Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. (Foto: NTB scanpix)

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: NTB scanpix

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Politiet etterforsker nå forsvinningen til Sigrid Schjetne (16) som en kriminalsak, opplyser Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt.

Solberg gratulerer muslimer med id

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) gratulerer alle muslimer i Norge med feiring av id-ul fitr, som markerer slutten på fastemåneden ramadan.

Hjerneinfarkt-pasienter kommer for sent til sykehus

Oslo (NTB): Tre av fire med hjerneinfarkt kommer for sent til sykehuset og ikke rekker den beste behandlingen, viser en ny studie.

Forsker: – PSTs håndtering av trusselen bør vurderes

Oslo (NTB): Islamforsker Lars Gule mener det bør tas opp til vurdering hvorvidt åpenheten rundt terrortrusselen mot Norge var nødvendig.

Natur og Ungdom skal utfordre politikere på sommerleir

Fredrikstad (NTB): Natur og Ungdom skal feire sine politiske seire under årets sommerleir utenfor Fredrikstad. Samtidig vil de grille flere stortingspolitikere om miljøspørsmål.

Forsvarsveteran til Liberia for å kjempe mot ebola

Oslo (NTB-Laila Nguyen): Forsvarsveteran Kenneth Bjerkelund (33) reiser mandag til Liberia for å kjempe mot det dødelige ebolaviruset som herjer i Vest-Afrika. – Det er en stor krise der, forklarer han.

Få nordmenn øker feriebudsjettet

Oslo (NTB): For tre av fire nordmenn vil årets feriebudsjett være like stort eller mindre enn i fjor.

To forsøk på ildspåsettelse i Oslo natt til mandag

Oslo (NTB): Brannvesenet i Oslo rykket natt til mandag ut på to branntilløp på samme adresse i den verneverdige bebyggelsen i Damstredet i Oslo sentrum.

Færre lærerstudenter stryker i matematikk

Oslo (NTB): I år strøk 29 prosent av førsteårsstudentene på lærerutdanningen på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) i mattematikk.

Frp-minister varsler strengere krav til sosialhjelp

Trondheim (NTB): Statsråd Robert Eriksson (Frp) vil skjerpe kravene til folk på sosialhjelp. De skal ikke lenger bare kunne sitte hjemme og motta trygd.

Byrådsleder advarer mot mistenkeliggjøring av muslimer

Oslo (NTB): Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) i Oslo ber folk slutte å forvente at muslimer skal ta avstand fra terror. – Vi må gå ut fra at de fleste er mot det, sier han.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

– På grunn av tiden som har gått, frykter vi at det har tilstøtt henne noe kriminelt, men vi håper vi tar feil, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder oslopolitiets seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Det siste livstegnet fra jenta var like etter klokken 0.15 natt til søndag.

– Det er den siste sikre mobilkontakten, men vi er ikke sikre på om klokken på hennes telefon var korrekt, så vi kan ikke si noe mer nøyaktig om tidspunktet, forklarer Rohde.

Etterlyser sjåfør

På en pressekonferanse tirsdag kom politiinspektøren med to konkrete etterlysninger.

– Dette ene gjelder en personbil som ble sett ved barnehagen med lyset på kvart over tolv, det vil si i det aktuelle tidsrommet. Bilen kjørte deretter ned Låveveien mot Håkon Tveters vei. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med føreren av denne bilen, sier Rohde. Bilens merke og farge er ikke kjent.To unge gutter eller menn som filmet med et stort videokamera er også observert i Låveveien, og også disse er Rohde svært interessert i å høre fra.

Kartlegger

Kriminalteknikere jobber med å analysere en sokk som ble funnet i barnehagen der 16 år gamle Sigrid forsvant og en sokk som ble funnet ved Skullerud mandag.

– Vi har bedt dem om å svare så raskt som mulig på om disse sokkene er et par og om de kan knyttes til Sigrid, forklarer Rohde. Det skal være to vanlige, hvite ankelsokker uten noen spesielle merker.

En annen viktig del av etterforskningen er avhør av venner og bekjente for å finne ut mest mulig om den forsvunne jenta.

– De samarbeider veldig godt og har blant annet hjulpet oss med å finne ut av Sigrids aktivitet på nettet, forteller Rohde.

Politiet holder også på å kartlegge og hente inn opptak fra ulike overvåkingskameraer på steder de tror 16-åringen kan ha vært. I tillegg har de gått opp den samme ruten som de tror Sigrid Giskegjerde Schjetne fulgte hjem fra en venninne da hun forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag

LES OGSÅ: Folk strømmer til for å lete etter Sigrid

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus