Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.
Leses nå:

Mann kritisk skadd i ulykke ved oppdrettsanlegg

Fitjar (NTB): En 44 år gammel mann ble kritisk skadd i en ulykke ved et oppdrettsanlegg i Fitjar i Sunnhordland mandag formiddag.

Saken mot Trude Drevland gjenopptas

Bergen (NTB): Politimesteren i Hordaland har fått beskjed fra statsadvokaten om å gjenoppta undersøkelsessaken mot Bergens ordfører Trude Drevland (H).

Ukestart i pluss på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra start mandag formiddag, men deretter steg den jevnt og trutt gjennom dagen. Indeksen endte på 594,10 poeng – opp 0,12 prosent.

Torgersen-saken får ikke ny behandling

Oslo (NTB-Birgitte Iversen): Gjenopptakelseskommisjonen vil ikke behandle saken til Fredrik Fasting Torgersen på nytt, melder NRK.

Fire uker i varetekt for drapssiktet i Vest-Agder

Kristiansand (NTB): Den 49 år gamle mannen som er siktet for å ha tatt livet av kona (43) i Songdalen i Vest-Agder, er varetektsfengslet i fire uker.

En kritisk skadd i trafikkulykke ved Svinesund

Halden (NTB): En person er kritisk skadd og tre lettere skadd i en trafikkulykke ved Svinesundparken i Østfold mandag.

NOAS-sjef: – Smålig av Erna Solberg

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg vil fortsette å tvangsreturnere syriske flyktninger til deres første ankomstland i Europa. Direkte smålig, mener generalsekretær Ann-Magritt Austenå i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

Mann pågrepet for ran i bolig med barn alene

Oslo (NTB): En mann er pågrepet for grovt ran i en leilighet på Rodeløkka i Oslo der et barn var alene hjemme for halvannen uke siden. Han er også siktet for å ha blottet seg.

Norge starter ny dialog med Russland

Oslo (NTB): Med tung nordisk deltakelse og Thorvald Stoltenberg som nøkkelspiller forsøker Norge å sparke i gang en ny dialog med Russland.

Færre døde på veiene i sommermånedene

Oslo (NTB): 42 personer mistet livet i trafikken i sommermånedene i år, en nedgang på 22 prosent fra i fjor.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus