Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.
Leses nå:

Brann i industripark i Porsgrunn

Porsgrunn (NTB): Brannmannskapene måtte natt til søndag slukke en eksplosjonsartet brann i en industripark i Porsgrunn i Telemark. Ingen personer ble skadd.

Fem moskus påkjørt av toget

Dombås (NTB): Fem moskus ble påkjørt av et passasjertog mellom Vålåsjø og Hjerkinn på Dovrefjell fredag kveld. Dyrene døde momentant.

Halvparten søker om erstatning i voldtektssaker

Oslo (NTB): Halvparten av de fornærmede i voldtektssaker søker om erstatning fra staten. Altfor få benytter seg av ordningen, mener Kontoret for voldsoffererstatning (KFV).

Mann pågrepet for drapsforsøk

Oslo (NTB): En mann er pågrepet for drapsforsøk etter husbråk på St. Hanshaugen i Oslo, der en person ble slått i hodet med øks.

71-åring døde etter trafikkulykke på Otta

Otta (NTB): En kvinne som ble skadd i en trafikkulykke på Otta i Oppland fredag, døde av skadene hun pådro seg. Ektemannen omkom i den samme ulykken.

Tre fisketurister druknet vest for Nordkapp

Nordkapp (NTB): Tre fisketurister er funnet omkommet etter at båten de satt i, gikk rundt i området ved Gjesværstappan i Nordkapp kommune.

Tre fiskere funnet omkommet

Tre fisketurister er funnet omkommet etter at båten de satt i, gikk rundt i området ved Gjesværstappan i Nordkapp kommune.

Klatrer falt 20 meter

Vrådal (NTB): En klatrer er fløyet til Ullevål sykehus i helikopter etter at han falt 20 meter ved Hægefjell i Vrådal lørdag.

Kunstneren Carl Nesjar er død

Oslo (NTB): Kunstneren Carl Nesjar, som samarbeidet med Pablo Picasso om veggdekorasjonene i Regjeringskvartalet, er død. Han ble 94 år gammel.

Liv Marit Wedvik er død

Risør (NTB): Countryartisten Liv Marit Wedvik mistet livet i en drukningsulykke i Risør lørdag. Hun ble 45 år.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus