Gå til mobilutgaven
forsiden

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
(Foto: NTB scanpix)

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: NTB scanpix

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Politiet etterforsker nå forsvinningen til Sigrid Schjetne (16) som en kriminalsak, opplyser Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt.
Leses nå:

SSB varsler videre fall i oljeinvesteringene

Oslo (NTB): Oljeinvesteringene vil falle også neste år, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Anslaget er 14,6 prosent lavere enn det for 2016.

Pressekonferanse om drap Kristiansand

Kristiansand: I forbindelse med drapet på Hånes 26. februar i år inviterer Agder politidistrikt til pressekonferanse torsdag klokka 12.

Seadrill faller på rolig børs

Oslo (NTB): Riggselskapet Seadrill overgikk analytikernes forventninger til første kvartal, men må tåle solid nedgang på børsen. Hovedindeksen derimot holder seg nokså rolig rundt 0-streken.

Halvparten av håndsåpene kan være helseskadelige

Oslo (NTB): En test av håndsåper som Forbrukerrådet har gjennomført viser at over halvparten av håndsåpene har innhold som kan gi negative helseeffekter.

Vil ha reimsengene tilbake i politiarresten

Oslo (NTB): Tre år etter at de ble avskaffet, vil Politidirektoratet gjeninnføre bruk av reimsenger mot ustabile personer i norske politiarrester.

– Ap kan styre med Senterpartiet og Kristelig Folkeparti

Oslo (NTB): Flere sentrale Ap-topper tror på et regjeringsalternativ med Sp og KrF i 2017, med MDG og SV som mulige støttespillere, skriver Dagbladet.

Romeriksporten åpen igjen

Oslo (NTB): Feilen på et spor i Romeriksporten, som skapte forsinkelser for flytogene, er rettet.

Sanner tilfreds med lønnsoppgjøret i staten

Oslo (NTB): Lønnsoppgjøret i staten er innenfor rammen av frontfaget, og vi er kommet viktige skritt videre med å fornye og forbedre offentlig sektor, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Ingen streik i staten

Oslo (NTB): Partene i statsoppgjøret aksepterte tidlig torsdag morgen en skisse til løsning fra Riksmekleren, seks timer på overtid. Dermed blir det ikke streik i staten.

Statlige børslokomotiv sakker akterut på omdømmemåling

Oslo (NTB): Store statlig eide konsern som Statoil, DNB og Telenor faller tilbake på TNS Gallups årlige omdømmemåling.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

– På grunn av tiden som har gått, frykter vi atdet har tilstøtt henne noe kriminelt, men vi håper vi tar feil, sierpolitiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder oslopolitiets seksjon forvolds- og seksualforbrytelser.

Det siste livstegnet fra jenta var like etter klokken 0.15 natt til søndag.

–Det er den siste sikre mobilkontakten, men vi er ikke sikre på omklokken på hennes telefon var korrekt, så vi kan ikke si noe mernøyaktig om tidspunktet, forklarer Rohde.

Etterlyser sjåfør

På en pressekonferanse tirsdag kom politiinspektøren med to konkrete etterlysninger.

–Dette ene gjelder en personbil som ble sett ved barnehagen med lyset påkvart over tolv, det vil si i det aktuelle tidsrommet. Bilen kjørtederetter ned Låveveien mot Håkon Tveters vei. Politiet er sværtinteressert i å komme i kontakt med føreren av denne bilen, sier Rohde.Bilens merke og farge er ikke kjent.Tounge gutter eller menn som filmet med et stort videokamera er ogsåobservert i Låveveien, og også disse er Rohde svært interessert i å hørefra.

Kartlegger

Kriminalteknikerejobber med å analysere en sokk som ble funnet i barnehagen der 16 årgamle Sigrid forsvant og en sokk som ble funnet ved Skullerud mandag.

–Vi har bedt dem om å svare så raskt som mulig på om disse sokkene er etpar og om de kan knyttes til Sigrid, forklarer Rohde. Det skal være tovanlige, hvite ankelsokker uten noen spesielle merker.

En annen viktig del av etterforskningen er avhør av venner og bekjente for å finne ut mest mulig om den forsvunne jenta.

– De samarbeider veldig godt og har blant annet hjulpet oss med å finne ut av Sigrids aktivitet på nettet, forteller Rohde.

Politietholder også på å kartlegge og hente inn opptak fra ulikeovervåkingskameraer på steder de tror 16-åringen kan ha vært. I tillegghar de gått opp den samme ruten som de tror Sigrid Giskegjerde Schjetnefulgte hjem fra en venninne da hun forsvant på Østensjø i Oslo natt tilsøndag

LES OGSÅ: Folk strømmer til for å lete etter Sigrid

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus