Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. (Foto: NTB Scanpix)

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. Foto: NTB Scanpix

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) innrømmer at norsk veibygging har vært for stykkevis, treg og dyr.

Dommeren vil høre alle vitnene fra natten Linn døde

Skien (NTB-Steinar Schjetne): Etter krav fra tingrettsdommer Berit Nerva må aktor føre opptil ni nye vitner i rettssaken etter Linn Madelen Bråthen død. Samtlige har gjort interessante observasjoner dødsnatten.

Oppland beste fylkeskommune på nett

Oslo (NTB): Oppland ble kåret til beste digitale fylkeskommune under KS-konferansen om digitalisering. Bergen, Lyngdal og Austrheim fikk prisen for beste e-kommune.

Norge søker svar på nye sikkerhetstrusler

Hvordan skal Norge møte trusler fra hjemvendte Syria-krigere, sjørøvere i Aden-bukta eller dataangrep fra hackere? Til våren kommer en stortingsmelding som skal gi svar.

Mistanke om menneskesmugling ved Svinesund

Halden (NTB): Tre personer ble natt til onsdag pågrepet på vei over grensen ved Svinesund. Politiet mistenker forsøk på menneskesmugling.

Omstridt VG-intervju med islamist vises i retten

Oslo (NTB): I den kommende rettssaken mot den terrortiltalte islamisten Ubaydullah Hussain kommer et omstridt TV-intervju i VG til å bli brukt som bevis mot 29-åringen.

Laber interesse for småkraftverk

Oslo (NTB): Interessen for å bygge småkraftverk har tørket ut, viser en oversikt over antall søknader til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Flygelederne ut mot Avinors konkurranseplaner

Oslo (NTB): Avinor forbereder seg på konkurranse om flydirigering i norsk luftrom, men flygelederne vil ikke høre snakk om mer jobb for samme lønn som i dag.

Professorer: – Handlingsregelen er for raus

Oslo (NTB): Handlingsregelen for bruk av oljepenger er for raus og må endres, mener tre professorer.

Solvik-Olsen: Støre kritiserer egen regjering skarpt

Oslo (NTB): Aps forslag om å styrke kollektivtilbudet gjennom boligutbygging er påfallende likt regjeringens egen handlingsplan for kollektivtrafikken, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).

Nationens papirutgave kan bli ren lørdagsavis

Oslo (NTB): Om halvannet år kan avisen Nationen bli en ren lørdagsavis, dersom nok abonnenter har gått over til digitale abonnementer.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Staten kan lære av private veiprosjekter, mener han.

– Det som har vært feil med norske veiprosjekter er at det har vært en klattvis utbygging. Det har vært dyrt og har gått for sakte, sier Stoltenberg til VG.

Samtidig tar han et oppgjør med politikere som mener at treg veiutbygging kan løses med å gi private selskaper totalansvar for å bygge ut og drifte veier, såkalt OPS-finansiering.

OPS-finansiering går ut på at staten tilbakebetaler når veien åpner, gjennom faste årlige avdrag pluss renter i 25 år. Norge har mer enn nok av kontanter, og å bygge vei med OPS-finansiering er like dumt som å kjøpe flatskjerm på avbetaling, mener Stoltenberg.

– Det er fristende å kjøpe ting på avbetaling. Det er deilig å gå i butikken og kjøpe en flatskjerm som ser billig ut, men det er utrolig dumt om du gjør det i stor skala og tror at det er billig. Ansvarlighet handler om å håndtere de følelsene i seg som sier at det som ser billig ut er billig, når det er dyrere. Kjøp på avbetaling skyldes ofte mangel på penger. Norge har mye penger. Derfor er det dobbelt dumt, sier den sosialøkonomiutdannede statsministeren.

Staten kan imidlertid lære av hvordan private prosjekterer veiutbygging, mener han.

– Staten kan gjennomføre helhetlig prosjektgjennomføring og bygge store sammenhengende prosjekter, sier Stoltenberg.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus