Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Mann pågrepet under narkotikahund-NM

Denne uken arrangeres det NM for narkotikahunder i Bærum. Allerede første dag viste en av hundene hva de er gode for – utenfor konkurranse.

Regjeringen vil forenkle barnevernloven

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Helhet og enklere språk står sentralt når regjeringen starter arbeidet med en revidert barnevernlov. Den skal erstatte loven fra 1992.

Mann leverte bombelignende gjenstand hos lensmann

Brønnøysund (NTB): En gjenstand som kunne ligne på en bombe, ble tirsdag levert til lensmannskontoret i Brønnøysund. Den viste seg å være ufarlig, men en mann er siktet i saken.

Lime-siktet får ikke vitnemål fra Politihøgskolen

Oslo (NTB): En mann som fullførte utdanningen ved Politihøgskolen sist vår, er blant de siktede i saken knyttet til dagligvarekjeden Lime. Skolen holder tilbake vitnemålet hans.

Mann pågrepet under narkotikahund-NM

Sandvika (NTB): Denne uken arrangeres det NM for narkotikahunder i Bærum. Allerede første dag viste en av hundene hva de er gode for – utenfor konkurranse.

Kunnskapsministeren: Vi har mye å gjøre etter lærerstreiken

Oslo (NTB): – Vi jobber for å bygge et lag for kunnskapsskolen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) som tirsdag møtte partene i lærerkonflikten for å diskutere norsk skoles framtid.

Nordmann omkom i MC-ulykke i Thailand

Bangkok (NTB): En 52 år gammel mann fra Steinkjer har mistet livet i en motorsykkelulykke i den thailandske hovedstaden Bangkok.

Så vidt i pluss på børsen

Oslo (NTB): Oslo Børs falt svakt tirsdag formiddag, men tok seg opp utover dagen. Hovedindeksen endte på 612,91 poeng, en økning på 0,15 prosent.

Sysselmannen etterforsker mulig narhvaltyveri

Longyearbyen (NTB): Sysselmannen på Svalbard etterforsker om en støttann fra et skjelett av en narhval er fjernet fra et område ved Rechercherfjorden på Spitsbergen.

Regjeringen gir mer penger til klimafondet

Oslo (NTB): Regjeringen gir 200 millioner kroner til Det grønne klimafondet neste år. Fondet skal finansiere klimatiltak i utviklingsland.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus