

Oslo (NTB-Una Oksavik Oltedal): NRK lyktes ikke godt nok med å skille propaganda fra fakta i en tidlig fase av sommerens dekning av Gaza-krigen, mener Kringkastingsrådet.

MC-fører alvorlig skadd i kollisjon i Lier

Lier (NTB): En mannlig motorsyklist er fraktet til sykehus med alvorlige skader etter en kollisjon med en personbil på riksvei 23 i Lier i Buskerud.

Vil stevne naboer som hørte skrik

Skien (NTB): Aktoratet vil stevne vitner som alle hørte skrik og rop den natten Linn Madelen Bråthen (33) døde ved Breviksbrua i Telemark når rettssaken starter om en uke.

Norsk-russisk møte i trøblete periode

Oslo (NTB-Kristian Skårdalsmo): Mens en tilspisset handelskonflikt raser videre og beskyldningene hagler, planlegger den norske og russiske utenriksministeren å møtes i Kirkenes i oktober.

Politiet etterforsker død mann i Harstad

Harstad (NTB): En eldre mann er erklært død etter å ha blitt funnet flytende i havnebassenget i Harstad torsdag. Politiet jobber med åstedsundersøkelser.

Togstans mange steder i helgen

Oslo (NTB): På grunn av vedlikehold og utbedring av jernbanen, blir det buss for tog på en rekke strekninger fra fredag til mandag.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

En voldsom eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo klokken 15.26 fredag ettermiddag.

Rundt klokken 16.00 ble det bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Fredag ettermiddag får adressa.no bekreftet at regjeringens kriseråd er i ferd med å samles.

– Vi etablerer en krisestab i Forsvarsdepartementet, og regjeringens kriseråd er i ferd med å samles, er kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sin knappe kommentar klokken 17.40.

Etter det adressa.no kjenner til samles kriserådet vanligvis i regjeringskvartalet, men de store skadene kan være årsaken til at man i stedet møtes i Forsvarsdepartementet ved Akershus Festning.

Borten Moe i utlandet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe reiste i dag tidlig til Finland, får adressa.no opplyst fra statsrådens familie.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet opplyser til adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Giske og Johnsen uskadd

Nærings- og handelsminister Trond Giske bekrefter også overfor overfor adressa.no at han ikke var i bygget. Giske befinner seg i Portugal fredag.

Politisk rådgiver Randi Ness i Finansdepartementet er hjemme i Lierne på fredag. Hun har snakket med finansminister Sigbjørn Johnsen, og bekrefter overfor adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Flere i sikkerhet

Aftenposten.no har i 16.30-tiden fått bekreftet at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er i sikkerhet.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus