Gå til mobilutgaven
forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.
Leses nå:

Trønder alvorlig skadd etter trafikkulykke i Gudbrandsdalen

To personbiler, den ene hjemmehørende i Trøndelag, kolliderte på E6.

Mann knivstukket i Horten

Horten (NTB): To menn barket onsdag ettermiddag sammen i et slagsmål i Horten sentrum. En mann i 40-årene ble sendt med ambulanse til sykehus etter å ha fått flere knivstikk.

Kvinne angrepet med kniv i Tønsberg

Tønsberg (NTB): En kvinne i 30-årene er tatt hånd om av ambulansepersonell etter at hun ble angrepet med kniv på Vear i Tønsberg onsdag. En mann er pågrepet i saken.

Solen skinner på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 2,10 prosent til 599,68 poeng onsdag. Dermed nærmer det seg snart normaltilstander på børsen etter nedturen som kom i forbindelse med britenes nei til EU.

Høyesterettsdom kan bli svært kostbar for kommunene

Ålesund (NTB): En støttekontakt som krevde fast jobb i Ålesund kommune har fått medhold i Høyesterett. Dommen kan få konsekvenser for 25.000 personer i tilsvarende stillinger, og koste norske kommuner dyrt.

Widvey overtar som styreleder i Statkraft

Oslo (NTB): Tidligere Høyre-statsråd Thorhild Widvey er valgt til ny styreleder i Statkraft. Hun overtar etter Olav Fjell, som trer ut av styret.

Politiet: Skadd mann i Alta utsatt for vold

Alta (NTB): Mannen som ble funnet hardt skadd i en garasje i Alta natt til tirsdag, er trolig utsatt for grov vold, opplyser politiet.

Kongen kondolerer til Tyrkias president etter terrorangrep

Oslo (NTB): Kong Harald skriver i en kondolanse til Tyrkias president Recep Erdogan at han er sjokkert og svært bedrøvet over angrepet på flyplassen Atatürk i Istanbul tirsdag.

Kvinne fraktet til St. Olavs hospital etter ulykke

Levanger (NTB): En kvinne i 60-årene er fraktet med luftambulanse til St. Olavs hospital med ukjent skadeomfang etter en trafikkulykke på E6 mellom Stjørdal og Levanger.

Flere nye overgrepssaker i Tysfjord

Tysfjord (NTB): Det er opprettet ni nye overgrepssaker i Tysfjord, opplyser politiet. To av forholdene skal være fra de siste to årene.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus