Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lillevolden nekter å vitne i terrorsaken

Lillevolden nekter å vitne i terrorsaken

Oslo (NTB): Aktivist og blitzer Stein Lillevolden ønsker ikke å vitne i rettssaken mot Anders Behring Breivik. Det skriver han i en kronikk i Aftenposten torsdag.

14,5 års fengsel for samboerdrap i Krokstadelva

Hokksund (NTB): En 39 år gammel mann er dømt til fengsel i 14,5 år for å ha drept samboeren sin i Krokstadelva i april i fjor.

Flere butikkansatte går ut i streik

Oslo (NTB): 61 medlemmer i Handel og Kontor tas ut i streik denne uka fordi de mener NHO ikke vil gi kvinnelige ansatte samme lønnsgaranti som sine mannlige kolleger.

Audi må reparere 70.000 biler etter bremsefeil

Oslo (NTB): Audi tilbakekaller 70.000 biler, over 700 av dem i Norge, etter at det er oppdaget en feil som kan føre til at det kreves større kraft på bremsepedalen for å få full effekt.

Bergen kommune refses for ulovlig pengebruk

Bergen (NTB): Bergen kommune får stryk i en ny rapport som avslører ulovlig bruk av millioner av kroner og manglende kontroll med arbeidsvilkår.

Ber om tolv års fengsel for drap i Moss

Moss (NTB): Aktor har lagt ned påstand om tolv års fengsel for en 45 år gammel mann som er tiltalt for å ha kvalt en 29 år gammel mann i Moss i fjor.

Tiltalt for bildrap etter å ha kjørt på ektepar i gangfelt

Ålesund (NTB): En eldre mann er tiltalt for uaktsomt drap etter en ulykke i Ålesund i vinter. Et ektepar ble påkjørt i et gangfelt.

Kulturministeren lover tydelig skille mellom kirke og stat

Oslo (NTB-Monica Hägglund Langen): Kulturdepartementet foreslår endringer som innebærer et tydelig skille mellom stat og kirke, men kulturminister Thorhild Widvey (H) sier at kirken fremdeles skal finansieres av stat og kommune.

Estlands president besøker Norge

Oslo (NTB): Estlands president Toomas Hendrik Ilves ble tatt imot av både kongeparet og kronprinsparet på Slottsplassen i Oslo da han kom på offisielt statsbesøk til Norge tirsdag.

Ingen erkjente skyld da Acta-saken startet

Stavanger (NTB): Verken Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen eller hans seks medtiltalte erkjente straffskyld da ankesaken mot dem startet i Stavanger tirsdag formiddag.

Redaktør roser Snowden for overvåkings-avsløringer

Oslo (NTB): – Journalistikk er og burde være i offentlighetens interesse, sier redaktør Alan Rusbridger i The Guardian, som tirsdag holder forelesning i Oslo om varsleren Edward Snowden og kritisk journalistikk.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Dersom ikke dommeren selv finner vitnemålet irrelevant, vil Lillevolden nekte å komme frivillig til rettssalen, skriver han i kronikken.


Lillevolden skriver videre at han oppfatter at «kjendisvitnene» skal brukes som springbrett for medieoppmerksomhet, og at han for sin del nekter «å bli slept rundt i manesjen som en annen pauseklovn».


Samtidig skriver Lillevolden, som i dag bor i København, at han som følge av omtalen av vitnelisten er blitt utsatt for drapstrusler; noen tror at han har meldt seg frivillig til å vitne.


Vibeke Hein Bæra, som er en av fire forsvarere for Breivik, har fått lest opp deler av kronikken, men vil ikke kommentere saken.


– Vi har i dag ingen kommentarer til kronikken eller hans utsagn, sier hun til Aftenposten. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus