Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.
Leses nå:

Pårørende kastet blomster i sjøen for sine kjære

Turøy (NTB): Pårørende og etterlatte kastet blomster i vannet for de omkomne da de var på vei for å se stedet hvor helikopteret styrtet ved Turøy i Hordaland.

Ett minutts stillhet for helikopterofrene i Oslo

Oslo (NTB): LO-leder Gerd Kristiansen og de andre fremmøtte til 1. mai-feiring i Oslo minnes de som mistet livet i helikopterulykken fredag, med ett minutts stillhet på Youngstorget.

Streiken preger 1. mai i Oslo

Oslo (NTB): Streiken i hotell- og servicenæringen preget flere av talene da Youngstorget i Oslo ble fylt med røde flagg og gule streikevester 1. mai.

AUF-leder om Listhaug: – Kast kjerringa på hue ut av regjeringa

Melhus (NTB): AUF-leder Mani Hussaini var tydelig på hva han mener om innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) da han holdt sin 1. mai-tale.

Data fra taleregistrator og ferdskriver hentes ut

Oslo (NTB): Havarikommisjonen i England er i gang med å hente ut data fra taleregistratoren og ferdskriveren til helikopteret som styrtet ved Turøy i Hordaland.

Drapstiltalt kvinne hevder hun handlet i nødverge

Oslo (NTB-Gunnhild H. Bjerve): Kvinnen som drepte mannen sin på Mortensrud i februar i fjor, innrømmer at hun skjøt ham, men hevder hun var i en «nødvergelignende situasjon», ifølge forsvareren.

Kripos: Håper å kunne frigi navn søndag

Bergen (NTB): Kripos håper søndag å kunne frigi noen av navnene på de omkomne i helikopterstyrten ved Turøy i Hordaland.

Håper å kunne frigi navn på omkomne søndag

Kripos håper søndag å kunne frigi noen av navnene på de omkomne i helikopterstyrten ved Turøy i Hordaland.

Fagforeningstopp: – Kutt svekker sikkerheten på norsk sokkel

Bergen (NTB): HMS-ekspert Ketil Karlsen i fagforeningen Industri Energi mener kostnadskuttene i oljebransjen har ført til dårligere sikkerhet for oljearbeiderne.

CHC mistet milliardkontrakt i februar

Stavanger: I februar i år ble det klart at CHC Helikopter Service ikke får fornyet avtalen med Statoil om flyginger fra Flesland og Florø.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus