Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.

Riggrederi ansetter 700

Stavanger (NTB): Riggrederiet Songa Offshore i Stavanger skal bemanne fire nye rigger og ansette 700 personer det neste året.

Kathrine Kleveland innstilt som ny Nei til EU-leder

Oslo (NTB): En enstemmig valgkomité har innstilt Kathrine Kleveland fra Holmestrand som ny leder i Nei til EU etter Heming Olaussen.

Idrettspresidenten: – Oslo2022 har truffet godt

Oslo (NTB): Norges idrettsforbunds president Børre Rognlien mener tallene som Oslo2022 la fram, har vist seg å være et ganske realistisk alternativ.

Senterpartiet sier nei til Oslo-OL

Oslo (NTB): Resultatet av uravstemningen blant medlemmene i Senterpartiet fører til at partiet sier nei til å gi statsgaranti til et OL i Oslo i 2022.

Dublin-prosedyre strammes inn

Oslo (NTB): Flere asylsøkere som er kommet til Norge via andre land innenfor den såkalte Dublin-forordningen, risikerer nå å bli returnert direkte til hjemlandet.

Høyre bestemmer seg for OL onsdag

Oslo (NTB): Onsdag skal Høyres stortingsgruppe bestemme seg i spørsmålet om Oslo-OL 2022. Tirsdag kveld kom rapporten som viser at de foreslåtte kuttene ikke sparer staten for så mye som tidligere anslått.

Oslo2022: – Ser fram til å få et innblikk i deres vurdering

Oslo (NTB): Oslo2022 er fornøyd med at deres vurderinger i stor grad sammenfaller med tallene kvalitetssikringsgruppen har kommet fram til.

Billig-OL dyrere enn antatt

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): De foreslåtte kuttene i Oslo-OL vil bare redusere behovet for en statsgaranti med 4,8 milliarder kroner, ikke med 8,8 milliarder kroner slik Oslo2022 tidligere har anslått.

Røsland: – Deltakerlandsbyene utgjør forskjellen

Oslo (NTB): Det er utgiftene til deltakerlandsbyene i Oslo og Lillehammer som utgjør differansen på de to «billig-OL»-budsjettene, sier lederen av arrangementskomiteen for et OL i Oslo.

Utenfor livsfare etter knivstikking på Bekkelaget

Oslo (NTB): 19-åringen som ble knivstukket av sin lillebror på Bekkelaget i Oslo for to uker siden, er utenfor livsfare.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus