Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Forsvarerne vil be om at Breivik frifinnes

Forsvarerne vil be om at Breivik frifinnes

Oslo (NTB): Anders Behring Breiviks forsvarere vil be om at den terrortiltalte 33-åringen frifinnes når rettssaken mot ham starter mandag.

Brende fordømmer halshogging av journalist

Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) sier halshoggingen av amerikaneren Steven Sotloff føyer seg inn i rekken av avskyelige handlinger gjennomført av Den islamske staten (IS).

Kornsilo revnet – 400 tonn korn rant ut over togskinnene

Vestby (NTB): En kornsilo i Vestby i Akershus har revnet. 400 tonn korn har rent ut, det meste over togskinnene. Østfoldbanen er stengt i begge retninger.

Klart borgerlig flertall i ny meningsmåling

Oslo (NTB): På en ny meningsmåling går både Høyre, Frp og Ap fram, men målingen viser at Erna Solbergs regjering fortsatt er avhengig av støttepartiene.

Flere studenter sliter med alvorlige psykiske plager

Oslo (NTB): Hver femte student sier de har alvorlige psykiske plager, og flere enn én av åtte mestrer ikke studiehverdagen, viser en ny undersøkelse.

Avisbud-meklingen fortsetter

Meklingen mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) holder fortsatt på snart sju timer på overtid.

USAs transportdepartement utsetter Norwegian-søknad

Oslo (NTB): Det amerikanske transportdepartementet utsetter behandlingen av Norwegians søknad om permanent flytillatelse, noe som kan ta opptil et halvt år.

Avisbud-meklingen fortsetter

Oslo (NTB): Meklingen mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) holder fortsatt på snart sju timer på overtid.

En av tre mener Norge bør bidra militært mot IS

Oslo (NTB): I en ny undersøkelse svarer hver tredje av de spurte at Norge bør bidra militært mot opprørsgruppen Den islamske staten (IS) i Irak.

Partifeller ber om avklaring fra Johansen

Oslo (NTB): Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen er ønsket som byrådslederkandidat av mange partifeller i Oslo. Nå ber de om et klart svar fra Johansen.

Mann fikk brannskader etter båtbrann i Tønsberg

Tønsberg (NTB): En mann i slutten av 50-årene ble skadd etter at det begynte å brenne i flere båter på Jarlsø Brygge i Tønsberg tirsdag kveld.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Forsvarerne sier de ikke har noe annet valg enn å følge Breiviks ønske og be om frifinnelse, skriver Dagbladet.


– Han kommer til å påberope seg nødverge. Vi er selvsagt innforstått med at ikke vil føre fram, men vi er forpliktet til å fremføre hans argumenter. Det vi kommer til å gjøre, er å stille spørsmål som gir ham mulighet til å forklare hva han mener, sier Geir Lippestad.


Han understreker at det er forsvarernes oppgave å følge klientens ønske, «særlig når vi ser at det ikke setter ham i noen dårligere posisjon enn han allerede er».


I minst ett av fengslingsmøtene har Breivik bedt om å bli løslatt umiddelbart. Han sier terrorhandlingene 22. juli ble gjennomført i preventivt nødverge for redde norsk kultur fra det han mener er en ødeleggende multikulturalisme. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus