Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.

Tenåring omkom i fall i fjøs i Trøndelag

Støren (NTB): En tenåring døde da han falt igjennom gulvet i et fjøs i Midtre Gauldal kommune i Sør-Trøndelag natt til onsdag.

Isbjørn befridd fra garnrester

Svalbard (NTB): Norsk Polarinstitutt ble satt i beredskap for å befri en isbjørn med garnrester rundt halsen.

Regjeringen vil kutte støtte til voldsoffer-kontor

Oslo (NTB): Regjeringen vil kutte ekstrabevilgningen til driften av Kontoret for voldsoffererstatning (KFV), og gå tilbake til budsjettnivået før 22. juli 2011.

Stor skogbrannfare mange steder i landet

Oslo (NTB): Det er stor skogbrannfare mange steder i landet, etter en periode med lite nedbør og rekordvarme flere steder.

Politiet ba sjåfør ta kjøretimer

Mo i Rana (NTB): En trafikant kjørte så ustabilt og merkelig på Saltfjellet at politiet ba ham ta kjøretimer.

Telenor opp da børsen åpnet

Oslo (NTB): Telenor blir belønnet for sitt kvartalsresultat, og starter børsdagen med en oppgang på 3,1 prosent. Etter en snau times handel hadde hovedindeksen på Oslo Børs steget 0,5 prosent til 628,14 poeng.

Mobildatabruken bidrar til godt Telenor-resultat

Oslo (NTB): Telenors kunder i Norge brukte nesten dobbelt så mye mobildata i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det bidrar til et kvartalsoverskudd før skatt på 4,8 milliarder kroner.

Basehopper alvorlig skadd i ulykke i Lysebotn

Lysebotn (NTB): Tilstanden er stabil for den canadiske basehopperen som er lagt inn på sykehus med alvorlige skader, etter at han fikk problemer med fallskjermen i Lysefjorden tirsdag kveld.

NHO-sjefen sier ja til OL i Oslo

Oslo (NTB): NHO-direktør Kristin Skogen Lund mener et OL i Oslo vil være positivt for næringslivet.

Politiet fornøyd med oppfølgingen etter 22. juli

Hønefoss (NTB): Politidirektoratet kartlegger hvordan politifolk ble fulgt opp etter 22. juli-terroren. Søndre Buskerud politidistrikt er fornøyd med oppfølgingen de har gitt sine ansatte.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus