Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.
Leses nå:

Bergen bryter reglene for arkivering av epost

Bergen (NTB): Bare 5 prosent av journalpliktige eposter blir arkivert av ansatte i Bergen kommune. Det rammer rettssikkerheten til innbyggerne, mener partiet Rødt.

Omkom i trafikkulykke ved Brumunddal

Brumunddal (NTB): En person omkom da en personbil og en lastebil frontkolliderte på E6 sør for Brumunddal i Hedmark natt til fredag.

Strammer inn politiattest for barnehagevikarer

Oslo (NTB): Barnehagevikarer kan jobbe i to uker uten å levere politiattest. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) vil tette dette hullet fra høsten.

Lavtlønte uføre taper på uførereformen

Oslo (NTB): Svært mange uføre som taper flere tusen kroner på uførereformen, er lavtlønte, innrømmer arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).

En person omkom i trafikkulykke i Ringsaker

En person omkom da en personbil og en lastebil kolliderte på E6 sør for Brumunddal i Hedmark natt til fredag.

Siv Jensen går ut mot FpU-mobbere

Frp-sympatiserende ungdom sier de mobbes mer enn andre for sitt politiske engasjement. Siv Jensen tar dem i forsvar.

Zuccarello trente med lagkameratene

New York (NTB): Mats Zuccarello trente så vidt med resten av New York Rangers-laget torsdag og nærmer seg kampklar, ifølge lagets trener.

Borgerlige ungdomspartier vil behovsprøve barnetrygden

Oslo (NTB): Alle de fire ungdomspartiene på borgerlig side er enige om at det er på tide å innføre behovsprøving av barnetrygden.

Forsvarer kritiserer politiet i overgrepssak

Tromsø (NTB): Forsvareren til en 30 år gammel mann som er siktet for overgrep mot elleve barn i Tromsø, er kritisk til politiets uttalelser om at saken kommer til å vokse.

Tilliten i næringslivet fortsatt høy

Oslo (NTB): Tilliten i det norske næringslivet har lenge vært høy, men nå stoler man ikke like mye på hverandre som før, viser en undersøkelse.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus