Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.

Politiet får rive deler av gjestestue

Tromsø (NTB): Politiet får rive deler av Vollan Gjestestue i Troms for å søke etter liket av Per Vålnes.

Terrortips kan føre til flere etterforskninger

Oslo (NTB): Etter at PST slo terroralarm forrige uke, har politiet mottatt en rekke tips som kan føre til etterforskning av flere terrorsaker.

Siv Jensen: – Regjeringen tar regningen

Oslo (NTB-Bibiana Piene og Hans Cosson-Eide): Finansminister Siv Jensen (Frp) sier regjeringen vil dekke politiets og andre etaters ekstrakostnader for å håndtere og avverge terrortrusselen mot Norge.

Stadig nye varmerekorder i hele landet

Oslo (NTB): Over 80 målestasjoner har satt temperaturrekorder i juli, ifølge Meteorologisk institutt. Men varmerekorden fra 1970 har ennå ikke blitt slått.

Regjeringen lover å dekke terrorkostnader

Regjeringen vil dekke politiets og andre berørte etaters tilleggskostnader i forbindelse med terrortrusselen, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

En mann omkom i utforkjøring i Vest-Agder

Kristiansand (NTB): En mann omkom i en utforkjøring i et vann i Vassvika i Marnardal kommune i Vest-Agder, opplyser politiet.

Ombud bekymret for privat investering i hedgefond

Oslo (NTB): Forbrukerombudet maner til forsiktighet ved investering i hedgefond. Stortinget opphevet i slutten av juni forbudet mot å la privatpersoner gjøre slike investeringer.

Flatt på Oslo Børs

Oslo (NTB): Etter en times handel tirsdag formiddag sto hovedindeksen uendret på 616,92 poeng på Oslo Børs.

Mann siktet for drapsforsøk på kvinne i Vest-Agder

Mandal/Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): En kvinne i midten av 30-årene er kritisk skadd etter en voldsepisode i Marnardal kommune i Vest-Agder. Kvinnens fraseparerte ektemann er siktet for drapsforsøk.

Oljeproduksjonen slår prognosene

Oslo (NTB): Oljeproduksjonen i Norge lå over prognosene i første halvår i år.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus