Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

  •   Emma Tollersrud

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.

Øyer-drapssiktet forklarer seg for åpen rett

Gjøvik (NTB- Peter Tálos): Fengslingsmøtet for den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) går for åpne dører på Gjøvik.

1.100 avisbud kan tas ut i streik

Oslo (NTB): Onsdag risikerer du å ikke få avisen, med mindre det blir enighet mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

Elevorganisasjonen vil ha ekstratimer etter streiken

Oslo (NTB): Elevorganisasjonen ber kommunene bruke pengene de sparte på streiken, til å sørge for at streikerammede elever får den undervisningen de har krav på.

Norge gir millioner til humanitær hjelp i Ukraina

Oslo (NTB): Norge gir Ukraina over 8 millioner kroner til akutt humanitær hjelp, sier utenriksminister Børge Brende (H) til NRK.

Voldtektstiltalt rumener orket ikke møte i retten

Oslo (NTB): En 37 år gammel rumener ble hentet i fengselet etter å ha blitt undersøkt av helsepersonell mandag. Han møter i Oslo tingrett, tiltalt for ran og voldtekt av eldre kvinner i Oslo.

Lærerne må svare KS innen 10. september

Oslo (NTB): Medlemmene i lærerorganisasjonene må stemme over den nye arbeidstidsavtalen og levere svaret til KS den 10. september.

SSB: Kortere saksbehandlingstid for asylsøknader

Oslo (NTB): Saksbehandlingstiden for asylsøknader i Utlendingsnemnda (UDI) var i 2013 hele 72 prosent kortere enn det den var i 2010, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Kraftig prishopp på OBOS-boliger i august

Oslo (NTB): Prisene på OBOS-boliger steg med 5,9 prosent fra juli til august. Prisveksten er overraskende høy, mener kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen.

Eidsvollsbygningen endelig fredet

Eidsvoll (NTB): 153 år etter at staten overtok eiendommen, ble den historiske Eidsvollsbygningen endelig fredet mandag.

Mann (79) omkom i drukningsulykke i Telemark

Bamble (NTB): En 79 år gammel mann døde etter å ha falt utfor en brygge og havnet i vannet i Bamble i Telemark mandag formiddag.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus