Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

 •   Emma Tollersrud

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.
Leses nå:

Mann stukket med saks i Porsgrunn

Porsgrunn (NTB): En mann ble kjørt til sykehus etter at han ble stukket med en saks på et nachspiel i Porsgrunn ved 4-tiden natt til lørdag.

Gullsmedranere fortsatt på frifot

Drammen (NTB): De fire mennene som sto bak det brutale gullsmedranet i Drammen sentrum fredag ettermiddag, var lørdag fortsatt på frifot.

Advarer mot vanskelige kjøreforhold og økt skredfare

Oslo (NTB): Så å si hele landet kommer til å få en anselig dose dårlig vær i helga. Landet er omringet av lavtrykk, varsler Meteorologisk institutt.

– Det ligger an til forlenget bevæpning av politiet

Oslo (NTB): Regjeringen kommer mest sannsynlig til å forlenge den midlertidige bevæpningen av politiet med ytterligere tre måneder, ifølge kilder VG har snakket med.

Person til sykehus etter stikkepisode i Porsgrunn

Politiet har pågrepet en mann som er mistenkt for å ha stukket en person med en spiss gjenstand i Porsgrunn natt til lørdag.

Passasjerer falt av lasteplan på pickup i fart

Stavanger (NTB): I Stavanger er føreren av en personbil anmeldt for promillekjøring etter kjøring med en pickup der svimle passasjerer ramlet av lasteplanet i fart.

Norske styrker i Irak førte til nye trusler mot Norge

Oslo (NTB): Etter at norske soldater sist søndag var på plass i Irak, økte truslene mot Norge fra ekstreme islamistiske miljøer.

Pengetrøbbel for Nobelkonserten

Oslo (NTB): Nobelkonserten sliter med økonomien og går en usikker framtid i møte, skriver Dagbladet.

Frustrasjon i Forsvaret over lastebilsalg til Eritrea

Oslo (NTB): I Forsvarets Logistikkorganisasjon (FLO) er det frustrasjon over at Forsvarsdepartementet bestemte at et norsk firma kunne fortsette å selge lastebiler til Eritrea, viser hittil ukjente eposter.

Svært få kommuner sier ja til sammenslåing

Oslo (NTB): Regjeringen ønsket større, mer robuste og dermed langt færre kommuner, men foreløpig ser det ut til at kommunereformen kun vil redusere antall kommuner fra dagens 428 til 410.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus