Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.
Leses nå:

Sykehuset Østfold kjøper omskjæring fra privatklinikk

Oslo (NTB): Sykehuset Østfold har gjort avtale med den private Ringvollklinikken på Hobøl for å få utført rituell omskjæring av guttebarn.

Nordmenn tenker ikke på valutakursen

Oslo (NTB): Nordmenn på reise i utlandet bryr seg ikke om valutakursen selv om den norske krona er svak målt mot andre valutaer.

Nye kampfly kan bli 14 milliarder kroner dyrere

Oslo (NTB): Dagens dollarkurs gjør nye kampfly 14 milliarder kroner dyrere. Forsvarsdepartementet vil ikke justere prisoverslaget.

Tolker hevder de er blitt sextrakassert av PU-ansatte

Oslo (NTB): Flere tolker hevder at de er blitt seksuelt trakassert av tjenestemenn i Politiets utlendingsenhet (PU). Kvinnene sier de ikke har våget å si ifra.

Aksjonær-ja til oljesammenslåing

Stavanger (NTB): Aksjonærene har godkjent at de to oljeserviceselskapene Halliburton og Baker Hughes slås sammen.

SAS knuser Norwegian på jobbreiser

SAS er den store vinneren, mens Norwegian taper kampen om de jobbreisende, ifølge en spørreundersøkelse.

Advokatfirma gransker alle varslerne i Monika-saken

Advokatfirmaet som ser på håndteringen av varsleren Robin Schaefer i Monika-saken, skal også se nærmere på ytterligere tre varslere i den samme saken.

Over 8.000 barnehagebarn uten plass

Oslo (NTB): 8.334 barnehagebarn sto ved utgangen av 2014 uten barnehageplass, viser tall fra Utdanningsdirektoratet. Regjeringen må bla opp mer penger, mener Arbeiderpartiet.

Mann siktet for å ha lurt jenter på chatteside

Trondheim (NTB): En 47 år gammel mann er siktet for å ha lurt flere jenter helt ned i niårsalderen til å sende ham seksualiserte bilder av dem selv.

Advokatfirma gransker alle varslerne i Monika-saken

Bergen (NTB): Advokatfirmaet som ser på håndteringen av varsleren Robin Schaefer i Monika-saken, skal også se nærmere på ytterligere tre varslere i den samme saken.

Stortinget sier nei til donorregister

Oslo (NTB): Stortinget vil ikke innføre et donorregister. Årsaken er at staten ikke skal få råderett over kroppene våre.

Nav-ansatte leger skal kikke fastlegene i kortene

Bergen (NTB): I Bergen setter Nav om kort tid i gang et nytt prosjekt der målet er å få sykmeldte raskere tilbake i jobb.

KrF og Venstre krever opprydning i forsvarseksporten

Oslo (NTB): KrF og Venstre krever begge en innstramming av eksporten av forsvarsmateriell til regimer som står bak grove brudd på menneskerettighetene.

Frp: Fjerner ikke momsfritak på elbil før 2017

Oslo (NTB): Frp garanterer at momsfritaket på elbiler ikke blir fjernet før 2017. Momsfritaket er den første elbilfordelen som ryker.

Metallsøk ga skattefangst ved Austråttborgen

Brekstad (NTB): 24 medlemmer fra Trondheim metallsøkerklubb og tre arkeologer fant opp mot 400 gjenstander, mange av dem «i nasjonal toppklasse», i området rundt Austråttborgen i Ørland kommune i Sør-Trøndelag i helgen.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus