Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.

Kongekrabbe og gåselever på barnehagemenyen

Oslo (NTB): I en privat barnehage i Oslo får barnehagebarna alt fra russisk kongekrabbe til kalveentrecôte med gåseleversaus.

Kongekrabbe og gåselever på barnehagemenyen

I en privat barnehage i Oslo får barnehagebarna alt fra russisk kongekrabbe til kalveentrecôte med gåseleversaus.

Tesla-omsetning til himmels i Norge i fjor

Omsetningen til selskapet som selger den supersubsidierte luksuselbilen Tesla, økte med over 5000 prosent i Norge i fjor.

Optimismen stuper i bredriftene på Vestlandet

Stavanger (NTB): Optimismen stuper i bedriftene på Vestlandet generelt, og i Rogaland spesielt, viser en undersøkelse.

Utvalg vil la flere gi domstolene råd

Oslo (NTB): Advokatlovutvalget foreslår å gjøre det mulig for nesten hvem som helst å gi domstolene råd i konkrete saker.

Bare en av sju vindturbiner er i drift

Oslo (NTB): Landets 356 vindturbiner sto i fjor for 1,4 prosent av norsk kraftforsyning, men det kunne vært så mye mer dersom alle konsesjonene var bygd ut.

Brann i bygård i Oslo slukket

Oslo (NTB): En brann i en bygård i Nedre Slottsgate i Oslo sentrum natt til torsdag er slukket.

Brann på asylmottak i Narvik

Narvik (NTB): Ingen ble skadd da det begynte å brenne på et asylmottak i Narvik natt til torsdag.

Entreprenør godtar ikke millionbot etter dødsulykke

Oslo (NTB): Entreprenørselskapet KA Aurstad i Ørsta på Sunnmøre godtar ikke en bot på 1 million kroner etter en dødsulykke i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane i fjor.

Konsulenter fikk 30.000 bistandskroner daglig

Oslo (NTB): Med bistandsmidler har Norge betalt konsulenter opp mot 30.000 kroner daglig for å lokke USA til å doble støtten til det norske regnskogprosjektet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus