Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Forgrep seg på døtre, men slipper straff

Trondheim (NTB): En 45 år gammel mann forgrep seg seksuelt på sine egne døtre i åtte år, men slipper straff ettersom han skal ha vært psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Redningsaksjon i Tinnsjøen på Rjukan

Rjukan (NTB): Politi, brannvesen og dykkere rykket ut til Tinnsjøen på Rjukan på grunn av en kantret båt. Aksjonen ble raskt avblåst da det viste seg at det ikke var noen personer der.

Bjørkelangen-ulykken for retten i februar

Lillestrøm (NTB): Hesteulykken på Bjørkelangen, der to jenter på 11 og 13 år mistet livet, skal opp i Nedre Romerike tingrett i februar neste år.

40 familier får flytte hjem i Flåm etter flommen

Flåm (NTB): 40 familier i Flåm får nå flytte hjem etter rekordflommen. På et folkemøte torsdag kom det samtidig fram at 13 boliger er ubeboelige.

Amedia mener omstillingen har hatt god effekt

Oslo (NTB): Mediekonsernet Amedia har kuttet kostnadene med 146 millioner kroner, men resultat før skatt i tredje kvartal endte likevel på en snau kvart milliard kroner.

Flommen kan gi 150 millioner i erstatninger

Oslo (NTB): Finans Norge anslår at flommen på Vestlandet vil ende med mellom 100 og 150 millioner kroner i naturskadeerstatninger.

Politiet vil ta DNA-prøve av alle på asylmottaket etter drapet på Hamar

Hamar (NTB): Politiet på Hamar vil sjekke, avhøre og ta DNA-prøve av alle beboerne på asylmottaket på Ormseter etter drapet på en 27 år gammel asylsøker.

Norge vil sende soldater til to nye utenlandsoppdrag

Regjeringen vil i løpet av de neste månedene sende norske soldater til Irak og Afghanistan. Stortinget konsulteres torsdag ettermiddag.

Strand ny styreleder i Helse Midt-Norge

Ola H. Strand er oppnevnt til ny styreleder for Helse Midt-Norge etter Marthe Styve Holte, som nylig trakk seg. Strand er tidligere nestleder.

Strand ny styreleder i Helse Midt-Norge

Oslo (NTB): Ola H. Strand er oppnevnt til ny styreleder for Helse Midt-Norge etter Marthe Styve Holte, som nylig trakk seg. Strand er tidligere nestleder.

Over hundre mindreårige sendt ut i september

Oslo (NTB): I alt 107 mindreårige ble sendt ut av Norge i september, mer enn dobbelt så mange som normalt.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Retten mener mannen handlet med forsett da han forgrep seg på barna sine, og at han på tross av sin tilstand var klar over hva han gjorde. Det konstateres også at det er fare for nye overgrep, men grunnet konklusjonen om at mannen var psykotisk i gjerningsøyeblikket går han nå fri for straff, skriver Adresseavisen.


Aktor Unni Sandøy ville ha mannen dømt til tvungent psykisk helsevern, men på grunn av lovens krav om at gjentakelsesfaren må være «nærliggende» ble ikke dette utfallet.


Ettersom mannen aldri tidligere er blitt dømt for alvorlige handlinger, og fordi han ikke har begått nye seksuelle overgrep siden han forgrep seg på den ene datteren for siste gang for rundt fire år siden, mener retten at lovens krav ikke er oppfylt.


– Det er et tankekors at retten kan slippe en psykisk syk mann ut i samfunnet etter å ha funnet ham skyldig i mange overgrep mot to småjenter, og når de mener at det foreligger en gjentakelsesfare. Men slik er loven. Dessverre, sier Sjaak R. Haaheim, bistandsadvokaten til en av de to fornærmede.


– Det er ikke relevant å kritisere retten for denne avgjørelsen. Det er loven det er noe galt med, og det er lovgivers ansvar, sier han. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus