Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.
Leses nå:

Politiet vil avhøre Kristian Valen lørdag

Oslo (NTB-Peter Tálos): Politiet vil lørdag avhøre komikeren Kristian Valen etter at han fredag publiserte bilder av politimenn som kom til leiligheten hans i Oslo.

Forhandlingene i TV-striden fortsetter

Oslo (NTB): Forhandlingene mellom Canal Digital og Discovery fortsetter, men partene står langt fra hverandre.

Valen skal i politiavhør

Komikeren ble pågrepet fredag etter at han publiserte bilder av politimenn som kom til leiligheten hans i Oslo.

Brann i bygård i Oslo slukket

Oslo (NTB): Store styrker fra brannvesenet rykket lørdag formiddag ut til en brann i bygård på Skillebekk i Oslo. Brannen ble slukket i løpet av kort tid.

Dømt for grov vold mot samboer i 11 år

Skien (NTB): En mann i Telemark er dømt for grov vold mot samboeren i 11 år. I dommen heter det at samboeren har levd under et umenneskelig regime hvor hun til enhver tid har vært redd for ny mishandling.

Norske bønder låner mer enn før

Oslo (NTB): Ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som ble lagt fram fredag, har norske bønder mer gjeld enn noen gang. Småbrukarlaget frykter danske tilstander

Blåblå framgang på februarmåling

Oslo (NTB): Arbeiderpartiets oppslutning faller med 1,5 prosentpoeng på en ny meningsmåling, mens regjeringspartiene Høyre og Frp øker oppslutningen med til sammen 4 prosentpoeng.

Skattedirektoratet med ny praksis for pokerpremier

Oslo (NTB): Skattedirektoratet har kommet fram til at det er urimelig å beskatte såkalte «tilfeldige gevinster» fra pengespill som blant annet poker, så lenge spillerne ikke får fradrag ved tap.

Beboere langs Oslofjorden frykter fisk blir uspiselig

Oslo (NTB): Grunnene i Oslofjorden har høyeste forurensningsgrad eller en eller flere av miljøgiftene TBT, kvikksølv, kadmium, bly og benzoperylen. Det kan gjøre fisken uspiselig når 24 skjær sprenges bort.

Krav mot katolsk kirke kan bli doblet

Oslo (NTB): Kulturdepartementet pålegger den katolske kirken å betale tilbake drøyt 40 millioner kroner. Beløpet kan bli over dobbelt så stort når opptil 384 kommuner kommer med sine krav.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus