Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

  •   Emma Tollersrud

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.

Skogbrannen i Østfold er under kontroll

Kirkebygden (NTB): Brannvesenet fikk onsdag kveld kontroll på skogbrannen i Østfold. Over 30 mål skog ble tatt av flammene.

Varmeste julidag i Norge på 23 år

Med 34,5 grader målte Gulsvik i Buskerud den høyeste temperaturen i landet siden 1991.

Eldre kvinne ranet med kniv i Skien

Skien (NTB): En kvinne i 70-årene ble ranet med kniv av en ung mann i Skien onsdag kveld.

Norwegian innstiller nok en avgang til Israel

Oslo (NTB-Hege Wallenius): Flyselskapet Norwegian innstiller torsdagens planlagte avgang til Tel Aviv i Israel. SAS vurderer å gjøre det samme.

Over 2.000 mennesker i Gaza-demonstrasjon i Oslo

Oslo (NTB-Markus Weisser): Anslagsvis 2.250 mennesker møtte fram til Gaza-demonstrasjon i Oslo. Ved den israelske ambassaden var det appeller, men det hele skjedde uten sammenstøt.

Mobildatabruken bidrar til godt Telenor-resultat

Oslo (NTB): Telenors kunder i Norge brukte nesten dobbelt så mye mobildata i andre kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det bidrar til et kvartalsoverskudd før skatt på 4,8 milliarder kroner.

Mann alvorlig skadd i arbeidsulykke i Farsund

Farsund (NTB): En mann i 20-årene ligger på sykehus med alvorlige skader etter en arbeidsulykke ved bildelfabrikken Farsund Aluminium Casting på Lista.

Solslyng stenger flere jernbanestrekninger

Oslo (NTB-Hege Wallenius): Flere togstrekninger er stengt onsdag kveld og en rekke tog er forsinket på grunn av eller fare for solslyng. Flere stengninger kan bli innført på kort varsel, opplyser Jernbaneverket.

Mann hardt skadd i frontkollisjon i Telemark

Fyresdal (NTB): En mann i 40-årene fra Tokke ble hardt skadd i en frontkollisjon i Hauggrend i Telemark onsdag ettermiddag.

Telenor sørget for børsoppgang

Oslo (NTB): De store selskapene gjorde det blandet på Oslo Børs onsdag. Kraftig oppgang for Telenor bidro likevel til at hovedindeksen endte med en oppgang på 0,34 prosent – til 626,80 poeng.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus