Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. (Foto: NTB Scanpix)

Statsminister Jens Stoltenberg og samferdselsminister Marit Arnstad åpnet det nye sykkelfeltet i Trondheim mandag. Foto: NTB Scanpix

Stoltenberg innrømmer at veibyggingen har gått for tregt

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) innrømmer at norsk veibygging har vært for stykkevis, treg og dyr.

Tidligere stefar fengslet i fire uker

Bergen/Oslo (NTB-Peter Tálos): Bergen tingrett har gitt politiet medhold i kravet om varetekt av den drapssiktede tidligere stefaren til Monika Sviglinskaja (8).

Kritisk for 45-åring etter arbeidsulykke

Mann kom i klem under truck i Kristiansund i går.

To ukers fengsling for mor i babyvoldssak

Bergen/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Moren som er siktet for vold mot sin sju uker gamle sønn i Hardanger, ble onsdag fengslet i to uker. Hun har ikke bestemt seg for om hun vil anke kjennelsen.

Monikas mor glad for at jentas stefar er pågrepet

Bergen (NTB): Moren til åtte år gamle Monika Sviglinskaja sier hun har mistenkt sin tidligere samboer, Monikas stefar, for å ha hatt noe med jentas død å gjøre.

Tenåringer svindlet til seg 150.000 kroner med falsk sexannonse

Hommelvik (NTB): To tenåringsgutter svindlet til seg gavekort til en verdi av 150.000 kroner ved å opprette en falsk eskorteannonse på internett. Til slutt reagerte nettbutikken på alle gavekortene.

Forberedt på 1 million brøytekilometer

Statens vegvesen ruster seg for vinteren.

Dollarkursen svekker sterkt Yara-kvartal

Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Yara leverer gjødsel som aldri før og får god økonomisk drahjelp av lavere olje- og gasspriser. Men styrket dollar svekker et ellers sterkt resultat for tredje kvartal i år.

Regjeringens momsforslag er ikke beregnet

Oslo (NTB): Regjeringen har ikke regnet på hva økt grense for moms på netthandel vil bety for norske arbeidsplasser, bekreftet statsminister Erna Solberg (H) i Stortinget onsdag.

Fire personer siktet etter dødsfall i Ålesund

Ålesund (NTB): Politiet har siktet tre personer for legemsbeskadigelse med døden til følge, og en person for falsk forklaring etter at en mann tirsdag ble funnet død i en leilighet i Ålesund.

Bønder som mishandler dyr skal miste tilskudd

Oslo (NTB): Mattilsynet og Landbruksdirektoratet skjerper rutinene for å få bukt med bønder som vanskjøtter dyrene sine. Flere av dem vil miste offentlige tilskudd.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Staten kan lære av private veiprosjekter, mener han.

– Det som har vært feil med norske veiprosjekter er at det har vært en klattvis utbygging. Det har vært dyrt og har gått for sakte, sier Stoltenberg til VG.

Samtidig tar han et oppgjør med politikere som mener at treg veiutbygging kan løses med å gi private selskaper totalansvar for å bygge ut og drifte veier, såkalt OPS-finansiering.

OPS-finansiering går ut på at staten tilbakebetaler når veien åpner, gjennom faste årlige avdrag pluss renter i 25 år. Norge har mer enn nok av kontanter, og å bygge vei med OPS-finansiering er like dumt som å kjøpe flatskjerm på avbetaling, mener Stoltenberg.

– Det er fristende å kjøpe ting på avbetaling. Det er deilig å gå i butikken og kjøpe en flatskjerm som ser billig ut, men det er utrolig dumt om du gjør det i stor skala og tror at det er billig. Ansvarlighet handler om å håndtere de følelsene i seg som sier at det som ser billig ut er billig, når det er dyrere. Kjøp på avbetaling skyldes ofte mangel på penger. Norge har mye penger. Derfor er det dobbelt dumt, sier den sosialøkonomiutdannede statsministeren.

Staten kan imidlertid lære av hvordan private prosjekterer veiutbygging, mener han.

– Staten kan gjennomføre helhetlig prosjektgjennomføring og bygge store sammenhengende prosjekter, sier Stoltenberg.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus