Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

 •   Emma Tollersrud

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.
Leses nå:

To døde i frontkollisjon på Fosen

Rørvik (NTB): To personer er døde etter frontkollisjonen på fylkesvei 715 mellom Rørvik og Vanvikan i Sør-Trøndelag søndag ettermiddag. En er fortsatt fastklemt, opplyser politiet til NTB.

Tre barn lettere skadd i snøskred i Hammerfest

Hammerfest (NTB): Alle de tre guttene som ble tatt av et snøskred i Hammerfest søndag ettermiddag er lettere skadd, opplyser Finnmarkssykehuset.

Rogaland Frp vil ha flere lukkede asylmottak

Stavanger (NTB): Fremskrittspartiets fylkeslag i Rogaland har vedtatt en resolusjon om lukkede mottak for visse grupper av asylsøkere.

Rødt vil betale bøter for gruveaksjonistene

Førde (NTB): Partiet Rødt har valgt å gi økonomisk støtte til ungdommene som denne uken fikk bøter for å aksjonere mot boring i Engebøfjellet ved Førdefjorden.

Mann i koma etter voldsepisode

Båtsfjord (NTB): En mann i slutten av 30-årene ble søndag morgen fraktet bevisstløs fra Båtsfjord til Finnmarkssykehuset i Kirkenes etter en voldsepisode. Mannen lå søndag ettermiddag i koma.

Elden: – Alt i orden med Lee

Oslo (NTB): Den tidligere torpedoen Espen Lee, som er varetektsfengslet på Kypros, får god medisinsk oppfølging på sykehus på Kypros, ifølge hans advokat John Christian Elden.

Ingen fremgang i kanalstriden

Oslo (NTB): Konflikten mellom Canal Digital og Discovery er fremdeles uløst søndag ettermiddag. Det betyr at rundt 1 million abonnenter fortsatt mangler 13 TV-kanaler.

Lasteskip mistet yacht i høye bølger – endte opp i Egersund

Flekkefjord (NTB): Plutselig brottsjø førte til at en 46 fots yacht datt av et lasteskip sør for Hidra i Flekkefjord. Yachten traff senere land i Egersund.

En pågrepet under Listhaug-demonstrasjon

Oslo (NTB): En person ble pågrepet da støttespillere av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) støtte på motdemonstranter på Jernbanetorget i Oslo søndag ettermiddag.

Etterlyst mann siktet for drapsforsøk er pågrepet

Oslo (NTB): Politiet har pågrepet mannen som er siktet for drapsforsøk etter en skyteepisode på Torshov forrige uke.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus