Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. (Foto: Ole Martin Wold)

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. Foto: Ole Martin Wold

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen har det siste halve året fått penger fra Nav, selv om han har oppholdt seg i Jemen.

40 elever måtte evakueres fra brennende skolebuss

Stjørdal (NTB): Rundt 40 elever var om bord i en skolebuss som begynte å brenne på E6 i Stjørdal torsdag morgen. Ingen ble skadd.

Vogntogfører skadd i utforkjøring i Vågå

Vågåmo (NTB): Føreren ble skadd da et vogntog kjørte av veien i Vågå i Gudbrandsdalen torsdag morgen.

To alvorlig skadd i brann i Stavanger

Stavanger (NTB): To menn ble alvorlig skadd i forbindelse med en brann i en leilighet i Stavanger torsdag morgen. I alt fire personer ble kjørt til sykehus.

Stortinget vil be om forklaring på Forsvarets salg av marinefartøy

Oslo (NTB): Regjeringspartiene ser alvorlig på avsløringene rundt Forsvarets salg av marinefartøyer. Stortinget vurderer høring.

Mistet flere tonn fisk på E39 i Hordaland

Knarvik (NTB): Natten gikk med til å spyle bort fett fra veibanen etter at et vogntog mistet flere tonn fisk på E39 i Lindås kommune onsdag kveld.

Bekkelaget-saken: – 17-åringen spilte bort millionbeløp

Oslo (NTB): Den 17 år gamle gutten som angrep faren og broren med kniv på Bekkelaget i Oslo, skal spilt bort millionbeløp på gambling på nett.

35.000 hvalrosser strandet i Alaska

Minst 35.000 hvalrosser har strandet på en avsidesliggende kyststripe i Alaska. Det skyldes issmelting som følge av klimaendringer i Arktis, ifølge eksperter.

Billigere borettslagsboliger i tredje kvartal

Oslo (NTB): Etter to kvartaler med sterk vekst, sank prisene for borettslagsboliger med 1 prosent fra andre til tredje kvartal.

Telefonoperatører får kritikk for flere nettverkskollapser

Telenor og TeliaSonera får kritikk fra Post- og teletilsynet etter en rekke nettverkskollapser. Tilsynet reagerer særlig på hendelser hvor folk ikke har fått kontakt med nødetatene.

Åtte drukningsulykker i september

Åtte personer omkom ved drukning i løpet av september måned. Hittil i år har 91 personer druknet, ifølge oversikten fra Norsk Folkehjelp.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus