Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

 •   Emma Tollersrud

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.
Leses nå:

Mann skutt i Hedmark

Magnor (NTB): En 37 år gammel mann ble sent tirsdag kveld skadd da han ble skutt på Magnor i Hedmark. Politiet leter etter to eller flere væpnede gjerningsmenn som beskrives som ustabile.

Valgkort til kirkevalget sendt til ikke-medlemmer

Oslo (NTB): I forkant av kirkevalget i Norge har Den norske kirke sendt ut valgkort til et hittil uvisst antall mennesker som ikke er medlemmer.

Full strid om politiets våpenpraksis

Oslo (NTB): Norges Skytterforbund mener det bryter med enhver sikkerhetspraksis at politiet har skarpladde tjenestepistoler i hylsteret. Helt trygt, sier våpenforhandler.

Flypassasjerer slipper å hente bagasjen

Gardermoen (NTB): Fra september slipper de første utenlandspassasjerene å bære bagasjen sin gjennom tollen på Oslo lufthavn Gardermoen før de skal fly videre i Norge.

Politiet vil beholde praksis med ladde våpen

Oslo (NTB-Christofer Kjos Gabrielsen): Politiet vil fortsette ordningen med å bære tjenestevåpenet ladd i hylsteret. Å endre rutinene er forbundet med risiko, mener Politidirektoratet.

Arbeidstilsynet ber Tusenfryd kartlegge ulykke

Oslo (NTB): Arbeidstilsynet sier Tusenfryds berg-og-dalbane Supersplash ikke kan åpne igjen før fornøyelsesparken har kartlagt årsaken til ulykken der en sommervikar ble alvorlig skadd.

Politiet bekrefter at våpnene er ladd

Våpnene politiet bærer, er ladd. Det bekrefter Politidirektoratet etter skyteepisoden i Stavanger og et vådeskudd i politihuset i Kristiansund.

Børsen hårfint ned, DNO bykser videre oppover

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs falt 0,2 prosent til 638,68 poeng. Den store vinneren er DNO, for andre dag på rad.

Mann knivstukket på Furuset i Oslo

Oslo (NTB): Politiet leter fortsatt etter en gjerningsperson etter en mann i 60-årene ble knivstukket på Furuset i Oslo tirsdag.

Tidligere NRK-vikar sto bak milliontyveri

Arendal (NTB): En tidligere sommervikar i NRK Sørlandet er siktet for tyveri av fotoutstyr for 1 million kroner. Mannen skal ha brukt sitt gamle adgangskort for å ta seg inn på utstyrslageret på Marienlyst.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus