Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.
Leses nå:

Lokalbefolkning i sorg etter ulykken i Hedmark

Elverum/Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten og Alexander Vestrum): Både skolen og kirken i Elverum åpnet fredag dørene slik at folk kan finne trøst etter den tragiske elgpåkjørselen i Hedmark natt til fredag. Tre unge mennesker omkom i ulykken.

Mann (74) druknet i Akerselva i Oslo

Oslo (NTB): En 74 år gammel mann druknet i Akerselva ved Bjølsen i Oslo fredag.

Vårflommen i sør er på vei

Oslo (NTB): Stor snøsmelting i fjellene i Sør-Norge gir økt vannføring øst og vest for Langfjella. NVE har sendt ut flomvarsel på nest høyeste nivå, og flere steder er vannføringen doblet på bare noen få dager.

Enda en mann knyttes til overgrepssak i Trøndelag

Oslo (NTB): En 34 år gammel mann ble fredag varetektsfengslet, siktet for overgrep mot barn under 14 år. Han blir knyttet til overgrepssaken i Trøndelag.

Utviste søstre tapte i lagmannsretten

Oslo (NTB): Sju søstre som ble tvangsutsendt i fjor etter å ha bodd ni år i Norge, nådde ikke fram da saken deres ble behandlet i Borgarting lagmannsrett.

Oslo Børs falt etter to dager med oppgang

Oslo (NTB): Oslo Børs falt jevnt og trutt gjennom fredagen. Ved handelsslutt var hovedindeksen falt 0,8 prosent til 627,80 poeng.

Søk etter antatt drept mann i Troms tas opp igjen

Tromsø (NTB): Troms politidistrikt får 150.000 kroner til å gjøre nye søk etter den antatt drepte Stein Håvard Larsen (45).

Petter Stordalen og Christian Ringnes inngår forlik

Oslo (NTB): Petter Stordalen og hotellkjeden Choice betaler 80 millioner kroner i et forlik med Tribe Invest konkursbo, Christian Ringnes' Pandox og Norgani. Kravet var i utgangspunktet over 1 milliard kroner.

Anundsen vil sende grunnløse asylsøkere i fengsel

Oslo (NTB): Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) foreslår at åpenbart grunnløse asylsøkere skal kunne fengsles i inntil tre døgn.

Død mann funnet i vannet ved Karmøy

Karmøy (NTB): En mann ble fredag funnet død i vannet ved Ferkingstad havn på Karmøy.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus