33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)