Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

– Breivik var på Malta med moren i 2004

– Breivik var på Malta med moren i 2004

Valletta (NTB): Anders Behring Breivik var på Malta i 2004 på en tur sammen med moren sin. Besøket varte i ti dager.

Oljefondet kan bli presset ut av Russland

Oslo (NTB): Oljefondet har verdier for over 45 milliarder kroner i Russland, men kan bli tvunget til å trekke plasseringer ut av landet.

Mann slått ned og sparket i hodet i Tønsberg

Tønsberg (NTB): En mann i 20-årene ble slått ned og sparket i hodet i Tønsberg sentrum natt til fredag.

Fersk antiterrorgruppe avdekket terrortrusselen

Oslo (NTB): Det var den nyopprettede antiterrorgruppen Felles kontraterrorsenter (FKTS) som avdekket terrortrusselen mot Norge, skriver Bergens Tidende.

Terroreksperter: Krekar kan ha gjort Norge til mål

Oslo (NTB): Kurderen mulla Krekar kan gjennom sin kobling til syriakrigere ha gjort Norge til et terrormål, mener terroreksperter.

Frp kritisk til egen regjering i Midtøsten-politikken

Oslo (NTB): Framtredende Frp-topper mener regjeringen er både naiv og ubalansert i Midtøsten-politikken. De mener utenriksminister Børge Brende (H) bryter regjeringserklæringens løfte.

PST-sjefen: Norske syriafarere burde vært stanset

Oslo (NTB): Norske syriafarere skulle vært stanset før de reiste ut av landet for å delta i borgerkrigen, mener PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Næringslivets sikkerhetsorganisasjon ikke varslet

Oslo (NTB): Næringslivets egen sikkerhetsorganisasjon ble ikke varslet av myndighetene om trusselen om et mulig terroranslag i Norge den nærmeste tiden.

Forstander: Syriafarere føler seg ekskludert

Oslo (NTB): Til tross for en oppvekst i «verdens beste land» føler de som reiser til Syria, seg ekskludert av samfunnet, sier forstander Basim Ghozlan i Rabita-moskeen i Oslo.

Professor: – Trolig riktig strategi å slå alarm

Oslo (NTB): Politiets strategi med å slå alarm om terrortrusselen er trolig riktig strategi, mener NUPI-professor Tore Bjørgo.

– Bidrag i Libya og Afghanistan gjør Norge til et mål

Oslo (NTB): Norges militære bidrag i Libya og Afghanistan er trolig med på å gjøre Norge til et terrormål, mener seniorrådgiver Vegard Valther Hansen i NUPI.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt
Besøket skjedde etter at Breivik var fylt 25 år i februar samme år, og Breivik har hevdet at han drev «historisk forskning» for det senere så voluminøse manifestet som han offentliggjorde på internett, skriver avisen Times of Malta.


Breivik skal ha sagt til politiet at han ikke opprettet noen permanente kontakter på øystaten i det sørlige Middelhavet, oppgir avisen.


Breivik skal først ha fortalt norsk politi i avhør at han ikke husket noe fra Malta-turen. Men da politiet viste ham dataopplysninger om at han reiste dit 23. februar 2004, skal han ha bekreftet at han var der på en ukestur med moren.


Avisen skriver at Breivik holdt sine historiske interesser skjult for moren. Breivik omtaler den Malta-baserte bloggeren Paul Ray i manifestet sitt, men Ray sier han ikke har hatt noen kontakt med den norske massedrapsmannen. (©NTB)


Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Terrortrussel

Her beskytter de rikets sikkerhet fra Teveldalen

- Vi har stoppet flere biler, sier politiet på stedet.