Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

 •   Emma Tollersrud

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.
Leses nå:

Sjåfør omkom da betongbil veltet

Skipavåg (NTB): Føreren av en betongbil ble bekreftet død på stedet etter at bilen veltet over en kant på fylkesvei 46 i Skipavåg i Rogaland onsdag kveld.

Ny ekspertvurdering av DNA-spor i Monika-saken

Bergen/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Britiske eksperter skal vurdere DNA-resultatene etter drapet på Monika Sviglinskaja (8) på nytt. Det kan drøye til over nyttår før en eventuell tiltale er klar.

Fører fastklemt etter frontkollisjon på E6 i Verdal

Verdal (NTB): Føreren av en personbil ble sittende fastklemt etter en kollisjon mellom en bil og en lastebil på E6 i Verdal onsdag kveld. Ifølge politiet er bilføreren hardt skadd.

Meltveit Kleppa fikk homopris

Oslo (NTB): Den tidligere statsråden, Senterparti-toppen og nåværende fylkesmann i Rogaland Magnhild Meltveit Kleppa var egentlig imot homoekteskap, men snudde. Onsdag fikk hun Homofrydprisen.

Høyre og Frp fram på ny måling

Oslo (NTB): Høyre fortsetter fremgangen på TNS Gallups måling for TV 2. Også regjeringspartner Fremskrittspartiet går fram.

– Milliardpakke mot ledighet i budsjettet

Oslo (NTB): Regjeringen vil i statsbudsjettet legge fram tiltak mot arbeidsledighet som beløper seg til mer enn 2,5 milliarder kroner, etter det Aftenposten erfarer.

UDI ber Oslo kommune om hjelp til å huse flyktninger

Oslo (NTB): UDI har bedt Oslo kommune om hjelp til å finne tomme lokaler og tomter hvor det kan bygges brakker og settes opp teltleire for asylsøkere, grunnet sprengt kapasitet på transittmottakene i byen.

Evakueringen på Rjukan opphevet

Rjukan (NTB): Beboere i Tveitolia på Rjukan kunne onsdag kveld returnere til sine hjem etter at de ble evakuert tidligere på dagen på grunn av fare for ras.

If: – Flomskader for over 100 millioner

Oslo (NTB): Forsikringsselskapene forbereder seg på skader for titalls millioner kroner etter de enorme nedbørsmengdene på Østlandet.

Oslo snur – vil fortelle om feil i eldreomsorgen

Oslo (NTB): Byrådet i Oslo har ombestemt seg. 8.000 rapporter om feil og avvik i eldreomsorgen skal likevel ikke holdes hemmelig.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus