Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Regjeringens kriseråd samles

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Regjeringens kriseråd samles

Toppolitikerne var ikke i regjeringskvartalet da det smalt.
Leses nå:

600 millioner til gang- og sykkelveier

Oslo (NTB): Regjeringen satser på trafikksikkerhet i statsbudsjettet for 2016 og lover blant annet 600 millioner kroner til gang- og sykkelveier.

Jensen: – Budsjettet svarer på utfordringene

Oslo (NTB-Steinar Schjetne og Steinar Rostad Breivik): Finansminister Siv Jensen (Frp) føler seg trygg på at regjeringens forslag til statsbudsjett svarer godt på de utfordringene norsk økonomi og arbeidsliv står overfor – både på kort og lang sikt.

Staten overtar filmoppgaver

Oslo (NTB): Staten overtar ansvaret for filmfestivaler, cinemateker og filmklubber. Det foreslår regjeringen i statsbudsjettet som legges fram onsdag formiddag.

– Kommunene får halv milliard ekstra til oppussing

Oslo (NTB): Regjeringen vil gi 0,5 milliarder kroner i et engangstilskudd til norske kommuner neste år, erfarer NTB. Pengene skal gå til oppussing av skoler og omsorgsbygg for å motvirke økt ledighet.

Hevder UD herjes av avansert datavirus

Utenriksdepartementet er utsatt for et kraftig dataangrep, og myndighetene har ikke kontroll over trojanervirusene, sier kilder til Dagbladet.

– UD herjes av avansert datavirus

Oslo (NTB): Utenriksdepartementet er utsatt for et kraftig dataangrep, og myndighetene har ikke kontroll over trojanervirusene, sier kilder til Dagbladet.

Arbeidstilsynet gransker PUs overtidsbruk

Oslo (NTB): Arbeidstilsynet krever redegjøring fra Politiets utlendingsenhet (PU) etter varsel om at etatens overtidsbruk er ute av kontroll, skriver TV 2.

Brende med tydelig beskjed til Barentssekretariatet

Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) ber om at BarentsObserver blir underlagt redaktørplakaten, etter at Barentssekretariatet sparket redaktøren for nettstedet.

Pistolran på bensinstasjon i Bergen

Bergen (NTB): En Esso-stasjon i Nattlandsveien i Bergen ble tirsdag kveld ranet av en mann med pistol. Politiet leter etter gjerningsmannen.

Stortinget har tilgang til å «fjernstyre» 600 mobiler

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad reagerer kraftig på at Stortingets IT-avdeling via et sentralt system har tilgang til mobiltelefonene til stortingsrepresentantene.

(Foto: SCANPIX)

Foto: SCANPIX

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

En voldsom eksplosjon rammet regjeringskvartalet i Oslo klokken 15.26 fredag ettermiddag.

Rundt klokken 16.00 ble det bekreftet at statsminister Jens Stoltenberg er i sikkerhet.

Fredag ettermiddag får adressa.no bekreftet at regjeringens kriseråd er i ferd med å samles.

– Vi etablerer en krisestab i Forsvarsdepartementet, og regjeringens kriseråd er i ferd med å samles, er kommunikasjonssjef Gunnar A. Johansen i Justisdepartementet sin knappe kommentar klokken 17.40.

Etter det adressa.no kjenner til samles kriserådet vanligvis i regjeringskvartalet, men de store skadene kan være årsaken til at man i stedet møtes i Forsvarsdepartementet ved Akershus Festning.

Borten Moe i utlandet

Olje- og energiminister Ola Borten Moe reiste i dag tidlig til Finland, får adressa.no opplyst fra statsrådens familie.

Politisk rådgiver Ivar Vigdenes i Olje- og energidepartementet opplyser til adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Giske og Johnsen uskadd

Nærings- og handelsminister Trond Giske bekrefter også overfor overfor adressa.no at han ikke var i bygget. Giske befinner seg i Portugal fredag.

Politisk rådgiver Randi Ness i Finansdepartementet er hjemme i Lierne på fredag. Hun har snakket med finansminister Sigbjørn Johnsen, og bekrefter overfor adressa.no at ingen i politisk ledelse i departementet er skadet.

Flere i sikkerhet

Aftenposten.no har i 16.30-tiden fått bekreftet at kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp), landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp), justisminister Knut Storberget (Ap), arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) og fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud (Ap) er i sikkerhet.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus