Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

 •   Emma Tollersrud

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.
Leses nå:

Gir ny støtte til redningsoperasjon for Osebergskipet

Oslo (NTB): Redningsaksjonen for Osebergsamlingen får penger til å fortsette. -Vi er svært lettet, sier museumsdirektør Håkon Glørstad.

Mattilsynet advarer mot å gi riskaker til små barn

Oslo (NTB): Små barn bør ikke spise riskaker på grunn av fare for å få i seg for mye uorganisk arsen, konkluderer Mattilsynet etter en ny vurdering Vitenskapskomiteen for mattrygghet har gjennomført.

Solvik-Olsen advarer mot forhastede konklusjoner

Oslo (NTB): Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) advarer mot å trekke forhastede konklusjoner om årsaken til helikopterulykken ved Turøy og hva som bør skje med andre helikoptre av samme type.

Mann dømt for overgrep mot 11-åring

Sandnes (NTB): En 24 år gammel mann er i Jæren tingrett dømt til fire års fengsel for gjentatte overgrep mot ei jente fra hun var elleve år gammel.

Oslo Børs fortsetter fallet

Oslo (NTB): Etter en svak ukeåpning på Oslo Børs, fortsatte hovedindeksen nedover tirsdag. Etter en times handel hadde den svekket seg med 0,76 prosent til 596,86 poeng.

Pensjonsmøte uten resultat

Oslo (NTB): Partene klarte ikke å bli enige om veien videre da arbeidsminister Anniken Hauglie (H) inviterte hovedorganisasjonene på arbeidstakersiden til samtaler om offentlig tjenestepensjon.

DNB scorer lavest på tillit i ny undersøkelse

Oslo (NTB): DNB havner på bunn når det gjelder kundetilfredshet og tillit i en fersk undersøkelse fra Handelshøyskolen BI.

Statoil kjøper i Lundin – betaler med Grieg-andeler

Oslo (NTB): Statoil kjøper seg opp til drøyt 20 prosent andel i oljeselskapet Lundin – og betaler med 15 prosent av Edvard Grieg-feltet.

Drapssiktet var løslatt etter skyteepisode

Oslo (NTB): En av de tre som er siktet for drapet på Ammerud fredag ble i fjor sommer tatt for å ha skutt en bekjent i magen. Han ble løslatt, men forholdet er ikke henlagt.

Hadde byttet samme del som ulykkeshelikopter i 2009

Oslo (NTB): Helikopteret som styrtet ved Turøy i Hordaland fredag i forrige uke, hadde byttet samme del som helikopteret som styrtet utenfor Peterhead i Skottland i 2009.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus