Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.
Leses nå:

Livløs mann hentet opp fra elva i Åmli

Åmli (NTB): En livløs mann ble natt til mandag hentet opp fra Nidelva i Åmli i Aust-Agder.

Drosjesjåfør overfalt i Oslo

Oslo (NTB): En drosjesjåfør ble overfalt av tre menn han plukket opp i Oslo sentrum natt til mandag. Overfallet førte til at drosjen kjørte inn i en lyktestolpe på Storo.

Flere fly over Norge gir økte inntekter

Oslo (NTB): I år kommer Norge trolig til å tjene 220 millioner kroner på fly som aldri setter sine hjul på norsk jord. Det meste av veksten kommer fra selskaper i landene ved Persiabukta, ifølge Avinor.

Kvinne omkom i trafikkulykke i Sør-Trøndelag

Rennebu (NTB): En kvinne midt i 70-årene fra Meldal i Sør-Trøndelag omkom søndag ettermiddag i en frontkollisjon på fylkesvei 700 i Rennebu. En annen person ble alvorlig skadd i ulykken.

MC-fører alvorlig skadd i Holmestrand

Holmestrand (NTB): En mannlig motorsyklist (48) ble alvorlig skadd i en kollisjon med en bil i Holmestrand i Vestfold.

Rallarvegen fortsatt stengt etter steinras

Flåm (NTB): Store steinblokker har ramlet ned og stenger den populære sykkelveien Rallarvegen i Aurland i Sogn og Fjordane. Kommunen håper å kunne åpne veien igjen snarlig.

Turister gjør fra seg på vei til Preikestolen

Forsand (NTB): Preikestolen, Kjerag og de andre store vandreattraksjonene på Vestlandet opplever økende problemer med at turister gjør fra seg i naturen.

Treåring alvorlig skadd i påkjørsel i Ørland

Brekstad (NTB): En tre år gammel gutt behandles for alvorlige skader etter at han ble påkjørt av en bil i Ørland kommune i Sør-Trøndelag.

Politihøgskolen: – Politiet har ladd pistol i hylsteret

Oslo (NTB-Monica Hägglund Langen): Politiets praksis er at våpen skal være ladd og usikret i hylsteret, bekrefter Politihøgskolen. Politidirektoratet åpner for å vurdere våpeninstruksen etter hendelsen i Stavanger.

93-åring borte etter bærtur i Aust-Agder

Gjerstad (NTB): Store mannskaper deltar i søket etter en 93 år gammel mann som ble meldt savnet etter at han ikke kom hjem fra en bærtur i Gjerstad i Aust-Agder.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus