Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. (Foto: NTB Scanpix)

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. Foto: NTB Scanpix

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) innrømmer at norsk veibygging har vært for stykkevis, treg og dyr.

Kostnadskutt kan være for sent for Oslo-OL

Oslo (NTB): OL-arrangørenes plan om å lete etter kutt på fem til ti milliarder kroner i Oslo 2022, kan komme for sent til å berge OL-søknaden, skriver VG.

Streik i varehandelen

Oslo (NTB): Ansatte i 48 butikker over hele landet er i streik fra lørdag morgen etter at NHO og Handel og Kontor (HK) ikke ble enige i meklingen natt til lørdag.

Massiv norsk EU-motstand

20 år etter at Norge sa nei til EU for annen gang, er det fire ganger så mange EU-motstandere som EU-tilhengere i Norge, viser en ny meningsmåling fra Sentio Research.

Ny fiskesykdom truer oppdrettsnæringen

Oslo (NTB): En sykdom som ødelegger gjellene til laks har spredt seg til Norge. Sykdommen amøbegjellesykdom kan påføre oppdrettsnæringen store tap.

Massiv norsk EU-motstand

Oslo (NTB): 20 år etter at Norge sa nei til EU for annen gang, er det fire ganger så mange EU-motstandere som EU-tilhengere i Norge, viser en ny meningsmåling fra Sentio Research.

Trond Mohn ber Ap tenke nytt om formuesskatt

Oslo (NTB): Milliardær Trond Mohn vil ikke fjerne formuesskatten, men mener bedriftseiere bør slippe å betale skatten om de har hatt et dårlig år.

Meklingen i varehandelen pågår fortsatt

Oslo (NTB): 205 medlemmer i 48 bedrifter i varehandelen går ut i streik fra lørdag morgen dersom ikke NHO og Handel og Kontor (HK) blir enige. Fredag kveld pågikk meklingen fortsatt.

Tre til sykehus etter trafikkulykke utenfor Larvik

Larvik (NTB): To menn og en kvinne ble skadd i en frontkollisjon på Brunlanesveien i Larvik kommune fredag ettermiddag.

Norge sender nær 200 soldater til Latvia

Oslo (NTB): Norge sender 190 soldater og stormpanservogner fra Telemark bataljon til Latvia nær grensa til Russland. – Ikke et innspill i konflikten mellom Ukraina og Russland, sier forsvarsministeren.

Fabian Stang: – Jeg har dummet meg ut

Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Oslo-ordfører Fabian Stang (H) beklager at han i sommer brukte en håndverker som ikke er registrert som næringsdrivende, da han skulle beise hytta.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Staten kan lære av private veiprosjekter, mener han.

– Det som har vært feil med norske veiprosjekter er at det har vært en klattvis utbygging. Det har vært dyrt og har gått for sakte, sier Stoltenberg til VG.

Samtidig tar han et oppgjør med politikere som mener at treg veiutbygging kan løses med å gi private selskaper totalansvar for å bygge ut og drifte veier, såkalt OPS-finansiering.

OPS-finansiering går ut på at staten tilbakebetaler når veien åpner, gjennom faste årlige avdrag pluss renter i 25 år. Norge har mer enn nok av kontanter, og å bygge vei med OPS-finansiering er like dumt som å kjøpe flatskjerm på avbetaling, mener Stoltenberg.

– Det er fristende å kjøpe ting på avbetaling. Det er deilig å gå i butikken og kjøpe en flatskjerm som ser billig ut, men det er utrolig dumt om du gjør det i stor skala og tror at det er billig. Ansvarlighet handler om å håndtere de følelsene i seg som sier at det som ser billig ut er billig, når det er dyrere. Kjøp på avbetaling skyldes ofte mangel på penger. Norge har mye penger. Derfor er det dobbelt dumt, sier den sosialøkonomiutdannede statsministeren.

Staten kan imidlertid lære av hvordan private prosjekterer veiutbygging, mener han.

– Staten kan gjennomføre helhetlig prosjektgjennomføring og bygge store sammenhengende prosjekter, sier Stoltenberg.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Staten betaler halvparten av superbussveien

Trondheim og Oslo står først i køen om statlige penger til utbygging av kollektivnett i storbyene.

Konsert i Borggården

- Trøndere har veldig god rytme

Se video fra gårsdagens konsert med Lissie og Bigbang i Borggården

Bigbang og Valkyrien Allstars

- Det beste fra to verdener