Gå til mobilutgaven
forsiden

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
(Foto: NTB scanpix)

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: NTB scanpix

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Politiet etterforsker nå forsvinningen til Sigrid Schjetne (16) som en kriminalsak, opplyser Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt.
Leses nå:

Disse kjendisene tar et ja for et ja

At ingenting annet enn et ja er samtykke til sex, understrekes i en kampanje fra Norske kvinners sanitetsforening.

Finværet varer godt ut i neste uke

Oslo (NTB): Det strålende forsommerværet i Sør-Norge vil holde seg helt fram mot slutten av neste uke.

To personer moderat skadd etter utforkjøring ved Karasjok

Karasjok (NTB): Tilstanden til de to personene som ble fløyet til sykehus etter en utforkjøring på E6 utenfor Karasjok torsdag morgen, er stabil, opplyser Finnmarkssykehuset.

Kjedekollisjon skapte trafikkproblemer på E18

Holmestrand (NTB): En bilist har fått førerkortet beslaglagt etter at en kjedekollisjon skapte trafikkproblemer i sørgående kjøreretning på E18 utenfor Holmestrand torsdag ettermiddag.

Helikoptervraket fraktet til Lillestrøm

Bergen (NTB): Vrakdelene av helikopteret som styrtet ved Turøy i forrige uke ble fraktet til Havarikommisjonens lokaler på Lillestrøm natt til torsdag, melder Bergens Tidende.

Mann dømt for Nav-bedrageri av 900.000 kroner

Tønsberg (NTB): En Vestfold-mann mottok over 900.000 kroner fra Nav mens han jobbet i eget firma. Han hevder at han ikke visste at han gjorde noe galt.

13 førerkortbeslag på Vestlandet onsdag

Bergen (NTB): 100 sjåfører ble stoppet for fartsovertredelser av Utrykningspolitiet i Rogaland og Hordaland onsdag. 13 av dem mistet førerkortet.

Færre asylsøkere får ja på søknaden

Oslo (NTB-André Lorentsen): Utlendingsdirektoratet (UDI) har i år gitt opphold til 3.024 asylsøkere, men innvilgelsesprosenten har falt fra 53 prosent i fjor til 42 prosent i år.

55 personer evakuert etter leilighetsbrann i Oslo

Oslo (NTB): Tre personer er kjørt til legevakten for sjekk etter at det brøt ut brann i en leilighet på Ila i Oslo. Ytterligere 55 personer ble evakuert grunnet omfattende røykutvikling.

Trondheimsjenta Alina har en bønn til russebussene i Oslo

«Nå er det nok. Jeg har ikke sovet på snart 48 timer, og dette er overhodet ikke greit».

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

– På grunn av tiden som har gått, frykter vi atdet har tilstøtt henne noe kriminelt, men vi håper vi tar feil, sierpolitiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder oslopolitiets seksjon forvolds- og seksualforbrytelser.

Det siste livstegnet fra jenta var like etter klokken 0.15 natt til søndag.

–Det er den siste sikre mobilkontakten, men vi er ikke sikre på omklokken på hennes telefon var korrekt, så vi kan ikke si noe mernøyaktig om tidspunktet, forklarer Rohde.

Etterlyser sjåfør

På en pressekonferanse tirsdag kom politiinspektøren med to konkrete etterlysninger.

–Dette ene gjelder en personbil som ble sett ved barnehagen med lyset påkvart over tolv, det vil si i det aktuelle tidsrommet. Bilen kjørtederetter ned Låveveien mot Håkon Tveters vei. Politiet er sværtinteressert i å komme i kontakt med føreren av denne bilen, sier Rohde.Bilens merke og farge er ikke kjent.Tounge gutter eller menn som filmet med et stort videokamera er ogsåobservert i Låveveien, og også disse er Rohde svært interessert i å hørefra.

Kartlegger

Kriminalteknikerejobber med å analysere en sokk som ble funnet i barnehagen der 16 årgamle Sigrid forsvant og en sokk som ble funnet ved Skullerud mandag.

–Vi har bedt dem om å svare så raskt som mulig på om disse sokkene er etpar og om de kan knyttes til Sigrid, forklarer Rohde. Det skal være tovanlige, hvite ankelsokker uten noen spesielle merker.

En annen viktig del av etterforskningen er avhør av venner og bekjente for å finne ut mest mulig om den forsvunne jenta.

– De samarbeider veldig godt og har blant annet hjulpet oss med å finne ut av Sigrids aktivitet på nettet, forteller Rohde.

Politietholder også på å kartlegge og hente inn opptak fra ulikeovervåkingskameraer på steder de tror 16-åringen kan ha vært. I tillegghar de gått opp den samme ruten som de tror Sigrid Giskegjerde Schjetnefulgte hjem fra en venninne da hun forsvant på Østensjø i Oslo natt tilsøndag

LES OGSÅ: Folk strømmer til for å lete etter Sigrid

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus