Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.
Leses nå:

40 millioner kroner til friluftsliv i år

Oslo (NTB): Kulturdepartementet øker tilskuddet til friluftstiltak for barn og unge med 2 millioner kroner til 22 millioner kroner, og tilskuddet til anlegg for friluftsliv styrkes med 3 millioner kroner til 18 millioner kroner.

Politiet etterforsker drap på Ammerud

Oslo (NTB-Peter Tálos): Det er iverksatt drapsetterforskning etter at en person ble funnet død utendørs på Ammerud i Oslo fredag morgen, opplyser Oslo politidistrikt.

Gjelden vokser ikke så fort som før

Oslo (NTB): De siste tolv månedene fram til mars vokste publikums innenlandske bruttogjeld med 4,9 prosent. Det er 0,3 prosentpoeng lavere enn tolvmånedersperioden før.

Klimaavtalen kan bli ratifisert før sommeren

Oslo (NTB): Norge kan rekke å ratifisere Parisavtalen allerede før sommeren. En proposisjon om samtykke til ratifikasjon legges fram i statsråd i dag.

Tre typer honning tilbakekalles

Kløfta (NTB): Honningcentralen tilbakekaller tre typer flytende importhonning etter funn av melkeprotein.

Ny nedgang i arbeidsledigheten

Oslo (NTB): Det ble 1.000 færre arbeidsledige i april, ifølge Nav. Ledigheten er nå 3,1 prosent.

Seks års fengsel for å ha bestilt drap på datterens kjæreste

Oslo (NTB): En mann fra Fredrikstad er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i seks år for å ha bestilt drap på datterens kjæreste.

Svakt ned på Oslo Børs

Oslo (NTB): Oslo Børs starter ukas siste handelsdag med en svak nedgang. Etter en halvtimes handel ligger hovedindeksen på 608,88 poeng, ned 0,3 prosent.

Norsk helikopterpilot skal ha meldt seg for IS-tjeneste

Oslo (NTB): En norsk helikopterpilot skal i 2014 ha meldt seg til tjeneste for IS, ifølge personalmappene til den ytterliggående islamistgruppa.

Jensen: Greit med skattekonkurranse

Oslo (NTB): Finansminister Siv Jensen (Frp) sier det er viktig å skille mellom hemmelighold og skattekonkurranse i debatten om skatteparadiser og skatteflukt.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus