Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forsvarerne vil be om at Breivik frifinnes

Forsvarerne vil be om at Breivik frifinnes

Oslo (NTB): Anders Behring Breiviks forsvarere vil be om at den terrortiltalte 33-åringen frifinnes når rettssaken mot ham starter mandag.

Flere reisende gir vekst for Hurtigruten

Oslo (NTB): Flere reiser med Hurtigruten. Det gir selskapets kvartalsresultat et hopp på 19 millioner kroner til 122 millioner kroner før skatt fra samme kvartal i fjor.

Nye fisketiltak mot russiske sanksjoner

Oslo (NTB): Laks og ørret får heretter stå lenger i merdene, og mer av sildekvoten skal kunne overføres til neste år for å dempe skadevirkningene russiske sanksjoner har får norsk fiskerinæring.

Erstad tar gjenvalg som KrFU-leder

Oslo (NTB): Emil André Erstad tar gjenvalg som leder for KrFs ungdomsparti KrFU.

Sykkelbanden som herjet i Trøndelag er tatt:

Fant åtte dyre sykler gjemt i polsk campingvogn

Polske menn som står bak et 50-talls sykkeltyveri i Trøndelag ble pågrepet med tyvegods i campingvogna.

Opera til topps på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs stanset torsdag på 608,28 poeng – opp 0,21 prosent.

Norturas oppkjøp av Prima stanses av tilsyn

Oslo (NTB): Konkurransetilsynet stanser Norturas oppkjøp av Primas slakterier.

Statsråder markerte skolestart på sykehusskolen

Oslo (NTB): Skolestart er ikke bare synonymt med barn som løper ut med sekk på ryggen. På sykehusene er det også skolestart for barna som må være der.

Norsk, narkotiltalt kvinne for retten i Ecuador til uka

Quito (NTB): Saken mot en narkotikatiltalt, norsk kvinne (50) skal etter planen opp for retten i den ecuadorianske hovedstaden Quito neste uke.

Øyer-drapet: Siktet kamerat fengslet i fire uker

Lillehammer (NTB): Den 21 år gamle mannen som er siktet for å ha avgitt falsk forklaring i forbindelse med Øyer-drapet, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker i Sør-Gudbrandsdal tingrett.

20 Nav-ansatte i Fredrikstad trolig E. coli-syke

Oslo (NTB): Flere ansatte ved landets største Nav-kontor i Fredrikstad er trolig smittet av E. coli i dårlig drikkevann etter gravearbeider.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Forsvarerne sier de ikke har noe annet valg enn å følge Breiviks ønske og be om frifinnelse, skriver Dagbladet.


– Han kommer til å påberope seg nødverge. Vi er selvsagt innforstått med at ikke vil føre fram, men vi er forpliktet til å fremføre hans argumenter. Det vi kommer til å gjøre, er å stille spørsmål som gir ham mulighet til å forklare hva han mener, sier Geir Lippestad.


Han understreker at det er forsvarernes oppgave å følge klientens ønske, «særlig når vi ser at det ikke setter ham i noen dårligere posisjon enn han allerede er».


I minst ett av fengslingsmøtene har Breivik bedt om å bli løslatt umiddelbart. Han sier terrorhandlingene 22. juli ble gjennomført i preventivt nødverge for redde norsk kultur fra det han mener er en ødeleggende multikulturalisme. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus