Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag.
(Foto: NTB Scanpix)

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. Foto: NTB Scanpix

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) innrømmer at norsk veibygging har vært for stykkevis, treg og dyr.
Leses nå:

Universiteter og høyskoler må vise til resultater for å få penger

Oslo (NTB): Regjeringen vil øke den resultatbaserte andelen av finansiering til høyskoler og universiteter fremover.

Forsinkede flypassasjerer måtte roes ned av politiet

Gardermoen/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Politiet måtte tilkalles for å roe ned sinte passasjerer som var rammet av forsinkelsene på Oslo lufthavn. Flyplassen vurderer å stenge alkoholserveringen.

19-årig kvinne må i fengsel etter voldtektsløgn

Bergen (NTB): En 19 år gammel kvinne er i Gulating lagmannsrett dømt til sju måneders fengsel for uriktig å ha anmeldt en mann for voldtekt.

Husk å stille klokka en time fram søndag

Oslo (NTB): Natt til søndag stilles klokkene en time fram for å markere overgangen til sommertid. Det betyr at vi går lysere kvelder i møte.

Oslo kommune blankt frifunnet etter eldredødsfall

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Oslo tingrett frifinner kommunen for omsorgssvikt i saken som omhandler dødsfallet til to eldre kvinner i bydel Gamle Oslo for fem år siden.

Åtte års fengsel for å ha mishandlet treåring til døde

Mo i Rana (NTB): En mann er i Rana tingrett dømt til fengsel i åtte år for å ha mishandlet sin tre år gamle sønn slik at han døde, melder NRK.

Nå kommer Frps eldrereform

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet har lenge krevd statlig finansiering av eldreomsorgen. Nå kommer forsøksordningen som partileder Siv Jensen håper vil bli permanent.

SAS kjører buss for fly fra Stavanger til Oslo

Stavanger (NTB): Snøproblemene på Gardermoen torsdag forplanter seg til fredag. SAS ser seg nødt til å frakte flypassasjerer med buss fra Stavanger til Oslo.

Kongelig overskudd på 9,5 millioner

Oslo (NTB): Det kongelige hoff har snudd underskudd i 2013 til overskudd i 2014. Pengene settes av til framtidige prosjekter.

Elleve anmeldt etter Trandum-opprør

Jessheim (NTB): Elleve av de innsatte ved asylinternatet på Trandum er anmeldt for skadeverk etter opprøret tidligere denne måneden.

Nordmenn blant de mest tilfredse i Europa

Oslo (NTB): Nordmenn er blant innbyggerne i Europa som er mest fornøyd med livet, ifølge en undersøkelse som nylig er offentliggjort av EUs statistikkbyrå Eurostat. Men svensker, dansker, finner og sveitsere er enda mer tilfredse enn oss.

Mann siktet for mordbrann mot dommer

Oslo (NTB): Politiet har siktet en 38 år gammel mann for å ha påsatt brannen hos sorenskriver Ola P. Svor i Hedmark i juli 2013. Han blir framstilt for varetekt fredag ettermiddag.

Oljesektoren drar opp norsk arbeidsledighet

Oslo (NTB): Ved utgangen av mars var 81.000 personer registrert som helt arbeidsledige hos Nav, en økning på 4.100 fra mars i fjor. Ledigheten er dermed 3 prosent, mot 2,9 prosent til samme tid i fjor.

DNB og Rec trekker børsen opp

Oslo (NTB): Framgang for store selskaper som DNB og Rec Silicon bidrar til en positiv start på Oslo Børs fredag. Etter en snau times handel ligger hovedindeksen på 614,68 poeng – opp 0,54 prosent.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Staten kan lære av private veiprosjekter, mener han.

– Det som har vært feil med norske veiprosjekter er at det har vært en klattvis utbygging. Det har vært dyrt og har gått for sakte, sier Stoltenberg til VG.

Samtidig tar han et oppgjør med politikere som mener at treg veiutbygging kan løses med å gi private selskaper totalansvar for å bygge ut og drifte veier, såkalt OPS-finansiering.

OPS-finansiering går ut på at staten tilbakebetaler når veien åpner, gjennom faste årlige avdrag pluss renter i 25 år. Norge har mer enn nok av kontanter, og å bygge vei med OPS-finansiering er like dumt som å kjøpe flatskjerm på avbetaling, mener Stoltenberg.

– Det er fristende å kjøpe ting på avbetaling. Det er deilig å gå i butikken og kjøpe en flatskjerm som ser billig ut, men det er utrolig dumt om du gjør det i stor skala og tror at det er billig. Ansvarlighet handler om å håndtere de følelsene i seg som sier at det som ser billig ut er billig, når det er dyrere. Kjøp på avbetaling skyldes ofte mangel på penger. Norge har mye penger. Derfor er det dobbelt dumt, sier den sosialøkonomiutdannede statsministeren.

Staten kan imidlertid lære av hvordan private prosjekterer veiutbygging, mener han.

– Staten kan gjennomføre helhetlig prosjektgjennomføring og bygge store sammenhengende prosjekter, sier Stoltenberg.

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus