Gå til mobilutgaven
forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.
Leses nå:

Dagsavisen: Frp jobber for å fjerne flypassasjeravgiften

Oslo (NTB): Frps stortingsgruppe har vedtatt at partiet vil jobbe for å fjerne flypassasjeravgiften i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett, opplyser kilder til Dagsavisen.

Færre brev og lavere inntekter for Posten

Oslo (NTB): Posten Norge varsler flere tiltak for å bøte på inntektsfallet etter tidenes største nedgang i antallet brevsendinger på ett kvartal.

Politiansatt skadd av vådeskudd

Stjørdal (NTB): En politiansatt ble lettere skadd av et vådeskudd i Stjørdal onsdag formiddag.

Hundretusener må fornye helsetrygdkortet

Oslo (NTB): 800.000 nordmenn har Europeisk helsetrygdkort som må fornyes i år, ifølge Helfo.

Færre strømbrudd i 2015

Oslo (NTB): Norske strømkunder opplevde i gjennomsnitt 2,1 strømbrudd som varte i over tre minutter i fjor. Dette er en nedgang fra 2014, viser tall fra NVE.

Frp-politiker trekker seg fra alle verv

Oslo (NTB): En Frp-politiker fra Østlandet som er siktet for besittelse av overgrepsbilder av barn og narkotikalovbrudd, har meldt seg ut av partiet.

Lagmannsretten opprettholder dom mot oppdrettsselskap

Senja (NTB): Hålogaland lagmannsrett opprettholder dommen mot et oppdrettsselskap på Senja, som i tingretten ble dømt til fem millioner kroner i bot for feilrapportering av lakselus.

Norske Shell og BG Norge kutter 140 stillinger

Oslo (NTB): Norske Shell og BG Norge skal kutte om lag 140 stillinger i forbindelse med sammenslåingen av selskapene.

Jøa-bonde anker dom for vanskjøtsel av 92 kyr

Trondheim (NTB): En bonde som er dømt for vanskjøtsel av 92 dyr, anker til Høyesterett.

Tror Ryanair kutter på Rygge uansett

Oslo (NTB): Parat-topp Vegard Einan tror lavprisselskapet Ryanair vil legge ned basen på Rygge uansett om de borgerlige partiene snur og dropper flypassasjeravgiften i siste sving.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus