Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

 •   Emma Tollersrud

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.
Leses nå:

19-åring omkommet på gjenvinningsanlegg i Oslo

Oslo (NTB): En 19 år gammel mann er omkommet i en arbeidsulykke på Norsk Gjenvinning i Oslo, melder TV 2.

Drosjeran-siktede i to ukers varetekt

En mann og en kvinne er varetektsfengslet i to uker, siktet for grovt ran mot en drosjesjåfør ved Sjoa i Oppland i helgen. Mannen er også siktet for drapsforsøk.

Skuddoffer og antatt gjerningsmann begge døde

Oslo (NTB): Både skuddofferet og den antatte gjerningsmannen er døde etter skytingen på Økern i Oslo, opplyser politiet. Gjerningsmannen har trolig tatt sitt eget liv.

Pressekonferanse om drapet på Økern

Oslo: Det blir pressekonferanse på Politihuset i Oslo klokka 11.30 om skytingen på Økern, der både offer og gjerningsmann er døde.

Nye regler forbyr dyr roaming i EU og Norge

Stavanger (NTB): Fra 2017 kan du ringe, surfe og sms'e i vei når du er på ferie, uten at mobilregningen løper løpsk. Forbrukerrådet håper mobilselskapene innfører lavere priser med en gang.

Mann fengslet for overgrep av psykisk syk

Oslo (NTB): En 56 år gammel mann er i Høyesterett dømt til fem års fengsel for å ha utnyttet sin psykisk syke ekskone seksuelt ved flere anledninger.

NVE hever farenivået ved Mannen

Rauma (NTB): Farenivået heves i ett parti av det rasfarlige fjellet Mannen i Romsdalen. Et skred kan ventes innen noen uker.

Nedgangen fortsetter på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs fortsatte å falle etter åpning tirsdag. Etter en halvtimes handel lå den på 626,97 poeng, ned 0,70 prosent fra mandagens sluttnotering.

Aktor: – Tiltalte hadde en religiøs motivering

Oslo (NTB): Aktor tror ønsket om å opprette et islamsk kalifat var hovedmotivasjonen bak Syria-reisen til en 24 år gamle terrorsiktede mann fra Østfold.

To døde etter skyting i Oslo

Både gjerningspersonen og offer er døde etter skytedrama.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

Fra polyester til tweed

Saint Etienne forsvinner i bakspeilet når Sarah Cracknell kjører ut på landet.