Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.
Dette leses nå:

Fire menn dømt for gullsmedraid

Ski (NTB): Fire polske menn er dømt til tre til fem års fengsel for å ha ranet gullsmedbutikker i Drøbak, Sarpsborg, Sandnes og Bergen for varer verdt til sammen 16,5 millioner kroner.

Blücher og Tirpitz blir fredet

Oslo (NTB): Riksantikvaren har vedtatt å midlertidig frede skipsvrakene av krysseren Blücher og slagskipet Tirpitz.

«Tre nøtter til Askepott» blir digitalisert

Oslo (NTB): Neste jul kan du se Askepott, Jurášek og Rozárka i klarere farger og skarpere bilder. Den tsjekkiske juleklassikeren «Tre nøtter til Askepott» skal digitaliseres.

Kyllingbønder møter strengere krav om dyrevelferd

Oslo (NTB): Fra nyttår vil regjeringen sette strengere krav til dokumentasjon av dyrevelferd for at bønder skal kunne benytte seg av den økede grensen for kyllingproduksjon.

Venninne dømt for vitnepåvirkning i Tranby-drapet

Drammen (NTB): En venninne av den polske kvinnen som er tiltalt for overlagt drap i Tranby, er dømt til 90 dagers fengsel for å ha forsøkt på påvirke et vitne i saken.

Kronprinsparet minnes tsunamiofre på Bygdøy

Oslo (NTB): Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil være til stede på Bygdøy når de 84 norske ofrene for tsunamien i 2004 skal minnes 2. juledag.

Utsetter møte for å få Anundsens svar om asylbarn

Oslo (NTB): Kontrollkomiteen på Stortinget utsetter sitt møte om lengeværende asylbarn til fredag kveld. Årsaken er at justisministerens svar i saken først ventes å foreligge i ettermiddag.

Obduksjon bekrefter dødsvold i Loddefjord-saken

Bergen (NTB): Politiet lurer på om det kan ha blitt brukt slagvåpen mot 62-åringen som ble funnet død i Loddefjord for en uke siden. Obduksjonen avdekket store knusningsskader i hodet.

Stabilt arbeidsmarked – færre helt ledige

Oslo (NTB): Antall helt arbeidsledige gikk ned med 700 personer fra november til desember. Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak var uendret.

Molde-ordføreren vil ikke feire sykehusseieren

Oslo (NTB): Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) ønsker å reetablere et godt samarbeid med naboene fra Kristiansund etter den bitre sykehusstriden.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus