Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. (Foto: Ole Martin Wold)

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. Foto: Ole Martin Wold

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen har det siste halve året fått penger fra Nav, selv om han har oppholdt seg i Jemen.
Leses nå:

– Tajik ny Ap-nestleder

Oslo (NTB): Hadia Tajik blir innstilt som ny nestleder i Arbeiderpartiet, erfarer flere medier.

Artist til sykehus etter bilkrasj med hest

Trysil (NTB): Den norske artisten Admiral P måtte sy flere sting i ansiktet etter at bilen han satt i kolliderte med en løpsk hest ved Trysil i Hedmark søndag ettermiddag.

– Tre biler begravd i snøras på E39

Bergen (NTB): Tre biler skal ha blitt begravd etter et større snøras på sørsiden av Masfjordtunnelen på E39 i Hordaland, ifølge politiet.

Fire biler tatt av snøskred i Hordaland, barn skadd

Fire biler er gjort rede for etter et stort snøskred på sørsiden av Masfjordtunnelen på E39 i Hordaland søndag ettermiddag. Flere personer er skadd, deriblant et lite barn, opplyser politiet.

Rio-prest innsatt som ny generalsekretær i Sjømannskirken

Bergen (NTB): Ørnulf Steen er innsatt som ny generalsekretær i Sjømannskirken.

Kolberg: Aps valgkomité står ved et veiskille

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Møtet i valgkomiteen i Arbeiderpartiet søndag er svært viktig for resten av prosessen, sier valgkomiteens leder Martin Kolberg.

Misforståelse førte til leteaksjon i Bergen

Bergen (NTB): Politiet har fått kontakt med mannen som ble observert svært lettkledd på byfjellet Fløyen i Bergen søndag.

To til sykehus etter husbrann

Fredrikstad (NTB): To personer er kjørt til sykehus etter å ha pustet inn røyk under en husbrann på Gressvik i Fredrikstad søndag formiddag.

Nødnummer ute av drift i Vestfold og Telemark

Tønsberg (NTB): Nødnummeret 113 er ute av drift i Vestfold og Telemark. Årsaken er foreløpig ikke kjent.

Par tiltalt for overgrep mot egne spedbarn

Drammen (NTB): Et foreldrepar som skal ha begått grove overgrep mot sine egne spedbarn og filmet det, må mandag møte i Drammen tingrett.

Sykepleier dømt for å ha seksuelt utnyttet pasient

Bergen (NTB): En mann i slutten av 50-årene er i Bergen tingrett dømt til to og et halvt års fengsel for å ha utnyttet en kvinnelig pasient seksuelt.

Familien til Linn Madelen (33) håper ankesak vil ende i drapstiltale

Skien (NTB): Tirsdag starter ankesaken mot en tidligere politimann som er dømt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen (33) i en hjelpeløs tilstand ved Brevikbrua. Familien håper ankesaken vil åpne for at han kan dømmes for drap.

Streiken fører til kansellerte avganger

Oslo (NTB): Flere Norwegian-avganger fra norske flyplasser blir søndag innstilt eller forsinket på grunn av streiken.

Gratis HPV-vaksine kan bli tilbudt til flere

Oslo (NTB-Anne Marjatta Gøystdal): Arbeiderpartiet mener alle kvinner opp til 26 år bør få tilbud om gratis HPV-vaksine. Flere av de andre partiene er på glid.

Hver fjerde influensavaksinerte kan likevel bli syk

Oslo (NTB): En firedel av dem som har fått sesongens influensavaksine, kan likevel bli syke. Årsaken er at et av influensavirusene har endret seg siden vaksinen ble produsert.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus