Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag.
(Foto: NTB Scanpix)

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. Foto: NTB Scanpix

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) innrømmer at norsk veibygging har vært for stykkevis, treg og dyr.
Leses nå:

Solvik-Olsen vil unngå nye køer ved Smestad

Oslo (NTB): Kollektivtilbudet skal styrkes for å holde på dem som reiser kollektivt etter at et felt ble stengt i Smestadtunnelen.

Frykt for svak klimalov

Oslo (NTB): Politikere og miljøvernere frykter at Norge får en svak klimalov fordi Klima- og miljødepartementet vil lage loven selv uten å nedsette et eksternt ekspertutvalg for å gjøre jobben.

Politiet bekrefter at norsk kvinne ble drept i galleriet

Berlin (NTB): Tysk påtalemyndighet bekrefter at den norske kvinnen som ble funnet død i Berlin, ble drept i kunstgalleriet som den ettersøkte chileneren drev.

Norsk firma trekkes inn i brasiliansk korrupsjonssak

Oslo (NTB): Det norske selskapet Sevan Marine har innledet gransking etter at det er trukket inn i den store korrupsjonsskandalen rundt det brasilianske oljeselskapet Petrobras, skriver Dagens Næringsliv.

Prøveprosjekt med el-busser i Oslo

Oslo (NTB): Innen 2025 skal 60 prosent av bussene i Oslo være elektriske. De første kan komme neste år som ledd i et prøveprosjekt i samarbeid med London.

Gardermoen bygges ut for å ta verdens største fly

Oslo (NTB): Oslo Lufthavn skal bygges ut for å kunne ta imot verdens største passasjerfly, Airbus A380.

Syria-krigere ber PST om hjelp til å komme hjem

Oslo (NTB): Flere fremmedkrigere som har reist fra Norge til Syria, angrer og vil hjem. Men IS lar dem ikke reise og har beslaglagt passene deres.

Svak krone gjør at Sjøforsvaret må trene mindre

Bergen (NTB): På grunn av svak krone og store vedlikeholdsutgifter må Sjøforsvaret trene og seile mindre resten av dette året. Til sammen må det spares inn rundt 65 millioner kroner ut året.

Stort beslag av sigaretter i Rogaland

Stavanger (NTB): Politiet har beslaglagt 700.000 sigaretter på Forus ved Stavanger. Dette er norgeshistoriens femte største beslag av denne typen.

Mann skjøt på politiet med luftgevær i Lindesnes

Vigeland (NTB): Politiet har pågrepet en mann som forskanset seg i en bolig på Snig i Lindesnes kommune. Mannen skjøt en politimann i beinet med et luftgevær.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Staten kan lære av private veiprosjekter, mener han.

– Det som har vært feil med norske veiprosjekter er at det har vært en klattvis utbygging. Det har vært dyrt og har gått for sakte, sier Stoltenberg til VG.

Samtidig tar han et oppgjør med politikere som mener at treg veiutbygging kan løses med å gi private selskaper totalansvar for å bygge ut og drifte veier, såkalt OPS-finansiering.

OPS-finansiering går ut på at staten tilbakebetaler når veien åpner, gjennom faste årlige avdrag pluss renter i 25 år. Norge har mer enn nok av kontanter, og å bygge vei med OPS-finansiering er like dumt som å kjøpe flatskjerm på avbetaling, mener Stoltenberg.

– Det er fristende å kjøpe ting på avbetaling. Det er deilig å gå i butikken og kjøpe en flatskjerm som ser billig ut, men det er utrolig dumt om du gjør det i stor skala og tror at det er billig. Ansvarlighet handler om å håndtere de følelsene i seg som sier at det som ser billig ut er billig, når det er dyrere. Kjøp på avbetaling skyldes ofte mangel på penger. Norge har mye penger. Derfor er det dobbelt dumt, sier den sosialøkonomiutdannede statsministeren.

Staten kan imidlertid lære av hvordan private prosjekterer veiutbygging, mener han.

– Staten kan gjennomføre helhetlig prosjektgjennomføring og bygge store sammenhengende prosjekter, sier Stoltenberg.

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus