Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.
Leses nå:

Christer Tromsdal fengslet i fire uker

Oslo (NTB): Bedrageridømte Christer Tromsdal ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker, de to første i isolasjon. Han er siktet for motarbeidelse av rettsvesenet.

Statens pensjonskasse kutter renten

Oslo (NTB): Fra 1. juli får alle som har lån i Statens pensjonskasse, lavere rente.

Mann funnet skyldig i nye grove overgrep

Hammerfest (NTB): Hammerfest tingrett har funnet en mann i 50-årene skyldig i grove overgrep mot fire mindreårige gutter. Straffeutmålingen blir gjort over sommeren. Mannen er også tidligere dømt for overgrep.

Nå kan du forhåndsstemme

Oslo (NTB): Det er to og en halv måned igjen til valget, men allerede fra onsdag kan du forhåndsstemme.

TV-danser tiltalt for sju nye voldtekter

Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Danseren Julio Kopseng, som i februar ble dømt for flere hundre overgrep, er tiltalt for sju nye voldtekter.

Mann skutt og drept på Økern

Oslo (NTB-Tonje Paulsen Solem/Ole Henrik Tveten): En mann i 60-årene ble skutt og drept på Økern i Oslo tirsdag. Den antatte gjerningsmannen tok ifølge politiet sitt eget liv. Han var en kollega av den drepte.

19-åring omkommet på gjenvinningsanlegg i Oslo

Oslo (NTB): En 19 år gammel mann omkom tirsdag formiddag i en arbeidsulykke på Norsk Gjenvinning i Oslo. Saken etterforskes av politiet.

Tollvesenet minner om deklarering

Oslo (NTB): I forbindelse med den usikre økonomien i ferielandet Hellas minner Tollvesenet om at folk må huske å deklarere beløp over 25.000 kroner som de tar med inn eller ut av Norge.

Død mann fortsatt ikke identifisert i Haugesund

Haugesund (NTB): Politiet har ennå ikke klart å identifisere liket som ble funnet på Røvær utenfor Haugesund.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus