Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen.
(Foto: Ole Martin Wold)

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. Foto: Ole Martin Wold

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen har det siste halve året fått penger fra Nav, selv om han har oppholdt seg i Jemen.
Leses nå:

UD kaller Russlands ambassadør inn på teppet

Oslo (NTB-Peter Tálos): Utenriksdepartementet (UD) kaller Russlands ambassadør inn på teppet etter at visestatsminister Dmitrij Rogozin lørdag besøkte Svalbard.

Ras i Voss gjennomsøkt uten funn

Voss (NTB): Tre redningshunder har søkt gjennom raset som gikk over riksvei 13 i Voss, uten at noen personer er funnet. Ingen er meldt savnet, opplyser Hordaland politidistrikt.

Syklister skadd i frontkollisjon på Sørlandet

Iveland (NTB): En 38 år gammel mann fikk kritiske skader og en 47 år gammel kvinne er alvorlig skadd etter at de to syklistene kjørte inn i fronten på en lastebil på riksvei 403 i Iveland i Aust-Agder søndag.

Savnet mann funnet død i Drammenselva

Drammen (NTB): En mann som ble meldt savnet i Drammen forrige helg, ble funnet druknet nedenfor Bybrua i Drammen søndag ettermiddag.

Hevet havarert sjark med omkommet fisker

Bodø (NTB): En savnet fisker (69) ble funnet da letemannskaper søndag ettermiddag heiste den forliste sjarken Stortinn jr. opp fra 61 meters dyp utenfor Røst.

Gebyr mot pigg sikrer høy andel piggfritt

Oslo (NTB): Byer som opererer med gebyr for å kjøre med piggdekk, beholder en høyere andel som velger å kjøre med piggfrie dekk. Der hvor gebyret blir tatt bort, vender bilistene tilbake til forurensende piggdekk.

Tomler ned for Aps vaksinepåbud

Oslo (NTB-Bibiana Piene): Senterpartiet sier klart nei til Arbeiderpartiets forslag om å innføre forsøk med obligatorisk vaksinering av barn i Oslo. Også SV er skeptisk, mens Venstre teller på knappene.

Mann omkom i trafikkulykke i Steinkjer

Steinkjer (NTB): En mann fra Nord-Trøndelag mistet livet da en personbil kolliderte med et vogntog på E6 i Steinkjer søndag formiddag.

FN-sjefen invitert til utdanningskonferanse i Norge

Oslo (NTB): Norge inviterer regjeringssjefer fra 40 land til global høynivåkonferanse for utdanning i juli. Også FNs generalsekretær Ban Ki-moon er ventet å delta.

Kollektivløft skal gi Ap seier i storbyene

Oslo (NTB-Mats Rønning): Arbeiderpartiet vil at staten betaler opptil 70 prosent av regningen for kollektivsatsing i de fire største norske byene. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er ikke imponert.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

Bomkrangel i Stjørdal:

Her må gjestene betale, ta kvittering og kreve pengene tilbake fra dem de besøker

Fire familier føler seg innesperret av en elektronisk bom.

– Det ble en virkelig drømmekveld

Kunstner Killi Olsen gikk tom for røde salgslapper på utstillingsåpning.

– Middelhavet er blitt en massegrav

700 fryktes omkommet i båtkantring.