Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.
Leses nå:

– Biskop kjente til medlemsregistrering

Oslo (NTB): Interne dokumenter fra Den katolske kirke i Norge bekrefter at biskop Bernt Eidsvig har visst om medlemsregistersaken lenger enn han til nå har innrømmet, skriver Vårt Land.

NVE varsler risiko for vårflom i vest og sør

Oslo (NTB): Sannsynligheten er større enn normalt for stor vårflom i elver på Vestlandet og i Agder-fylkene. I resten av landet er sannsynligheten for stor vårflom normal eller mindre enn normal, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Åtte av ti vintersportssteder fikk pålegg fra Arbeidstilsynet

Oslo (NTB): Etter 100 tilsyn på vintersportssteder i vinterferien fikk åtte av ti krav om å rette på arbeidsforhold, opplyser Arbeidstilsynet.

Eksperter: For tidlig å si om flykrasj var terror eller selvmord

Oslo (NTB): Det er for tidlig å slå fast hvorfor annenflygeren Andreas Lubitz tirsdag tok med seg 149 mennesker i døden. Men det kan like gjerne ha vært en terrorhandling som selvmord, mener norske eksperter.

Schjøtt-Pedersen vil ha konsekvensutredning for Lofoten

Oslo (NTB): Tidligere Arbeiderparti-statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, som torsdag overtok som sjef i Norsk olje og gass, vil ha konsekvensutredning for Lofoten.

Nav-brev gjør folk friske

Oslo (NTB): Mange vender tilbake i jobb når Nav sender brev om dialogmøte til sykmeldte, viser forskning utført ved Frischsenteret.

Ica-sjef: Norgesgruppen-samarbeid ville ha reddet oss

Oslo (NTB): Ica-sjef Thorbjørn Theie mener at matkjeden kunne ha overlevd og tjent penger neste år dersom ICA hadde fått tillatelse av myndighetene til å samarbeide med NorgesGruppen.

Kambe: Terningkast seks i lønnsoppgjøret

Oslo (NTB): Arve Kambe (H), som leder arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, gleder seg over at lønnsoppgjøret kom i havn så raskt torsdag kveld.

Industri Energi om oppgjøret: Det som var mulig å få ut

Oslo (NTB): Industri Energi mener lønnsoppgjøret er i tråd med internasjonal utvikling.

YS: Et ansvarlig lønnsoppgjør

Oslo (NTB): Hensynet til en konkurranseutsatt industri har veid tungt under lønnsforhandlingene i år, sier YS-leder Jorunn Berland.

Full enighet i lønnsoppgjøret

Oslo (NTB): Det er full enighet i lønnsoppgjøret etter at delegasjonene fra NHO og LO møttes til forhandlingsinnspurt torsdag kveld.

Fem års fengsel for overfallsvoldtekt

Arendal (NTB): En 27 år gammel mann er i Aust-Agder tingrett dømt til fem års fengsel for å ha overfalt og voldtatt en kvinne i 20-årene i Grimstad i fjor høst.

Sperringene ved synagogen i Oslo opphevet

Oslo (NTB): Politiet har sjekket bagen som ble funnet ved synagogen i Oslo torsdag kveld, og konkludert med at innholdet er ufarlig.

Telenor frifunnet i strålingsrettssak

Oslo (NTB): Telenor ble frifunnet på alle punkter etter at en mann gikk til rettssak mot teleselskapet for å få fjernet en basestasjon på Ulvøya i Oslo.

Gunhild Stordalen: – Takknemlig for at jeg overlevde

Oslo (NTB): Først om to år vet Gunhild Stordalen (36) om hun blir helt frisk. Akkurat nå er hun bare veldig glad for å være i live.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus