Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Varmt vær har ødelagt drikkevannet i Røst

Røst (NTB): I over en uke har det vært kokevarsel for drikkevannet i øykommunen Røst i Nordland. Varmt vær har skapt problemer med rensing av vannet.

Fortsatt kritisk for voldsoffer i Marnardal

Stavanger (NTB): Tilstanden er fortsatt kritisk for en kvinne i midten av 30-årene som ble utsatt for grov vold i Marnardal kommune i Vest-Agder.

Dagligvarekjeder vet ikke om de selger dansk svin

Oslo (NTB): Verken Coop, Rema 1000 eller NorgesGruppen kan svare på om noen av deres produkter inneholder svinekjøtt fra Danmark.

Sikkerheten normaliseres i norske havner

Oslo (NTB): Kystverket har senket sikringsnivået på mindre utsatte havneanlegg.

Norske barn spiser ikke sunt nok

Oslo (NTB): Norske barn spiser mye frukt og grønt, men de spiser likevel ikke sunt nok, ifølge en stor europeisk undersøkelse.

Drosjesjåfører avviser blinde med førerhund

Oslo (NTB): Flere taxisjåfører vil ikke ta med førerhunder i bilen, selv om de har plikt til det, viser en undersøkelse fra Norges Blindeforbund.

Politiet i Hordaland vil beholde sexkjøpsloven

Bergen (NTB): Det er flertall på Stortinget for å oppheve sexkjøpsloven, men politiet i Hordaland mener loven har vært en suksess, og advarer mot å fjerne den, skriver VG.

20 personer har druknet hittil i juli

Oslo (NTB): Årets julimåned kan bli den verste drukningsmåneden på flere år, viser tall fra Norsk Folkehjelp.

Vekterbransjen vokser på terrorfrykt

Oslo (NTB): Etter 22. juli har etterspørselen etter vektere skutt i været. Terrorvarselet i forrige uke har gitt bransjen nok en oppsving, skriver Vårt Land.

Stormark: – Flere tjenester meldte om trussel mot Norge

Oslo (NTB): Flere etterretningstjenester meldte omtrent samtidig at det var oppstått en umiddelbar terrortrussel mot Norge i forrige uke, ifølge terrorekspert Kjetil Stormark.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus