Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Terrorsiktet erkjenner massedrap

Terrorsiktet erkjenner massedrap

Oslo (NTB): Terrorsiktede Anders Behring Breivik erkjenner de faktiske forhold rundt terrorangrepene, opplyser forsvarer Geir Lippestad.
Leses nå:

Noen fly i rute lørdag morgen

Men fortsatt en rekke forsinkelser. Her finner du oversikten.

Oslo lufthavn forventer normal drift lørdag

Gardermoen (NTB): Situasjonen på Oslo lufthavn har roet seg etter kaostilstander før helgen. Passasjerer som skal ut og reise, må ikke forholde seg til noe uvanlig, opplyser lufthavnen.

Mistanke om svinesykdom i Nordland

Bodø (NTB): Mattilsynet mistenker å ha funnet et tilfelle av antibiotikaresistente stafylokokker (MRSA) blant griser på en gård i Nordland.

Fengselsavtalen: Nederland får etterforske norske dødsfall

Oslo (NTB): Dersom en norsk innsatt dør i nederlandske fengsler, er det bare nederlandske myndigheter som får etterforske dødsfallet, ifølge den nylig signerte fengselsavtalen mellom de to landene.

Utøya-etterlatte preget av traumer og sorg

Sju av ti nære venner av Utøya-ofrene viste halvannet år etter terrorangrepet fortsatt tegn på traumatiske reaksjoner, viser undersøkelse.

Politiet tror ikke de når Anundsens mål

Bergen (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) har gitt beskjed om at 2.200 asylsøkere med endelig avslag skal sendes ut i løpet av året. Men Politiets utlendingsenhet (PU) tror ikke de greier å nå målene.

Katolsk medlemsjuks også før 2011

Oslo (NTB): Brev til Fylkesmannen i Oslo og Akershus viser at personer hevder å ha blitt innmeldt i Oslo katolske bispedømme også før 2011. Selv ikke kommunikasjonssjefen i Human-Etisk Forbund slapp unna. Hun var ufrivillig medlem siden 1994.

Stordalens behandling snart på Rikshospitalet

Oslo (NTB): Rikshospitalet opplyser at det i løpet av våren kan tilby stamcellebehandling av samme type som Gunhild Stordalen fikk i Nederland mot den revmatiske og svært alvorlige sykdommen systematisk sklerose.

Sju av ti vil ikke ha norsk EU-medlemskap

Oslo (NTB): Sju av ti sier nei til at Norge skal melde seg inn i EU. To av ti er for EU-medlemskap, mens én av ti ikke har noen mening i saken, viser en måling som Sentio har utført for Nationen og Klassekampen.

Venstre-leder om Solberg i asylbarnsaken: Jeg ble sjokkert

Oslo (NTB): Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun ble sjokkert over statsminister Erna Solberg (H) i asylbarnsaken. Solberg må bli flinkere til å skjære gjennom i konflikter, mener hun.

Utøya-etterlatte preget av traumer og sorg

Oslo (NTB): Sju av ti nære venner av Utøya-ofrene viste halvannet år etter terrorangrepet fortsatt tegn på traumatiske reaksjoner, viser undersøkelse.

28 asylbarn kan få ny saksbehandling

Oslo (NTB): Bare 28 av barna som er blitt sendt ut av landet kan få ny saksbehandling, viser en gjennomgang av Kristelig Folkepartis og Venstres krav i asylbarnsaken.

Rekkehus totalskadd i brann i Bremanger – fire til sykehus

Svelgen (NTB): Brannvesenet var fredag kveld i ferd med å få kontroll på en brann i flere rekkehusleiligheter i Svelgen i Bremanger. Fire personer ble sendt til sykehus med røykskader.

Oslo lufthavn håper flygninger går som normalt lørdag

Gardermoen/Oslo (NTB-Hege Wallenius og Alexander Vestrum): De fleste passasjerene hadde fredag kveld fått reist fra Oslo lufthavn. Men fortsatt manglet en del bagasjen sin som følge av store forsinkelser og kanselleringer på en av årets største utreisedager.

– Biskop kjente til medlemsregistrering

Oslo (NTB): Interne dokumenter fra Oslo katolske bispedømme (OKB) viser ifølge Vårt Land at biskop Bernt Eidsvig visste om medlemsregistersaken i mars 2012, flere måneder tidligere enn det OKB har oppgitt i sin egen rapport om saken.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
- Han har erkjent de faktiske forholdene. Han har sagt en del om hvorfor dette skjedde, men det ønsker jeg ikke å komme inn på, sier Lippestad sent lørdag kveld.


Advokat Geir Lippestad opplyser at terroren var planlagt.


- Dette er nok en sak planlagt over lang tid.


Breivik vil fremstilles for fengsling mandag. Der har han opplyst at han vil forklare seg nærmere.


- Så vidt jeg vet blir ikke noen flere avhør søndag, sier Lippestad, (©NTB)


Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus