Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Tingretten åpner rettssalene for publikum

Oslo (NTB): Færre enn ventet følger videooverføringen av rettssaken mot Anders Behring Breivik i rettslokaler rundt om i landet. Derfor åpnes overføringslokalene utenfor Oslo for publikum til uka.

Tre menn fengslet i to nye uker for gjengvoldtekt

Oslo (NTB): De tre mennene på 18, 19 og 21 år som er siktet for en voldtekt i Oslo-området i juli, er varetektsfengslet i ytterligere to uker.

Stabilt arbeidsmarked i oktober

Oslo (NTB): Antallet helt arbeidsløse økte med 400 personer i oktober, viser nye tall fra Nav. I alt er det nå registrert 72.100 personer som helt arbeidsløse.

Venstre utfordrer kutt i formuesskatten

Oslo (NTB): Venstre sier tvert nei til å senke satsen på formuesskatten for de rikeste.

Venstre med sosial satsing i alternativt budsjett

Oslo (NTB): Venstre vil stanse kutt i barnetillegg for uføre, reversere kutt i overgangsstønaden og øke differensieringen av barnehageprisene. Det er de viktigste punktene i partiets budsjettforhandlinger med regjeringen.

Post- og teletilsynet: – Ser alvorlig på Telenor-feilen

Lillesand (NTB): Post- og teletilsynet vil vurdere reaksjoner overfor Telenor etter at tre millioner kunder mistet mobilnettet torsdag kveld.

Børsoppsving etter japansk sentralbankpakke

Oslo (NTB): Pilene pekte oppover på både Oslo Børs og de øvrige europeiske børsene fredag morgen. Etter en snau times handel hadde hovedindeksen i Oslo steget 0,8 prosent til 585,56 poeng.

Oppbevarte 25.000 overgrepsbilder på PC

Moss (NTB): En mann i 30-årene fra Moss er tiltalt for å ha oppbevart 25.000 bilder og 46 filmer som viser overgrep mot barn.

Ødegaard fikk ikke erstatning for tapt barndom

Dovre (NTB): Dovre kommune avviser søknaden fra Ola Ødegaard i Stiftelsen Rettferd for taperne om erstatning for tapt barndom.

Prøveløslatelse av lommemannen blir ikke anket

Oslo (NTB): Påtalemyndigheten anker ikke prøveløslatelsen av Erik Andersen (62), som er dømt i lommemannsaken.

Syk baby ble ikke overvåket på sykehus

Drammen (NTB): En alvorlig syk nyfødt baby som døde i oktober i fjor, ble ikke overvåket da hun lå på Bærum sykehus, ifølge Helsetilsynet. Da legene skjønte hvor alvorlig tilstanden hennes var, var det for sent.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Rettssaken direkteoverføres til 17 tingretter rundt om i hele landet via et lukket nett. Overføringssalene er ikke åpne for publikum og presse, bare for fornærmede og pårørende. Oslo tingrett omgjorde onsdag denne beslutningen for rettsforhandlingene fra 24. til og med 30. april, når bombeeksplosjonen i regjeringskvartalet skal behandles.


Bakgrunnen er informasjon blant annet fra bistandsadvokatene som gir grunn til å tro at svært mange fornærmede og etterlatte fra Utøya ikke vil følge den delen av rettssaken som dreier seg om angrepet i Oslo, opplyser tingrettsdommer Ina Strømstad i omgjøringsbeslutningen.


Beslutningen gjelder ikke lokalene i Oslo tingrett og Grand Hotel i Oslo, som fortsatt vil være forbeholdt fornærmede og etterlatte.


I Jæren tingrett har bare en tredel av de 90 plassene som er satt av til tilhørere vært i bruk siden rettssaken startet i Oslo mandag. Trenden er den samme ved de andre lokale tingrettene, melder Stavanger Aftenblad.


– I kommende uke går vi over fra å behandle opptakten generelt og Breiviks forklaring til å behandle forholdene rundt eksplosjonen. Den berører i noe mindre grad folk utenfor Oslo, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett til avisen. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus