Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. (Foto: NTB Scanpix)

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. Foto: NTB Scanpix

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) innrømmer at norsk veibygging har vært for stykkevis, treg og dyr.
Leses nå:

Helsetilsynet: Åtte av ti Nav-kontor bryter loven

Et omfattende tilsyn avdekker lovbrudd i 76 av 92 kommuner som tilbyr kvalifiseringsprogrammet som skal få langtidstrygdede tilbake i arbeid.

Helsetilsynet: 8 av 10 Nav-kontor bryter loven

Oslo (NTB): Et omfattende tilsyn avdekker lovbrudd i 76 av 92 kommuner som tilbyr kvalifiseringsprogrammet som skal få langtidstrygdede tilbake i arbeid.

Fosterbarn sviktes av barnevernet

Oslo (NTB): Tilsyn med fosterbarn har avdekket svikt og lovbrudd i 76 prosent av barnevernstjenestene. Helsetilsynet mener funnene gir grunn til bekymring.

Far erkjenner ikke straffskyld for dødelig mishandling av treåring

Mo i Rana (NTB): Mannen som er tiltalt for å ha mishandlet sin tre år gamle sønn slik at han døde, erkjente ikke straffskyld for dette tiltalepunktet da rettssaken startet i Rana tingrett torsdag.

Norge jobber for å få plass i FNs sikkerhetsråd

Oslo (NTB): Regjeringen intensiverer arbeidet for at Norge skal få en plass i FNs sikkerhetsråd i 2021-22, fastslår utenriksminister Børge Brende (H).

Stabil andel uføre i Norge

Oslo (NTB): Andelen uføre i befolkningen holdt seg på 9,4 prosent i fjerde kvartal 2014.

Brende: – Kan ikke ta framgang for gitt

Oslo (NTB): Aldri før har så mange nytt så godt av så mye velstand og samarbeid, sier utenriksminister Børge Brende (H). Han advarer likevel mot å ta framgangen for gitt.

Nytt snøras stenger E39 i Hordaland

Bergen (NTB): E39 blir stengt gjennom hele helgen i Romarheimsdalen i Nordhordland. Natt til torsdag gikk det et nytt snøras på samme sted hvor et ras tok flere biler sist helg.

Positiv åpning på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 0,7 prosent til 613,4 poeng etter handelsstart torsdag.

Korrupsjonssiktet politimann vil gi innblikk i politikulturen

Oslo (NTB): Den suspenderte polititoppen Eirik Jensen lanserte torsdag boken «På innsiden» om sitt liv som politimann.

To alvorlig skadd i ulykke på E18 i Østfold

Mysen (NTB): En mann og en kvinne ble alvorlig skadd i en trafikkulykke ved Hærlandstunnelen i Eidsberg kommune i Østfold natt til torsdag.

Norwegian vil ha med Riksmekleren i forhandlinger

Oslo (NTB): Norwegian prøver å få til forhandlinger med de streikende flygerne med Riksmekleren til stede, opplyser selskapet. Natt til torsdag var ledelsen i Norwegian i dialog med fagforbundet Parat.

Få menn blir psykologer

Oslo (NTB): I år er det bare 11 prosent menn blant studentene som går ut av Universitetet i Oslo som ferdige psykologer. Mangelen på menn har blitt et stort problem.

Finansinntekter på 2,7 milliarder ble ikke oppgitt

Oslo (NTB): Skatteetaten avdekket i fjor 2,7 milliarder kroner i alminnelige inntekter fra finansnæringen som ikke ble oppgitt til beskatning.

Norwegian med sterk passasjervekst

Oslo (NTB): Til sammen 1,6 millioner passasjerer fløy med Norwegian i februar, en økning på 7 prosent fra samme måned i fjor. Også SAS opplevde vekst i passasjertallet.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Staten kan lære av private veiprosjekter, mener han.

– Det som har vært feil med norske veiprosjekter er at det har vært en klattvis utbygging. Det har vært dyrt og har gått for sakte, sier Stoltenberg til VG.

Samtidig tar han et oppgjør med politikere som mener at treg veiutbygging kan løses med å gi private selskaper totalansvar for å bygge ut og drifte veier, såkalt OPS-finansiering.

OPS-finansiering går ut på at staten tilbakebetaler når veien åpner, gjennom faste årlige avdrag pluss renter i 25 år. Norge har mer enn nok av kontanter, og å bygge vei med OPS-finansiering er like dumt som å kjøpe flatskjerm på avbetaling, mener Stoltenberg.

– Det er fristende å kjøpe ting på avbetaling. Det er deilig å gå i butikken og kjøpe en flatskjerm som ser billig ut, men det er utrolig dumt om du gjør det i stor skala og tror at det er billig. Ansvarlighet handler om å håndtere de følelsene i seg som sier at det som ser billig ut er billig, når det er dyrere. Kjøp på avbetaling skyldes ofte mangel på penger. Norge har mye penger. Derfor er det dobbelt dumt, sier den sosialøkonomiutdannede statsministeren.

Staten kan imidlertid lære av hvordan private prosjekterer veiutbygging, mener han.

– Staten kan gjennomføre helhetlig prosjektgjennomføring og bygge store sammenhengende prosjekter, sier Stoltenberg.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus