Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.
Dette leses nå:

Varsler politisk storstreik 28. januar

Oslo (NTB): LO, Unio og YS har satt en dato for den politiske streiken de ønsker å gjennomføre som protest mot varslede endringer i arbeidsmiljøloven. Den to timer lange markeringen blir 28. januar.

Bråthens familie ønsker ny tiltale

Skien (NTB): Familien til Linn Madelen Bråthen ønsker en ny tiltale som åpner for at politimannen kan dømmes for drap.

Myndigheter vil ikke si hvor ofte de bruker falske basestasjoner

Oslo (NTB): Flere etater bruker falske basestasjoner til å bekjempe kriminalitet, og en lovendring skal gjøre det lettere å overvåke mobiltrafikk. Men ingen vil si hvor ofte slike basestasjoner brukes.

Rekordhøy tiltro til norske domstoler

Oslo (NTB): Aldri tidligere har så mange borgere hatt større tillit til norske domstoler som i dag. Nesten ni av ti av de spurte sier at de har svært stor eller ganske stor tiltro til domstolene, skriver VG.

Norwegian får kritikk for sikkerhetsfeil

Oslo (NTB): Norwegian får kritikk fra Luftfartstilsynet for manglende sikkerhetsrutiner og manglende rapportering av driftsmessige avvik.

Siv Jensen: – Det er ingen krise

Oslo (NTB): Finansminister Siv Jensen (Frp) slår fast at det ikke kommer noen tiltakspakke for å berge økonomien. Svaret er lavere skatt.

Kontrollkomiteen utsetter behandlingen av Nav

Oslo (NTB): Spørsmålene om situasjonen i Nav er så mange at Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité utsetter den årlige behandlingen av etatens virksomhet.

NorgesGruppen dumper ribbeprisen

Oslo (NTB): For under en måned siden beklaget NorgesGruppen at ribbeprisen ble dumpet. Nå selger de selv ribbe for under 20 kroner kiloet.

Hemsedal: Fant drept kvinne i fryseren

Hemsedal (NTB): Den norskirakiske kvinnen som ble funnet drept i Hemsedal mandag, var gjemt i en fryser, skriver VG.

Frykter langvarig bevæpning av politiet

Oslo (NTB-Alexander Vestrum/ Peter Tálos): SVs nestleder Bård Vegar Solhjell frykter at den forlengede bevæpningen av norsk politi kan bli langvarig. Kritikken avvises av regjeringen.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

Årets trønder:

- Vi føler oss som trøndere

Nå kan nobelprisvinnerne fra Sunnmøre bli kåret til Årets trønder.

Bilulykke ved Helltunnelen

Kjørte i autovernet på E6.

- USA anklager Nord-Korea for datainnbrudd hos Sony

Avlyser premieren på «The Interview» etter trusler fra hackere.

Vraket sin egen bil da han kjørte i fylla

Stoppet med høy promille i Trondheim.