Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
(Foto: NTB scanpix)

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: NTB scanpix

Politiet tror Sigrid Schjetne er utsatt for noe kriminelt

Politiet etterforsker nå forsvinningen til Sigrid Schjetne (16) som en kriminalsak, opplyser Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt.
Leses nå:

Per Sandberg roser Hadia Tajik

Oslo (NTB): Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik er kritisk til å forby utsagn som hyller terror. Nå får hun ros fra nestleder Per Sandberg i Frp.

Pasientforeninger etterlyser et mer lydhørt barnevern

Oslo (NTB): Autismeforeningen og ADHD Norge mener barnevernet må bli flinkere til å hente inn kompetanse når de er usikre på om barnet er utsatt for omsorgssvikt eller om det har en sykdom.

Kronefallet redder oljeansatte

Bryne (NTB): Kronefallet alene har reddet 70 arbeidsplasser hos oljeservicebedriften Aarbakke i Rogaland.

Villbringebærene bugner i kjølig sensommervær

Drøbak (NTB): En kjølig og til dels regnfull vår og sommer har gjort bærsesongen sein i år. Men nå bugner det av villbringebær på hogstfelt og i veikanter på Østlandet.

Lotus i kortvarig blomst i botanisk hage

Oslo (NTB): En av Botanisk hages attraksjoner begynte å blomstre fredag, og snart er det allerede over. Den hellige lotusblomsten står bare noen få dager.

Støre tror kommunereformen henger i en tynn tråd

Oslo/Arendal (NTB-Steinar Rostad Breivik og Hans Cosson-Eide): Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre startet valgkampen med et spark mot regjeringens planer om ny kommunestruktur. Statsminister Erna Solberg (H) stiller seg undrende til kritikken.

«Selfie-Erna» knipset bilde med ungdommen

Arendal (NTB): Erna Solberg (H) tok fram en selfiestang og tok et bilde sammen med 320 ivrige deltakere på Unge Høyres sommerleir i Arendal.

Solberg advarer Unge Høyre om tøff valgkamp

Arendal (NTB-Hans Cosson-Eide): Erna Solberg (H) tror regjeringsmakten kan gjøre valgkampen tøffere for Unge Høyre. De neste dagene er flere hundre ungdomspolitikere samlet i Arendal for å brette opp ermene.

Solberg forstår ikke Støres sammenslåings-kritikk

Arendal (NTB): Erna Solberg (H) stiller seg undrende til at Jonas Gahr Støre (Ap) bruker starten av valgkampen til å kritisere kommunereformen. Hun mener det skaper forvirring i kommunene.

To til Molde sykehus etter frontkollisjon ved Verma

Åndalsnes (NTB): To eldre, mannlige bilførere er fløyet til Molde sykehus i ambulansehelikopter etter en møteulykke ved Verma i Møre og Romsdal.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

– På grunn av tiden som har gått, frykter vi at det har tilstøtt henne noe kriminelt, men vi håper vi tar feil, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som leder oslopolitiets seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Det siste livstegnet fra jenta var like etter klokken 0.15 natt til søndag.

– Det er den siste sikre mobilkontakten, men vi er ikke sikre på om klokken på hennes telefon var korrekt, så vi kan ikke si noe mer nøyaktig om tidspunktet, forklarer Rohde.

Etterlyser sjåfør

På en pressekonferanse tirsdag kom politiinspektøren med to konkrete etterlysninger.

– Dette ene gjelder en personbil som ble sett ved barnehagen med lyset på kvart over tolv, det vil si i det aktuelle tidsrommet. Bilen kjørte deretter ned Låveveien mot Håkon Tveters vei. Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med føreren av denne bilen, sier Rohde. Bilens merke og farge er ikke kjent.To unge gutter eller menn som filmet med et stort videokamera er også observert i Låveveien, og også disse er Rohde svært interessert i å høre fra.

Kartlegger

Kriminalteknikere jobber med å analysere en sokk som ble funnet i barnehagen der 16 år gamle Sigrid forsvant og en sokk som ble funnet ved Skullerud mandag.

– Vi har bedt dem om å svare så raskt som mulig på om disse sokkene er et par og om de kan knyttes til Sigrid, forklarer Rohde. Det skal være to vanlige, hvite ankelsokker uten noen spesielle merker.

En annen viktig del av etterforskningen er avhør av venner og bekjente for å finne ut mest mulig om den forsvunne jenta.

– De samarbeider veldig godt og har blant annet hjulpet oss med å finne ut av Sigrids aktivitet på nettet, forteller Rohde.

Politiet holder også på å kartlegge og hente inn opptak fra ulike overvåkingskameraer på steder de tror 16-åringen kan ha vært. I tillegg har de gått opp den samme ruten som de tror Sigrid Giskegjerde Schjetne fulgte hjem fra en venninne da hun forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag

LES OGSÅ: Folk strømmer til for å lete etter Sigrid

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus