Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Regjeringens kriseråd samles

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Regjeringens kriseråd samles

Toppolitikerne var ikke i regjeringskvartalet da det smalt.
Leses nå:

Person omkom i trafikkulykke i Askim

Askim (NTB): En person omkom da en bil som hadde stanset på E18 i Askim i Østfold, ble påkjørt av en lastebil torsdag ettermiddag.

SV: – Det seriøse mediemangfoldet svekkes

Oslo (NTB): Distriktene taper mediekampen om virkeligheten, mener SVs Karin Andersen – som frykter at kuttene i NRK rammer «det seriøse mediemangfoldet».

Sp: Lokaljournalistikken må styrkes, ikke svekkes

Oslo (NTB): Sps Marit Arnstad ber regjeringen styrke NRKs distriktssatsing etter nyheten om at 40 årsverk forsvinner i distriktsdivisjonen.

Meling: – Advokatfirmaet er ikke konkurs

Oslo (NTB): Advokatfirmaet Meling AS har gjort opp alle utestående krav til Skatt Vest og kemneren i Stavanger og er derfor ikke konkurs, ifølge firmaet.

Sp: Frislipp skal sikre mangfold i fisk og oppdrett

Oslo (NTB): Senterpartiet bør åpne opp for fritt fiske for de minste båtene og fjerne konsesjonsplikten for lukkede oppdrettsanlegg, foreslår en arbeidsgruppe i partiet.

– Det flyr løse gjenstander over alt i Narvik

Narvik (NTB): Sivilforsvaret er kalt ut for å bistå politiet i forbindelse med uværet i Narvik. Flere hustak har løsnet som følge av vinden, og folk bes holde seg innendørs.

Iskantdebatt opprører ikke Brundtland

Oslo (NTB): Gro Harlem Brundtland undrer seg over debatten som har blusset opp i Norge om grensen for iskanten i Barentshavet.

Mattilsynet om kugalskapen: – Ingen fare for forbrukerne

Oslo (NTB): Norske forbrukere har ingenting å frykte etter at det er funnet atypisk kugalskap hos en 15 år gammel norsk ku, ifølge Mattilsynet.

Mann og mor løslatt etter at gutt ble savnet i Molde

Molde (NTB): En mann og moren til den sju år gamle gutten som ble meldt savnet i Molde tidligere denne uka, er løslatt fra politiets varetekt. De to er fortsatt siktet.

NRK kutter ved distriktskontorene

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): NRK kutter 40 årsverk i distriktsdivisjonen. Sju av 15 distriktsredaksjoner får færre journalister, men ledelsen håper å unngå oppsigelser.

KrF ser alvorlig på at Anundsen holdt tilbake informasjon

Oslo (NTB): Det er alvorlig at justisminister Anders Anundsen (Frp) ikke har lagt fram all informasjon kontroll- og konstitusjonskomiteen har bedt om, sier KrFs komitémedlem Hans Fredrik Grøvan (KrF).

Statoil ned på rød børsåpning

Oslo (NTB): Oslo Børs falt 0,35 prosent til 597,11 poeng i løpet av den første børstimen torsdag. Statoil hadde sunket over 2,2 prosent før klokken 10.

Ny rettsrunde for sørlandskvinne i Ecuador

Oslo (NTB): Ankesaken til sørlandskvinnen som ble dømt for smugling av narkotika i fjor, behandles i Ecuador tirsdag. Familien fikk vite datoen fire dager i forveien.

Venstre: – Justisministeren har mye å svare for

Oslo (NTB): – Det er nå blitt store hull i tilliten til justisminister Anders Anundsen (Frp), sier Venstres Abid Q. Raja.

Analytiker spår utbyttekutt for Statoil

Stavanger (NTB): Det kraftige oljeprisfallet har ført til at Statoil ikke tjener nok til å opprettholde både dagens investerings- og utbyttenivå, mener aksjeanalytiker Christian Yggeseth.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

En voldsom eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo klokken 15.26 fredag ettermiddag.

Rundt klokken 16.00 ble det bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Fredag ettermiddag får adressa.no bekreftet at regjeringens kriseråd er i ferd med å samles.

– Vi etablerer en krisestab i Forsvarsdepartementet, og regjeringens kriseråd er i ferd med å samles, er kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sin knappe kommentar klokken 17.40.

Etter det adressa.no kjenner til samles kriserådet vanligvis i regjeringskvartalet, men de store skadene kan være årsaken til at man i stedet møtes i Forsvarsdepartementet ved Akershus Festning.

Borten Moe i utlandet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe reiste i dag tidlig til Finland, får adressa.no opplyst fra statsrådens familie.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet opplyser til adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Giske og Johnsen uskadd

Nærings- og handelsminister Trond Giske bekrefter også overfor overfor adressa.no at han ikke var i bygget. Giske befinner seg i Portugal fredag.

Politisk rådgiver Randi Ness i Finansdepartementet er hjemme i Lierne på fredag. Hun har snakket med finansminister Sigbjørn Johnsen, og bekrefter overfor adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Flere i sikkerhet

Aftenposten.no har i 16.30-tiden fått bekreftet at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er i sikkerhet.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus