Gå til mobilutgaven
forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.
Leses nå:

Fare for streik – ølkranene kan gå tomme

Oslo (NTB): Partene i bryggerioppgjøret har bare noen timer på seg til fristen for meklingen går ut. Ølstreiken kan være et faktum fra onsdag morgen av.

NVE vil ha dyrere strøm på ettermiddagen

Oslo (NTB): Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil gjøre det dyrere å bruke strøm under strømtoppene på morgenen og ettermiddagen.

Opposisjonen støtter ikke Røe Isaksens barnehagemelding

Oslo (NTB): Flere av de kontroversielle elementene i barnehagemeldingen vrakes av opposisjonen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) bes i stedet komme tilbake til Stortinget med nye forslag.

Fortsatt brannfarlige varmtvannsberedere i norske hjem

Det er fortsatt over 11 000 brannfarlige varmtvannsberedere i norske husstander etter at Oso Hotwater advarte om en feil som kan føre til overoppheting og brann.

Nekter for drapsforsøk på politimenn

Gjøvik/Oslo (NTB-André Lorentsen): Mannen som er tiltalt for drapstrusler og drapsforsøk på to politimenn ved en bensinstasjon på Roa i Oppland i fjor sommer, erkjenner ikke straffskyld.

Fortsatt brannfarlige varmtvannsberedere i norske hjem

Oslo (NTB): Det er fortsatt over 11.000 brannfarlige varmtvannsberedere i norske husstander etter at Oso Hotwater advarte om en feil som kan føre til overoppheting og brann.

Gutter tilstår å ha plassert halshogde dyr på kirketrapp

Tangvall (NTB): Tre mindreårige gutter innrømmer å ha tatt livet av fire små dyr og plassert dem i korsformasjon på en kirketrapp i Søgne i Vest-Agder.

Svak tirsdag på Oslo Børs

Oslo (NTB): De røde tallene dominerte på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte på 617,31 poeng ved børsslutt, en nedgang på 0,9 prosent.

Mann (65) siktet for overgrep mot 40 norske barn

Oslo (NTB): Aktor har utvidet siktelsen mot en 65 år gammel mann fra Hordaland til å gjelde seksuelle overgrep mot 40 norske barn. Mannen skal også ha bestilt strømming av overgrep mot barn fra Filippinene.

KrF, SV, Sp og Venstre vil vrake Isaksens fraværsgrense

Oslo (NTB): Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er helt avhengig av å få med seg Ap for å få innført en omstridt fraværsgrense i videregående skole.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus