Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.
Leses nå:

Hurtigruten snuser på Russland

Oslo (NTB): Hurtigrutens nye britiske eiere ønsker å satse nytt og seile inn i russisk farvann.

Anundsen vurderte muligheten for Krekar-instruks

Oslo (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) sonderte mulighetene for å instruere politiet om tvangsflytting av mulla Krekar. Men embetsverket sa nei.

Ville bestemme hvor Krekar skulle bo

Men justisministeren nekter for at tvangsflyttingsinstruksen er rettet mot en enkeltsak som mulla Krekars.

Afghanistan vurderer ny returavtale med Norge

Oslo (NTB): Det afghanske flyktningdepartementet mener returavtalen med Norge bør reforhandles etter økningen i antall tvangsreturer av barnefamilier i fjor høst.

UDI advarte Anundsen om retur til Afghanistan

Oslo (NTB): Allerede i sommer sendte Utlendingsdirektoratet (UDI) en advarsel til Justisdepartementet om å returnere asylbarn til Afghanistan.

Staten tilbyr 2 millioner mindre til reindriftsavtalen

Oslo (NTB): Statens forhandlingsutvalg foreslår en ramme på 109,5 millioner kroner til reindriftsavtaleforhandlingene, en reduksjon på 2 millioner sammenlignet med gjeldende avtale.

Fant omkommet person i branntomt i Sogn og Fjordane

Dale (NTB): Politiet fant torsdag en omkommet person i branntomta etter husbrannen i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane onsdag.

Hærverk på offentlige bygg til over 100 millioner kroner

Oslo (NTB): Verdier for rundt 100 millioner kroner gikk tapt som følge av hærverk, brannstifting og annet skadeverk på kommunale bygg i 2014, viser en ny undersøkelse.

Uvær mørkla store deler av Nord-Norge

Tromsø (NTB): Store deler av Nord-Norge mistet strømmen torsdag ettermiddag. Etter nesten fem timer fikk de siste kundene strømmen tilbake.

Drapsdømt har rømt i Tromsø

Tromsø (NTB): Mannen som drepte sin svigerfar julaften 2013, har rømt fra sykehuset i Tromsø.

To kritisk skadd i trafikkulykke i Hedmark

Nybergsund (NTB): En mann og en kvinne ble kritisk skadd i en kollisjon i Nybergsund i Trysil torsdag.

Tidligere talibanminister vil tilbake til Norge

Oslo (NTB): Den tidligere talibanministeren Abdul Rauf Mohammad har klaget Justisdepartementets utvisningsvedtak inn for Oslo tingrett.

Pågrepet mann etter skyting i Oslo var pasient

Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten): Mannen som er pågrepet etter skyteepisoden ved Ullevål sykehus torsdag, er pasient ved Oslo universitetssykehus.

Riksvei 7 stenges på grunn av villrein

Oslo (NTB): Flokker på flere tusen villrein har samlet seg i nærheten av riksvei 7 over Hardangervidda. Nå stenges veien, slik at dyrene kan beite i fred.

Byrådet foreslår rushtidsavgift i Bergen

Bergen (NTB): Byrådet i Bergen vil øke bompengene til 45 kroner for personbiler i rushtiden, mens satsen senkes til 19 kroner resten av døgnet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus