For politiet er det viktig å kartlegge all tilgjengelig informasjon om jenta som forsvant fra Oslo natt til søndag. I den forbindelse er også Sigrid Schjetnes facebookkonto viktig. Her kan det også ligge  informasjon, som kan knyttes til 16-åringens forsvinning.

Les også: Ber bedriftsledere lete i sine arealer

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde fortalte på en pressekonferanse tidligere torsdag ettermiddag at Facebook har avslått politiets begjæring om få innsyn i kontoen til Sigrid Schjetne (16), som har vært savnet siden søndag.

– Vi ble overrasket da vi hørte at politiet ikke hadde fått informasjonen. Det kan hende det handler om at det har tatt litt tid å finne den informasjonen politiet trenger. Men nå skal de ha fått alt de har bedt om, sier nettstedets talsmann i Skandinavia, Jan Fredriksson, til NTB.

Facebook-talsmannen forteller at de nå har løpende kontakt med politiet om de skulle trenge ytterligere informasjon fra den savnedes Facebook-profil.

– Vi sorterer ut det som kan være relevant for politietterforskningen, og om politiet ikke har fått alt de trenger, håper vi de sier ifra, sier Fredriksson.

Oslo politidistrikt opplyser til NTB torsdag kveld at de fastholder uttalelsen fra tidligere på dagen og at de ikke har mottatt de opplysningene Facebook hevder de har fått utlevert.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier det er sendt en ny henvendelse til Facebook om innsyn. Foto: Scanpix