Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Regjeringens kriseråd samles

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Regjeringens kriseråd samles

Toppolitikerne var ikke i regjeringskvartalet da det smalt.

Høyre ønsker ny byrådsleder i Bergen

Bergen (NTB): Seks av sju i nominasjonskomiteen i Bergen Høyre vil ha Martin Smith-Sivertsen som ny byrådsleder.

Få unge naturfaglærere har formell fagkompetanse

Oslo (NTB): Norsklærere har mest faglig fordypning blant lærere i grunnskolen. Blant naturfaglærere under 30 år har derimot bare halvparten studiepoeng i faget, viser ny rapport.

Nettavisene har tatt igjen papiravisene

Oslo (NTB): For første gang har landets papir- og nettaviser like mange lesere. Begge plattformene har en dekningsgrad på 61 prosent, viser TNS Gallups undersøkelse Forbruker & Media.

Kripos inn i etterforskningen etter fjøseksplosjon

Frya (NTB): Gudbrandsdal politidistrikt får hjelp av etterforskere fra Kripos i arbeidet med å finne årsaken til eksplosjonen i et grisefjøs i Frya i Oppland mandag. En mann omkom i eksplosjonen.

Stadig flere leser nyheter på mobil og nettbrett

Oslo (NTB): Mediene opplever kraftig vekst i antall lesere på sine mobil- og nettbrettilpassede sider. Veksten var størst for TV 2, som har 29,9 prosent flere mobillesere sammenlignet med i fjor.

VG Nett har bikket 2 millioner lesere

Oslo (NTB): Som første norske nettavis har vg.no over 2 millioner lesere, ifølge tall fra TNS Gallup.

Se og Hør har mistet 120.000 lesere på ett år

Oslo (NTB): Ukebladet Se og Hør har mistet 19,1 prosent av sine lesere fra i fjor. Også konkurrenten Her & Nå taper terreng, mens Aftenpostens magasiner tar store leserandeler i magasinmarkedet.

Aftenposten felt i PFU for First House-artikkel

Oslo (NTB): Pressens Faglige Utvalg fastslo tirsdag at Aftenposten brøt god presseskikk i en kommentarartikkel om PR-byrået First House.

Personer pågrepet med 100.000 kroner i falske sedler

Drammen (NTB): Tre personer ble søndag pågrepet i Drammen med 100.000 kroner i falske sedler.

Aktor vil ha elleve års fengsel i hasjsak i Rogaland

Sandnes (NTB): Hovedtiltalte (50) i en av Rogalands største narkotikasaker står ifølge politiet bak et svært omfattende smuglernettverk. Aktor ber om elleve års fengsel.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

En voldsom eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo klokken 15.26 fredag ettermiddag.

Rundt klokken 16.00 ble det bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Fredag ettermiddag får adressa.no bekreftet at regjeringens kriseråd er i ferd med å samles.

– Vi etablerer en krisestab i Forsvarsdepartementet, og regjeringens kriseråd er i ferd med å samles, er kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sin knappe kommentar klokken 17.40.

Etter det adressa.no kjenner til samles kriserådet vanligvis i regjeringskvartalet, men de store skadene kan være årsaken til at man i stedet møtes i Forsvarsdepartementet ved Akershus Festning.

Borten Moe i utlandet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe reiste i dag tidlig til Finland, får adressa.no opplyst fra statsrådens familie.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet opplyser til adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Giske og Johnsen uskadd

Nærings- og handelsminister Trond Giske bekrefter også overfor overfor adressa.no at han ikke var i bygget. Giske befinner seg i Portugal fredag.

Politisk rådgiver Randi Ness i Finansdepartementet er hjemme i Lierne på fredag. Hun har snakket med finansminister Sigbjørn Johnsen, og bekrefter overfor adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Flere i sikkerhet

Aftenposten.no har i 16.30-tiden fått bekreftet at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er i sikkerhet.