Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. (Foto: Ole Martin Wold)

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. Foto: Ole Martin Wold

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen har det siste halve året fått penger fra Nav, selv om han har oppholdt seg i Jemen.

Over 100 har mistet livet på veiene i år

Hittil i år har 100 mennesker mistet livet på norske veier. Det er ti flere enn i fjor. Motorsyklistene står for den største økningen, viser foreløpige tall fra Trygg Trafikk.

Tre menn i slagsmål på hytte i Bergen

Bergen (NTB): To menn skal ha blitt angrepet av en turgåer mens de arbeidet på Nordneshytten på byfjellene i Bergen. Det brøt ut slåsskamp mellom de tre mennene, og turgåeren ble hardt skadd, ifølge politiet.

Hyttebrannen i Evje: Siktet eksmann blir operert

Oslo (NTB): Den 47 år gamle mannen som er siktet for drapsforsøk på sin ekskone etter en brann i Evje og Hornnes i Aust-Agder torsdag, opereres på Rikshospitalet fredag.

Varmen gir rekordtidlig innhøsting

Oslo (NTB): Sommervarmen gjør at norske bønder allerede er godt i gang med innhøstingen av årets avlinger. Men mengden og kvaliteten på avlingene varierer stort fra sted til sted.

Flere turister overnatter på norske hoteller

Oslo (NTB): Flere turister sover på norske hotell, campingsteder og hytter. Utenlandske statsborgere booket 5 prosent flere hotellovernattinger i juni i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Arbeidsledigheten falt i juli

Oslo (NTB): Det var i juli 1.300 færre registrerte arbeidsledige enn i juni, ifølge sesongjusterte tall fra Nav. Det er likevel flere ledige nå enn i fjor på samme tid, og Navs prognose tilsier økning i antall ledige utover høsten.

Børsnedgangen fortsetter

Oslo (NTB): Nedgangen på Oslo Børs fortsatte også fredag formiddag. Etter halvannen times handel var hovedindeksen ned 1,09 prosent til 605,61 poeng.

Fjorten drukningsulykker i juli

Oslo (NTB): I juli mistet 14 mennesker livet i drukningsulykker i Norge. 12 av ulykkene skjedde under bading.

Mann overfalt og ranet i Bergen sentrum

Bergen (NTB): En 47 år gammel mann ble slått ned og ranet i Nygårdsparken i Bergen sentrum fredag morgen. Politiet leter etter to menn som er mistenkt for ranet.

Kvinner mister stemmerett i misjonsorganisasjon

Oslo (NTB): I 50 år har kvinner hatt stemme- og talerett i lærespørsmål i Norsk Luthersk Lekmannsmisjon. Nå mister de denne retten.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus