Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen.
(Foto: Ole Martin Wold)

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. Foto: Ole Martin Wold

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen har det siste halve året fått penger fra Nav, selv om han har oppholdt seg i Jemen.
Leses nå:

AUF-leder om Listhaug: – Kast kjerringa på hue ut av regjeringa

Melhus (NTB): AUF-leder Mani Hussaini var tydelig på hva han mener om innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) da han holdt sin 1. mai-tale.

Støre: – Ledigheten er dramatisk for Norge

Tromsø (NTB): Ap-leder Jonas Gahr Støre benyttet 1. mai til å hamre løs mot en regjering som han mener ikke tar inn over seg at det er 135.000 arbeidsledige i Norge nå.

Italiensk pilot omkom i helikopterstyrten

44 år gamle Michele Vimercati fra Italia var en av de to pilotene som omkom i helikopterstyrten ved Turøy.

Listhaug (Frp) vil ha praksisplass til innvandrere

Drammen (NTB): Regjeringen vil gjøre arbeidspraksis til en del av introduksjonsprogrammet for nye innvandrere, sier innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug (Frp).

Britisk 41-åring identifisert etter helikopterstyrt

Oslo (NTB): Den 41 år gamle briten som omkom i helikopterulykken ved Turøy, er identifisert i britiske medier.

LO i strupen på regjeringen 1. mai

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): LO-leder Gerd Kristiansen rettet tungt skyts mot regjeringen, som hun mener ikke gjør nok for å bekjempe arbeidsledigheten i Norge, under sin 1. mai-tale på Youngstorget.

Pårørende kastet blomster i sjøen for sine kjære

Turøy (NTB): Pårørende og etterlatte kastet blomster i vannet for de omkomne da de var på vei for å se stedet hvor helikopteret styrtet ved Turøy i Hordaland.

Ett minutts stillhet for helikopterofrene i Oslo

Oslo (NTB): LO-leder Gerd Kristiansen og de andre fremmøtte til 1. mai-feiring i Oslo minnes de som mistet livet i helikopterulykken fredag, med ett minutts stillhet på Youngstorget.

Data fra taleregistrator og ferdskriver hentes ut

Oslo (NTB): Havarikommisjonen i England er i gang med å hente ut data fra taleregistratoren og ferdskriveren til helikopteret som styrtet ved Turøy i Hordaland.

Drapstiltalt kvinne hevder hun handlet i nødverge

Oslo (NTB-Gunnhild H. Bjerve): Kvinnen som drepte mannen sin på Mortensrud i februar i fjor, innrømmer at hun skjøt ham, men hevder hun var i en «nødvergelignende situasjon», ifølge forsvareren.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus