Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. (Foto: NTB Scanpix)

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. Foto: NTB Scanpix

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) innrømmer at norsk veibygging har vært for stykkevis, treg og dyr.

Regjeringspartiene faller på ny måling

Oslo (NTB): Høyre får rekordlave 21,4 prosent oppslutning på en meningsmåling InFact har gjort for VG. Det er velgernes svar på statsbudsjettet, mener Jonas Gahr Støre (Ap).

Alle ankene avvist i Steinkjer-saken

Steinkjer (NTB): Lagmannsretten har avvist anken til kvinnen som er varetektsfengslet i Steinkjer-saken. Dermed blir ingen av de tre siktede i saken løslatt.

Tre til sykehus etter frontkollisjon i tunnel ved Narvik

Narvik (NTB): Tre personer er kjørt til sykehus etter en frontkollisjon i Fagernestunnelen ved Narvik fredag.

SAS selger på Gardermoen

Oslo (NTB): SAS har solgt bygningen på den tekniske basen på Oslo Lufthavn Gardermoen for 650 millioner kroner til Oslo Pensjonsforsikring.

KrF vil stanse kutt i uføres barnetillegg

Oslo (NTB): KrF gjør som Venstre og går inn for å stanse regjeringens foreslåtte kutt i uføretrygdedes barnetillegg.

Til sykehus etter utforkjøring i Halden

Halden (NTB): En person er hardt skadd og hentes med luftambulanse etter en utforkjøring sør for Fagerholt i Halden.

Morten Klever ny programdirektør i kampflyprogrammet

Oslo (NTB): Morten Klever (54) er utnevnt til generalmajor og direktør i Kampflyprogrammet i Forsvarsdepartementet.

Sønn avhøres om morens dødsfall i Barkåker fredag

Barkåker (NTB): Politiet avhører fredag sønnen til den 73 år gamle kvinnen som ble funnet død i Barkåker i Vestfold. Sønnen er siktet for ikke å ha hjulpet en hjelpeløs person.

Rødt ber regjeringen om flompenger

Oslo (NTB): Regjeringen bør stille garanti for kommunene som er rammet av flommen på Vestlandet, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Jobbes fortsatt med et alternativ for drapssiktet 15-åring

Sandvika (NTB): Det er fortsatt ikke funnet et mer egnet varetektsalternativ for den 15 år gamle jenta som er siktet for drapet på en kvinnelig ansatt ved en barnevernsinstitusjon i Asker natt til tirsdag.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Staten kan lære av private veiprosjekter, mener han.

– Det som har vært feil med norske veiprosjekter er at det har vært en klattvis utbygging. Det har vært dyrt og har gått for sakte, sier Stoltenberg til VG.

Samtidig tar han et oppgjør med politikere som mener at treg veiutbygging kan løses med å gi private selskaper totalansvar for å bygge ut og drifte veier, såkalt OPS-finansiering.

OPS-finansiering går ut på at staten tilbakebetaler når veien åpner, gjennom faste årlige avdrag pluss renter i 25 år. Norge har mer enn nok av kontanter, og å bygge vei med OPS-finansiering er like dumt som å kjøpe flatskjerm på avbetaling, mener Stoltenberg.

– Det er fristende å kjøpe ting på avbetaling. Det er deilig å gå i butikken og kjøpe en flatskjerm som ser billig ut, men det er utrolig dumt om du gjør det i stor skala og tror at det er billig. Ansvarlighet handler om å håndtere de følelsene i seg som sier at det som ser billig ut er billig, når det er dyrere. Kjøp på avbetaling skyldes ofte mangel på penger. Norge har mye penger. Derfor er det dobbelt dumt, sier den sosialøkonomiutdannede statsministeren.

Staten kan imidlertid lære av hvordan private prosjekterer veiutbygging, mener han.

– Staten kan gjennomføre helhetlig prosjektgjennomføring og bygge store sammenhengende prosjekter, sier Stoltenberg.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus