Gå til mobilutgaven
forsiden

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen.
(Foto: Ole Martin Wold)

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. Foto: Ole Martin Wold

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen har det siste halve året fått penger fra Nav, selv om han har oppholdt seg i Jemen.
Leses nå:

Vekst i varehandelen for første gang siden januar

Oslo (NTB): Varehandelen økte med 1,7 prosent fra april til mai år, ifølge sesongjusterte SSB-tall. Det er første gang siden januar at pilene peker oppover.

Robert Eriksson vil ikke på Stortinget

Oslo (NTB): Tidligere arbeids- og sosialminister Robert Eriksson ønsker ikke å stå på Fremskrittspartiets liste til stortingsvalget neste høst.

Robert Eriksson vil ikke på Stortinget

Tidligere arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) tar ikke gjenvalg til Stortinget neste høst.

Kommuner straffes for å ha lagt ut personopplysninger

Oslo (NTB): Datatilsynet har ilagt fire kommuner gebyr for å ha publisert personopplysninger på internett. Askvoll, Os i Hordaland, Årdal og Harstad må betale mellom 75.000 og 150.000 kroner.

Solen skinner på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 0,7 prosent til 591,62 poeng den første handelstimen onsdag formiddag.

Rogalandsbedrift fikk storkontrakt med Statoil

Stavanger (NTB): Statoil har inngått en avtale om levering av tjenester fra det Rogaland-baserte selskapet IKM Testing. Konsernsjefen i IKM håper på en verdi på mellom én og to milliarder kroner.

Ny fellingstillatelse på ulv i Oppland

Lillehammer (NTB): Fylkesmannen i Oppland har gitt fellingstillatelse på en ulv etter at et lam ble tatt i Sør-Fron natt til onsdag.

Uavklart for seksåring etter drukningsulykke i Oslo

Oslo (NTB): Ei seks år gammel jente ble fraktet til Rikshospitalet med luftambulanse etter at hun falt i Nøklevann i Oslo tirsdag kveld. Tilstanden hennes er uavklart.

Undersøkelse: Norge ikke beste land i verden

Oslo (NTB): I en levekårsundersøkelse fra Social Progress Imperative har Norge falt fra første- til sjuendeplass siden i fjor. Vi blir slått av blant andre Finland, Sverige og Danmark.

Avgraderer flere hundre hemmelige kart

Flere hundre hemmelige kart over ulike deler av Norge er blitt tilgjengelig for alle. Noen av dem har vært en statshemmelighet i nesten 150 år.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus