Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.

Sultprisen til Alfred Fidjestøl

Oslo (NTB): Sultprisen for 2014 går til forfatter Alfred Fidjestøl. Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattere som utmerker seg.

Mann fikk stein over seg og døde i Aust-Agder

Bykle (NTB): En 72 år gammel mann omkom da han fikk en stor stein over seg i Bykle kommune i Aust-Agder.

Charterturer innstilles på grunn av ebola-frykt

Oslo (NTB): Turoperatøren Ving i Sverige stanser sine charterturer til Gambia på grunn av ebola-utbruddet i regionen. Ving i Norge avventer utviklingen.

Ledigheten synker, mer er høyere enn ventet

Oslo (NTB): Arbeidsledigheten i Norge gikk ned fra 3,4 prosent i mars til 3,3 prosent i juni – et fall tilsvarende rundt 2.000 personer. Ekspertene hadde ventet seg enda større fall.

Taxiforbundet anmelder Haxi-sjåfør

Arendal (NTB): I-taxi og Norges Taxiforbund politianmelder en av sjåførene hos Haxi, som tilbyr «kompiskjøring» gjennom en egen mobilapp.

Helgesen: – KS kan ikke gjøre en avtale som i Oslo

Oslo (NTB): KS kan ikke forhandle fram en læreravtale lik den i Oslo fordi KS ikke er arbeidsgiver, sier direktør Gunn Marit Helgesen (H).

Svært mange lynskader i august

Oslo (NTB): Lynnedslag har gjort betydelig mer skade enn normalt denne sommeren, ifølge tall fra forsikringsselskapene.

Travel morgen på Oslo Børs

Oslo (NTB): Mens Seadrill straffes for sitt kvartalsresultat, er Evry i medvind på børsen onsdag morgen. Summen ble en nærmest uendret hovedindeks på 615,87 poeng etter halvannen times handel.

Mann knivstukket i Sandefjord – to pågrepet

Sandefjord (NTB): En mann ble funnet knivstukket i Sandefjord onsdag, men er ikke livstruende skadd. Ifølge vitner skal han ha blitt torturert, og to personer er pågrepet i saken.

Nederland tar stilling til utlevering av Øyer-siktet

Lillehammer (NTB): En nederlandsk domstol avgjør onsdag om drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) skal utleveres til Norge. Samtidig får Kristiansen oppnevnt Geir Lippestad som forsvarer.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus
Har du vært i Syden i sommer?
Du må velge et alternativ