Riksadvokaten og Statsadvokatene i Oslo har tatt ut den nye tiltalen, melder Romerikes Blad.

Moren er fra før dømt til 15 års fengsel for overgrep i Alvdal i perioden 2003-2007, da barna var mellom seks og elleve år.

Politiet har i lengre tid også etterforsket en rekke overgrep som skal ha skjedd mens familien bodde i Gjerdrum kommune på 1990-tallet.

Deres nå 26 år gamle datter har kommet med anklagene om disse overgrepene.

Den nye tiltalen gjelder overgrep som skal ha skjedd fra 1990, da datteren var fire år gammel, og fram til 1998. Moren skal ha forgrepet seg på sin egen datter, hovedsakelig i hjemmet.

Nekter straffskyld

Den daværende samboeren til moren, skal ifølge tiltalen vært til stede under flere av overgrepene uten å si ifra. Han er også selv tiltalt for å ha forgrepet seg på stedatteren. Denne mannen var ikke tiltalt i den forrige rettssaken, der moren og fire andre ble dømt.

Mannen er også tiltalt for voldtekt, og moren er tiltalt for medvirkning til voldtekt.

Morens forsvarer, Steffen Brandstad, sier hun nekter straffskyld etter den nye tiltalen.

– Hennes standpunkt har hele veien vært at hun bastant nekter straffskyld i denne delen av saken i motsetning til Alvdal hvor hun erkjente en del. For henne er ikke dette nye anklager, sier Brandstad.

Datteren er lettet

Også den tidligere samboeren nekter straffskyld.

Datteren er ifølge sin bistandsadvokat lettet over at det nå er tatt ut tiltale. Ifølge statsadvokat Nina Harboe er den nye tiltalen alvorlig.

– Det er snakk om alvorlige overgrep og én av postene har alene en strafferamme på 21 års fengsel. Strafferammen viser hvor alvorlig dette er, sier hun.