Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. (Foto: NTB Scanpix)

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. Foto: NTB Scanpix

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) innrømmer at norsk veibygging har vært for stykkevis, treg og dyr.
Leses nå:

Rødgrønn frykt for at Norge kan få tvangsretur i retur

Oslo (NTB): Tidligere statssekretær Pål Lønseth (Ap) i den rødgrønne regjeringen tror Fremskrittspartiets politikk kan gi flere afghanske asylsøkere til Norge ved at tvangsreturnerte kommer tilbake.

Posten vil fjerne A-post

Det blir slutt på A-post dersom Posten Norge får sin vilje. Posten viser til at digital postgang overtar og at stadig færre fysiske brev blir sendt.

Posten vil fjerne A-post

Oslo (NTB): Det blir slutt på A-post dersom Posten Norge får sin vilje. Posten viser til at digital postgang overtar og at stadig færre fysiske brev blir sendt.

Ap størst, Høyre mest fram på partimåling

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet får med 42,7 prosent sin høyeste oppslutning siden 1998, men Høyre går mest fram, til 23,4 prosent, på en partimåling som Sentio har utarbeidet for Dagens Næringsliv.

Høie og Listhaug til kamp mot antibiotikaresistens

Oslo (NTB): Helseminister Bent Høie (H) skal sammen med landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) utarbeide en strategi denne våren for å få bukt med antibiotikaresistens.

Hurtigruten snuser på Russland

Oslo (NTB): Hurtigrutens nye britiske eiere ønsker å satse nytt og seile inn i russisk farvann.

Anundsen vurderte muligheten for Krekar-instruks

Oslo (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) sonderte mulighetene for å instruere politiet om tvangsflytting av mulla Krekar. Men embetsverket sa nei.

Ville bestemme hvor Krekar skulle bo

Men justisministeren nekter for at tvangsflyttingsinstruksen er rettet mot en enkeltsak som mulla Krekars.

Afghanistan vurderer ny returavtale med Norge

Oslo (NTB): Det afghanske flyktningdepartementet mener returavtalen med Norge bør reforhandles etter økningen i antall tvangsreturer av barnefamilier i fjor høst.

UDI advarte Anundsen om retur til Afghanistan

Oslo (NTB): Allerede i sommer sendte Utlendingsdirektoratet (UDI) en advarsel til Justisdepartementet om å returnere asylbarn til Afghanistan.

Staten tilbyr 2 millioner mindre til reindriftsavtalen

Oslo (NTB): Statens forhandlingsutvalg foreslår en ramme på 109,5 millioner kroner til reindriftsavtaleforhandlingene, en reduksjon på 2 millioner sammenlignet med gjeldende avtale.

Fant omkommet person i branntomt i Sogn og Fjordane

Dale (NTB): Politiet fant torsdag en omkommet person i branntomta etter husbrannen i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane onsdag.

Hærverk på offentlige bygg til over 100 millioner kroner

Oslo (NTB): Verdier for rundt 100 millioner kroner gikk tapt som følge av hærverk, brannstifting og annet skadeverk på kommunale bygg i 2014, viser en ny undersøkelse.

Uvær mørkla store deler av Nord-Norge

Tromsø (NTB): Store deler av Nord-Norge mistet strømmen torsdag ettermiddag. Etter nesten fem timer fikk de siste kundene strømmen tilbake.

Drapsdømt har rømt i Tromsø

Tromsø (NTB): Mannen som drepte sin svigerfar julaften 2013, har rømt fra sykehuset i Tromsø.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Staten kan lære av private veiprosjekter, mener han.

– Det som har vært feil med norske veiprosjekter er at det har vært en klattvis utbygging. Det har vært dyrt og har gått for sakte, sier Stoltenberg til VG.

Samtidig tar han et oppgjør med politikere som mener at treg veiutbygging kan løses med å gi private selskaper totalansvar for å bygge ut og drifte veier, såkalt OPS-finansiering.

OPS-finansiering går ut på at staten tilbakebetaler når veien åpner, gjennom faste årlige avdrag pluss renter i 25 år. Norge har mer enn nok av kontanter, og å bygge vei med OPS-finansiering er like dumt som å kjøpe flatskjerm på avbetaling, mener Stoltenberg.

– Det er fristende å kjøpe ting på avbetaling. Det er deilig å gå i butikken og kjøpe en flatskjerm som ser billig ut, men det er utrolig dumt om du gjør det i stor skala og tror at det er billig. Ansvarlighet handler om å håndtere de følelsene i seg som sier at det som ser billig ut er billig, når det er dyrere. Kjøp på avbetaling skyldes ofte mangel på penger. Norge har mye penger. Derfor er det dobbelt dumt, sier den sosialøkonomiutdannede statsministeren.

Staten kan imidlertid lære av hvordan private prosjekterer veiutbygging, mener han.

– Staten kan gjennomføre helhetlig prosjektgjennomføring og bygge store sammenhengende prosjekter, sier Stoltenberg.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus