Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Kvinne utsatt for knivran i Skien

Skien (NTB): En kvinne ble ranet med kniv av en ung mann i Skien onsdag kveld.

Over 2.000 mennesker i Gaza-demonstrasjon i Oslo

Oslo (NTB-Markus Weisser): Anslagsvis 2.250 mennesker møtte fram til Gaza-demonstrasjon i Oslo. Ved den israelske ambassaden var det appeller, men det hele skjedde uten sammenstøt.

SAS og Norwegian vurderer flere Tel Aviv-innstillinger

Oslo (NTB): Flyselskapene SAS og Norwegian hadde onsdag kveld ennå ikke bestemt seg for om de innstiller torsdagens avganger til Tel Aviv i Israel.

Mobildatabruken bidrar til godt Telenor-resultat

Oslo (NTB): Telenors kunder i Norge brukte nesten dobbelt så mye mobildata i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det bidrar til et kvartalsoverskudd før skatt på 4,8 milliarder kroner.

Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Farsund

Farsund (NTB): En mann i 20-årene ligger på sykehus med alvorlige skader etter en arbeidsulykke ved bildelfabrikken Farsund Aluminium Casting på Lista.

Solslyng stenger flere jernbanestrekninger

Oslo (NTB-Hege Wallenius): Flere togstrekninger er stengt onsdag kveld og en rekke tog er forsinket på grunn av eller fare for solslyng. Flere stengninger kan bli innført på kort varsel, opplyser Jernbaneverket.

Brann under høyspentledning i Østfold

Kirkebygden (NTB): Det brenner under en høyspentledning i Våler i Østfold. Anslagsvis 15-20 mål skog er tatt av flammene.

Mann hardt skadd i frontkollisjon i Telemark

Fyresdal (NTB): En mann i 40-årene fra Tokke ble hardt skadd i en frontkollisjon i Hauggrend i Telemark onsdag ettermiddag.

Telenor sørget for børsoppgang

Oslo (NTB): De store selskapene gjorde det blandet på Oslo Børs onsdag. Kraftig oppgang for Telenor bidro likevel til at hovedindeksen endte med en oppgang på 0,34 prosent – til 626,80 poeng.

Legevakten: – Se til hverandre i varmen

Oslo (NTB): Legevakten i Oslo melder om en økning av folk som kommer inn med dehydrering som følge av det varme været. Rådet er enkelt: Se til hverandre, og sørg for å drikke nok.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus