Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. (Foto: NTB scanpix)

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: NTB scanpix

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Politiet etterforsker nå forsvinningen til Sigrid Schjetne (16) som en kriminalsak, opplyser Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt.
Dette leses nå:

Arbeidstilsynet kritiserer Små Enheter etter drap

Asker (NTB): Verken arbeidsplassen eller arbeidsmiljøet var forsvarlig da sosionomen Anna Kristin Gillebo Backlund ble drept av en pasient på behandlingsinstitusjonen Små Enheter i Asker. Det mener Arbeidstilsynet.

- Norge trenger en sikkerhetsminister

De forskjellige norske etterforsknings- og sikkerhetsetatene samarbeider for dårlig. Det mener Jan Erik Larsen, tidligere sjef for Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM). Han vil ha en egen minister for sikkerhet.

– Norge trenger en egen sikkerhetsminister

Oslo (NTB): De forskjellige norske etterforsknings- og sikkerhetsetatene samarbeider for dårlig. Det mener Jan Erik Larsen, tidligere sjef for Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM). Han vil ha en egen minister for sikkerhet.

Barneombudet kritisk til manglende barnevernsberedskap

Oslo (NTB): Barneombudet er bekymret over barnevernsberedskapen i norske kommuner. Fire av ti kommuner har ingen beredskap etter kontortid.

Ektepar fortsatt savnet etter skitur i Hurdal

Hurdal (NTB): Et ektepar i 50-årene som er savnet etter en skitur i Hurdal i Akershus søndag, er fortsatt ikke funnet. Et redningshelikopter er satt inn i letingen.

Gjensidige fikk medhold i kundeovervåking

Oslo (NTB): Forsikringsselskapet Gjensidige brukte skjulte videoopptak og overvåket en kunde de mistenkte for å ha begått forsikringssvindel. Nå har Personvernnemnda godkjent selskapets metoder.

PST gjennomførte omfattende islamistetterforskning

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har i lang tid etterforsket de angivelige terrorplanene til tre norske islamister fra Oslo-området.

Svensk par siktet for bedrageri av Jula-forretninger

Sandvika (NTB): To svenske statsborgere ble lørdag pågrepet ved Sandvika i Bærum, mistenkt for å stå bak omfattende bedrageri av Jula-forretninger.

Fakkeltog i Oslo for pakistanske terrorofre

Oslo (NTB): Islamsk Råd Norge arrangerte søndag ettermiddag fakkeltog i Oslo sentrum for å minnes ofrene for terrorangrepet i Peshawar i Pakistan sist uke.

Ektemannen innrømmer drapet i Hemsedal

Hemsedal/Oslo (NTB-Dag Kjørholt): Den 44 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin kone i Hemsedal i midten av desember, er pågrepet og har innrømmet drapet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

– På grunn av tiden som har gått, frykter vi at det har tilstøtt henne noe kriminelt, men vi håper vi tar feil, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder oslopolitiets seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Det siste livstegnet fra jenta var like etter klokken 0.15 natt til søndag.

– Det er den siste sikre mobilkontakten, men vi er ikke sikre på om klokken på hennes telefon var korrekt, så vi kan ikke si noe mer nøyaktig om tidspunktet, forklarer Rohde.

Etterlyser sjåfør

På en pressekonferanse tirsdag kom politiinspektøren med to konkrete etterlysninger.

– Dette ene gjelder en personbil som ble sett ved barnehagen med lyset på kvart over tolv, det vil si i det aktuelle tidsrommet. Bilen kjørte deretter ned Låveveien mot Håkon Tveters vei. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med føreren av denne bilen, sier Rohde. Bilens merke og farge er ikke kjent.To unge gutter eller menn som filmet med et stort videokamera er også observert i Låveveien, og også disse er Rohde svært interessert i å høre fra.

Kartlegger

Kriminalteknikere jobber med å analysere en sokk som ble funnet i barnehagen der 16 år gamle Sigrid forsvant og en sokk som ble funnet ved Skullerud mandag.

– Vi har bedt dem om å svare så raskt som mulig på om disse sokkene er et par og om de kan knyttes til Sigrid, forklarer Rohde. Det skal være to vanlige, hvite ankelsokker uten noen spesielle merker.

En annen viktig del av etterforskningen er avhør av venner og bekjente for å finne ut mest mulig om den forsvunne jenta.

– De samarbeider veldig godt og har blant annet hjulpet oss med å finne ut av Sigrids aktivitet på nettet, forteller Rohde.

Politiet holder også på å kartlegge og hente inn opptak fra ulike overvåkingskameraer på steder de tror 16-åringen kan ha vært. I tillegg har de gått opp den samme ruten som de tror Sigrid Giskegjerde Schjetne fulgte hjem fra en venninne da hun forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag

LES OGSÅ: Folk strømmer til for å lete etter Sigrid

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus