Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. (Foto: Ole Martin Wold)

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. Foto: Ole Martin Wold

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen har det siste halve året fått penger fra Nav, selv om han har oppholdt seg i Jemen.

Sandberg vraket Stortinget for å være TV-kokk

Oslo (NTB): Frp-nestleder Per Sandberg deltok før sommeren i et kokkeprogram mens resten av Stortinget blant annet diskuterte utviklingen i Afghanistan og Norges engasjement der.

Forskere mener Frp-språket har skapt ekstremisme

Oslo (NTB): Forskere mener Frps retorikk med ord som «snikislamisering» har bidratt til å skape flere ekstreme muslimer i Norge. I Frp mener man kritikken er meningsløs.

Ap, KrF og Venstre freder bistandsprosenten

Oslo (NTB): Ap, KrF og Venstre er klare på at regjeringspartiene ikke må finne på å røre den såkalte bistandsprosenten.

Russland tillater import av norsk fiskeyngel

Oslo (NTB): For å utvikle og styrke sin egen matforsyning gjør Russland unntak fra sitt eget importforbud og tillater import av norsk fiskeyngel til egne oppdrettsanlegg.

LO freder Støre etter oljeklargjøring

Oslo (NTB): Etter at Jonas Gahr Støre klargjorde partiets oljepolitikk framover, velger LO å frede den ferske Ap-lederen.

PST vil kartlegge nordmenns nettaktivitet

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste vil følge USAs eksempel og lagre informasjon om nordmenns nettbruk. Datatilsynet er imidlertid skeptisk.

NRK har registrert 664 klager på Gaza-dekningen

Oslo (NTB): Siden 1. juni har NRK registrert 664 skriftlige henvendelser på dekningen av Gaza-konflikten. Tar man med telefonhenvendelser er antall klager trolig langt høyere.

Norges Bank: Høye lønninger gir høye priser

Oslo (NTB): Norges Bank tar et oppgjør med myten om Norge som et svindyrt land. Med våre høye lønninger blir ikke prisnivået spesielt høyt, sier seniorrådgiver Einar W. Nordbø.

Ap mest fram på augustmåling

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet går mest fram på en fersk meningsmåling for august, mens Høyre faller og Fremskrittspartiet holder stillingen halvannet prosentpoeng under valgresultatet i fjor.

Lokalavis: Videobilder av mann trolig et feilspor

Lillehammer (NTB): Videobilder fra en bensinstasjon på Modum i Østerdalen fra sist torsdag er trolig et feilspor i etterforskningen av drapssaken i Øyer.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus