Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Risikerer å bli rustestet på jobb

(Foto: NTB scanpix)

Foto: NTB scanpix

Risikerer å bli rustestet på jobb

En lovendring som fredag vedtas i statsråd, gir helsevesenet adgang til å rusteste ansatte som mistenkes for å stille ruset på jobb.

Gutt (8) trolig stukket av skorpion – ferge snudde

Hirtshals (NTB): Fjordlines ferge til Langesund gjorde vendereis da en åtte år gammel gutt ble stukket av det antas å være en skorpion like etter avgang fra Hirtshals.

Tre personer omkom i bussulykke i Namsskogan

Namsskogan/Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Tre personer omkom da en sveitsisk turbuss med 16 passasjerer kjørte inn i en fjellvegg på E6 i Namsskogan i Nord-Trøndelag tirsdag.

Sjakkforbundet hedres med frimerke

Oslo (NTB): Norges Sjakkforbund fyller 100 år i år. Posten Norge hedrer jubilanten med et nytt frimerke som vises fram første gang fredag denne uken.

En mann omkom i utforkjøring i Vest-Agder

Kristiansand (NTB): En mann omkom i en utforkjøring i et vann i Vassvika i Audnedal kommune i Vest-Agder, opplyser politiet.

PST: Trusselvurderingen er uendret

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Selv om politiet trapper ned sin beredskap, er PSTs vurdering av terrortrusselen mot Norge uendret.

Politiet får rive gjestestue for å lete etter død mann

Tromsø/Oslo (NTB-Johan Falnes): Politiet får rive deler av Vollan Gjestestue i Troms for å lete etter liket av Per Vålnes. Det er overveiende sannsynlig at den savnede vil bli funnet her, mener retten.

Hissig mann jaget parkeringsvakt med øks

Drammen (NTB): En mann truet en parkeringsvakt med øks da han fikk bot utenfor Vinmonopolet på Strømsø i Drammen.

Stadig nye varmerekorder i hele landet

Oslo (NTB-Monica Hägglund Langen): Over 80 målestasjoner har satt temperaturrekorder i juli, melder Meteorologisk institutt. Men varmerekorden fra 1970 er ikke slått.

Terrortips kan føre til flere etterforskninger

Oslo (NTB): Etter at PST slo terroralarm forrige uke, har politiet mottatt en rekke tips som kan føre til etterforskning av flere terrorsaker.

Siv Jensen: – Regjeringen tar regningen

Oslo (NTB-Bibiana Piene og Hans Cosson-Eide): Finansminister Siv Jensen (Frp) sier regjeringen vil dekke politiets og andre etaters ekstrakostnader for å håndtere og avverge terrortrusselen mot Norge.

(Foto: NTB scanpix)

Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Samtidig innføres det forbud mot å innta rusmidler inntil åtte timer før man starter på jobb, skriver Vårt Land.

Fram til lovendringen trer i kraft på fredag, har helsevesenet bare hatt anledning til å rusteste arbeidstakere ved mistanke om rusmiddelbruk i selve arbeidstiden. De som har framstått som ruset når de har møtt på jobb, har hatt anledning til å nekte å la seg teste.

- Dette har vært et unaturlig skille, sier statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet.

Innstrammingen må ses i sammenheng med en større gjennomgang av den generelle pasientsikkerheten som regjeringen er i ferd med å foreta, sier Kåss.

- Vi ser at det skjer en god del feil i helsevesenet. En stor kartlegging har for eksempel avdekket at 4.700 dør som følge av ulike pasientskader. Vi ser derfor på alle muligheter for å øke sikkerheten, sier Kåss.

Bare det siste året har rundt hundre helseansatte mistet autorisasjonen, og i om lag 60 av sakene dreier det seg om rus – både alkohol-, narkotika- og pilleskapt. Endringen i helsepersonelloven gjør det mulig å tilkalle politiet for å få gjennomført en test dersom det anses nødvendig

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

BUSSULYKKE PÅ E6 I NAMSSKOGAN

Tre personer bekreftet omkommet i bussulykke

Buss med 17 personer skal ha kjørt i bergveggen i Namsskogan.

- Jeg skjønte det var alvorlig med en gang

Fotograf Anne Brekkvassmo kom tidlig til ulykkesstedet i Namsskogan.

Namsskogan kommune er satt i beredskap

Forbereder seg på å ta imot skadde og pårørende etter ulykken.

Alvorlige buss- ulykker i Norge

Trøndelag har hatt alvorlige bussulykker før.

E6 blir stengt i mange timer

Det meldes om lange køer etter bussulykken i Namsskogan.