Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

  •   Emma Tollersrud

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.

Partene: – Ingen streikeavklaring i dag

Oslo (NTB): Utdanningsforbundet og KS bekrefter at det ikke blir noen avklaring på lærerstreiken fredag. Partene møttes klokken 15.

Fylkesmannen åpner tilsynssak etter Larvik-drapet

Larvik (NTB): Fylkesmannen i Vestfold vil finne ut hvorfor ingen grep inn da barna til den drapstiltalte 43-åringen fra Larvik varslet om vold. Denne uken har han stått tiltalt for å ha drept sin kone.

Flere tips om mulig overgrepsmann i Bergen

Bergen (NTB): Politiet har fått tips om hvem overgrepsmannen kan være, etter at ei skolejente skal ha blitt utsatt for overgrep i Åsane i Bergen tirsdag.

Gir gavekort til elever uten fravær

Østre Gausdal (NTB): Gausdal videregående skole i Oppland tar nye metoder i bruk for å redusere elevenes fravær: Hver måned er alle elever uten fravær med i trekningen av fire gavekort.

Nye lærere ut i streik

Oslo (NTB): Lærerstreiken fortsetter for fullt, med en ytterligere, liten opptrapping fredag.

Siv Jensen begrenser bonusene i finansbransjen

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Nye regler begrenser bonusene i finansnæringen. – Godtgjøring til ansatte i finansbransjen har ofte vært utformet slik at den gir sterke insentiver til høy risiko, sier finansministeren.

Fikk ikke fly – saksøker Norwegian

Oslo (NTB): Stian Uthus har Downs syndrom og ble nektet å fly til Tenerife med Norwegian. Nå går han rettens vei for å få erstatning fra flyselskapet.

NTB direkterapporterer om skolestreiken

Vi starter igjen direkterapportering om utviklingen i skolestreiken. Se egen melding for tekniske detaljer.

Derfor er lærerstreiken så fastlåst

Lærerstreiken er en av de mest fastlåste streikene vi har hatt på lenge. I tillegg til å tenke på medlemmenes interesser, kjemper forhandlerne for å bevare egen ære og egne posisjoner.

Øyer-drapet: Trapper ned og venter på stesønnen

Lillehammer (NTB): Politiet trapper ned den omfattende etterforskningen av Øyer-drapet. Samtidig bruker de alle ressurser på å få kontakt med den hovedmistenkte stesønnen.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Isac Elliot i Trondheim

- Det hadde vært en drøm å få et kyss på kinnet

Mange har ventet siden tidlig morgen for å god plasser til dagens Elliot-konsert.

Sirkus stenger dørene når det er fullt

Sirkus Shopping anbefaler Isac Elliot-fansen å møte opp tidlig.

Idolet har kommet til Sirkus shopping

Vi dekker Isac Elliot-konserten.