Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. (Foto: Ole Martin Wold)

Mannen som er mistenkt for å være trent av Al-Qaida, har fått penger fra norske trygdeordninger selv om han bodde i Jemen. Foto: Ole Martin Wold

Al-Qaida-mistenkt nordmann får penger fra Nav

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen har det siste halve året fått penger fra Nav, selv om han har oppholdt seg i Jemen.
Leses nå:

Menn i 40-årene er landets dårligste betalere

Oslo (NTB): Nesten hver tiende mann mellom 40 og 44 år har betalingsanmerkninger, ifølge tall fra kredittanalysebyrå. Samlivsbrudd er en viktig del av forklaringen, mener forbrukerøkonom.

Høyre mister en firedel av oppslutningen i Tromsø

Tromsø (NTB): Nominasjonsdramatikken og ordfører Jens Johan Hjorts beslutning om å trekke seg som ordførerkandidat, gjør at hver fjerde potensielle Høyre-velger i Tromsø vender partiet ryggen.

Mann omkom i trafikkulykke i Fredrikstad

Fredrikstad (NTB): En mann i 40-årene mistet livet i en frontkollisjon mellom en traktor og en personbil på Skårasletta på riksvei 110 i Fredrikstad søndag ettermiddag.

Mann alvorlig skadd i fall fra stillas i Fredrikstad

Fredrikstad (NTB): En mann i 50-årene fikk omfattende hodeskader da han falt ned fra et stillas i Gamlebyen i Fredrikstad søndag ettermiddag.

Kioskraner fortsatt på frifot i Oslo

Oslo (NTB): Mannen som ranet Narvesen-kiosken på St. Olavs plass i Oslo søndag ettermiddag, var søndag kveld fortsatt på frifot.

Tromsø Høyre velger ny ordførerkandidat i mars

Tromsø/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Lørdag endte et dramatisk nominasjonsmøte i Tromsø Høyre med at ordføreren sitter på oppsigelse uten noen åpenbar etterfølger. I mars skal de finne ny toppkandidat etter Jens Johan Hjort.

Fylkesvei i Rogaland stengt etter steinras

Ålgård (NTB): Veien mellom Dirdal og Oltedal i Rogaland er stengt over natten etter at det søndag kveld gikk et ras over veien. Én bil skal være totalskadd, men det er ikke meldt om alvorlige personskader.

Må svare i retten for tre drapsforsøk

Ullensaker (NTB): En ung mann må mandag møte i Øvre Romerike tingrett, tiltalt for tre drapsforsøk på familiemedlemmer på Ullensaker i Akershus for et år siden.

Ankesaken etter Agnes Müller-drapet for retten i mai

Stavanger (NTB): Tidlig i mai starter Gulating lagmannsrett behandlingen av saken mot drepte Agnes Müllers ektemann. Han ble i Jæren tingrett dømt til 21 års fengsel for voldtekt og overlagt drap.

Seks av sju pågrepne etter knivstikking slippes fri

Bergen (NTB): Politiet har avhørt de sju litauiske mennene som ble pågrepet etter en knivstikking i Kvinnherad i Hordaland lørdag. Seks av dem slippes fri søndag kveld.

Politiet ber om tips etter funn av falsk bombe i Oslo

Politiet beskriver vesken som førte til at deler av Oslo S ble stengt lørdag, som en falsk bombe. Nå ber de publikum om tips i saken.

Politiet ber om tips etter funn av falsk bombe i Oslo

Oslo (NTB): Politiet beskriver vesken som førte til at deler av Oslo S ble stengt lørdag, som en falsk bombe. Nå ber de publikum om tips i saken.

Regjeringen får overlevert skogmelding

Oslo (NTB): Regjeringen får mandag overlevert strategimeldingen Skog 22, som inneholder en rekke forslag om hvordan norsk skognæring kan holde seg konkurransedyktig.

Bussjåfør slått i hodet i slåsskamp på buss i Oslo

Oslo (NTB): En bussjåfør ble slått i hodet med en flaske etter at det oppsto en slåsskamp på en buss ved Galgeberg i Oslo natt til søndag. En person ble pågrepet.

Flere snødybderekorder i Hordaland

Bergen (NTB): Det kraftige snøværet den siste tiden har ført til nye januarrekorder i snødybde flere steder i Hordaland.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

33-åringen jobbet i en barnehage i Oslo fram til og med 2007, skriver Dagbladet. Deretter skal hans eneste jobb ha vært å selge parfyme ved Vaterlandsbrua på Grønland i Oslo, der det i helgene er et stort loppemarked.

I årene etter at han forsvant fra arbeidslivet og brøt med omgangskretsen har 33-åringen fått penger fra flere norske trygdeordninger. Han ble registrert som arbeidsledig i februar 2008 og fikk dagpenger. Senere fikk han arbeidsavklaringspenger. Etter dette har utbetalingene vært rundt 600 kroner dagen. Vedtaket ble fornyet så sent som for tre uker siden, ifølge Dagbladet.

Ingenting tyder på at han har meldt fra til Nav om utenlandsoppholdet, slik reglene krever.

33-åringen er ettersøkt av flere lands etterretningstjenester og betegnes som svært farlig. Ifølge NRK var det hans egen familie som kontaktet politiet. De skal ha blitt urolige etter at han deltok i gatekampene som fant sted i Oslo sentrum i 2009.

Nordmannen skal ha reist til Jemens hovedstad Sanaa mot slutten av 2011. Han skal deretter ha fått trening i en av terrornettverkets leire i landet

Al-Qaida skal planlegge å bruke sin norske rekrutt til et angrep mot et amerikansk passasjerfly, ifølge Sunday Times. (©NTB)

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus