Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.
Leses nå:

Bergens-ordfører Trude Drevland ut i permisjon

Bergen (NTB): Bergens-ordfører Trude Drevland går ut i ulønnet permisjon fra tirsdag, mens politiet vurderer undersøkelsessaken mot henne på nytt. Det opplyser Hordaland Høyre.

Sykepleiere mener liv står i fare i eldreomsorgen

Oslo (NTB): Norsk Sykepleierforbund mener bemanningen er så lav i eldreomsorgen at det kan gå på livet løs.

Etterforsker hjemmeran av eldre mann på Karmøy

Haugesund (NTB): Politiet etterforsker et ran av en 87 år gammel mann på Karmøy som skal ha skjedd søndag kveld.

Høyre fram og Frp tilbake i ny måling

Oslo (NTB): Høyre er i medvind, mens Fremskrittspartiet får sin laveste oppslutning noensinne på TNS Gallups meningsmåling for TV 2.

Oljeprisen opp 4 dollar på én time

Oslo (NTB): I løpet av bare en drøy time mandag kveld steg oljeprisen med 4 dollar fatet. Fall i amerikansk oljeproduksjon og mulige tiltak for å stabilisere oljeprisen er blant årsakene til optimismen.

Kraftig uvær på vei til Østlandet og Sørlandet

Oslo (NTB): Folk på Østlandet og Sørlandet må stålsette seg for unormalt kraftig nedbør, kraftige vindkast og flomfare de neste to dagene.

Solberg vil ikke røre Dublin-avtalen

Statsminister Erna Solberg (H) avviser KrF -kravet om å la alle flyktninger fra Syria som kommer til Norge, få behandlet asylsøknaden sin her.

Mann kritisk skadd i ulykke ved oppdrettsanlegg

Fitjar (NTB): En 44 år gammel mann ble kritisk skadd i en ulykke ved et oppdrettsanlegg i Fitjar i Sunnhordland mandag formiddag.

Ukestart i pluss på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra start mandag formiddag, men deretter steg den jevnt og trutt gjennom dagen. Indeksen endte på 594,10 poeng – opp 0,12 prosent.

Torgersen-saken får ikke ny behandling

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Gjenopptakelseskommisjonen vil ikke behandle saken til Fredrik Fasting Torgersen på nytt, melder NRK.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus