Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. (Foto: NTB scanpix)

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: NTB scanpix

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Politiet etterforsker nå forsvinningen til Sigrid Schjetne (16) som en kriminalsak, opplyser Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt.

Neda får ikke komme tilbake til Norge

Oslo (NTB): Det var riktig å tvangsutsende palestinske Neda Ibrahim (13) og familien hennes til Jordan. Det har Oslo tingrett bestemt.

Neda får ikke komme tilbake til Norge

Det var riktig å tvangsutsende palestinske Neda Ibrahim (13) og familien hennes til Jordan. Det har Oslo tingrett bestemt.

Venstre er bekymret for lærerrekrutteringen

Oslo (NTB): Venstre roser lærerløftet til regjeringen, men er bekymret for om det svarer på utfordringen med å få nok unge til å velge yrket.

KrF: Lærernes vilkår viktigere enn lengre utdanning

Oslo (NTB): Vel så viktig som å skjerpe karakterkravene og heve kompetansen er det å sørge for at lærerne har romslige nok rammer til å løfte elevene, mener Kristelig Folkeparti.

Norges Bank skal kjøpe norske kroner

Oslo (NTB): Lavere oljeinntekter og økt oljepengebruk gjør at Norges Bank må begynne å kjøpe norske kroner.

KS venter at det følger «betydelige ressurser» med lærerløft

Oslo (NTB): Kommunene organisasjon KS roser regjeringens planer for norsk skole, og regner med at det nå vil drysse flere millioner over skoleeierne.

Flere banker kutter utlånsrenten

Oslo (NTB): DNB kutter tirsdag lånerenten med 0,35 prosentpoeng, mens Nordea kutter 0,2 prosentpoeng. Også Skandiabanken setter ned sin rente med 0,15.

Anja Breien og Thorvald Stoltenberg bekrefter forhold

Oslo (NTB): Thorvald Stoltenberg (83) bekrefter at han og filmregissør Anja Breien (74) «er sammen», melder Se og Hør.

-Lærerne må ha mer kunnskap

Regjeringen vil ha mer kunnskapsrike lærere. Derimot snakket ikke kunnskapsministeren og statsministeren om lønn da de i formiddag la frem Lærerløftet.

Venstre-krav til regjeringens lærerstrategi

Venstre har skyhøye krav til lærerløftet regjeringen legger fram i formiddag.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

– På grunn av tiden som har gått, frykter vi at det har tilstøtt henne noe kriminelt, men vi håper vi tar feil, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder oslopolitiets seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Det siste livstegnet fra jenta var like etter klokken 0.15 natt til søndag.

– Det er den siste sikre mobilkontakten, men vi er ikke sikre på om klokken på hennes telefon var korrekt, så vi kan ikke si noe mer nøyaktig om tidspunktet, forklarer Rohde.

Etterlyser sjåfør

På en pressekonferanse tirsdag kom politiinspektøren med to konkrete etterlysninger.

– Dette ene gjelder en personbil som ble sett ved barnehagen med lyset på kvart over tolv, det vil si i det aktuelle tidsrommet. Bilen kjørte deretter ned Låveveien mot Håkon Tveters vei. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med føreren av denne bilen, sier Rohde. Bilens merke og farge er ikke kjent.To unge gutter eller menn som filmet med et stort videokamera er også observert i Låveveien, og også disse er Rohde svært interessert i å høre fra.

Kartlegger

Kriminalteknikere jobber med å analysere en sokk som ble funnet i barnehagen der 16 år gamle Sigrid forsvant og en sokk som ble funnet ved Skullerud mandag.

– Vi har bedt dem om å svare så raskt som mulig på om disse sokkene er et par og om de kan knyttes til Sigrid, forklarer Rohde. Det skal være to vanlige, hvite ankelsokker uten noen spesielle merker.

En annen viktig del av etterforskningen er avhør av venner og bekjente for å finne ut mest mulig om den forsvunne jenta.

– De samarbeider veldig godt og har blant annet hjulpet oss med å finne ut av Sigrids aktivitet på nettet, forteller Rohde.

Politiet holder også på å kartlegge og hente inn opptak fra ulike overvåkingskameraer på steder de tror 16-åringen kan ha vært. I tillegg har de gått opp den samme ruten som de tror Sigrid Giskegjerde Schjetne fulgte hjem fra en venninne da hun forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag

LES OGSÅ: Folk strømmer til for å lete etter Sigrid

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus