Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.
Dette leses nå:

Torp flyplass gjenåpnet etter evakuering

Sandefjord (NTB): Politiet tror gjenstanden som førte til evakuering av Torp Sandefjord lufthavn ble plassert på toalettet, ikke glemt.

Brende deltar på konferanse om Afghanistan

Oslo (NTB): Utenriksminister Børge Brende (H) reiser neste uke til London for å delta i en konferanse om Afghanistans framtid.

Kronekursen faller

Oslo (NTB): Den fallende oljeprisen gjør at den norske kronen har svekket seg mot valutaer som euro, dollar og britiske pund.

Ventetiden synker for barneavhør

Oslo (NTB): Ventetiden for dommeravhør av barn har i 2014 gått ned fra 52 til 40 dager.

Statoil og OPEC sendte Oslo Børs ned

Oslo (NTB): Børslokomotivet Statoil gikk kraftig ned på grunn av nyheten om at OPEC-landene ikke vil kutte i oljeproduksjonen. Oslo Børs endte torsdag på 582,23 poeng, ned 2,5 prosent.

69-åring varetektsfengslet for drapsforsøk på politimann

Lillehammer (NTB): Mannen som skjøt og skadd en politimann onsdag kveld, er i Sør-Gudbrandsdal tingrett varetektsfengslet i fire uker.

Den katolske kirke må rydde i medlemsregisteret

Oslo (NTB): Fylkesmannen i Oslo og Akershus pålegger Oslo katolske bispedømme å slette personer som står i medlemsregisteret uten å ha meldt seg inn.

Over 100 kan miste jobben i Odfjell

Bergen (NTB): Opptil 80 personer mister jobben i Odfjell. I tillegg står 45 stillinger i selskapet i fare på grunn av borestans på Snorre A.

Sju års fengsel for voldtekt, hallikvirksomhet og menneskehandel

Drammen (NTB): En mann er i Drammen tingrett dømt til fengsel i sju år for voldtekt, hallikvirksomhet, menneskehandel og oppbevaring av overgrepsbilder. Ett år av straffen er gjort betinget.

Mæland kan ikke gi korrupsjonsvurdering

Tromsø (NTB): Næringsminister Monica Mæland (H) sier hun ikke kan svare Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité på om det har foregått korrupsjon i VimpelCom-saken, men er rede til å møte i høring.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus