Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Regjeringens kriseråd samles

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Regjeringens kriseråd samles

Toppolitikerne var ikke i regjeringskvartalet da det smalt.

Basehopper fanget på fjellhylle i Rogaland

Lysebotn (NTB): Hovedredningssentralen fikk tirsdag kveld melding om at en basehopper satt fast på en fjellhylle 300 meter over havet ved Lysebotn i Rogaland.

Etterlatte ber Solberg ta ansvar for Utøya

Utøya (NTB-Monica Hägglund Langen): Flere etterlatte skriver i et åpent brev til statsminister Erna Solberg (H) at de føler seg sviktet av AUF og støttegruppen. De ber statsministeren ta ansvar for Utøyas fremtid.

Vogntogsjåfør til sykehus etter ulykke ved Grotli

Bismo (NTB): En vogntogsjåfør er fløyet til sykehus etter å ha kjørt av veien på riksvei 15 ved Grotli i Oppland tirsdag. Skadeomfanget er ikke kjent.

Savnet preget 22. juli-markeringene i Oslo og Utøya

Oslo/Utøya (NTB-Bibiana Piene og Monica Hägglund Langen): Tre år etter terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya er savnet og sorgen fortsatt sterkt til stede. Men etterlatte sier det gjør godt å komme tilbake dit deres kjære ble drept.

Eldre mann døde på Øyeren i Trøgstad

Øyeren (NTB): En mann i 80-årene døde trolig av hjertestans da han var ute på innsjøen Øyeren i Trøgstad kommune i Østfold tirsdag.

SAS og Norwegian innstiller avganger til Israel

Oslo (NTB): SAS innstiller sine to første avganger til Tel Aviv i Israel og vil vurdere flere avganger. Norwegian avlyser også avganger.

Etterlatte føler seg sviktet av AUF

I et åpent brev til statsministeren skriver flere etterlatte at de føler seg sviktet av AUF og støttegruppen. Nå ber de statsministeren om å ta ansvar for Utøyas fremtid.

Liv Ullmann tar med seg «Frøken Julie» til Toronto

Oslo (NTB): Liv Ullmann er invitert til filmfestivalen i Toronto i Canada i september.

Hydro-aksjen løftet Oslo Børs

Oslo (NTB): Hydro-aksjen startet tirsdagen med et kraftig fall, men endte godt i pluss. Selskapet bidro sterkt til at hovedindeksen ved Oslo Børs steg 1,09 prosent til 624,70 poeng.

Ble spurt om han var homofil før han ble slått ned

Oslo (NTB): En mann i 30-årene ble skadd da han ble slått i hodet med en flaske i Birkelunden i Oslo tirsdag ettermiddag.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

En voldsom eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo klokken 15.26 fredag ettermiddag.

Rundt klokken 16.00 ble det bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Fredag ettermiddag får adressa.no bekreftet at regjeringens kriseråd er i ferd med å samles.

– Vi etablerer en krisestab i Forsvarsdepartementet, og regjeringens kriseråd er i ferd med å samles, er kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sin knappe kommentar klokken 17.40.

Etter det adressa.no kjenner til samles kriserådet vanligvis i regjeringskvartalet, men de store skadene kan være årsaken til at man i stedet møtes i Forsvarsdepartementet ved Akershus Festning.

Borten Moe i utlandet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe reiste i dag tidlig til Finland, får adressa.no opplyst fra statsrådens familie.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet opplyser til adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Giske og Johnsen uskadd

Nærings- og handelsminister Trond Giske bekrefter også overfor overfor adressa.no at han ikke var i bygget. Giske befinner seg i Portugal fredag.

Politisk rådgiver Randi Ness i Finansdepartementet er hjemme i Lierne på fredag. Hun har snakket med finansminister Sigbjørn Johnsen, og bekrefter overfor adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Flere i sikkerhet

Aftenposten.no har i 16.30-tiden fått bekreftet at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er i sikkerhet.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus