Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen.
(Foto: Ole Martin Wold)

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. Foto: Ole Martin Wold

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen har det siste halve året fått penger fra Nav, selv om han har oppholdt seg i Jemen.
Leses nå:

– Biskop kjente til medlemsregistrering

Oslo (NTB): Interne dokumenter fra Den katolske kirke i Norge bekrefter at biskop Bernt Eidsvig har visst om medlemsregistersaken lenger enn han til nå har innrømmet, skriver Vårt Land.

NVE varsler risiko for vårflom i vest og sør

Oslo (NTB): Sannsynligheten er større enn normalt for stor vårflom i elver på Vestlandet og i Agder-fylkene. I resten av landet er sannsynligheten for stor vårflom normal eller mindre enn normal, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Åtte av ti vintersportssteder fikk pålegg fra Arbeidstilsynet

Oslo (NTB): Etter 100 tilsyn på vintersportssteder i vinterferien fikk åtte av ti krav om å rette på arbeidsforhold, opplyser Arbeidstilsynet.

Eksperter: For tidlig å si om flykrasj var terror eller selvmord

Oslo (NTB): Det er for tidlig å slå fast hvorfor annenflygeren Andreas Lubitz tirsdag tok med seg 149 mennesker i døden. Men det kan like gjerne ha vært en terrorhandling som selvmord, mener norske eksperter.

Schjøtt-Pedersen vil ha konsekvensutredning for Lofoten

Oslo (NTB): Tidligere Arbeiderparti-statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, som torsdag overtok som sjef i Norsk olje og gass, vil ha konsekvensutredning for Lofoten.

Nav-brev gjør folk friske

Oslo (NTB): Mange vender tilbake i jobb når Nav sender brev om dialogmøte til sykmeldte, viser forskning utført ved Frischsenteret.

Ica-sjef: Norgesgruppen-samarbeid ville ha reddet oss

Oslo (NTB): Ica-sjef Thorbjørn Theie mener at matkjeden kunne ha overlevd og tjent penger neste år dersom ICA hadde fått tillatelse av myndighetene til å samarbeide med NorgesGruppen.

Kambe: Terningkast seks i lønnsoppgjøret

Oslo (NTB): Arve Kambe (H), som leder arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, gleder seg over at lønnsoppgjøret kom i havn så raskt torsdag kveld.

Industri Energi om oppgjøret: Det som var mulig å få ut

Oslo (NTB): Industri Energi mener lønnsoppgjøret er i tråd med internasjonal utvikling.

YS: Et ansvarlig lønnsoppgjør

Oslo (NTB): Hensynet til en konkurranseutsatt industri har veid tungt under lønnsforhandlingene i år, sier YS-leder Jorunn Berland.

Full enighet i lønnsoppgjøret

Oslo (NTB): Det er full enighet i lønnsoppgjøret etter at delegasjonene fra NHO og LO møttes til forhandlingsinnspurt torsdag kveld.

Fem års fengsel for overfallsvoldtekt

Arendal (NTB): En 27 år gammel mann er i Aust-Agder tingrett dømt til fem års fengsel for å ha overfalt og voldtatt en kvinne i 20-årene i Grimstad i fjor høst.

Sperringene ved synagogen i Oslo opphevet

Oslo (NTB): Politiet har sjekket bagen som ble funnet ved synagogen i Oslo torsdag kveld, og konkludert med at innholdet er ufarlig.

Telenor frifunnet i strålingsrettssak

Oslo (NTB): Telenor ble frifunnet på alle punkter etter at en mann gikk til rettssak mot teleselskapet for å få fjernet en basestasjon på Ulvøya i Oslo.

Gunhild Stordalen: – Takknemlig for at jeg overlevde

Oslo (NTB): Først om to år vet Gunhild Stordalen (36) om hun blir helt frisk. Akkurat nå er hun bare veldig glad for å være i live.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus