Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.

Forbrukerombudet kraftig ut mot telefonselskap

Oslo (NTB): Etter en klagestorm mot det norske telefonselskapet Uno Life ber Forbrukerombudet nå om at selskapet trekker tilbake alle betalingskrav inntil videre.

Bussdrap-siktet skulle overføres til psykiatrisk sykehus

Bergen (NTB): Mandag i forrige uke ble mannen som er siktet for tre drap på Valdresekspressen i fjor, vurdert som så syk at han skulle overføres til psykiatrisk sykehus. To dager senere skadet han seg.

Oslo Børs stengte i pluss

Oslo (NTB): Statoil og DNO bidro til at Oslo Børs stengte i pluss tirsdag. Etter endt handel var hovedindeksen på 615,26 poeng, opp 0,27 prosent.

Novair: – Kan ta måneder å oppklare nødlandingen

Oslo (NTB): Det kan ta måneder for å finne årsaken til at deler av dekket løsnet og traff vingen da flyet på vei til Chania måtte snu og nødlande på Gardermoen søndag, opplyser charterselskapet Novair.

Lærernes uravstemning starter torsdag

Oslo (NTB): Torsdag begynner medlemmene i Utdanningsforbundet uravstemningen om en ny sentral arbeidstidsavtale. Resultatet offentliggjøres onsdag neste uke.

44-åring tiltalt for mishandling av samboers barn

Eidsvoll (NTB): En 44 år gammel mann er tiltalt for over lang tid å ha utsatt sin samboers to barn for mishandling, vold og trusler.

Estland ønsker permanente NATO-baser i hjemlandet.

Oslo (NTB): Estlands president Toomas Hendrik Ilves sier han ønsker seg permanente NATO-baser på eget territorium.

14,5 års fengsel for samboerdrap i Krokstadelva

Hokksund (NTB): En 39 år gammel mann er dømt til fengsel i 14,5 år for å ha drept samboeren sin i Krokstadelva i april i fjor.

Flere butikkansatte går ut i streik

Oslo (NTB): 61 medlemmer i Handel og Kontor tas ut i streik denne uka fordi de mener NHO ikke vil gi kvinnelige ansatte samme lønnsgaranti som sine mannlige kolleger.

Audi må reparere 70.000 biler etter bremsefeil

Oslo (NTB): Audi tilbakekaller 70.000 biler, over 700 av dem i Norge, etter at det er oppdaget en feil som kan føre til at det kreves større kraft på bremsepedalen for å få full effekt.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus