Bilen fikk store materielle skader, men heldigvis for føreren var kupeen relativt intakt. Foto: HENNING BETTEN

Politiet fikk melding om ulykken via AMK klokken 06.22.

- Det var fører selv som hadde ringt og fortalt at han hadde bommet på tunnelåpningen, og at han var skadd. Han er nå fraktet til St. Olavs Hospital, opplyser operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Totalvrak

Føreren var på vei i retning Orkanger på E39 idet han krasjet. Ifølge vitner politiet har snakket med hadde bilen høy hastighet før den traff tunnelåpningen.

- Bilen har gått kast om kast og motoren har forlatt bilen. Og kjøretøyet er å regne som totalvrak, sier Berglund.

Bilsporene på stedet viser at bilen var delvis over i feil kjørefelt før den kjørte ut av veien på høyresiden av veien. Der traff bilen murveggen, og bilen ble slengt over på motsatt side av veien, like ved tunnelåpningen på Børsa-siden av Viggjatunnelen.

- Bilen har trolig sklidd sidelengs mot høyresiden av veien, kjørt inn i murkanten, og tatt en piruett på vei over til andre siden, sier Brynjar Einum, politiets innsatsleder på stedet.

Ifølge vitner politiet har snakket med holdt bilen på å treffe en møtende bil da den var over i feil kjørefelt da føreren begynte å¨miste kontrollen.

Reddet av ny bilmodell

Føreren var alene i bilen. Tilstanden er foreløpig ukjent, men motoren har ikke blitt trykket inn mot førersetet. I stedet har motoren havnet utenfor bilkarosseriet.

Politiet tror at det kunne ha gått langt verre dersom bilen ikke hadde vært av nyere modell.

- Det er en moderne bil, og kupeen er intakt. Flere airbager har løst seg ut. Det kunne ha gått verre med en eldre bilmodell, sier innsatsleder Einum.

Politiet kan ennå ikke si noe om årsaken til krasjet. Det vil bli tatt rutinemessig blodprøve av føreren.

Viggjatunnelen var stengt etter ulykken, og det var omkjøring mellom Børsa og Thamshavn. Veien er nå åpnet igjen.

Bilen fikk en rotasjon etter at den traff murveggen på høyresiden av veien, og ble slengt over i motsatt kjørefelt. Foto: HENNING BETTEN
Viggjatunnelen var stengt mens politiet og Viking jobbet med opprydningsarbeid etter ulykken. Foto: HENNING BETTEN
Motoren var fullstendig fjernet fra karosseriet. Foto: HENNING BETTEN