Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Risikerer å bli rustestet på jobb

(Foto: NTB scanpix)

Foto: NTB scanpix

Risikerer å bli rustestet på jobb

En lovendring som fredag vedtas i statsråd, gir helsevesenet adgang til å rusteste ansatte som mistenkes for å stille ruset på jobb.

Partene: – Ingen streikeavklaring i dag

Oslo (NTB): Utdanningsforbundet og KS bekrefter at det ikke blir noen avklaring på lærerstreiken fredag. Partene møttes klokken 15.

Fylkesmannen åpner tilsynssak etter Larvik-drapet

Larvik (NTB): Fylkesmannen i Vestfold vil finne ut hvorfor ingen grep inn da barna til den drapstiltalte 43-åringen fra Larvik varslet om vold. Denne uken har han stått tiltalt for å ha drept sin kone.

Flere tips om mulig overgrepsmann i Bergen

Bergen (NTB): Politiet har fått tips om hvem overgrepsmannen kan være, etter at ei skolejente skal ha blitt utsatt for overgrep i Åsane i Bergen tirsdag.

Gir gavekort til elever uten fravær

Østre Gausdal (NTB): Gausdal videregående skole i Oppland tar nye metoder i bruk for å redusere elevenes fravær: Hver måned er alle elever uten fravær med i trekningen av fire gavekort.

Nye lærere ut i streik

Oslo (NTB): Lærerstreiken fortsetter for fullt, med en ytterligere, liten opptrapping fredag.

Siv Jensen begrenser bonusene i finansbransjen

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Nye regler begrenser bonusene i finansnæringen. – Godtgjøring til ansatte i finansbransjen har ofte vært utformet slik at den gir sterke insentiver til høy risiko, sier finansministeren.

Fikk ikke fly – saksøker Norwegian

Oslo (NTB): Stian Uthus har Downs syndrom og ble nektet å fly til Tenerife med Norwegian. Nå går han rettens vei for å få erstatning fra flyselskapet.

NTB direkterapporterer om skolestreiken

Vi starter igjen direkterapportering om utviklingen i skolestreiken. Se egen melding for tekniske detaljer.

Derfor er lærerstreiken så fastlåst

Lærerstreiken er en av de mest fastlåste streikene vi har hatt på lenge. I tillegg til å tenke på medlemmenes interesser, kjemper forhandlerne for å bevare egen ære og egne posisjoner.

Øyer-drapet: Trapper ned og venter på stesønnen

Lillehammer (NTB): Politiet trapper ned den omfattende etterforskningen av Øyer-drapet. Samtidig bruker de alle ressurser på å få kontakt med den hovedmistenkte stesønnen.

(Foto: NTB scanpix)

Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Samtidig innføres det forbud mot å innta rusmidler inntil åtte timer før man starter på jobb, skriver Vårt Land.

Fram til lovendringen trer i kraft på fredag, har helsevesenet bare hatt anledning til å rusteste arbeidstakere ved mistanke om rusmiddelbruk i selve arbeidstiden. De som har framstått som ruset når de har møtt på jobb, har hatt anledning til å nekte å la seg teste.

- Dette har vært et unaturlig skille, sier statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet.

Innstrammingen må ses i sammenheng med en større gjennomgang av den generelle pasientsikkerheten som regjeringen er i ferd med å foreta, sier Kåss.

- Vi ser at det skjer en god del feil i helsevesenet. En stor kartlegging har for eksempel avdekket at 4.700 dør som følge av ulike pasientskader. Vi ser derfor på alle muligheter for å øke sikkerheten, sier Kåss.

Bare det siste året har rundt hundre helseansatte mistet autorisasjonen, og i om lag 60 av sakene dreier det seg om rus – både alkohol-, narkotika- og pilleskapt. Endringen i helsepersonelloven gjør det mulig å tilkalle politiet for å få gjennomført en test dersom det anses nødvendig

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Isac Elliot i Trondheim

- Det hadde vært en drøm å få et kyss på kinnet

Mange har ventet siden tidlig morgen for å god plasser til dagens Elliot-konsert.

Sirkus stenger dørene når det er fullt

Sirkus Shopping anbefaler Isac Elliot-fansen å møte opp tidlig.

Idolet har kommet til Sirkus shopping

Vi dekker Isac Elliot-konserten.