Gå til mobilutgaven
forsiden

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen.
(Foto: Ole Martin Wold)

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. Foto: Ole Martin Wold

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen har det siste halve året fått penger fra Nav, selv om han har oppholdt seg i Jemen.
Leses nå:

Gardermoen kan få lavpristerminal

Oslo (NTB): Sjefen ved Oslo lufthavn (OSL) på Gardermoen er åpen for lage en egen terminal for lavprisselskaper og vil gjerne ha aktører som Ryanair dit.

KrF åpner for å ta flyavgiften i revidertforhandlinger

Oslo (NTB): Flypassasjeravgiften kan bli tema i forhandlingene om revidert, ifølge KrFs Østfold-representant Line Henriette Hjemdal.

Krever tiltak for tapte arbeidsplasser i Østfold

Moss (NTB): Østfold Høyre krever en målrettet tiltakspakke for å sikre videre drift på Moss Lufthavn Rygge.

Ryanair vil ikke kommentere Rygge-nedleggelsen

Moss (NTB): Ryanairs kommunikasjonsrådgiver Hans-Jørgen Elnæs vil ikke kommentere at styret ved Rygge sivile lufthavn har besluttet å legge ned Moss lufthavn, Rygge.

Solberg: – Vi lar oss ikke presse av Ryanair

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) forsvarer flypassasjeravgiften og slår fast at regjeringen ikke lar seg presse av Ryanair.

Tillitsvalgt bekymret for de ansatte på Rygge

Moss (NTB): LOs tillitsvalgte på Rygge er bekymret for de ansatte hvis flyplassen blir lagt ned og mener at regjeringen har latt det gå prestisje i flypassasjeravgiften.

Eriksen Søreide varsler behov for mer penger til Forsvaret

Oslo (NTB): Regjeringen skal legge fram en ny langtidsplan for forsvarssektoren 17. juni. – Det er et stort behov for reform, fastslår forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H).

Rygge avvikler hvis Ryanair ikke snur

Oslo (NTB-Kristian Skårdalsmo): Hvis Ryanair gjør alvor av å legge ned sin base på Rygge, blir trafikken på flyplassen avviklet fra 1. november, varsler styret.

Rygge-eier Orkla: – Vi er ikke blitt lyttet til

Oslo (NTB): Orkla, som eier 40 prosent av Rygge sivile lufthavn, beklager at det nå går mot avvikling av flyplassen.

Sp: Rygge-avvikling katastrofe for Moss

Oslo (NTB): Regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF må dele ansvaret for at Moss Lufthavn Rygge nå ser ut til å bli lagt ned, mener Senterpartiets Geir Pollestad.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus