Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Datarot kan være lovstridig

500 studenter står uten studieplss til høsten etter datarot hos Samordna opptak. (Foto: Berit Roald / Scanpix)

500 studenter står uten studieplss til høsten etter datarot hos Samordna opptak. Foto: Berit Roald / Scanpix

Datarot kan være lovstridig

Datarot gjør at 500 studenter står uten studieplass til høsten. Jusprofessor mener Samordna Opptak kan ha brutt loven.

Utenfor livsfare etter knivstikking på Bekkelaget

Oslo (NTB): 19-åringen som ble knivstukket av sin lillebror på Bekkelaget i Oslo for to uker siden, er utenfor livsfare.

Store forsinkelser i togtrafikken i Oslo-området

Oslo (NTB): Strømstans og feil på signalanlegget førte til problemer i togtrafikken i Oslo-området tirsdag ettermiddag.

Mener karakterkrav er skivebom

På lærerutdanningen i Nord-Trøndelag er dekanen skeptisk til et karakterkrav på fire for å komme inn på lærerstudiet

Savner lønn og arbeidstid

Utdanningsforbundet støtter kompetansekrav, men savner at regjeringen sier noe om lønn, arbeidstid og gruppestørrelser på skolen.

Oppgang på børsen

Oslo (NTB): Petroleum Geo-Services (PGS) og TGS-Nopec var vinnerne da hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,4 prosent til 609,38 poeng tirsdag.

Mann døde etter boligbrann på Sunnmøre

Eggesbønes (NTB): Den 69 år gamle mannen som ble skadd i en boligbrann på Eggesbønes i Herøy kommune på Sunnmøre fredag, døde av skadene.

Neda: – Dette var et sjokk

Oslo (NTB): Neda Ibrahim sier familien ikke hadde trodd at Oslo tingrett ville komme til at det var riktig av Utlendingsnemnda (UNE) å utvise 13-åringen og familien hennes fra Norge.

16 siktet i narkoaksjon i Oslo

Oslo (NTB): Politiet har pågrepet og siktet 16 personer i forbindelse med en større aksjon mot salg av narkotika i boligområder øst i Oslo. Mellom 50 og 100 bekymringsmeldinger er sendt barnevernet.

Kan ikke forklare øksedrap på kona

Eidsvoll (NTB): Den drapstiltalte 55-åringen har fremdeles ingen forklaring på hvorfor han drepte kona med øks og kniv på Jessheim i fjor sommer.

Ektemannen tiltalt for overlagt drap på Agnes Müller

Stavanger (NTB): Thomas Müller er tiltalt for overlagt drap på sin kone Agnes Müller. Han er også tiltalt for å ha voldtatt henne.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Samordna opptak brøt loven da de ikke varslet om feilen, mener jussprofessor.

Flere søkere har i sommer ikke fått studieplass gjennom den statlige opptakssentralen Samordna opptak fordi det har vært feil i den elektroniske registreringen av enkelte vitnemål. Dette har skjedd selv om karakterene deres er gode nok.

LES OGSÅ: Står uten skoleplas etter datarot

Søkerne har ikke blitt underrettet direkte om feilen, noe som kan være et lovbrudd, skriver Bergens Tidende.

Jan Fridthjof Bernt, professor i forvaltningsrett, viser til at det i forvaltningsloven står at forvaltningsorganer har alminnelig veiledningsplikt.

- Etter min mening må det bety at man må sende særskilt varsel til alle søkere som mangler nødvendig dokumentasjon, og gi dem en frist til å fremskaffe denne, sier Bernt.

Geir Andersen, avdelingsleder i Samordna opptak, avviser at de bryter noen lov.

– Alle søkere kan selv sjekke Nasjonal vitnemåldatabase (NVB) for å se om de har vitnemål der eller ikke. Utgangspunktet vårt er også at søkere må sende inn vitnemål på papir med mindre de får beskjed om at det foreligger elektronisk, sier Andersen.

LES OGSÅ: Gir søkerne skylden for datatabbe

Han utelukker likevel ikke at de bør se på rutinene og understreker at søkere kan få prøvet saken sin på nytt gjennom Samordna opptaks klagenemnd.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus