Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

 •   Emma Tollersrud

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.
Leses nå:

Butikksjef slapp med samfunnsstraff etter underslag

Haugesund (NTB): En 40 år gammel mann er dømt for å ha stjålet flere hundre tusen kroner fra kassen i to dagligvarebutikker, men slipper fengselsstraff på grunn av somling hos politiet.

Kripos overrasket over resultat av aksjon mot overgrep

Oslo (NTB): Kripos er overrasket over at Operasjon Share som var rettet mot personer som har lastet ned ovegrepsbilder mot barn, ikke avdekket flere tilfeller av fysisk overgrep.

The Gathering feirer 20 år med datafest

Hamar (NTB): Selve paradiset for alle dataspillelskere åpnet onsdag på Hamar. The Gathering feirer hele 20 år som Norges største datatreff.

Tenåringsgutter funnet i god behold i Nordland

Bodø (NTB): De to guttene som ble meldt savnet etter en to dager lang fjelltur onsdag ettermiddag, ble funnet i god behold like før klokken 20 onsdag kveld.

Spanjoler tatt med 60 kilo cannabis i Sandefjord

Sandefjord (NTB): To spanske menn på 47 og 52 år er dømt til tre og fire års fengsel for ha smuglet nesten 60 kilo cannabis fra Danmark til Norge.

Påsketrafikken har roet seg

Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Det har vært saktegående køer på både motorveier og fjelloverganger rundt om i landet onsdag. De fleste køene løsnet imidlertid opp tidlig onsdag kveld.

Milliardunderskudd for Sydvaranger Gruve

Kirkenes (NTB): Sydvaranger Gruve fikk et underskudd etter skatt på rundt 1,14 milliarder kroner. Prisen på jernmalm halverte seg i fjor og må ta en stor del av skylda.

Kjedekollisjon under kolonnekjøring på Hardangervidda

Hønefoss (NTB): Åtte biler med til sammen 20 personer var involvert i en kjedekollisjon under kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda onsdag. Ingen personer ble skadd.

Internasjonalt etterlyst bankraner tatt i Oslo

Oslo (NTB): En litauisk mann siktet for drapsforsøk og ran i Tyskland, ble sist lørdag pågrepet i Oslo. 33-åringen var etterlyst internasjonalt for to brutale bankran i tillegg til drapsforsøk.

Mann siktet for salg av syntetisk hasj etter dødsfall

Steinkjer (NTB): En mann i 30-årene fra Namsos er varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha solgt syntetisk hasj til en mann i 20-årene som døde på St. Olavs hospital mandag.

Kunstner Vegard Stalsberg er død

Lillehammer (NTB): Kunstneren Vegard Stalsberg fra Tretten i Oppland er død, 65 år gammel.

Helsearbeider dømt for seksuelt overgrep mot psykisk utviklingshemmet

Elverum (NTB): En mann i 60-årene fra Hedmark er dømt for et alvorlig seksuelt overgrep mot en psykisk utviklingshemmet kvinne ved institusjonen han arbeidet. Dommen lyder på to og et halvt års fengsel.

Mosseveien åpen for trafikk tidligere enn varslet

Oslo (NTB): Sjursøya bru er revet raskere enn planlagt, og Mosseveien åpner dermed for trafikk torsdag og fredag, opplyser Statens vegvesen.

Oslo Børs går påsken positivt i møte

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 0,5 prosent til 622,16 poeng da handelen ble avsluttet etter halv dag onsdag.

Hele landet får påskesol – iallfall litt

Oslo (NTB): Øst- og Sørlandet får det aller beste påskeværet, men folk de fleste steder i landet kan vente seg noen dager med sol.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus