Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lillevolden nekter å vitne i terrorsaken

Lillevolden nekter å vitne i terrorsaken

Oslo (NTB): Aktivist og blitzer Stein Lillevolden ønsker ikke å vitne i rettssaken mot Anders Behring Breivik. Det skriver han i en kronikk i Aftenposten torsdag.

Håper Dovrebanen kan åpnes igjen før midnatt

Hamar (NTB): Dovrebanen er stengt etter et sprengningsuhell ved Morskogen onsdag kveld. Jernbaneverket håper banen kan åpnes før midnatt.

Gilbert ber om luftbro til Gaza

Gardermoen (NTB-Mats Rønning): Norge bør ta initiativ til en luftbro i FN-regi på Gaza, mener overlege Mads Gilbert. Han tegner et uhyrlig bilde av situasjonen på bakken i de palestinske områdene.

Stjålet kreftmedisin solgt fra norske apotek

Oslo (NTB): To stjålne sprøyter med kreftmedisin er importert til Norge og solgt fra norske apotek, ifølge Legemiddelverket.

Minst 75 lik funnet etter kamper i Libya

Benghazi (NTB-Reuters): Minst 75 lik, flesteparten soldater, er blitt funnet etter at en gruppe ytterliggående islamister tok kontroll over hovedkvarteret til den libyske hærens spesialstyrker i Benghazi.

Fire passasjerer døde i bussulykken i Namsskogan

Trones/Oslo (NTB-Hege Wallenius-Steinar Rostad Breivik): En mann døde onsdag av skadene han fikk i bussulykken i Namsskogan tirsdag. Dermed har til sammen fire personer mistet livet i ulykken.

Gode tall fra USA kunne ikke redde Oslo Børs

Oslo (NTB): Oslo Børs falt fra start onsdag og lot seg ikke hjelpe av overraskende høye veksttall fra USA. Ved stengetid var hovedindeksen ned 0,6 prosent til 616,29 poeng.

Erkjenner ikke drapsforsøk

Stavanger (NTB): Mannen som er tiltalt for drapsforsøk på sin fraseparerte kone i Marnardal, nekter straffskyld. Kvinnens tilstand beskrives fortsatt som kritisk og ustabil.

Ytterligere én omkom etter bussulykke

Trones (NTB): En mann som ble kritisk skadd i bussulykken i Namsskogan tirsdag, er død, opplyser St. Olavs hospital. Til sammen fire personer mistet livet i ulykken.

Juli kan bli verste drukningsmåned på flere år

Årets juli kan bli den verste drukningsmåneden på flere år, viser tall fra Norsk Folkehjelp.

PST: Terrortrusselen er fortsatt uavklart

Oslo (NTB): Politiet fortsetter arbeidet med å avklare terrortrusselen mot Norge. Situasjonen betegnes ennå som «alvorlig og uavklart».

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Dersom ikke dommeren selv finner vitnemålet irrelevant, vil Lillevolden nekte å komme frivillig til rettssalen, skriver han i kronikken.


Lillevolden skriver videre at han oppfatter at «kjendisvitnene» skal brukes som springbrett for medieoppmerksomhet, og at han for sin del nekter «å bli slept rundt i manesjen som en annen pauseklovn».


Samtidig skriver Lillevolden, som i dag bor i København, at han som følge av omtalen av vitnelisten er blitt utsatt for drapstrusler; noen tror at han har meldt seg frivillig til å vitne.


Vibeke Hein Bæra, som er en av fire forsvarere for Breivik, har fått lest opp deler av kronikken, men vil ikke kommentere saken.


– Vi har i dag ingen kommentarer til kronikken eller hans utsagn, sier hun til Aftenposten. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus