Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Neda får ikke komme tilbake til Norge

Oslo (NTB): Det var riktig å tvangsutsende palestinske Neda Ibrahim (13) og familien hennes til Jordan. Det har Oslo tingrett bestemt.

Neda får ikke komme tilbake til Norge

Det var riktig å tvangsutsende palestinske Neda Ibrahim (13) og familien hennes til Jordan. Det har Oslo tingrett bestemt.

Venstre er bekymret for lærerrekrutteringen

Oslo (NTB): Venstre roser lærerløftet til regjeringen, men er bekymret for om det svarer på utfordringen med å få nok unge til å velge yrket.

KrF: Lærernes vilkår viktigere enn lengre utdanning

Oslo (NTB): Vel så viktig som å skjerpe karakterkravene og heve kompetansen er det å sørge for at lærerne har romslige nok rammer til å løfte elevene, mener Kristelig Folkeparti.

Norges Bank skal kjøpe norske kroner

Oslo (NTB): Lavere oljeinntekter og økt oljepengebruk gjør at Norges Bank må begynne å kjøpe norske kroner.

KS venter at det følger «betydelige ressurser» med lærerløft

Oslo (NTB): Kommunene organisasjon KS roser regjeringens planer for norsk skole, og regner med at det nå vil drysse flere millioner over skoleeierne.

Flere banker kutter utlånsrenten

Oslo (NTB): DNB kutter tirsdag lånerenten med 0,35 prosentpoeng, mens Nordea kutter 0,2 prosentpoeng. Også Skandiabanken setter ned sin rente med 0,15.

Anja Breien og Thorvald Stoltenberg bekrefter forhold

Oslo (NTB): Thorvald Stoltenberg (83) bekrefter at han og filmregissør Anja Breien (74) «er sammen», melder Se og Hør.

-Lærerne må ha mer kunnskap

Regjeringen vil ha mer kunnskapsrike lærere. Derimot snakket ikke kunnskapsministeren og statsministeren om lønn da de i formiddag la frem Lærerløftet.

Venstre-krav til regjeringens lærerstrategi

Venstre har skyhøye krav til lærerløftet regjeringen legger fram i formiddag.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus