Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.
Leses nå:

Gjøvikbanen åpnet etter strømstans

Oslo (NTB): Gjøvikbanen mellom Nittedal og Oslo S er åpnet etter at den tirsdag morgen var stengt på grunn av strømproblemer.

Norge vil delta i EUs fordeling av asylsøknader

Oslo (NTB): Norges bidrag til EUs fordeling av asylsøknader vil bli kjent når regjeringen legger fram den varslede tilleggsproposisjonen om flyktninger til statsbudsjettet.

Utenlandske eksperter vil inn i Tina-saken

Stavanger (NTB): Den britiske eksperten Chris Gregg ønsker å saumfare materiale fra drapet på Tina Jørgensen i håp om å finne nye bevis.

Oljerelatert nedtur for Oslo Børs tirsdag

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,83 prosent til 607,78 poeng etter en times handel tirsdag.

Solberg: Avgjørende å få slutt på krigføringen

Oslo (NTB): Det er helt uakseptabelt at krigen i Syria ikke går mot en slutt, fastslo statsminister Erna Solberg (H) da hun redegjorde for Stortinget om flyktningsituasjonen tirsdag formiddag.

UD trosset Russland-advarsler fra Tollvesenet

Oslo (NTB): Utenriksdepartementet (UD) tillot eksport av militære beltevogner som Tollvesenet mente skulle til Russland.

Pågrep Bergens-rapper på rømmen

Bergen (NTB): Bergens-rapperen som har vært på rømmen fra politiet siden august, ble mandag pågrepet i Bergen.

Etablerer asylmottak i Tromsø tross fraråding

Tromsø (NTB): Utlendingsdirektoratet har inngått en avtale med Hero om å opprette et asylmottak i Tromsø ved siden av boliger for rusmisbrukere, til tross for at kommunelegen frarådet dette.

Draps- og voldtektsdømt mann risikerer forvaring

Horten (NTB): Tirsdag starter saken mot 60-åringen som skal ha voldtatt en kvinne i 40-årene i Horten kun én måned etter at han hadde sonet en lengre dom for voldtekt og drap.

Ap frykter økte helseutgifter

Oslo (NTB): Regjeringen vil øke egenandelene med 8 prosent neste år, men vil skjerme dem som fra før betaler mest. Arbeiderpartiet mener hundretusenvis av nordmenn vil rammes.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus