Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forsvarerne vil be om at Breivik frifinnes

Forsvarerne vil be om at Breivik frifinnes

Oslo (NTB): Anders Behring Breiviks forsvarere vil be om at den terrortiltalte 33-åringen frifinnes når rettssaken mot ham starter mandag.

Politiet holder pressekonferanse i Oslo

Her er siste nytt om terrortrusselen.

Øker ikke beredskapen i Sverige

Stockholm (NTB): Det svenske sikkerhetspolitiet følger situasjonen i Norge tett, men har ikke valgt å høyne beredskapen.

– For tidlig med sikkerhetsanbefalinger til bedriftene

Oslo (NTB): Næringslivets sikkerhetsråd mener det er for tidlig å gi konkrete anbefalinger til norske bedrifter etter truslene mot Norge.

Dette vet vi om nordmenn i Syria

Etteretningsmyndighetene anslår at omtrent 50 nordmenn har deltatt i kamper.

Stortinget iverksetter sikkerhetstiltak

Oslo (NTB): Stortinget har iverksatt sikkerhetstiltak etter terrortruslene mot Norge.

- Vi betrakter dette som troverdig

PST mottok nylig informasjon om at personer med tilknytning til islamistiske ekstremister i Syria kan ha til hensikt å gjennomføre angrep mot Norge.

Tall Ships' Races styrker sikkerheten

Bergen (NTB): Hordaland politidistrikt øker beredskapen. Det vil blant annet synes på Tall Ships' Races i Bergen.

Væpnet politi på Oslo lufthavn

Gardermoen (NTB): Torsdag var væpnet politi på plass på Oslo lufthavn etter at varselet om en mulig terrorhandling mot Norge kom.

Norway Cup går som normalt

Oslo (NTB): Generalsekretær Frode Kyvåg i Norway Cup vil ikke avlyse Norway Cup. Myndighetene varsler om en mulig terrortrussel mot Norge tre dager før turneringen starter i Oslo.

Solberg: Terrorbeskjeden kom i går

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) fikk vite om terrortrusselen mot Norge onsdag kveld. Hun har tillit til at politiet iverksetter nødvendige tiltak.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Forsvarerne sier de ikke har noe annet valg enn å følge Breiviks ønske og be om frifinnelse, skriver Dagbladet.


– Han kommer til å påberope seg nødverge. Vi er selvsagt innforstått med at ikke vil føre fram, men vi er forpliktet til å fremføre hans argumenter. Det vi kommer til å gjøre, er å stille spørsmål som gir ham mulighet til å forklare hva han mener, sier Geir Lippestad.


Han understreker at det er forsvarernes oppgave å følge klientens ønske, «særlig når vi ser at det ikke setter ham i noen dårligere posisjon enn han allerede er».


I minst ett av fengslingsmøtene har Breivik bedt om å bli løslatt umiddelbart. Han sier terrorhandlingene 22. juli ble gjennomført i preventivt nødverge for redde norsk kultur fra det han mener er en ødeleggende multikulturalisme. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus