Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Politiet håper fortsatt å finne Sigrid i live

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ga fredag en kort status i etterforskningen, som fortsatt pågår med fullt trykk. (Foto: NTB Scanpix)

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ga fredag en kort status i etterforskningen, som fortsatt pågår med fullt trykk. Foto: NTB Scanpix

Politiet håper fortsatt å finne Sigrid i live

Politiet har få konkrete spor i letingen etter Sigrid Schjetne (16), som har vært borte i fem døgn.
Leses nå:

Over 170 millioner utbetalt i naturskadeerstatning i fjor

Oslo (NTB): Statens naturskadefond utbetalte til sammen 176,5 millioner kroner i naturskadeerstatning i 2014.

Svakt opp på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs gikk opp 0,3 prosent til 599,20 poeng onsdag.

Nytt forsøk på å hindre salg av Statskog

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil stanse hele Statskogs utredning av et nedsalg i siste liten. Partiene håper på støtte fra Venstre og KrF når næringskomiteen behandler saken torsdag.

Støre lover å reversere lovendringer

Oslo (NTB): Oppslutningen om den politiske streiken sender et klart budskap til regjeringen og Stortinget, mener Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre.

Trangt om plassen under markering i Tromsø

Tromsø (NTB): Med nestlederne i tre hovedorganisasjoner i front ble det trangt om plassen på torget i Tromsø da fagorganiserte markerte sin misnøye mot endringene i arbeidsmiljøloven.

Eriksson (Frp): – Jeg har en drøm

Oslo (NTB): Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) fikk en kjølig mottakelse da han presenterte sin drøm for arbeidslivet til streikende som protesterte utenfor Stortinget onsdag.

Lagmannsretten: Konedrap i Hurum var planlagt

Hurum (NTB): En mann i 40-årene er i Borgarting lagmannsrett funnet skyldig i overlagt drap på sin kone i Hurum i Buskerud i april 2013.

LO-lederen: – Ingen skam å snu

Oslo (NTB-Anne Marjatta Gøystdal): LO-lederen og tusenvis av streikende sa rungende nei til regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven da de demonstrerte foran Stortinget onsdag.

To tatt av snøskred i Fauske

Fauske (NTB): To personer ble onsdag tatt av et snøskred i Fauske. Begge kom uskadd fra hendelsen.

Kinosjefer mener «Børning» var 2014s beste

Oslo (NTB): «Børning» var 2014s beste norske film, mener Norske Kinosjefers Forbund, som har tildelt filmen Sølvklumpen 2014.

Eriksson kan regne med støtte fra Venstre

Oslo (NTB): Politisk streik til tross, arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) kan regne med Venstres støtte i slaget om arbeidsmiljøloven.

Arfan Bhatti tiltalt for familievold

Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Arfan Bhatti er tiltalt for vold mot sine to barn. Saken som gjelder vold mot kona, er henlagt.

Kraftige vindkast venter Nord-Norge

Oslo (NTB): Det er ventet vindkast opp mot 35 meter i sekundet flere steder i Troms og Nordland. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel.

Mann siktet for bortføring av sjuåring

Molde (NTB): En mann er siktet for frihetsberøvelse av den sju år gamle gutten som var savnet i Molde tidligere denne uka. Guttens mor er siktet for falsk forklaring.

Akershus Frp vil vrake nordisk passunion

Oslo (NTB): Frps fylkeslag i Akershus krever at partiets representanter på Stortinget jobber for å få fjernet passunionen mellom de nordiske landene. Asylstrømmen til Sverige bekymrer.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

- Vi jobber med å finne Sigrid, og vi håper å finne henne i live, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

- Det er klart vi jobber for å finne henne i live. Ligger hun ute er tiden mer begrenset, men er hun holdt i fangenskap kan hun være i live lenger, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

Hun ga fredag en kort status i etterforskningen, som fortsatt pågår med fullt trykk.

- Det gjør etterforskningen spesielt krevende at det er få konkrete spor å gå etter, slik at vi må holde veldig mange muligheter åpne, fortsetter hun.

Politiet kunne fredag konstatere at sokken som ble funnet ved barnehagen på Østensjø tilhører den savnede 16-åringen. Den andre sokken som er funnet, har ingen DNA-spor.

- Det er lite sannsynlig at den andre sokken tilhører Sigrid, fordi det er ikke funnet noe menneskelig DNA på den, sier Rohde til NTB.

LES OGSÅ: Ingen har sett Sigrid gående

Får ikke tilgang

Politiet har ennå ikke fått den tilgangen til Sigrids Facebook-profil som de ønsker.

Rohde opplyser at politiet fredag skrev en rettsanmodning som går tjenestevei til USA med tanke på videre innsyn i det politiet trenger.

- Vi har ikke passord og vi har ikke tilgang til å lese på hennes Facebook-side, sier Rohde.

Facebook har selv lest og anslått hva som er relevant og hva som ikke er relevant i saken.

- Vi har gitt politiet alt de har bedt om, innenfor de lover og regler som finnes, sier talsmann for Facebook i Norden, Jan Fredriksson, til NTB.

Dette er ikke godt nok for politiet.

- Det er ingen som ikke sitter tett på etterforskningen som kan vurdere hva som er relevant. Det kan være personer der som er tidligere straffedømt, eller stalkere – forfølgere – som bare politiet kan undersøke. Så vi har sendt rettsanmodningen og understreket hvor viktig det er i et nødrettsperspektiv å få direkte tilgang til kontoen, forklarer Rohde.

På Facebook er det opprettet en gruppe med over 3.500 medlemmer, som ber nettstedet gi politiet tilgang til Sigrids Facebook-profil.

LES OGSÅ: Ingen har sett Sigrid gående

 

Over tusen tips

Politiet har siden Sigrid forsvant natt til søndag fått inn mellom 1.000-1.100 tips.

- De gjelder alt fra ulike observasjoner og til hvem som har hatt fest i området. Det er mange bilførere og turgåere som har meldt seg, sier Rohde.

- Mange av disse følges opp fortløpende med vitneavhør. Men verken disse tipsene eller andre funn har brakt oss vesentlig videre, legger hun til.

Politiet har fremdeles ikke fått kontakt med førerne av de to bilene som er aktuelle i saken.

Leter videre

Mellom 80 og 100 frivillige har fredag søkt etter 16-åringen rundt Nøklevann i Østmarka. Og søket fortsetter også i helgen, forteller Bengt Eriksen, som koordinerer letearbeidet, til NTB.

- Enten det kommer 30 eller 300 skal vi ut og lete, sier han.

Fredag ettermiddag ble det planlagt søk på Holmen – mellom Oslo og Sandvika i Akershus – fra kl. 17.

-Jeg tenker at selv om det er et lite stykke utenfor Oslo, er det bare en kort kjøretur unna. Det er også en av de første øde veiene man kommer til. Derfor mener jeg det er en idé å lete i området, sier koordinator Frode Valland til NTB.

Han håper det kommer minst 30-40 personer for å lete i områdene fra Holmenskjæret til Konglungen.

– Vi har fått låne parkeringsplass og båtplass av Holmen Fjordhotell, det er oppmøte der klokken 17 for de som vil være med og lete, sier Valland.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus