Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.

TGS løfter Oslo Børs

Oslo (NTB): TGS Nopecs kvartalsresultat og varsel om nye prosjekter sender selskapet rett opp på Oslo Børs. Hovedindeksen løfter seg 0,59 prosent til 562,71 poeng etter en drøy halvtimes handel.

Seks års fengsel for voldtekter av stedatter

Bergen (NTB): En mann fra Nordhordland er dømt til seks års fengsel for en rekke voldtekter av stedatteren sin.

Helleland dømt til fengsel for datainnbrudd

Drammen (NTB): Tidligere Høyre-politiker Tor Johannes Helleland (24) er dømt til 60 dagers fengsel, 30 av dem ubetinget, for datainnbrudd.

Gullgruve på havets bunn

På flere tusen meters havdyp ligger mineralressurser verdt enorme beløp.

Helleland dømt til fengsel for datainnbrudd

Tidligere Høyre-politiker Tor Johannes Helleland (24) er dømt til 60 dagers fengsel, 30 av dem ubetinget, for datainnbrudd.

Bergen: Tre voldssiktede begjært varetektsfengslet

Bergen (NTB): Politiet vil be om varetekt i fire uker for alle de tre rumenerne som er siktet etter voldsepisoden på en campingplass i Bergen i påsken.

Mann antastet kvinne på nattoget til Bergen

Bergen (NTB): En mann i 20-årene er pågrepet etter at han skal ha antastet en jevnaldrende kvinne på nattoget fra Oslo til Bergen natt til torsdag.

Smekkfull russebuss stanset og avskiltet

Russebussen hadde 24 passasjerer for mye. Godt over 50 festglade russ måtte pent finne seg andre transportmidler da russebussen deres ble stanset og avskiltet på grunn av ekstrem overlast.

Smekkfull russebuss hadde 24 passasjerer for mye

Sandvika (NTB): Godt over 50 festglade russ måtte pent finne seg andre transportmidler da russebussen deres ble stanset og avskiltet på grunn av ekstrem overlast i Bærum natt til torsdag.

Fortsatt vanskelig for Norske Skog

Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Norske Skog sliter i et vanskelig marked, men kuttet ned på kostnadene og leverte et resultat med positivt fortegn i første kvartal i år.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus