Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Lange køer på Gardermoen

  •   Emma Tollersrud

Lange køer på Gardermoen

Underbemanning i sikkerhetskontrollen gir uvanlig lange ventetider for passasjerene.

40 elever måtte evakueres fra brennende skolebuss

Stjørdal (NTB): Rundt 40 elever var om bord i en skolebuss som begynte å brenne på E6 i Stjørdal torsdag morgen. Ingen ble skadd.

Vogntogfører skadd i utforkjøring i Vågå

Vågåmo (NTB): Føreren ble skadd da et vogntog kjørte av veien i Vågå i Gudbrandsdalen torsdag morgen.

To alvorlig skadd i brann i Stavanger

Stavanger (NTB): To menn ble alvorlig skadd i forbindelse med en brann i en leilighet i Stavanger torsdag morgen. I alt fire personer ble kjørt til sykehus.

Stortinget vil be om forklaring på Forsvarets salg av marinefartøy

Oslo (NTB): Regjeringspartiene ser alvorlig på avsløringene rundt Forsvarets salg av marinefartøyer. Stortinget vurderer høring.

Mistet flere tonn fisk på E39 i Hordaland

Knarvik (NTB): Natten gikk med til å spyle bort fett fra veibanen etter at et vogntog mistet flere tonn fisk på E39 i Lindås kommune onsdag kveld.

Bekkelaget-saken: – 17-åringen spilte bort millionbeløp

Oslo (NTB): Den 17 år gamle gutten som angrep faren og broren med kniv på Bekkelaget i Oslo, skal spilt bort millionbeløp på gambling på nett.

35.000 hvalrosser strandet i Alaska

Minst 35.000 hvalrosser har strandet på en avsidesliggende kyststripe i Alaska. Det skyldes issmelting som følge av klimaendringer i Arktis, ifølge eksperter.

Billigere borettslagsboliger i tredje kvartal

Oslo (NTB): Etter to kvartaler med sterk vekst, sank prisene for borettslagsboliger med 1 prosent fra andre til tredje kvartal.

Telefonoperatører får kritikk for flere nettverkskollapser

Telenor og TeliaSonera får kritikk fra Post- og teletilsynet etter en rekke nettverkskollapser. Tilsynet reagerer særlig på hendelser hvor folk ikke har fått kontakt med nødetatene.

Åtte drukningsulykker i september

Åtte personer omkom ved drukning i løpet av september måned. Hittil i år har 91 personer druknet, ifølge oversikten fra Norsk Folkehjelp.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Fra halv syv-tiden mandag morgen sto køene ved sikkerhetskontrollen på Gardermoen. Passasjerene måtte vente rundt 25 minutter i kø, mot 15 minutter som er regelen.

Køene skyldtes mangelfull bemanning i morgentimene, slik at det manglet fire løp i sikkerhetskontrollen, opplyser pressevakt ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro Aftenposten.no.

Kan miste flyet

- 25 minutter er lenger ventetid enn det skal være. For de som møter opp i vanlig tid, går det bra. Har man derimot dårlig tid, risikerer man å ikke komme med flyet, sier Kobro.

Det er nå skaffet bemanning for ytterligere tre løp, slik at kun ett mangler. Køen vil derfor avta utover formiddagen, ifølge Kobro.

- Dette er ikke et fenomen vi regner med vil vare utover uken, sier han.

 

80.000 reisende per dag

Mandag morgen er alltid en stor reisedag, men i disse dager øker trykket fra tusenvis av ferierende, i forbindelse med skolefri.

Torsdag og fredag i forrige uke lå antall passasjerer inn og ut av Gardermoen på i overkant av 80.000 i løpet av en dag, opplyser Kobro. Derfor har det også vært flere brudd på den selverklærte 15 minuttersregelen for maksimal ventetid, enn det pleier å være på årsbasis.

Gardermoen har opplevd en økning i antall reisende dette året. Hittil i år har passasjerveksten tilsvart 6,5 prosent.

Nå tetter det seg til på Gardermoen  

Sommeren er en ekstra travel tid på Gardermoen, og på Oslo Lufthavns hjemmesider er det lagt ut flere tips for at reisende skal være forberedt på forsinkelsene. 

- Vi bemanner opp etter forholdene for å unngå slike køer, men det skjer at mangler sammenfaller med trafikkøkningen, sier Kobro.

Han oppfordrer reisende til å møte opp til vanlig tid, altså mellom en og to timer før flyavgang.

Passasjerer som benytter Flytoget eller NSB vil også måtte beregne god tid, rundt 20 minutter ekstra, grunnet omlegginger rundt Oslo S i perioden 24. juni til 6. august.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus