Gå til mobilutgaven
forsiden

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
(Foto: NTB scanpix)

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: NTB scanpix

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Politiet etterforsker nå forsvinningen til Sigrid Schjetne (16) som en kriminalsak, opplyser Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt.
Leses nå:

Vekst i varehandelen for første gang siden januar

Oslo (NTB): Varehandelen økte med 1,7 prosent fra april til mai år, ifølge sesongjusterte SSB-tall. Det er første gang siden januar at pilene peker oppover.

Robert Eriksson vil ikke på Stortinget

Oslo (NTB): Tidligere arbeids- og sosialminister Robert Eriksson ønsker ikke å stå på Fremskrittspartiets liste til stortingsvalget neste høst.

Robert Eriksson vil ikke på Stortinget

Tidligere arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) tar ikke gjenvalg til Stortinget neste høst.

Kommuner straffes for å ha lagt ut personopplysninger

Oslo (NTB): Datatilsynet har ilagt fire kommuner gebyr for å ha publisert personopplysninger på internett. Askvoll, Os i Hordaland, Årdal og Harstad må betale mellom 75.000 og 150.000 kroner.

Solen skinner på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 0,7 prosent til 591,62 poeng den første handelstimen onsdag formiddag.

Rogalandsbedrift fikk storkontrakt med Statoil

Stavanger (NTB): Statoil har inngått en avtale om levering av tjenester fra det Rogaland-baserte selskapet IKM Testing. Konsernsjefen i IKM håper på en verdi på mellom én og to milliarder kroner.

Ny fellingstillatelse på ulv i Oppland

Lillehammer (NTB): Fylkesmannen i Oppland har gitt fellingstillatelse på en ulv etter at et lam ble tatt i Sør-Fron natt til onsdag.

Uavklart for seksåring etter drukningsulykke i Oslo

Oslo (NTB): Ei seks år gammel jente ble fraktet til Rikshospitalet med luftambulanse etter at hun falt i Nøklevann i Oslo tirsdag kveld. Tilstanden hennes er uavklart.

Undersøkelse: Norge ikke beste land i verden

Oslo (NTB): I en levekårsundersøkelse fra Social Progress Imperative har Norge falt fra første- til sjuendeplass siden i fjor. Vi blir slått av blant andre Finland, Sverige og Danmark.

Avgraderer flere hundre hemmelige kart

Flere hundre hemmelige kart over ulike deler av Norge er blitt tilgjengelig for alle. Noen av dem har vært en statshemmelighet i nesten 150 år.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

– På grunn av tiden som har gått, frykter vi atdet har tilstøtt henne noe kriminelt, men vi håper vi tar feil, sierpolitiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder oslopolitiets seksjon forvolds- og seksualforbrytelser.

Det siste livstegnet fra jenta var like etter klokken 0.15 natt til søndag.

–Det er den siste sikre mobilkontakten, men vi er ikke sikre på omklokken på hennes telefon var korrekt, så vi kan ikke si noe mernøyaktig om tidspunktet, forklarer Rohde.

Etterlyser sjåfør

På en pressekonferanse tirsdag kom politiinspektøren med to konkrete etterlysninger.

–Dette ene gjelder en personbil som ble sett ved barnehagen med lyset påkvart over tolv, det vil si i det aktuelle tidsrommet. Bilen kjørtederetter ned Låveveien mot Håkon Tveters vei. Politiet er sværtinteressert i å komme i kontakt med føreren av denne bilen, sier Rohde.Bilens merke og farge er ikke kjent.Tounge gutter eller menn som filmet med et stort videokamera er ogsåobservert i Låveveien, og også disse er Rohde svært interessert i å hørefra.

Kartlegger

Kriminalteknikerejobber med å analysere en sokk som ble funnet i barnehagen der 16 årgamle Sigrid forsvant og en sokk som ble funnet ved Skullerud mandag.

–Vi har bedt dem om å svare så raskt som mulig på om disse sokkene er etpar og om de kan knyttes til Sigrid, forklarer Rohde. Det skal være tovanlige, hvite ankelsokker uten noen spesielle merker.

En annen viktig del av etterforskningen er avhør av venner og bekjente for å finne ut mest mulig om den forsvunne jenta.

– De samarbeider veldig godt og har blant annet hjulpet oss med å finne ut av Sigrids aktivitet på nettet, forteller Rohde.

Politietholder også på å kartlegge og hente inn opptak fra ulikeovervåkingskameraer på steder de tror 16-åringen kan ha vært. I tillegghar de gått opp den samme ruten som de tror Sigrid Giskegjerde Schjetnefulgte hjem fra en venninne da hun forsvant på Østensjø i Oslo natt tilsøndag

LES OGSÅ: Folk strømmer til for å lete etter Sigrid

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus