Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. (Foto: Ole Martin Wold)

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. Foto: Ole Martin Wold

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen har det siste halve året fått penger fra Nav, selv om han har oppholdt seg i Jemen.

Vil ha svar om tilregnelighet for 17-åring

Oslo (NTB): Politiet vil be retten oppnevne rettspsykiatrisk sakkyndige for 17-åringen som er siktet for drapsforsøk på sin egen far og storebror.

Aker Solutions kutter 175 stillinger

Stavanger (NTB): En utsettelse av Zidane-prosjektet gjør at Aker Solutions kutter 175 stillinger i Stavanger. Til sammen har 575 stillinger forsvunnet i ett av selskapets forretningsområder.

Drapsdømte Torgersen fikk første rettsseier på 56 år

Borgarting lagmannsrett har opphevet dommen som sa at Fredrik Fasting Torgersen (80) ikke kunne få prøvet drapsdommen fra 1958 på nytt og at de to avslagene om gjenopptakelse er gyldige.

Torgersen fikk endelig medhold i en domstol

Oslo (NTB): Borgarting lagmannsrett har opphevet dommen som sa at Fredrik Fasting Torgersen (80) ikke kunne få prøvet drapsdommen fra 1958 på nytt og at de to avslagene om gjenopptakelse er gyldige.

Seadrill trakk børsen ned

Oslo (NTB): Fall for både Seadrill og Hydro bidro til nedgang på Oslo Børs mandag. Hovedindeksen endte på 615,65 poeng – ned 0,4 prosent.

Anklages for kampanje for å skandalisere Norwegian

Den svenske advokaten Stephan Eriksson har innledet et erstatningsmaraton mot Norwegian. Nå blir han møtt en klage mot seg selv for uetisk oppførsel som advokat.

– Mulig å elektrifisere Utsirahøyden innen 2022

Oslo (NTB): Oljedirektoratet sier det er mulig å drive hele Utsirahøyden med kraft fra land fra 2022, men advarer mot å kreve en løsning for alle fire felt fra første dag.

Mann funnet omkommet i fjøsruin

Frya (NTB): En mann er funnet omkommet i ruinene av grisefjøset som eksploderte på Frya i Sør-Fron i Oppland mandag.

Odd Nerdrum frifunnet for avtalebrudd

Larvik (NTB): Kunstner Odd Nerdrum er frifunnet for å ha brutt avtalen med The Nerdrum Institute, som krevde ham for 23 millioner kroner.

73 land og over tusen selskaper ønsker CO2-pris

Washington (NTB): Regjeringen i Norge og Statoil er blant dem som har undertegnet et opprop hvor 73 land og over tusen selskaper støtter innføringen av en pris på klimautslipp.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)